Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wolfgang von Kugel

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes jelenség, hogy évek óta romlanak a magyar diákok körében végzett matematikai és szövegértési tesztek. Ha ez nem lenne elég, csökken az összmagyar IQ is (ami egyébként általában jellemző az európai országokra). Hogy ennek mi köze a kivándorláshoz? Rögtön kiderül...
Wolfgang von Kugel 2017.12.06 10:44:03
Wolfgang von Kugel 2017.12.06 20:27:44
@Csuti Ördögüző: osztrák stat. hivatal:
Wolfgang von Kugel 2017.12.06 20:29:41
@Csuti Ördögüző: osztrák stat. hivatal: www.statistik.at/web_de/statistiken/menschen_und_gesellschaft/soziales/personen-einkommen/nettomonatseinkommen/index.html Ezen túl pedig minden újságcikkben, a napi közbeszédben a mediánt használják. Itt nem, és ez nagy gond és inkorrekt. A sértegető hangulati aláfestő elemeket pedig meghagyom neked.
A kor előrehaladtával egyre gyakrabban tapasztaljuk a csípő merevségét, valamint a csípő tájékán jelentkező ízületi fájdalmakat, amelyek az idő múlásával ráadásul egyre inkább fokozódnak. Az ízületi fájdalmak sok esetben megelőzhetőek vagy csökkenthetőek néhány rendszeresen végzett gyakorlat…..
A feng shui elvei szerint a hálószoba egyetlen egy funkciót kell, hogy betöltsön az életünkben, a pihenést. Ehhez pedig zavartalan és nyugodt terület szükséges. ..
Wolfgang von Kugel 2017.10.12 13:18:19
@Sssamatppap: Szia, Milyen könyvet/könyveket javasolsz? Valami egyszer
Wolfgang von Kugel 2017.10.12 18:47:32
@Sssamatppap: Várom, előre is köszösnöm:)
Nem vagyok kárörvendő, véletlenül se. Nem lesz attól jobb hely ez az ország, hogy Demcsák Zsuzsa végre méreteset perecelt. De a jelenségről érdemes beszélni. Már csak azért is, mert ez az ember még bukni sem tud tisztességgel, eljátszotta, hogy ő mond fel. De ezen az előzmények ismeretében már nem…..
Wolfgang von Kugel 2017.09.21 09:45:01
@lujo1111: Persze ízlések, és pofonok: nekem Kálmán Olga műsorvezetése taszító. Nem okos-magvas beszélgetések azok. Nekem hatásvadász, kinyilatkoztató és kinyilatkoztattató a stílus. Persze D.Zs. még mindig nem egy kategória vele, de szerintem tényleg nem jó, hogy ebben a műfajban K.O. beszélgetéseinek (?) minőségi szintje lett a zsinórmérték.
Ez az írás látszólag osztrák utazási élményekről szól. Látszólag. De ahhoz is ad tippeket, hogy a cégben hogyan növelhetjük a morált és a működésünk színvonalát...
Wolfgang von Kugel 2017.08.18 09:12:50
@Netuddki.: Picit vitatkoznék: szerintem nemcsak a fizetőképességen múlik. Szerintem kitapinthatóan jobban törekszik az átlagember a tervezhetőségre, a megbízhatóságra. Intenzívebben keresik a nyer-nyer szitukat, mint itt megszokott, nyíltabb az egyeztetés kultúrája. Ez társadalmi szinten nagyon komoly erőforrásokat szabadít fel. Jobb az általános együttműködési készség. Néha azt gondolom, hogy az oktatás lehet más, nagyobb hangsúlyt kap a karakterfejlesztés, mint nálunk (by Popper).

Szerintem ennek a rendszernek az alapja az intézményrendszer korrekt működése. A szabályok átgondoltak, hosszú távú kereteket adnak. Nálunk ez nyilván más. Nagyon. Egy példa a végtelen sorból: Az ottani adóhivatallal telefonon lehet intézni dolgokat, az ittenivel írásban, személyes látogatások tömkelegével sem tudok a legtöbbször dülőre jutni.
Wolfgang von Kugel 2017.08.18 09:13:22
@Netuddki.: Picit vitatkoznék: szerintem nemcsak a fizetőképességen múlik. Szerintem kitapinthatóan jobban törekszik az átlagember a tervezhetőségre, a megbízhatóságra. Intenzívebben keresik a nyer-nyer szitukat, mint itt megszokott, nyíltabb az egyeztetés kultúrája. Ez társadalmi szinten nagyon komoly erőforrásokat szabadít fel. Jobb az általános együttműködési készség. Néha azt gondolom, hogy az oktatás lehet más, nagyobb hangsúlyt kap a karakterfejlesztés, mint nálunk (by Popper).

