Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ludas

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár még el sem csitultak a magyar kormány korábbi unortodox lépései miatt a nemzetközi vizeken a hullámok, kormányunk újabb méretes kősziklát dobott a háborgó vízbe: 180 forintos árfolyamon bárki végtörlesztheti frankhitelét mégpedig úgy, hogy az árfolyamkülönbözetből…..
Varánusz Rabszolgasors 2011.06.24 06:06:00
Örvendezzünk kedves honpolgárok, megszületett a mű. Akarom mondani a MŰ, a Magyar Munka Terv. Ha most a nyájas olvasó ajkán kaján vigyorral azt kérdezi, tán'csak nem azt tervezik odafent a Nagy Büdösben, hogy dolgozni fognak, akkor válasz: nem, ez még terv szinten sem fordult meg…..
Egymásra talált az antiglob és a nemzeti-spirituális kultúrharcos: a Fidesz képviselője is támogatja az LMP "plázastop" javaslatát. Az elképzelés szerint 2012-től nemes egyszerűséggel betiltanák új bevásárlóközpontok és hipermarketek építését. A mérethatárt…..
Tegnap az adatvédelmi biztos az aggályait fejezte ki a Fidesz szociális konzultációs íve miatt. Válaszul Szijjártó Péter közölte az adatvédelmi biztost személyes bosszúja vezeti, hivatalának megszüntetése, és karrierjének féltése miatt. Jóri András azt kifogásolta, hogy a…..
ludas 2011.06.08 13:52:52
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Fején találtad. Ez a lényeg. A kérdések, válaszok indifferensek.
ludas 2011.06.08 14:07:49
@G. Wolf: Ki kell vágni azt a vonalkódot és kész! Én legalábbis ezt csinálom.

Ez egyenlő azzal, hogy nem küldted vissza. Kár a fáradságért. Ki van ez találva rendesen.
Varánusz McLázár, a műparaszt 2011.06.06 10:54:08
 Lázár János berúgta a nyitott ajtót. Nekifutásból. Most várhatjuk röhögve, hogy az arcon tompítás után megmagyarázza: ő így szokott leszállni a bicikliről, és nem rendszerkompatibilis aki nem utánozza.  Ugorjuk át azt a részt, hogy a Mekdögleszben régen…..
w A világtalan város 2011.05.19 06:15:00
Megjött Roosevelték levele. (A teljesen hülye olvasóknak itt jelzem, hogy nem azonosak a Rotschildokkal, úgyhogy a zsidózás legfeljebb áttételesen alkalmazandó.) Roosevelték amiatt siránkoznak, hogy megszűnt az elnökről elnevezett tér Budapesten. Nem kell emiatt cidrizni amúgy,…..
w Sohase mondd 2011.05.10 07:00:00
Kibökte végre Gyurcsány Ferenc, hogy ő itt még mindig szeretne lenni valaki, avagy az ő olvasatában: tenni valamit az országért. Mindenekelőtt elősegíteni Orbán Viktor leváltását. Azt most sem mondta, hogy a miniszterelnöki székbe akar visszakapaszkodni, de a pártelnökségre már…..
ludas 2011.04.21 20:33:41
@BPBP: Mire fog változni? Népköztársaság? Királyság? Fejedelemség? Pápai állam? Császárság?
Varánusz IV. Béla beájulna 2011.04.16 06:08:00
Szegény királyaink és egykori magyar nemzetvezetőink szerintem harsányan röhögnének azon a giccsparádén, amit a nevükkel-nevükben a mai politikai elit végrehajt. Szent Istvántól IV. Bélán keresztül Széchenyiig és Kossuthig bezárólag ülnek fent a felhők szélén, és…..
Kéretik nagyon figyelni mostan! A nemzeti országgyűlés nemzeti kétharmada ezekben az órákban, napokban vési ércbe – mit ércbe? gyémántba! – a nemzeti Alkotmányt. Ezt a szöveget érdemes megtanulni, mert nagyon valószínű, hogy amíg világ a…..
Kevesen sikítottak, pedig a hétvégén Mesterházy Attila ketyegő bombát helyezett el – bár egyelőre még pontosan nem tudni, hogy a kormányoldal vagy a saját pártja alá tette-e inkább. A szocialista pártelnök a Népszava „Nem tesz esküt az MSZP a Fidesz…..
w Vár állott, most kőhalom 2011.04.03 07:15:00
Ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesznek nem lenne kétharmada. Ettől még technikailag, jogilag megvan az, használata legális, még Brüsszel se szólhat be emiatt. De mint Őszöd óta tudjuk (Orbán Viktor szíves közlése), legális és legitim nem ugyanazt jelenti. …..
Kettős Mérce Illegitimálás 2011.03.23 08:25:00
  Érvénytelennek nevezte az 1949-es alkotmányt Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke az új alaptörvény kedden megkezdődött parlamenti vitáját megnyitó felszólalásában.  Forrás: MTI Sokan úgy tartják, nincs szükség új alkotmányra, sokan pedig úgy,…..
Lehet, hogy nincs olyan Btk-s tényállás, ami alapján felelősségre vonhatóak, de erkölcsileg minden emberi norma alapján bűnösök. A múlt héten felkerült az internetre egy tanulmány és egy hosszú lista a Kádár-rendszer SZT-tisztjeiről, az oldalt két nap alatt több mint 200…..
Az adószámmérséklés és adórendszer-egyszerűsítés lázában égő adócsökkenemzeti együttműködés kormánya a hamburgeradó bevezetését tervezi. A Nagy Tavaszi Reformcsomag részeként növelnék a dohány- és alkoholtermékek jövedéki adóját; a magas cukor-, zsír-,…..
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
A fülkeforradalom óta a népszavazás intézménye vélhetően kényelmetlenné vált, inkább leveleket küldözgetnek Orbánék a Zembereknek. Most éppen alkotmányügyben, ezt a hétvégén tudtuk meg.Két héten belül tizenkét kérdésből álló kérdőívet küld ki a választópolgárok…..
Ön szerint az Új Alkotmány… névre szólóan csak az Ön jogait és a mások kötelezettségeit tartalmazza-e?… tartalmazza-e a következő közgazdasági fogalmak definícióját, szélső értékeit és értékkészletét: költségvetés, államadósság, GDP, infláció, hiány,…..
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
ludas 2010.12.01 13:09:06
Manyupban maradók figyelmébe:
A szabályozás szerint nem az átlépőknek kell intézkedni, hanem a maradóknak. (Milyen furcsa? Van egy szerződés két fél között. Tegyük fel, hogy mindkét fél elégedett a szerződéssel, és egyik sem akar változtatni. Az állam hoz egy törvényt, hogy ha az egyik szerződő fél nem tesz eleget az általa megadott határidőig az általa meghatározott eljárásnak, akkor semmisnek tekinti a két fél szerződését, és elveszi az addig felhalmozott megtakarításokat. A határidőt, és az eljárást pedig alig leplezetten úgy határozza meg, hogy minél kevesebben tudjanak ennek eleget tenni, minél kevesebben tudják tőkéjük elvételét megakadályozni. ) A törvény tehát azt fogja szabályozni, hogy ha valaki elégedett a pénztári tagságával, és maradni szeretne a pénztárban, hogyan tudja megakadályozni azt, hogy megtakarításait elvegyék.

