Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balukabalu

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El nem tudom képzelni, milyen kemény csata ment a négy nagy csapat szervezői között, hogy ki mely pálya közeli nagy objektumot foglalja le magának a verseny idejére. Amit tudni kell, egy nagy csapat szerelőkkel, technikai személyzettel, háttéremberekkel, jutalomutas gyáriakkal együtt…..
balukabalu 2015.06.13 14:52:43
Ma reggel láttam egy fess Kia Opirust, és ez jutott róla eszembe: Miután kimerengtem magam, találtam az asztalomon egy Bosch-féle powerbanket (van erre rendes magyar szó?), amit még Boxbergben sóztak rám, és arra gondoltam, jóféle hiéna-tradíciónkat követve legyen azé, aki a…..
balukabalu 2015.06.09 19:05:35
balukabalu 2015.06.09 20:49:30
@atomatom: hopp, most látom, hogy elkéstem az egyik képemmel :D

Cserébe most itt van még egy, remélem, nem baj, hogy 6 kockás, de ha igen, akkor 2 db négykockásban is megcsináltam:

kepfeltoltes.hu/150609/delorean_hi_na_m_solata_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/150609/delorean_hi_na_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/150609/delorean_hi_na_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A Carthorttle oldalt már régóta olvasom, jó anyagaik vannak és a felületük is guszta. Külön kedvencem a Car Memes, még matricát is rendeltem tőlük. Tegnapelőtt vettem észre a posztot, amiben a Carwow kvízének kitöltése a cél, 60% felett állítólag Jedi szint. Beküldtem a…..
balukabalu 2014.08.18 00:14:18
A Kisautó blog egyik cikkében a minap egy japán zsákbamacskáról írtunk – csak a doboz kibontása után derült ki, hogy milyen autó-motorkerékpár kombó van benne. Két legendás járművet sikerült kifognia a szerzőnek, ezekkel kapcsolatosak a kérdéseink is. Az kapja a nyereményt,…..
Megvan Brinkmann professzor autója? A klinika volt a sorozat címe, golfos Udóval, Christával és a Quelle-katalógusok mesevilágával a nyolcvanas évek végén. És az első Timothy Dalton-féle James Bond, a Halálos rémületben turistaautója Tangerben? Pedig ugyanaz az autó, de valóban…..
2014-től a Volvo nem kínál sem tisztán dízel, sem tisztán gáz meghajtású városi buszt. Az uralmat átveszik az Euro VI-os dízelmotorral szerelt dízel-elektromos hibrid buszok. A Volvo és a Rába küszöbön álló együttműködése miatt nekünk is érdekes lehet a Volvo legújabb…..
Omnibusz Hírcsokor 2012.12.29. 2012.12.29 16:22:24
Év végi hírösszefoglalónkban a decemberi történéseket foglaljuk össze a nagyvilágból. 182 darab Irisbus-t vett TorinoDecember 21.-én adták át az első buszokat a torinoi közlekedési társaságnak (GTT- Gruppo Torinese Transporti). A 182 darab buszból 86 darab Crossway, ezen…..
Az utolsó utáni konc. A végső, a visszatapsolt hiéna, nyálas pofájában szorítja, ameddig csak tudja. Márpedig egy hiéna harapása nagyon-nagyon erős. Nem lesz könnyű. Ez az RC-modell tényleg olyan hiénáznivaló, amiért rendes autóbuzi a fél bármijét odaadja. Nem elég, hogy…..
Kolléga, rbalint88 küldte. Szavak nincsenek...
balukabalu 2012.09.22 16:26:39
Ugye Önök is tudják, hogy kiváló busziparunk nemcsak a baráti Szovjetunió testvéri népei számára állnak rendelkezésre? Utazzon hát Ön is – bárhol is legyen a világban, akár Hawaii-on – Ikarus busszal! Az alábbiakban szemléltetett városi, helyközi és távolsági…..
Nemcsak azért, mert a teszés szerint rossz-, vagy éppen szépemlékű Üvegtigris jut róla az embernek eszébe, de ez annyira magyar(os) tartalom, hogy keresni sem lehetne jobbat. Még szerencs, hogy nem gyárott hiperszofisztikált matricát a "LÁNGOS" feliratnak Somytomy, mert bizony ez így…..
balukabalu 2012.01.06 18:23:37
@Gino: Cellux alkoholos filccel ráírkálva :D én is úgy szoktam csinálni :P
