Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bratya

130 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1945. április 14. Franklin Roosevelt amerikai elnök temetési menete a Fehér Ház felé, Washingtonban. Az elnök a jaltai konferencia után hazatérve, folyamatos fáradtságra panaszkodott. Március 29-én birtokára, a georgiai Warm Springbe utazott pihenni. Április 12-én ebéd után egy portréhoz ült…..
1964. Egy rendőrtiszt ugrik a vízbe a floridai, St. Augustine-i Monson Motor Lodge motel - csak fehérek számára fenntartott - medencéjébe, hogy véget vessen a fekete polgárjogi aktivisták demonstrációjának..
gyulaicsili Chilidise City 2021.10.15 12:52:45
Egy viszonylag új formáció a magyar chilipiacon a celldömölki székhelyű Chilidise. A megálmodója - Nagy Gergő - számára nem volt újdonság a kertészet és a kétkezi munka, de erről beszéljen Ő.   N.G.: Családi vállalkozásunk évtizedek óta működik. Kertészetünk elsődlegesen palántaneveléssel…..
A két szakszervezet sikertelenül távozott a minisztériumból, mert a kormányzatot képviselő államtitkár csak az egyik szakszervezettel való tárgyalásra jogosító megbízólevéllel érkezett. Először is a tanarakról (és kicsit magamról). Tanárgyerek vagyok, már biztosan mondtam. Apám egész életében…..
Napjaink slágertémája a pedagógushiány, különösen a nyári szünetben, amikor a tanítási szünet miatt unalmassá vált időt el kell ütni valami hírrel a szakújságíróknak és a szakszervezetek képviselőinek. Hetente és naponta jelennek meg cikkek, arról hogy mennyire égető a probléma, mik az okai és mik…..
bratya 2021.09.20 05:38:35
@kismadzag: Igen! Sajnos a tankerület ilyen mértékben megköti a kezét az iskolaigazgatónak. Az egyházi iskolák és SzC-k esetében nincs ilyen felsőbbirányítás jellemzően.
bratya 2021.09.20 05:40:30
@arthurthedent: Pedig így volt. És nem részegen ment állásinterjúra a kis kollegina
"Egy győri pedagógus videóban magyarázta el, miért nem hajlandó elkészíteni a pedagógus-életpályamodell által rákényszerített portfóliót." - áll az egyik hírportál mai vezető anyagának bevezetőjében. Sőt, az is benne van a cikkben, hogy számos helyen már alternatív szakma felé sodródnak a tanítók,…..
Már évszázadok óta tart a hajsza Árpád sírja után. Laikusok és tudósok, történészek, régészek, műkedvelők és amatőrök vadásztak a honfoglaló fejedelem végső nyughelye után. Bármilyen furcsának tűnik, de egyetlen forrásunk akad, amely beszámol róla. Anonymus gesztája a következőképpen fogalmaz:…..
Lepcsánkparty Pontypaprikás 2021.08.11 00:10:00
Mindenféle halat imádok, legyen az tengeri, folyami vagy akár tavi. Mivel az idei nyaram otthon telik, a helyi választékból kell válogatnom. Az irdalt pontyfilét például nagyon megfelelőnek találtam a környékbeli halgazdaság boltjából, készült már belőle halászlé, rántott ponty - most a paprikás…..
Ha néhány évtizedet visszaugrunk az időben, s az akkori fiatalság szokásait megvizsgáljuk, azt tapasztalhatjuk, hogy a gyűjtögetés igen népszerű volt. S hogy miket gyűjtögettünk mondjuk a 70-es, a 80-as, vagy a 90-es években? Számtalan dolgot. Bélyeget, szalvétát, képeslapot, képregényt,…..
gyulaicsili Az ízek művészete 2021.06.28 19:50:35
A seregélyesi Chilicum vállalkozás és tulajdonosa - Petrohay György - jóvoltából egy közelmúltbeli személyes találkozásunk alkalmával kaptam egy kis összeállítást a termékeikből. Régi vágyam volt, hogy megkóstolhassam ezeket a szószokat, zseléket, melyeket a vállalkozás széleskörű marketingjének…..
Sziasztok! A mai Érdekesben már nem hívom kedvencnek a kiemelt képet, mert több olvasó nehezményezte hogy nekem hogy lehet kedvencem ez vagy az a szomorú téma. Mivel nincs kedvem a kommentszekcióban mindig elmagyarázni az index címlapról egy-egy alkalommal beszédülő futóbolondoknak, hogy ez egy…..
gyulaicsili Tanár Úr kérem! 2021.06.06 18:22:23
Talán a magyar chilis élet és a közösségi oldalak egyik legjópofább karaktere - aki élőben is képes kivágni a „cukiságfaktort” életvidámságával, higgadtságával és fizimiskájával - a Miskolcon élő Jakab Zsolt a mi-CHILI-nk alapítója. Egyszerű életét hétköznapokon a gyerekek oktatásába vetett…..
