Regisztráció Blogot indítok
Adatok
giorgio.nane

51 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1-es villamoson utazva láttam, hogy a Hungária körúton két egymás mellett levő épületen is Zsolnay kerámiák vannak. Az egyik hétvégén aztán vettem a fényképezőgépem és meglátogattam a két épültet. Az épületek a rajtuk levő felirat alapján oltóanyaggyárnak épültek.…..
Mindenekelőtt beszéljünk a spenótról. Tudom, utálod. Én is. De elmesélek valamit. Pár éve Velencében hátizsákos túráztam a barátaimmal, és az utcán kerestem valami ennivalót, ami lehetőleg nem pizza. Így sikerült kifognom egy nagyjából szendvics méretű, (valószínűleg)…..
Ez kis összeállítás a tér történetének egy kis szeletét, az észak-nyugati épület együttesét szeretné bemutatni. 1937 a gimnázium felavatása után A Ciszterci rend Nagy Lajos gimnáziuma a Széchenyi tér 11. címen található meg.  A törökök kiűzése után a jezsuita rend 1687-ben kapta meg a telket,…..
giorgio.nane 2013.10.15 02:03:37
Hosszú idő után a minap ismét átsétáltam a Millenárison. Mindaz a lehasználtság ami ott van... elképesztő. Ahhoz képes hogy hajdanán a fidesz zászlóshajója volt a terület, duplán kudarc a mai állapota. A halastó sötétzöld fertő, a parti köveken több éves nyálka ragad, a…..
Nem várt hatást váltott ki a szeptemberi fizetések megérkezése kerületünk iskoláiban. A technikai dolgozók közül sokan jelentősen kevesebb fizetést kaptak, mint egy hónappal korábban. "Ilyet még nem láttam!" Nyilatkozta szerkesztőségünknek az egyik döbbent szülő. "Zokogó…..
giorgio.nane 2013.10.02 11:58:09
@lengyilány: bocs, de mire is kellett volna figyelniük??? arra, hogy a fejük felett döntenek mindenről? tényleg nem értem ezt a kommentet, na mind 1 :( azt viszont kezdem érteni, hogy szegény Magdika miért vágta tegnap úgy elém a menzán a rizses husit, hogy az egyébként száraz és avas rizsszemek parabolaívben repülni kezdtek :(
Továbbra sem világos, hogy ez a gyönyörű díszletek között leforgatott szappan rendkívüli empátiával mutatja be a századforduló angol osztálytársadalmát, vagy azt próbálja elhitetni velünk, hogy az Edward-éra cselédeinek valamiért tetszett az a társadalmi berendezkedés,…..
giorgio.nane 2013.10.01 07:38:11
@VVICC: :D
A főváros 25,8 milliárdért kívánja fejleszteni a Margitszigetet. A Jamrik-projekt által nem csak szebb lenne a sziget, hanem milliárdokkal kevesebb közpénzbe is kerülne. Az 1907-óta működő Európa hírű margitszigeti Parisien Grill Mulató (Grafika: Vogel Eric, Fotó: Ganimedes.lib.unideb.hu)..
A CBA építteti és a nyár végére készül teljesen az a felső kategóriás élelmiszer-és borbolt, aminek – jobb ötlet híján - egy üvegdobozt tettek (jobboldali kép) a tetejére. Az épület öt éven át üresen állt, tábla hirdette, hogy a Lázár-testvérek fognak itt valami…..
   Bizony csurranhat könny is a hazafelé zötykölődő villamoson, oly szívbe-velőbemarkoló a hatás. A századot fordító művész, Egon Schiele emléke előtt tiszteleg szépen felépített kiállításával a budapesti Szépművészeti Múzeum. Híres önarcképén és több…..
Kimosom a szádat szappannal, ha még egyszer ilyesmit mondasz! Ismerős? Csúnyán beszélni nem szép. Ez úgy adja magát. Ahogy nagyanyám fogalmazott: egy raklap lófaszért nem picsáznék. Hanem úgy azért elgondolkodtam rajta, mitől van, hogy az emberek egy része, ideértve imádott…..
Gebauer Ernő festőművész életéről már sokan írtak, nem utolsósorban azért is mert 2012-ben Pécs megemlékezett születésének 130. és halálának 50. kerek évfordulójáról. A művész az Osztrák-Magyar monarchia osztrák területén, Hartbergben született és tanulmányait is Grazban kezdte meg, de Pécsett…..