Bár felnőtt blog vagyunk, kezdjük az e heti összeállítást gyerekekkel, a Kockaáruház Szeretem a LEGO-t építőverseny pályamunkáival. Ráadásként egy határidő lejárta után érkezett mű, ami nem is lehetne más, mint egy VW T1. Van egy sanda gyanúm, hogy tutu ebből a…..
Folytatjuk a sötét középkor szocializmus legós megidézését. Ezúttal hazai alkotások kerülnek terítékre. Csak figyeljetek, emlékezzetek, aztán csináljatok valami hasonlót, aztán lüldjétek el nekem, hogy aztán legyen belőle 3. rész. Ma már többet nem írom le azt, hogy aztán.…..
Egy hete lett volna igazán ildomos posztolni, de egy 2011-es készletre sosincs késő. A kisbusz végett vonz engem is a szett, csak az a baj, nincs az a pénz a földön, amit én ne tudnék elkölteni legóra. Most is épp nagy bajban vagyok, mert jófajta city akciók mennek egy helyen,…..
Bizonyára többen láttátok, hogy ma délután a legoaruhaz.hu átállt a kockaaruhaz.hu domain használatára. Az okokat nyilván ugyanott kell keresni, amiért már mi sem legoblog vagyunk. Kíváncsi vagyok, hogy a többi, nevet "bitorló" hazai legó-árulda szintén erre a lépésre…..
Egyre kevésbé tud (vagy akar?) gátat vetni a LEGO az új készletekről kiszivárgó képeknek. A múlt hét 2 nagy kvázi-bejelentése is szemfüles/szemtelen rajongók nevéhez fűződik. A Modular Houses, általam különösebben nem kedvelt, ám roppant népszerű és roppant drága…..
A LEGO hivatalos gyári virtuális tervezőprogramjának legújabb változata tegnap óta letölthető az ldd.lego.com-ról. Kicsit becsapós a dolog, mert a jobb oldalon úgy tűnik, mintha még mindig a 3.1-nél tartanánk:De bátran odaklikkelve már a legújabb, 4.0 változat csordogál lefelé…..
A múlt heti almaházas posztunk vicces életet élt. Nagyon helyesen feltűnt minden, aminek blog + apple viszonylatban fel kell tűnnie az internet sötét oldalán a szexuális orientációktól a linuxos őrültekig. Jobban kommentmágnes posztot a témában kétféleképpen tudok elképzelni,…..
balukabalu 2011.04.05 19:43:54
Áprilisban is folytatódik nyereményjátékunk, Facebook-oldalunk kedvelői között ebben a hónapban is kisorsolunk egy nagy doboz LEGO-t, most a képen látható kétszintes tengerparti nyaralót (Nr. 4996)...
Laikusként úgy gondolom, a társasjátékoknak – főleg ha felnőtteknek is szánják – két komoly szezonja lehet: az egyik nyilván a karácsony, míg másik a nyár. Nyaralásra mindenki visz társast. Mondjuk én nem, de folyton hallom, hogy ilyeneket mondanak az emberek. Kezdjük…..
Ülök – má’ megen – a kocsmába’, megszólal a Surda nótája a zsebembe’, fájin a csöngőhaaaaang…!, hogy a pultos Móni mindig ollyan kedvessen elröhinti magát rája, mint egy kis kancacsikó, há’ ollyan, egyem a szemit, de megmarkúnám aszt a…..
Skandináviában a kompok éppúgy a tömegközlekedés megszokott eszközei, mint nálunk a buszok, ahogy a hosszú, szabdalt tengerpartok miatt a hajózás is jobban hozzátartozik a mindennapi élethez, mint a főként szárazföldi országokban. Volt szerencsém megfordulni…..
balukabalu 2011.03.27 19:28:01
@Attys: de, van itt moc : kockagyar.blog.hu/2011/03/26/lil_7990 :) Egyébként jó a cikk, csak nekem valószínűleg sosem lesz hajóm, ugyanis nem CITY gyűjtő vagyok, hanem racers :)
Tökéletesen emlékszem: Öt éves voltam, mikor megtanultam, mi az, hogy valami után sóvárogni. Azóta ez egyre rosszabb szokásommá lett, de akkor és ott mindennek ez volt az oka.I. AlapadatokNeve: Cement Mixer (Betonkeverő)Sorozatszám: 6682Téma: TownAltéma: ConstructionKiadáséve:…..
Gyáróriások. Nem kell hozzá tévé, csak két kattintás.Más. A LEGO.com-on folyamatban van egy TECHNIC verseny (Take the Challenge). Az egyik versenyző (balu_kabalu13) szerintem nem más, mint rendszeres olvasónk, kommentelőnk és lelkes kritkusunk, balukabalu. Megérdemel tőlünk is pár…..
balukabalu 2011.03.24 21:21:20
@tutuka: Eszem ágába sem jutna hazudozni. Egyrészt: nem az én stílusom Másrészt: ha lebukok akkor balhé lesz legalábbis sértődés vagy barát és havervesztés