Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bratya

141 bejegyzést írt és 249 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Firestarter18 Költözés 2024.01.18 06:00:00
Kedves látogató, A blog ebben a formában bezárta kapuit, a régi és új írások, novellák és egyéb tartalmak a patreon.com/Firestarter18 oldalon érhetőek el, illetve a Facebookon is követhettek. Az utolsó majd oltsa le a villanyt!    ..
bratya 2024.01.19 07:24:49
2019-et írtunk, amikor is négy magyar chilis kistermelő összeállt egy alkalmi szövetségbe és részben együtt, részben külön-külön megalkották az „Apokalipszis négy lovasa” nevű termékcsaládot, melyet limitált mennyiségben forgalmaztak. Már akkor tervben volt, hogy ezt az ötletet továbbfejlesztik és…..
Mezőhegyes egy olyan Békés vármegyei település, ahol nem lehet betelni a műemlék jellegű épületekkel. Van itt szinte minden, amit a kíváncsi és fürkész felfedező csak kívánhat: műemlék istállók, hotelek, magtárak, zabsilótornyok, eklektikus víztorony, diadalívek és az ország utolsóként megmaradt…..
Ebben a blogbejegyzésben elmondok néhány fontos tudnivalót erről az étrendről, amely segíthet a fogyásban, az egészség megőrzésében és a vércukorszint szabályozásában...
Akkorát szívtam a "kacsafacsaróval" tegnap, mint a torkosborz.Kipasszíroztam a paradicsomot (nagynehezen), aztán végül úgy beszorult, hogy nem jött ki a passzírozóból a facsarós része. Amúgy is kb. minden csupa paradicsom volt, lecsurgott az asztal alá, de felcsapódott a falra is... áááááá! Ezért…..
gyulaicsili Ínyenc Chilikert 2.0 2023.07.20 11:46:13
Valahogy alaptermészetem azt diktálja, hogy folyamatosan figyeljem a múlt változásait, vagy éppen az állandóságot. Szeretem többször elolvasni egy-egy könyvet, megnézni régebben látott filmeket, vagy visszamenni évekkel korábban meglátogatott helyekre. Ugyanígy kíváncsi vagyok régebbi ismerősökre,…..
Tegnap hiába volt jó idő, nem volt kedvem kimenni a kertbe. Pontosabban kimentem, de nem igazán lehet csinálni semmit annyira vizes, sáros minden. Próbáltam a petrezselyem ágyást kiszabadítani a gyom közül, de reménytelen, ahogy maga a petrezselyem is, alig kelt ki. Úgy döntöttem, hogy utánavetek,…..
Kész lett a verandám. Hát... kis lyuk, de nagyon ráfért már. Így haladok, minden évben valamit megcsináltatok. 2019-ben a házat újíttattam fel belül, mert  borzalmas állapotban volt, mindent beleértve, vízvezetékcsere, villanyvezetékcsere, burkolás, festés, mázolás, radiátorcsere stb.  Illetve…..
bratya 2023.05.17 12:48:20
Nógrádiaknak írom és akik erre járnak kirándulni.  Érdemes figyelni az FB-n a Nógrád megyei medvefigyelő oldalát, mert most is medvék mászkálnak a megyében. Kirándulók, gombászók, erdőben sétálgatók figyeljenek, mert a hírek szerint látták őket Lúcfalva közelében (anyát a bocsával) és medvéket…..
Bevallom őszintén mostani bejegyzésem szerkesztésénél sokáig úgy éreztem magam, mint a hat hónapos állapotos lány, akinek akkor akarják beadni az esemény utáni tablettát. Történt ugyanis, hogy szokás szerint interjúalanyaimnak részletesen utánanézek az interneten és nem csak közösségi oldalakon,…..
gyulaicsili Ár-Kert 2023.02.03 11:55:57
A magyar chilitermelők világában évről-évre erősödik az a tendencia, hogy megpróbálnak több lábon állni a termékkészítés mellett. Ez alatt azt értem, hogy nemcsak saját kistermelői szükségletükre, hanem értékesítésre is kínálnak palántákat, kielégítve ezzel sok-sok kapszaicinfüggő hobbitermesztő…..