A Bazilikáig kibővített térre gigantikus méretű bevásárlóközpontot és parkot terveztek. A Deák Ferenc-Erzsébet térre szánt Deák Nagyáruház 1936-os terve Vágó József tollából. A korabeli sajtó Horthy Nagyáruházának "csúfolta" a tervet. Jobbra az Anker-ház. (Fotó: Falanszter.blog.hu)..
giorgio.nane 2013.05.01 16:22:25
Sajnálatosnak tartom, hogy a magyar szecessziós építőművészet kimagasló alkotójának Vágó József életművének e késői periódusa leginkább elmarasztaló kontextusban/ valamiféle ki nem mondott, ám mégiscsak sugallt pellengérre állítva kerül bemutatásra több helyen az utóbbi időben. Valóban, élete utolsó periódusában,kényszeredetten, megkeseredetten a kor ELVÁRÁSAIHOZ igazodó épületeket tervezett,városrendezési tervek elkészítésében vett részt stb. amelyek NEM kerültek kivitelezésre...(Azt sem szeretném felsorolni , hány akkori-kvalitásaik okán a mai napig tisztelt és szeretett- művészünk vett részt a Tanácsköztársaság idején a közösségi élet szervezésben , igazgatási feladatok ellátásában, un."forradalmi tevékenységben" Azt is tudnunk kell, hogy az akkori középosztály legnagyobb része , -különösen az első hetekben,hónapokban az utókor számára is megdöbbentő módon lelkesedett ezért az akkori idők radikalizmusához igazodó, a társadalmat gyökeresen megváltoztatni kívánó forradalomért.) Vágó a 30-as évekre élete legszebb faladatin, a Monarchia korának meghatározó szecessziós épületeinek megálmodásán már túljutott. Maradt(!) egy ellehetetlenült országban, sok tehetséges építésztársával együtt nyomorogni! Élete kései főművét az ENSZ elődjének, a Népszövetségnek a genfi palotáját alig ismeri valaki/ még akkor is ha ezt Le Corbuseier, a kétségtelenül tehetséges, ám módszereiben egyáltalán nem válogató építész valójában Vágó minden tisztességes érve ellenére megváltoztatta és Vágót egyszerűen háttérbe szorította...az egyébként csendes természetű, kizárólag az alkotómunkának élő Vágót. De nem sorolom: életútja szerencsére jól követhető és pontosan értékelhető az utóbbi évtizedben magjelent szakirodalomban. Csak zavar a rövidlátó szemüveg és az, hogy bezzeg a Vágó falansztert akart Budapestnek...ennél összetettebb/árnyaltabb a dolog szerencsére. Szerintem!
giorgio.nane 2013.05.04 09:01:21
@zmik: fiának Pierre Vagonak az idevonatkozó levél stb részletei a mérvadóak: Pierre Vago: Egy mozgalmas élet: Holnap Kiadó 2002.
Képek vegyesen 3.   Leginkább saját magam szórakoztatására Borgo a Mozzano - Az ördög hídja tetején Firenze - Galilei múzeum előtt Velence - Nagy kanál Róma - Fontana delle Tartarughe a zsidónegyedben Lucca - Zárás előtt Firenze - Lyukas zászló Orvieto -…..
giorgio.nane 2013.04.16 08:21:55
Több mint 50 náci nekropolisz épült Európa-szerte, amelyekből csak 2 maradt ránk. Waldenburg romjai..
giorgio.nane 2013.03.24 11:08:59
Naomi Campbell márciusban több címlapon is fel fog tűnni, többek között a szerb Elle, illetve az orosz Numero magazinok borítóján. Oroszországban a modell nagy népszerűségnek örved, így talán nem is csoda, hogy most induló a Numero magazin első címlapjára őt…..
giorgio.nane 2013.03.03 05:46:59
A miniszterelnök a jelek szerint valami egészen más realitásban él - mondjuk úgy: Viktor Csodaországban -, vagy pedig tudatosan és gátlástalanul hazudik. És hogy őszinte legyek, nem is tudom, melyik a rosszabb. De attól tartok, hogy momentán a legrosszabb forgatókönyvet látjuk…..
giorgio.nane 2013.02.15 20:13:43
@s: ezt sem nekem mondták :D
Rövid bejegyzés a mai, viszont a szokásosnál jóval több képpel, ami nem is csoda, hiszen szerzője, János szavak helyett inkább képekkel dokumentálja svédországi életét és a nagyvilágban tett útjait. Így aki svédországi konkrétumokat vár, az csalódni fog, akit azonban…..
giorgio.nane 2013.02.15 07:10:48
Caruso A Fekete Vénusz visszatért 2013.02.04 09:49:00
A magyar operaigazgatók vigyázó szemeiket hagyományosan Bécsre vetik, sőt, a legtöbb esetlen a legfeljebb odáig látnak el. Hosszú időn keresztül Pest azokat az újdonságokat mutatta be, amiket Bécs már sikeresen kipróbált. Így volt ez Csajkovszkij két operájával is, az Anyegin…..
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
giorgio.nane 2013.02.03 10:21:35