Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arod75

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak dolgok amik rémesen idegesítenek sorba állásnál, ám szerencsére ezek többségére van megoldás: egyszerű sorterelő szalag, amilyeneket a repülőtereken rendszeresen alkalmaznak. Ezek egycsapásra megoldják az olyan gondokat, hogy ki volt ki előtt, vagy ha több ablak van, akkor…..
Vannak iparágak, vannak projektek, vannak helyzetek, amikor én nem nagyon propagálnám a one piece flow-t. Ilyen a Móricz Zsigmond körtér esete is. 2003-ban költöztem fel Budapestre, a fent említett térre. Ha azt mondom, hogy térRE, akkor az nem azt jelenti, mint az eladó/kiadó…..
Beutalót gyakorlatilag csak akkor adnak, ha én állok elő félkész diagnózissal, én tapasztaltam, hogy ettől vagy attól kijön, ekkor is csak hosszas könyörgés és sok megjegyzés után, hogy ne számítsak sokra, egyáltalán nem biztos, hogy allergiás vagyok. Évek óta küzdök az…..
arod75 2013.08.01 23:30:38
@Pflaume: nem tudom, olvasod-e a válaszom. Egyik kislányom évekig volt laktózérzékeny, szerencsére kinőtte. Nem vittem terheléses vizsgálatra, nem akartam ezzel kellemetlenségeket okozni. A háziorvosunk véleménye szerint a diéta melletti tünetmentesség igazolja a laktózintoleranciát. Írt fel laktáz-enzim tablettát, az óvodában ezt kapott a tejjel készült ételek mellé. Teljesen gördülékenyen ment 3 éven keresztül, az óvodában mindenki készséges volt. Sokkal egyszerűbb volt így a tablettával, mint külön rendelni vagy vinni ételt és azzal körülményeskedni. Fontold meg.
arod75 2013.08.01 23:40:51
@Pflaume: Simán a háziorvos felírhatja a tablettát, a 100 bd-os kiszerelést kell választani, mert csak azon van TB támogatás. Az 50 darabosból egy szem kb. annyiba került, mint a már laktáz enzimmel felszerelt 1 pohár laktózmentes tej.
Ja, és az óvodában senki egy fél papírt nem kért tőlem a gyerek érzékenységéről (bár nyilván ez nem tipikus) - kivéve az adagolási útmutatót :)
A terheléses vizsgálat szerintem szadizmus egy gyereknek, egy délelőttön keresztül tömik laktózzal, közben folyamatosan jár szegény a wc-re és nem ehet semmit. Sokkal egyszerűbb otthon félévente-évente egy nyugodt hétvégi napon adni neki egy pohár tejet, és látod az eredményt.
A kivirult villamosvágányokon is, de talán még a Borároson kinőtt paradicsomon is túl tesz az, amit Arod75 talált. Egy szamóca a XI. kerületi Bocskai utca 5. előtt. Hihetetlen, hogy kihajtott, kivirágzott és még be is ért. A nyárfaszösz, na meg a mellépöccintett cigicsikk teszi…..
A fenti kép elsőre akár az Indafotó szégyenfalgyűjteményében is szerepelhetne, ahol a legbunkóbb módon parkoló autósokat gyűjtik. Ám erről szó sincs. Ez ugyanis a látszattal ellentétben nem egy buszmegálló. A képet Király Márta küldte az ittlakunk.hu oldalra, és egy furcsa…..
Már az Urbanista blog első posztjai közt is előkerült a füvesített villamospályák kérdése (nem is egyszer), ám olyan gyönyörűség, mint ami Kispesten van, még látványterveken sem szokott szerepelni. A fotókat Vinczek György készítette az 50-es villamos…..
"A minap láttam egy űrhajóst az Oktogonon... Fogadásból vagy esetleg gerillamarketing? Mindenesetre felszállt a villamosra :) A kép sajnos nem túl jó minőségű, de egy ilyen titokzatos dolgot nem is illik tűélesen megörökíteni." - írta Koller Tamás. A fene se tudja, de…..
Dr. Semjén Zsolt kora gyakorlatának megfelelően összeollózott egy szakdolgozatot (amit később átminősítettek doktori dolgozattá). Akármit is állít, az idézőjel nélküli szövegazonosságok és fordítások: plágiumok. Ha a rendszerváltás joga szerint nem is, erkölcsileg…..
Jött egy olvasói levél Facebookon:   A segítségeteket szeretném kérni . Jön vidékről 13 éves unokaöcsém és szeretném Budapesten pár érdekes helyre elvinni, ami biztos, hogy izgalmas lehet neki, légyszi javasoljatok pár helyet , maradandó élményt. Az állatkert,…..
arod75 2012.08.16 20:49:11
@bilo1976:
Közlekedési múzeumra én is szavaznék!
+ kalandparkok - szerintem biztos siker, főleg különböző életkorú gyerekeknél.
Van egy az Orczy kertben (Nagyvárad tér) és Csillebércen is. Az előbbi az olcsóbb.
Egész pontosan a József körút 50 előtt.  A képet készítő Tibor szerint sajnos csak ennek fának a környezete ilyen rendezett. De az viszont nagyon aranyos. Neked is tetszik, hogy valaki ilyet csinál csak úgy?…..
…mikor a zenehallgatás még esemény volt Tizenéves koromban – ez az időszak nagyjából a 80-as évek vége, 90-es évek eleje környékére datálható – a középiskolai osztályomban csak az lehetett igazán menő csávó, akinek volt valamilyen Hifi berendezése. Gondolkodtam rajta,…..
arod75 2012.07.14 22:45:13
@maisel: hétfői kívánságműsor kettőtől ötig?
Tisztelt Praxis blog!   Szeretném megosztani tapasztalataimat a János kórházzal kapcsolatban. A nővéremnek pár évvel ezelőtt volt egy agyér infarktusa. Először a ÁEK-ben látták el de mivel területileg a Jánoshoz tartozunk átszállították a Neurológiára.  Egyszerűen…..
arod75 2012.06.13 19:11:37
@Hkd90: Szerencsére a Jánosban csak a szülészet látott néhányszor vendégül, minden teljesen korrekt volt, csak minden taszítóan piszkosnak tűnt. Mindhárom alkalommal. Az sem győzött meg, amikor a takarítót dolgozni láttam. Pedig azon az osztályon több felújítás is volt.
arod75 2012.06.16 21:57:53
@most regisztáltam: "Az megvan, hogy a takarítónő ugyanazzal a ronggyal törli le a kuka tetejét, a csapot, az asztalt (amire a kaját hozzák) és a kisszekrények tetejét is?"
Na, a kisszkrény tetejét és az asztalt sosem mosták, csak sajnos én néha láttam, hogy a szomszéd begennyesedett sebét törölgető gézlapokat is ott tárolták (mármint a piszkosakat)...
A tak.nő persze gumikesztyűben dolgozott, csak sajnos minden össze is fogdosott vele. És folytathatnám.
Praxis Agyvérzéssel haza küldtek 2012.06.11 10:35:00
Bocsánat, de ez a történet sem rövid…  2011. február 18-án nagyon „furcsán” éreztem magamat, már reggel 6 órakor. A szemeim majd ki akartak esni, szinte kigúvadtak és zsongott a fejem, folyamatosan hallottam, ahogy folyik a vér az ereimben. 10 óra körül…..
arod75 2012.06.11 12:46:42
@Babette_: ez szomorú. sajnos az én ismeretségi körömben is meghalt 2 fiatal anyuka stroke-ban. és az is igaz, hogy másik 2 kismama barátnőmet pedig lelkiismeretesen kivizsgáltak.
Van ez a szülés dolog. Ennek az örömeit, bánatait, nehézségeit, testi és lelki fájdalmait (ne adj’isten olyan szörnyű fordulatok esetén, mint vetélés, vagy abortusz) férfiként nem hiszem, hogy tisztünk lenne belső szemszögből tolmácsolni. Mivel a gondolat és érzetátvitel…..
Mást mond híveinek, mást a tárgyalópartnereinek – itthon és a világban is egyre többen vetik ezt Orbán Viktor szemére. Tagadhatatlan, azaz legfeljebb egy hivatásos szóvivő tagadhatja, hogy nehezen összeegyeztethető az, amit a kormányfő – például…..
arod75 2012.03.19 14:29:05
@lidércfény: @takács bálint: rendben.

