Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J.J. K.

488 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bajt talán nyakon csíphetjük, de a fikciótól finnyáskodó olvasónak ezúttal is akceptálnia kell, hogy nincs pőre valóság, hogy mihelyst a mondatok igájába hajtunk valamit, az, onnantól kezdve zúgva-bőgve töri át a valóság gátját.  A Hasnyálmirigynaplót szövegként kell olvasni, amire érvényes az…..
"A klasszikus dramaturgia úgy tűnik érvényesül, ha a díszlet egyik falán ott lóg egy revolver az el is fog sülni" - véli Dr. Magyarics Tamás, USA szakértő, egyetemi docens. Legutóbb hat nő és három férfi esett áldozatul a dél-karolinai Charleston nagy múltra visszatekintő,…..
A Fehér Ház támogatja azokat a kezdeményezéseket, melyek megtiltanák a meleg és transznemű fiatalok alávetését "áttérítő terápiáknak". Az előterjesztés egyfajta válasz Leelah Alcorn, ohioi transznemű öngyilkosságára. A 17 éves Alcorn tavaly decemberben vetette magát egy…..
Hillary Clinton még kivár, és a színfalak mögött treníroz az indulásra, de hasonlóképpen tesz a republikánus elnökaspiránsok zöme: a gyomorgyűrűre beruházó Chris Christie talán arra vár, hogy teljesen elüljön a hídlezárás körüli skandalum; a fiatalabbik Bush…..
A végtelenül populáris filmes adattár, az IMDB Top 250-es listáján már a nyolcvanötödik pozícióig kapaszkodott fel David Fincher legújabb alkotása a Holtodiglan. Jóllehet, ez a lajstrom torz. Olyanok kuporodtak be e mögé, a sokak szerint egészen tagbaszakadt celluloidtömb mögé mint a…..
Csúnyán polarizált egy országban élünk. Több tekintetben is persze, de nem tisztem, hogy most ideológiai katyvaszokról meg vagyoni háttérről káráljak. Tulajdonképpen senki sem kért, hogy itt kelletlenkedjek s fecsegjek egy elvont fogalomról - arról, hogy nálunk ez miként…..
A pocakos, örök szivarozó kormánybiztost, becsületes nevén Andrew G. Vajnát sokan nem látták szívesen anno az átszervezett Filmalap élén. Tarr Béla az hangoztatta: a Rendszer elpusztította a filmesek önrendelkezését, s lényegében "így egyetlen ablak maradt, ha az ember…..
A videótékásból lett művészt sokkolta, mi kollektív izgalomban pancsoltunk, miszerint T. új westernjének (The Hateful Eight) szkriptje kiszivárgott a netre. “I’m very, very depressed,” - mondta akkor az immár 51 éves zseni, s le is tett arról, hogy megfilmesítse a projektet. Ez…..
Titkon azért bíztunk benne, hogy az idei más lesz. Ám a végén kiderült: mindez csak hiú ábránd volt. Tarolt a Gravitáció, ami tíz jelölésből összesen hét szobrot volt képes elhódítani - köztük a legjobb rendezőét -, valamint a 12 év rabszolgaság, ami egy újabb…..
Év elején minden lelkes filmszerető felfigyel egy évről-évre ismétlődő filmes eseményre. Ez bizony az Amerikai Filmakadémia díjainak átadója, vagy más néven az Oscar-gála, mely idén már nyolcvanhatodik alkalommal kerül megrendezésre. Az Oscar a filmes világ legrangosabb…..
Marty Scorsese kecsegtető szerepajánlattal kereste meg Leo Dicaprio-t, minek eredményeként a visszavonulással riogató színész a totál excentrikus filmproducer, Howard Hughes karakterénél is elszántabb figurát "kényszerült" alakítania. A "magasztos célokért" küzdő Belfort…..
Meggyőző promóciós kampányt folytatott, s jó néhány emberrel képes volt elhitetni Ben Stiller és a Goldwyn klán, hogy az új kontextusba helyezett álmodozó története olyan emóciókkal bírhat majd mint a Forrest Gump. Jelzem, nem lenne szerencsés az összehasonlítás,…..
Johnny Depp filmekben dús évek elé néz. Ha Mr. Depp filmjeiről beszélünk gondoljunk róla akár jót, akár rosszat, abban biztosak vagyunk, hogy azok a filmek Depp nélkül nem értek volna el akkora sikert. A sokoldalú színész karakterei általában színesek, bolondok, őrültek és…..
