Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsuzsietta

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„...s ha urak akartok maradni, szűrjetek a magasban olyan bort, a milyen csak az isteneknek, a királyoknak s a magyar embereknek való. S ezeknek is csak ünnepnapon.” (Eötvös Károly) A rendszerváltozás előtt egy dunántúli faluban dolgoztam. Volt a faluban két fivér – a…..
Zsuzsietta 2013.11.22 13:00:21
@peetmaster: Nem mint az akár enyhe, de biztos büntetés alternatíváját.

Aha, szóval a társadalmat kritizálod, és felhatalmazod magad rá, hogy ha a társadalmi rend nem működik, majd te csinálsz násfajta rendet. Vagyis forradalmár vagy :)
Zsuzsietta 2013.11.22 13:19:03
@peetmaster: Valóban, a bűnözők számára a biztosság elrettentő. Az átlagember számára meg megnyugtató, hogy ez a döntési jog és hatalom nem a szomszéd kezében van, és vélt vagy valós (akár szomszédjogi, bár az nem büntetőjog) sérelmeikért nem gyújthatják rájuk a házaikat.

És ugye azzal is számoltál, hogy nem mindenkinek lesz automatikusan igaza, csak mert lázad?
Zsuzsietta 2013.11.22 13:45:23
@peetmaster: "A hozzátok képest alantas tolvaj és a hozzátok képest alantas gazda alantas konfliktusában nem foglaltok állást, mert az olyan alantas lenne. Hiányzik belőletek az empátia. Nem vagytok hajlandóak elismerni, hogy másnak az a valódi élete, ami fölé ti fellengzősen felülemelkedtek, amibe nem akartok beleereszkedni, ami nem a ti életetek, tehát nem valódi."

Nem én írtam többször is az egyikről, hogy nem ember, patkány, satöbbi. Sőt, én kifejezetten azzal érveltem, hogy a tolvaj élete is ér annyit, mint bárki másé, de legalábbis többet ér X liter meggybornál, vagyis a megmérgezése bűn. A rám vonatkozó állításaidat nem tudom értelmezni, téged ettől fogva nem tudlak komolyan venni. Nem is igazán akarlak most már, beléd fáradtam, elég volt, megyek inkább, és csinálok valami hasznosat. Isten áldjon, és vigyázz, nehogy véletlenül meghúzd valakinek a kocsiját, akinél éppen bicska van...
2012. októberében Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kiállt, és az X+1-ik csomagjában bejelentette, hogy - minden kasszát be kell kötni online a NAV-hoz- ennek a határideje 2013. január 1.- és ebből 2013-ra 100 milliárd plusz adóbevételt várnakErre mindenki, aki…..
Zsuzsietta 2013.11.22 10:01:27
@Vidéki: Adott egy bolgár ember, aki ma egy éve mindennap tornázik, fut, és gyakorolja, mondjuk, a távolugrást. Javítja a technikáját, sportpszichológiát olvasgat, stb. Nem akar olimpiát nyerni, csak szeret sportolni.

Adott vagy te, egy átlagos magyar ember, aki két hete húztál először futócipőt.

Menjetek ki a sportpályára, és mérjétek össze, melyikőtök tud messzebbre ugrani közületek, emberek közül, Ádám és Éva leszármazottai közül.

(A Homo, az valószínű, a sapiens-t illetően néha kételyeim vannak.)
Zsuzsietta 2013.11.22 10:21:58
@Vidéki: Hiába gépeltél ennyit, ez alaposan mellément.

Te írtad: Ami Bulgáriában megoldható volt és ott nem okozott összeomlást, az Magyarországon megoldhatatlan lenne?

Mindössze továbbvittem a példádat, arra a közismert tényre alapozva, hogy Bulgáriában bolgárok élnek, Magyarországon magyarok.