Tételezzük fel az alábbiakat:

– 1 ügyintézés kb.10 perc (azonosítás, ügyintézés, nyomtatások, aláírások)
– Minden ügyfélablak 8 órát van nyitva munkanapokon
– Egy-egy ügyfélszolgálaton ebben az időszakban átlagosan 10 olyan ügyfélablak van, ahol csak a magán nyugdíjpénztárban maradni akaró tagok ügyeit intézik (lesz, ahol több, de lesz, ahol kevesebb)
– Egy kijelölt ügyfélszolgálaton így az egy munkanap alatt kiszolgálható ügyfelek száma átlagosan 6x8x10=480
– Az országosan rendelkezésre álló 33 ügyfélszolgálaton egy munkanap alatt kiszolgálható ügyfelek száma 33x480=15840
– 2011. januári munkanapok száma 21
– Januárban összesen kiszolgálható ügyfelek maximális száma 21x15840=332640. A pénztártagok kb. 11%-a.

Igen valószínűen a magán nyugdíjpénztárban maradni szándékozó tagok többsége január utolsó napjain (mondjuk az utolsó 10 munkanapon) akarja majd nyilatkozatát megtenni. Erre, egész napos sorban állással is csak max. 158400 (5%) tagnak lenne lehetősége. Feltehetően, akik az utolsó napokra hagyják nyilatkozatukat, azok már nem is tudják azt megtenni. Aki nem tudott sorra kerülni, az nem tudta megakadályozni az automatikus átléptetést. Ha tőkéjének megfelelő értékpapírok átkerülnek az állam tulajdonába, azok ott elköltésre is kerülnek. Visszaút nincs.
Ha valóban szabad választást akartak volna elérni, ahogy azt kommunikálták, akkor a törvényt úgy kellett volna megtervezni, hogy akár a határidő utolsó napján is, bárkinek (akár valamennyi pénztártagnak) legyen lehetősége döntését érvényesítenie (például levélben, ügyfélkapun, stb.). Ennyit a szabad választásról.