Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arbabar

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki tudja, az viszont tuti, hogy Gy. borítékben, viccből egy mini zacskó gumimacit is kapott a képeslap mellé, vagyis kapott volna, ha nem "sérülten kapja" a Magyar Posta a küldeményt, ami annyit tesz, hogy felvágták a borítékot és a macis zacskót is, és egy darab…..
Sokakat érdekel manapság a kérdés, és a 3 millió pénzügyi analfabéta országában, azt látom, hogy a kérdés súlyához mérten gyakorlatilag a média hanyagolja ezen kérdés boncolgatását. Értem én hogy a RTL-en inkább Benkő faszával kell foglalkozni, a TV2-n meg Tolvai Renáta…..
Lázár és Rogán javaslata szerint büntetlenül haza lehetne hozni a külföldi és offshore-pénzeket. Pedig éppen a kormány tevékenysége emlékeztet mindenkit arra a régi tapasztalatra, hogy ebben az országban a vagyonok nincsenek biztonságban. A hét elején Lázár János és Rogán…..
arbabar 2010.12.01 10:01:26
@Robinzon Kurzor: Teljesen igazad van, bolond lenne bárki is hazahozni pénzt a jelen helyzetben. Tisztelt kormányunk olyan mértékben tojik a polgárai és az itt bejegyzett cégek tulajdonára, mint Rákosiék az '50-es években.
Az mnyp-kből lenyúlt pénzt valószínűleg hamar elherdálják és mivel már ráéreztek a kollektivizálásnak nevezett lopás ízére, gyorsan ráteszik a kezüket a lakáskasszákra, magánbetétekre, mondván, azok is jobb helyen lesznek az államnál.
Ebben az esetben a legcélszerűbb lépés az lenne, ha minden megtakarítás kivigyenek az emberek külföldre, ahova a kormány keze úgysem ér el. Másik megoldás az lenne, ha a bankok egy része is lepattanna pl Ausztriába és csak fiókot működtetne itt, akkor a megtakarítások is nagyobb biztonságban lennének.
arbabar 2010.12.01 23:09:47
@ChatMan: "A becsülettel szerzett vagyonok 100%-os biztonságban vannak."
Már hogy lennének biztonságban? Hol élsz? az emberek többsége a hivatalos, adóköteles jövedelméből csengette a pénzt a mnyp- ba, amit most ellop az állam és felél pár év alatt. Mi a garancia, hogy a bankbetétekkel nem teszi ugyanezt? Majd azt mondja a Matolcsy, hogy az is nagyobb biztonságban van az államnál...
arbabar 2010.12.02 17:03:18
@csi szi: Én speciel tuti nem lépek vissza az államiba, onnan 30 év múlva egy büdös vasat nem látnék. A megszerzett pénzt feléli az állam 1-, jobb esetben 2 év alatt, utána, vagy már az eredményt látva keresnek másik lenyúlási lehetőséget.
A lakáskassza befizetéseim sem érzem nagy biztonságban, azt is valószinűleg kollektivizálni akarják majd, a bankbetétek biztonsága sem egy tutti ügy, ha el nem is veszik majd jól megadóztatják, aztán csak utána fagyasztják be. Esetleg létrehoznak valami "fülkeforradalmi bankot" és a magánnyugdijpénztárnál már bevillantott módszerrel "finoman" átterelik oda az embereket:)
Egy lehetőséget látnék az mnyp-k ügyében, ha eltávoznának külföldre és oda lehetne kitolni a nyugdijjárulékot.
A külföldi tulajdonú cégek, ha korrektek akarnak lenni a dolgozóikkal ( ugysem tesznek ilyet:), akkor egyszerűen külföldre jelentenék be a dolgozóikat, kinti szerződést kötnének, legfeljebb a munkavégzés helyeként jelölnék meg Magyarországot, így legalább a dolgozóik adózása és jövője valamivel biztosabb lenne.
Jelen pillanatban semmi garanciát nem látok arra, hogy ezzel az ámokfutással nem viszi a kormány teljes csődbe az országot és amilyen pofátlan a 2/3-dal, a magántulajdonhoz is hozzá fog piszkálni.