A sapiens-dolgot meg nem általánosságban értettem, kizárólag rád. De még ha általánosságnak szántam volna is, az előző mondatomban az "emberek" szerepeltek, konkrétan minden ember, Ádám és Éva leszármazottai, magyarok és nemmagyarok vegyesen, szóval így se stimmel, keress egy másik címszót a brosúrádban.
Lehet, hogy úgy tűnik, mintha rászálltam volna a Jobbikra, pedig nem így van. Csak egyszerűen nem tudok elmenni a dolgaik mellett. A múltkori nagy arculatváltás után most az ifjúsági tagozatuk rajzversenyét nem tudom szó nélkül hagyni. "Kedden tartották a Képviselői Irodaház…..
Egyetlen nap, és az országos hókáosz kapcsán is csodálatosan megmutatták Orbánék, hogy milyen sajátosan gondolkodnak a magáncégekről. Utálják, szívatják, köpködik és adóztatják őket, de azért a kapacitásaikat, szolgáltatásaikat szeretik/szeretnék (ki)használni. 1,…..
Zsuzsietta 2013.03.16 14:04:09
@ColT: abban a szerződésben az is benne volt, hogy az állam ex-has bármikor rádobhat pár milliárd adót, éppen abban bízva, hogy a szolgáltató nem húzkodja ki a villanyoszlopokat, rakja vonatra aztán viszi normális vidékek felé?
Zsuzsietta 2013.03.16 16:08:00
@ColT: értelmes országban nem szokás visszamenőlegesen törvénykezni, megszabni, hogy az elmúlt negyedéves bevételed (nem hasznod!) ennyi és ennyi százalékát oszd vissza, mertkülönben. Azon kívül, hogy az áram már most is hatósági áras az egyetemes szektorban (vagyis megmondják, mennyit kérhetnek, és még utóbb abból is lecsípnek), az ilyen intézkedések rohadtul be tudnak tenni a jogbiztonságnak. Ami nélkül meg kábé semmi sincs.
Zsuzsietta 2013.03.16 16:40:54
@ColT: Ez nem megtorlás. Nyilván az eon sem pápaválasztók gyülekezete, de ha van x bevétele, amire kivetnek y adót, a maradék z összegből nem fog telni, mondjuk, több terepjáró üzemeltetésére, tankolására, vastagabb kábelre, mittudomén még mire. A megtorlás, meg a gonoszmultik támadják a lakosságot szöveg kifolyik a hócipőmből, és a legnagyobb pofátlanság számon kérni a fojtogatott embertől, hogy hamisan énekel.
Vírusszerűen terjed a neten ez a kép, így jutott el hozzám is. Úgy tűnik, az ELMŰ-nek elege lett belőle, hogy gonosz multik egyikeként a lakosság megsarcolójaként van feltüntetve és úgy érezte, itt az igazság pillanata.  Rá kell írni a számlára, hogy a…..
Minden brutális gyilkosság után előkerül a halálbüntetés kérdése. Mintha ez visszahozná a halottakat, vagy megelőzné az újabb gyilkosságokat. Pedig egyiket se teszi. Nem gyógyítja be a sebeket, és nem rettent el. Vajon az a nő, aki előre eltervelte a 11 éves kisfiú…..
Zsuzsietta 2012.11.05 14:24:39
@KovA: tényleges életfogytiglan és hasznos munka. Én kevés vagyok ahhoz, hogy bárkire rámondjam: nem ember, meghalhat. Te elég nagy vagy hozzá? A többiek itt elég nagyok?
Zsuzsietta 2012.11.05 15:18:03
@zaxam: +1
Vastagbőr Suli kettes portás 2011.07.29 11:33:00
Az Amerikai Egyesült Államok, mint a demokratikus nyugati világ vezető hatalma időről időre megnézi, hol, merre hogyan állnak a demokráciával a nagyvilágban. Nos, az egyensúlyok és fékek 200 éve működő rendszerében valószínűleg egy kicsit furcsának találhatják a magyar…..