A Mentalista Bevégeztetett - 1. 2013.11.28 17:33:52
A mámor és kéj hullámain ő, a kedélyesség és hiány megosztott mezein mi.  Ellenben jómagam mégis az előbbibe sorolnám. Kifejezetten örülök. Kisgyermek mosollyal nyugtáztam a sikert. És szakadatlanul csak mélázok az egészről. Múltról, s elkövetkezendről. A rögeszméje…..
A Mentalista Itt a Finish? 2013.11.23 11:12:56
Egy szempontból bizonyosan: a fejesek ugyanis azt mondják, hogy a következő részben fény derül Red John kilétére. Hogy miként, az persze egy ilyen előző rész mint a "The Great Red Dragon" után megjósolhatatlan.  A CBI-t bezárták, Gale Bertram - Jean Reno-s taktikával -…..
Az 50-es években aranykorát élő eisenhoweri amerika dőzsölt. A fogyasztói társadalom virágzott, megjelent a televízió, elterjedt a McDonald's, az életszínvonal az előző évtizedhez képest harminc százalékkal emelkedett, a hedonizmus eszméje pedig akarva-akaratlan, de jó időre…..
A Mentalista Arc 2013.11.19 16:59:54
Simon Baker az e heti Time magazin hátoldalán népszerűsít svájci karórát egy ismeretlen származású paripával egyetemben. ..
Patrick Jane újra belépett a Szobába. Újra felcsendült az ismert taktus, újra egy vidám, vörös arc látszott a falon. A megtört tanácsadó állt moccanatlan. A szokatlan faldísz, jóllehet szokatlanul is festett. Megkopott, silány, úgy érzem végét járja. Nem úgy mint seb, mit jó…..
Az első filmes Bodzsár Márk alkotása végletekig groteszk, unikális mű, zsánerét tekintve - posztmodernbe hajló - fekete komédia, a Katona József Színház krémjével. De még fontosabb, hogy hosszú idők után egy olyan magyar film, amit tényleg megéri a mozikban megnézni. Komolyan,…..
A Faun labirintusa egy 2006-ban készült spanyol film, amelynek rendezője és forgatókönyvírója Guillermo del Toro mexikói-spanyol rendező. A rendező munkái közé tartozik a nagyszerű Ördöggerinc illetve a Pokolfajzat című filmek. A Faun labirintusa 3 Oscar-díjat zsebelt be,…..
A Mentalista Közlemény! 2013.10.25 16:20:54
Olvasók! Aljas intrika következtében kitettek a Facebbok oldal szerkesztői közül! De én ezt nem hangoztatom, és közlöm veletek azt a néhány sort, amit a kedves gerinctelen, pesti posztkommunistáknak kellet volna.  Kedves Rajongók!  Az oldal eddigi társ-szerkesztője és…..
A Mentalista A Hálózat 2013.10.23 09:57:53
Patrick Jane már régóta tud egy minden nyomozóirodát behálózó szervezetről. Aminek természetesen a feje Red John. Ám ez a szervezet nem is olyan kicsi és sokkal szerteágazóbb mint bárki is gondolta volna. És tagja a puritán rabszállítótól a hatalmas CBI vezérig, a fővárosi…..
A Mentalista Bella Vista? 2013.10.16 21:08:16
Húsz éve hülyítjük a népet - tálalt ki Szalai Ádámka. Egyébként igaza van.  Hasonló módon vezetnek minket félre a sorozat írói. Most már látszik nem utoljára. Az előző részben, nevezetesen a 6. évad 3. epizódjában Jane ráállt egy potenciális Red John jelöltre és…..
J.J. K. 2013.10.23 09:16:48
@RPR: Sajnos ez már megszokott az Rtl-től, én már nem is csodálkozok...
A Mentalista A vacsora a sütőben 2013.10.08 21:56:09
Tom Szentgyörgyi megvillantotta saját társadalomkritikáját, de úgy ám, hogy az általa körüljárt eset később a valódi világban is megtörtént. Na persze, nem teljes egészében. Az epizód forgatókönyve minden bizonnyal hamarabb született meg mint ez év szeptember hetedike,…..
Szász János háborús-drámája hosszú ideje az első magyar nagyjátékfilm, az első a Vajna érából, s egyben az első hazai alkotás ami Kristály Glóbuszt érdemelt ki Karlovy Varyban. A méltán híres Ágota Kristóf, magyar származású írónő regényéből készült adaptáció…..