Szerintem ennek a rendszernek az alapja az intézményrendszer korrekt működése. A szabályok átgondoltak, hosszú távú kereteket adnak. Nálunk ez nyilván más. Nagyon. Egy példa a végtelen sorból: Az ottani adóhivatallal telefonon lehet intézni dolgokat, az ittenivel írásban, személyes látogatások tömkelegével sem tudok a legtöbbször dülőre jutni.
Statisztikák szerint az európai országokban a mozgásszegény, ülő életmód következtében tíz felnőttből kilenc szenved valamilyen mozgásszervi betegségben.  Könnyen alátámaszthatjuk mindezt akár saját magunk is egy rövid közvélemény kutatással: ha megkérdezzük…..
Wolfgang von Kugel 2017.08.17 09:37:47
@gigabursch: Az egy érdekes pozi, amiről írsz. Ez a szék szerintem erről szól:
www.youtube.com/watch?v=59h2FrIen-c

Mindezzel együtt én nem merném megkérdőjelezhetetlen stílusban javasolni a használatát :Próbálom megfejteni de még nem tudom, hogy miért ennyire kényelmes ez a megoldás: Ebben az űrhajós pozícióban a gerinc melletti izmok ellazulnak, ez biztos kényelmes. A gerinc görbületeinek optimális volta azonban kérdésesnek tűnik.
Nem kerülgetve a forró kását, érdekes, és nem tudom eldönteni, hogy jó-e.
Wolfgang von Kugel 2017.08.17 09:38:23
Nincs még optimális irodai munkaállomás, sem ergonómiai, sem a pszichés tulajdonságokat figyelembe véve. A magabiztos retorika magában hordozza a hitelességi deficit veszélyét. Az a cikk elég sok gondolatot elindított bennem. Jó helyen vannak a súlypontok? Progresszívek a tanácsok?
Az ergonómiánál maradva:
Monitorra és a billentyűzet/egér hatékony elérésére koncentrálunk, így ha a felső régiók tartása nincs rendben, az ágyéki gerinc görbülete sem lehet rendben. Kár az ágyéki szakasszal foglalkozni, ha a hát felső szakaszának tartása és a kar alátámasztása nincs rendben. Láttam már ékpárnán előre hajolva dolgozni munkatársat, mert használhatatlan volt a karfa, és alacsonyan volt az asztal, és laptophoz nem használt billentyűzetet.
Ha a nyak hát felső szakaszán nem jó a tartás, nem lesz jó az ágyéki gerinc tartása sem. A gerinc összefüggő egész.
Az ágyéki gerinc beállításának fontossága másod-harmadlagos, az ékpárna hosszú távon nem kényelmes (vagyis nem használható). Használatával órák hosszat statikusan dolgozik a négyfejű, ami gyorsan elfárad, nem ez a funkciója.
Fontos a könyék és a felkar helyzete, el kell kerülni a felkar befelé rotációval járó felsőkereszt szindrómás tartást.
A jó tartás valóban a megfelelő magasságú monitornál kezdődik, de a szemmagasság túl magas: blokkolni fog a nyak valahol a C6-7 körül, hipermobilis lesz kb. az ötödik csigolya, ez a nyaki gerincsérv kockázatát hordozza magában (ízületi blokk oldását végzi a csontkovács). A mérések szerint monitor középpontja, és a szemgolyó közti szög valahol 15-40 fok között optimális, ez egyénileg változó.
A hát felső szakaszának optimális tartásához elengedhetetlen, hogy a felkar ne rotáljon be, ellenkező esetben nő a háti görbület, csökken az ágyéki. A gerinc összefüggő egész. Az optimális ágyéki görbület támogatását magasabban érdemes kezdeni.
A könyöknek a test mellett, neutrális pozícióban (nem magasan az asztallapon, befelé rotálva felkart, ami viszi előre a fejet) a karfán kell nyugodnia. Ehhez fontos a magasságában állítható asztal, és a 3-4 irányban állítható karfa…. Split keyboard, álló munkaállomás, optimális lumbosacralis-Ferguson szög beállítását támogató egyénileg állítható szék megoldások, gerinc folyamatos mozgását provokáló elektromotoros megoldások, székpárna és 3D megoldások során elfáradó stabilizátor izmok, amelynek a következménye a könnyen mérhető hatékonyság csökkenés... Miért kevés a masszázs (a keringésfokozó hatása páratlan), miért károsak az indokolt esetben kivitelezett ízületi manipulációk, a futás nem fejleszti lumboszkrális része a stabilizátor izmokat páratlanul hatékonyan?
Lehet, hogy ez a terjedelem kevés, de felmerült bennem a kérdés, hogy nem lett-e volna jobb világosan definiálni az egyes szakaszok/eszközök fontosságának súlyát, illetőleg kellően megbízhatók-e a javasolt ergonómiai megoldások.
Állítólag egy cég termelékenységét akár 23 %-kal is növelheti, ha az alkalmazottak kényelmes székeken ülnek - derül ki egy amerikai kutatásból. Úgyhogy rajta: követeld a jó széket a főnöködtől, hogy megtarthasd az állásodat - és persze termeld a profitot neki...
A napjainkban népbetegségnek számító állandósult, vagy rendszeresen jelentkező nyakfájdalom, nyakmerevség néhány évtizeddel ezelőtt szinte ismeretlen jelenség volt. Amíg megfelelő helyen, azaz a gerincünk tetején „hordtuk” a fejünket és nyakunk folyamatos mozgásban volt, gyakorlatilag panaszmentesen…..
AnyaMama Ha apa van GYES-en 2013.05.29 09:01:52
Amerikában egyre erőteljesebb trend, legalábbis az NPR (vagyis a National Public Radio) szerint, hogy az apukák maradnak otthon a gyerekkel. Ez a legutóbbi adatok szerint az USA-ban is még csak 3.5%, de így is egy évtized alatt a duplájára nőtt. Magyarországon az arány mindössze 1 -…..
Bár a Prezi hivatalosan még nem kommunikálja, de néhány felvétel már kikerült Facebookra és Instagramra a magyar cég új, minden kétséget kizáróan űbermenő irodájáról.  A hely maga amúgy a Merkúr Palota, a Nagymező utcában. Ami 1903-ban épült, eredetileg…..
Wolfgang von Kugel 2013.04.04 00:56:32
Színes, szagos (ez talán mégsem), csili-vili, modern, trendi, bokszzsák a fal mellett (biztos fel volt mentve tesiből, aki kitalálta), minden ami egy kreatívnak kellhet. Közleményük szerint "az ügynökség Budapest romkocsmákkal tarkított, street artos, de meglehetősen antik…..
Officespotting Zwack 2012.01.04 07:30:00
Bérlő: Zwack Unicum Nyrt. Bérlő profilja: Szeszesital gyártás és -forgalmazás Irodaház: Gyárépület, IX. Soroksári út 26. Kiadó irodák…..
Officespotting Telenor 2010.10.04 12:00:00
Bérlő: Telenor Bérlő profilja: Telekommunikáció Irodaház: Telenor Székház   Belsőépítész: Tóth Róbert, DekaDesign Stúdió…..
Wolfgang von Kugel 2012.01.05 12:27:22
@TrueY: Klassz, érdekes a visszajelzés, köszi.
Az asztalokat nem szerettétek*? Még nem hallottam senkit, akinek ilyen munkahellyel kapcsolatban lett volna személyes élménye. Nekem sincs sajnos nincsen opcionálisan álló munkahellyel személyes tapasztalatom.
A székekkel tényleg senkinek nem volt gondja? Azt becsültem volna, hogy azért a munkatársak ca 10%-ának nem lehetett jó az egyen-mélység (szélsőséges magasságúak: 1,9 méter felett, ill 1,6 méter alatt).