2021-ben ismét megrendezésre került a Magyar Ízek Versenye, immár második alkalommal. A népes jelentkezők között szép számmal mérettették meg magukat olyan kistermelők, akik chilivel, vagy csípős ízvilággal is foglalkoznak. Mostani blogbejegyzésem az ő termékeik rövid bemutatásáról fog szólni. A…..
gyulaicsili Stock chili's 2021.03.17 18:05:11
Egy viszonylag új formáció az újkígyósi Stock chili's, akiről őrülten sokat nem tudok. Ugye ez a település már nem ismeretlen a magyar kapszaicin rajongók körében, mivel Bánfi Krisztián a Kígyóscsilivel már pár éve - és nem érdemtelenül - jelentős népszerűségre tett szert. Hogy két dudás miként fér…..
Erre a kérdésre nagyon sokáig nem tudtam a választ, valami olyasmire gondoltam, hogy befecskendezik a konyakot injekciós tűvel. Azonban nincs benne olyan sok alkohol, sőt alkoholmentes verzió is létezik. Ha szétvágjuk, eléggé sűrűn folyó, viszkózus anyag folyik ki belőle és némi fehér masszát is…..
bratya 2021.03.04 07:24:45
Itt az ideje egy újabb tematikus Napi érdekesnek! Csak Magyarország, 45 év érdekesebbnél érdekesebb fotókon az MTI Archívumából. 1947. október 5. Fiatal fiú fekszik lekötözve egy kanapén, egy emberrablást imitáló rendőrségi bemutatón. Magyar Fotó: Kovács Géza..
bratya 2021.02.21 05:37:31
@Head Honcho: Tudomásom szerint 1-1,5 év után visszakerültek Koreába
A leves pontos eredete nem ismert, több legenda is létezik róla. Egyesek szerint Mikszáth Kálmán születésnapjára készült 1892-ben, Gundel János jóvoltából. Mások pedig úgy emlékeznek, hogy egy vacsoraverseny bírái számára készült akiknek annyira ízlett, hogy repetát is kértek belőle. Gundel János…..
Előző bejegyzésemben bemutattam a Veresi Chilifarmot, most pedig volt szerencsém megkóstolni a termékeinek jelentős részét is.  A termékek postai úton érkeztek kiváló csomagolásban és sértetlenül. Minden üveg egyesével is be volt csomagolva és úgy beragasztózva, mint a filmeken a kábszeres futár…..
A gigantikus tájseb. A hegy, amiből 7 millió köbméter kő hiányzik. Nos, valahogy úgy fejeztem be az utolsó írásom, hogy akkor a következő szombaton ismét a Bükk-fennsíkon túrázunk majd, remélve, hogy minél többen teszik ugyanezt. Mert a felkapott helyeken hatalmas tömegek gyűltek össze – ok.,…..
bratya 2021.01.20 07:32:51
Veresegyház egy rendkívül érdekes település még az oly változatos agglomeráción belül is. Mint Budapesthez közeli város, mindig is kiemelt szerepe volt, elsősorban azzal, hogy élvezte a vidék előnyeit és a főváros közelségét. Gyakorlatilag az ország központjának az éléskamrájához tartozott. Aki…..
gyulaicsili Hobbivakcinák 2021.01.13 15:20:20
Kicsit szomorúan érdekes volt a 2020-as az év a chilis kistermelők számára (is). Vásárok, fesztiválok, hagyományos versenyek maradtak el, vagy korlátozódtak szűk körűre a - nem elégszer - elátkozott vírus miatt, ráadásul a nyár elejének szeszélyes időjárása sem kedvezett a bőséges termésnek. Mintha…..
Idén rendezték meg előszőr a Magyar Amatőr Chiliszószok versenyét. A megmérettetés már pár éve váratott magára, ugyanis a chilitermesztés és a feldolgozás egy dinamikusan fejődő hobbivá vált és kis hazánkban már több százra, vagy akár ezerre is tehető azok száma, akik már-már mániákusan termesztik,…..
Krisztina története nem kevés tanulsággal szolgál, hiszen külföldről átmenetileg hazatérve megpróbált elhelyezkedni Magyarországon. Sikerrel járt, de a tapasztalatai nem túl szívderítők. Vajon mi kellene ahhoz, hogy a határátkelők tömegesen térjenek haza? Téged mi tudna visszacsábítani? Mikor…..
bratya 2020.12.09 16:17:17
@angryrat: Nem is értem a biológus hasonlatot. Hol keresnek egyébként biológus?