De azt már végképp nem értem, kit áltatnak a kettős beszéddel, ha Lajtán innen és a Lajtán túl is mindkettőt olvassák?!

Vagy az is a játék része, hogy mi itt úgy teszünk, mintha AZT nem olvasnánk, ott meg úgy tesznek, mintha EZT nem olvasnák, de közben tudjuk, hogy mégis?!
Ez az ijesztő képet tegnap készítette BDZSH (a szép emlékű Városképp bloggere) a Reviczky utcában, pár háznyira a Szabó Ervin Könyvtár központi épületétől. A lehulló oromzat önmagában is szomorú dolog, de más is eszünkbe juthat róla. További fotók és gondolatok…..
arod75 2012.03.11 22:15:56
@sanche:
Sokban egyetértek, de azért több dolog is árnyalja a képet:
- a privatizációnál nem csak a hosszas bérlet miatt, de a házak állapota szerint is alkalmaztak csökkentő szorzót (szerintem még sokak fiókjában megvannak ezek az adás-vételi szerződések).
- ha véletlenül a ház az akkori fogalmak szerint jó állapotban is volt, azóta is nagyobb felújításokat kellett (volna) tenni (kémények, gázcsövek, egyéb vezetékek, újrafestés, lift...), ami szintén sok millió,
- azt is meg lehet nézni, melyik önkormányzatnak nincs semmilyen rehab programja erre - ahol még ma is nyugodtan lehet világháborús jeleneteket forgatni,
- a lakás piaci értékében sajnos még mindig kisebb súllyal szerepel a ház várható (elmaradt) felújításainak lakásra eső összege. sőt! sokszor a még csak küszöbön álló felújítás is értékesebbé, de legalább eladhatóvá teszi a lakást (mert legalább meg fog történni)