*Asztalokat nagyon jól/ügyesen vették: Forintban állapodtak meg. A gyártó számára a legrosszabbkor volt a projekt: az első euro krízisnél (300-as euró) kellet beszerezni az alapanyagot. Az asztalokat annyira jól vették, hogy tudomásom szerint a projekt veszteséges volt és az azóta lényegében megszűnt (átalakult:)) szállító emiatt került a tönk szélére.
Wolfgang von Kugel 2012.01.05 13:59:55
Officespotting Nike 2011.12.19 07:00:00
Bérlő: Nike Magyarország Bérlő profilja: Ruházat, sportszerek Irodaház: Bécsi Corner Kiadó irodák Alkalmazottak száma: 33…..
Wolfgang von Kugel 2011.12.19 12:05:13
@Frei Ferenc: az a kaspó, meg a szemetes a tárgyalóban valóban emblematikus darabok. A beszerző nem bonyolítja túl a saját életét.
Officespotting Graphisoft 2011.11.14 09:00:00
Bérlő: Graphisoft Bérlő profilja: Szoftverfejlesztés Irodaház: székház, Graphisoft-park Kiadó irodák Alkalmazottak száma: 230…..
Wolfgang von Kugel 2011.12.19 12:49:06
@Sándor Zsolt András: Ez igen, Önnek minden esélye megvan, hogy jó vezető és igényes ügyfél legyen. Önnek nem kell hangsúlyozni milyen fontos az irodatér kialakításának és az ott végzett munkának harmóniája. Ez az irodaterület sem tökéletes: Itt a legnagyobb baj az, hogy gátlástalanul háttal terveztek néhány munkaállomást a közlekedő térnek. Ezzel elveszik a lényeg: a privát tér.
Egy újabb példa, miért nem szabad tele tankoltatni semelyik kúton. Ha bebizonyosodik, hogy csoda történt, a Vatikán elsőként Magyarországon avathat boldoggá benzinkutat. Nem hiába vagyunk Mária országa, náunk egy Skoda 45 literes tartályába akár 65 liter üzemanyagot is bele tudnak…..