Komolyan gondolják. És megindultak nagy léptekkel előre a megvalósítás útján. Pénteken megjelent a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása. A dolgozók számára csak egy "jóhír" (=régi taktika) van benne: a próbaidő a beígért 6 helyett marad a mostani 3 hónap.…..
Zsuzsietta 2011.07.26 09:29:17
@lobelt_ledfold: a komfortzónájukból? Azt hiszem, a "havi 5000 HUF marad étkezésre" ezt a lépést már kicsit meghaladja.
Zsuzsietta 2011.07.26 09:40:40
@lobelt_ledfold: Értem, de pl. számomra az éhezés már nem a vállalható nehézségek kategória. Persze lehet, hogy csak én nem vagyok elég kemény a mai világhoz.
Vastagbőr Vonalkódok viharában 2011.06.08 10:35:00
A csodálatos, névvel, lakcímmel, és vonalkóddal ellátott szociális kérdőív ügye egy picit továbbgyűrűzött.Olyan mostaniasan.Ugye az adatvédelmi ombudsman szinte azonnal vizsgálatot indított ezzel kapcsolatban, hisz az teljesen egyértelmű, hogy a visszaküldött válaszok, az azok…..
2010. január 19, levelet hozott a postás: Ön levágta és eltette a garancialevelet? Mert bekövetkezett az, amit írtak, komoly veszélybe kerültek Magyarországon a nyugdíjak ... "A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki…..
Zsuzsietta 2011.05.16 12:48:25
@picur3ka/mesterhazymiklospart: az inaktívak _számának_ csökkentéséről, aha. Jól fog mutatni a statisztikában, amikor majd végre már nem szerepelnek sem a nyugdíjasok, sem a munkanélküliek között... csak hiába számolgatod, sehogy nem fog kijönni a Tízmillió...
A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjára múlt héten került fel az Otthonteremtési Stratégia címet viselő "Szakmai vitairat", amelynek egyik melléklete tartalmazza a kormány terveit a devizahitelesek megmentésére. Az mfor.hu szép alaposan átrágta magát ezen, szombaton…..
Szépen beleillett a két-har-mad! arroganciájába és a narancsdiktatúrától rettegő népszavás publicisztikákba a Matolcsy által benyújtott 2011-es költségvetést kritizálni merészelő Költségvetési Tanács tavaly decemberi kiherélése.Az [origo] szépen összefoglalta a…..
Zsuzsietta 2011.05.05 11:05:14
@eszkep: Ismered azt a mondást, hogy "fenn az ernyő, nincsen kas"?
Egészen hihetetlen, de nem törlődött le "véletlenül" a térfigyelő kamera felvétele, és korrekt módon 24 órával az események után nyilvánosságra hozta a rendőrség. Ugye emlékszünk, két verzió született arról, hogy mi történt kedd este Gyöngyöspatán: V1:…..
Zsuzsietta 2011.04.28 11:13:42
@citizen queen: nem járok fészbúkra.
Zsuzsietta 2011.04.28 11:18:05
@citizen queen: nézd, olvasni nagyon sok helyen lehet nagyon sok mindent, önmagában ez nem érv. Ezt most kérlek, ne vedd magadra, mert nagyon kevéssé ismerlek ahhoz, hogy bármit is mondjak rád, meg egyáltalán, de miután mindent elolvasott valaki, amit csak tudott, le is kéne ülni és gondolkodni kicsit rajta, nem csak rágatlanul visszabüfögni.
Szemlátomást minden a tervek szerint halad, csak azt nem tudni, ki írja a forgatókönyvet. 1. A Véderő még április elején 3 napos tábort hirdetett Gyöngyöspatára, egy magántelekre. Ezt lehetett olvasni a honlapjukon, és mint szélsőjobb csoport, titkosszolgálati megfigyelés…..
Zsuzsietta 2011.04.27 13:35:15
@Apafarkas: ugye, hivatásos vagy?
Zsuzsietta 2011.04.27 13:38:16
@Apafarkas: "A baj az, hogy a te álláspontodhoz hasonló, nemzetközi szinten is PC-nek nyilvánított vélemények miatt vált a probléma kezelhetetlenné."