Sokat gondolkoztam, hogy milyen címet adjak mostani bejegyzésemnek, ami nem túl unalmas, vagy elcsépelt. Ekkor jutott eszembe az Áchili szlogenje, mert őket, mint kistermelőket és engem, mint bloggert a chilipaprika szeretete hozott össze, melyben segítséget jelentett a közösségi média valamint…..
Fagyos, szeles, de csodálatos kilátás a János-hegyről, az Erzsébet kilátóból egy decemberi napon Biztosan sokan gondolják úgy egy-egy szép hétvégi napon, hogy érdemes lenne kimozdulni a lakás falai közül és egy hosszabb séta, esetleg kirándulás végén eljutni egy olyan pontra, ahonnan…..
A Móri-árok látképe Csókakő várából A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 26,34 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 469/559 m (GPS) - Lépések száma: 37803…..
  Boldog, békés karácsonyt kívánok mindenkinek!   ..
bratya 2022.12.24 17:01:57
Tegnapelőtt annyira zuhogott az eső, hogy az rémes. Elég lenne már belőle, de tegnap délután óta megint esik. Tegnap dél körül viszont - kihasználva az esőszünetet - kimentem és bebugyoláltam a fügét, a japán juhart és a kínai selyemmirtuszt. Most van 3 ilyen "bugyola" a kertemben, nem szépek, de…..
Ha mesét írnék, akkor valahogy így kezdeném: egyszer volt, hol nem volt, a Magyar Tengeren is túl, a Nyúli Havasokon is túl, élt egyszer egy fiatal szőke herceg…. De mivel most nem mesélek, ezért inkább azt írom, hogy túl a Magyar Tengeren, túl a Nyúli Havasokon, él egy fiatalember. Ez a legény nem…..
Tegnap ismét felnyitottam egy cukkinikrémet, de az is rossz volt. Ki kell majd hétvégén öntenem a többit is. Szóval a "Fűszeres cukkinikrém télire" című bejegyzésemben írtakat ne főzzétek meg (beletettem a bejegyzésbe is, hogy ez biza nem jött össze). Az alapreceptet pedig a netről vettem, az igaz,…..
bratya 2022.11.30 11:32:40
bratya 2022.12.02 15:03:53
@Parkinca: Na ezért kell a tartósítószer bele!
Tegnap is voltam kinn pár órát a kertben, de végül be kellett jönnöm, mert olyan sűrű szitálás kezdődött, hogy egészen eláztam tőle.  Kiültettem a fekete hunyort, remélem megmarad a kései időszak ellenére. Húzgáltam a tövéhez fenyőkérget.  Apunak odaadtam az összes (két nagy darabot tartottam meg)…..
bratya 2022.11.28 07:56:20
bratya 2022.11.29 07:42:07
@Parkinca: Van feltételesen ehető fajtája is. Fiatal példányok, hőkezelve stb. Nem jelentős az étkezési értéke.
Tegnap végül - miután kidugtam a hidegbe az orrom és lőttem egy fotót az ablakból - mégis kimerészkedtem zúzmarás növényeket fotózni a kertbe. :)))Néha elgondolkodom, hogy mi lehet ez, hogy mindent meg akarok örökíteni. Emlékszem régen a 24 és 36 kockás filmeket vettük és azzal utaztunk el külföldre…..
Túrázók a Julianus torony  kilátóteraszán A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 18,96 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 599/786 m (GPS) - Lépések száma:…..
gyulaicsili Nagymágocsi kollekció 2022.11.17 10:22:27
A legutolsó blogbejegyzésemben a nagymágocsi illetőségű Evoatis örömkertől írtam. A közelmúltban ért az a megtiszteltetés, hogy egy majdnem teljes kollekciót kaptam kóstolásra - véleményezésre - a gyártótól, melyet ezennel is köszönök. A készítmények egy kivételével szószok a salsától a…..
Vaskereszt áll a Kőszikla ormán A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 17,63 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 884/845 m (GPS)- Nehézség: 7/10 (Alig több…..
bratya 2022.10.17 08:43:34
80-as években készült használatitárgyakat vizsgáltunk meg. Vajon melyiket érdemes eladni és melyikkel kell még várni? Fotó: Fortepan/ Szalay Zoltán   A rendszerváltás előtt használt tárgyakat alapvetően két halmazba lehet sorolni. Az elsőbe olyanok kerülnek, melyek az emberek döntő többségében…..