Nem hiszem, hogy az én véleményem több kárt okozott volna, mint pl. a korrupció és a mutyi, de ha mégis, hát én kérek elnézést.
Zsuzsietta 2011.04.27 13:51:53
@Apafarkas: Itt nehéz egyensúlyt találni, mert nyilván nem akarom megdicsérni a tyúktolvajt, de azt se gondolom, hogy a kezét le kell vágni. Büntetést kell rá kiszabni, olyat, ami arányos és mégis visszatartja, és hadd ne én mondjam meg, hogy mi legyen az, mert ha ezt tudnám, igazságügyminiszter is lehetnék, és már szobrom lenne a Duna partján.

És én is azt mondom, mint Seduxen, hogy vannak eszközeink, pl. rendőrség, hasedereg, - csak először azokat kellene kipucolni és megolajozni. Lehet, hogy bonyolultabb, és talán drágább is, mint külső szervezeteket behozni vagy beengedni, de, izé, milyenebb is? jogszerűbb?

Ha pedig azt kéred, hogy álljak félre, hogy dolgozhass - hát ha rendőr vagy, csak rajta :)
Úgy látszik, a bankadó szele Budapest Bank után az AXA-hoz is elért, a keletkezett hiányt pedig szerencsétlen törlesztőktől próbálják beszedni. Lajos három éve fizetgeti a törlesztését, megbízhatóságát pedig egy kis megnövekedett kamattal jutalmazza kedvenc bankja. Bár a…..
Zsuzsietta 2011.03.01 12:27:58
@atpijkamo: én kaptam ilyet tavaly. Axától. Meg télen olyat is, hogy tekintettel az árfolyamingadozásokra, ők maximálják az árfolyamot, amivel a törlesztőt számolják. Vagyis ha a frank akkor felment volna 250-ig, mi (meg a velünk egy kalap) ha jól emlékszem, 210-es árfolyamon befékeztünk volna. Még megvan, be is szkennelhetem...
Zsuzsietta 2011.03.01 13:49:54
@Eric_Cartman: ezt olvasva komolyan elgondolkodtam, hogy mi a lóf.sznak fizetek én hónapról hónapra rendesen...
Komolyan szerettem volna írni a mai parlamenti napirend előtti vitáról, de végighallgatva a felszólalásokat, be kellett látnom, hogy időnként beszédesebb a hallgatás. Hogy azonban a kedves olvasók ne maradjanak új bejegyzés nélkül, fellapoztam a négy évvel ezelőtti parlamenti…..
Lázár és Rogán javaslata szerint büntetlenül haza lehetne hozni a külföldi és offshore-pénzeket. Pedig éppen a kormány tevékenysége emlékeztet mindenkit arra a régi tapasztalatra, hogy ebben az országban a vagyonok nincsenek biztonságban. A hét elején Lázár János és Rogán…..
Zsuzsietta 2010.12.01 22:36:02
@Muad\\\'Dib: Mindig minden az ő pénze, és mindig minden dolgáért, vagyontárgyáért az állam a felelős és az állanak kell karbantartani.
Erkölcsi katasztrófa...

Kedves Ugróegér, ha már egyszer MINDENT befizettem, leadóztam, beszolgáltatam és kinyaltam, amit muszáj, ha marad pár forintocskám, hadd ne kelljen szégyellnem magam, amiért oda rakom, ahol épp biztonságban érzem?! Mert ez igenis az én pénzem. Az állam nemhogy nem felelős érte, de épp azt szeretném, ha minél távolabb is maradna tőla. Mondjuk, egy határral távolabb, ahogy a jogi helyzet ma alakul.
Nyáron az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) összevonásából létrejött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Az összevonás egyik fő célja átláthatóbb, a szervezeti párhuzamosságokat kiküszöbölő –…..
Zsuzsietta 2010.12.01 21:18:51