Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vigosz

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A totális és teljes elmezavar jegyében és/vagy felsőbb utasításra az MTVA tényleg képes lesz elmenni az EU-ig a magyar érdekeltségű sportesemények közvetítése miatt. Amikor a 26.…..
vigosz 2015.08.17 21:26:52
Azért lassú víz partot mos, elindult egy folyamat az EU-ban:

europa.eu/rapid/press-release_CJE-11-102_hu.htm

"Az uniós joggal ellentétes a labdarúgó-mérkőzések közvetítésének olyan engedélyezési rendszere, amely a műsorsugárzó szervezeteknek tagállamonként biztosít területi kizárólagosságot, és amely megtiltja a televíziónézőknek, hogy ezeket a műsorokat dekódoló kártya segítségével más tagállamokban nézzék"

juliareda.eu/copyright-evaluation-report/full/

"14. Emphasizes that industry geoblocking practices should not prevent cultural minorities living in EU Member States from accessing existing contents or services in their language that are either free or paid for;"

eszerint.blog.hu/2011/10/07/ujabb_pofon_a_sportszektornak_a_sportkozvetitesi_jogok_teruleten

eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:62008CJ0403:HU:HTML
Médiatörténeti pillanat következik el december 24-én este 6 órakor: az Origo tévécsatornája innentől kezdve 12 órán keresztül egy kandallót fog mutatni, amiben pattog a tűz. Nem viccelünk, a hír halál komoly, olyannyira, hogy maga az Origo tévérovata számolt be róla…..
Az Európai Bizottság megszavazta, hogy 2014. július 1-től nem lehet roamingdíjat felszámolni mobilhívásnál, sms-nél és adatforgalomnál. A cél az egységes európai piac megteremtése, írja az Index, hozzátévcel, hogy szakértők szerint azért lehet, hogy ez majd csak…..
Nem gondoltuk volna, hogy épp a legprogresszívebb progresszívek mennek neki a progresszívek reménységének, Barack Obamának, de az amerikai elnök így járt az elmúlt napokban. Obama ugyanis bocsánatot kényszerült kérni azért, mert szépnek nevezett egy amerikai főügyésznőt, Kamala…..
vigosz 2013.04.09 19:20:27
Ugyanazokat az állami híreket kapjuk a tévéből, rádióból, újságból, internetes portálról, hiszen a mi pénzünkből ingyenes MTI hírszolgáltatása kiszorította a piacról a konkurens hírügynökségeket. Állami híreket kapunk magyarul, és angolul is, ha éppen erre vágynánk.…..
vigosz 2013.04.04 18:13:59
Két pontosítást tennék:

A DVB-T platform esetén a készülékek csatornalistájában nincs felső korlát (ha van, az is sok száz, vagy inkább ezer csatornánál), így nem üti ki egyik már megszokott csatornát sem egy új program megjelenése. A régiek mellé kerül be és akár ki is törölhető.

Jelenleg egyidejűleg két digitális átállás is zajlik: az analóg földfelszíni műsorszóró adók lekapcsolás miatt közvetve tájékoztat az infocsatorna, azaz a már átállt háztartásokon keresztül szólítja meg az érintetteket. Aki már túlesett – azaz digitális földfelszíni vételi móddal rendelkezik - szóljon a nagyinak, szomszéd néninek, vagy időben jusson eszébe a nyaralója is, ahol még analóg vételi mód van.
A másik “digitális átállás” a digital dividend (a mobil szélessávú célra felszabadítandó digitális hozadéksávból a digitális műsorszóró adók áthelyezése más frekvenciára) miatt közvetlenül érinti majd – nyáron-ősszel – a 350.000 (addigra az analógról digitálisra váltás miatt akár sokkal több) DVB-T nézőt: nekik át kell majd hangolniuk a tévékészülékeiket, set top boxaikat. Őket ezen a platformon lehet célzottan a legkönnyebben elérni, úgy hogy közben az analóg lekapcsolás érintettjeinek szóló üzenettel ne keveredjen össze. A kétféle átállást egyijűleg két csoportnak párhuzamosan kommunikálni nem egyszerű, pláne, hogy műszaki témáról van szó, ezért jó megoldás a célzott infocsatorna.
Isten ments, hogy provokáljalak, hogy újra elővegyem a torrent-hisztit (amiről magáról is azt írják, hogy "so yesterday") és társait, egyszerűen csak körbenéztem itthon - a nappalimban, a neten, az országban -, és felmerült bennem a kérdés, hogy ha hirtelen minden "illegális…..
vigosz 2013.02.28 08:56:33
@Regggie: "Námetországban keményen megbüntetik azt, aki letölt, de ezt nálaunk aligha lehetne eljátszani."

Magyarországon a letöltés törvényes, legális. A feltöltés (pontosabban a nyivánosság számára történő megosztás) az illegális. Tehát nincs kit és miért büntetni, ha csak letölt. Persze a torrent kliensek esetében a tipikus a megosztás (visszirány) is, így akarva vagy akaratlan de az illegalitás talajára jut a letöltő személy.
vigosz 2013.02.28 08:58:59
@www.aonang.hu: www.dunaworld.hu - próbáld ki az élő adást, többféle technológiával is elérhető (Silverlight, HLS).
vigosz 2013.02.28 10:15:11
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos:

" az átvitelt harmadik személyek között hálózaton, köztes szolgáltató által"

Ez a proxyszerver definiálása. Nincs jogod megosztani az anyagokat harmadik féllel.
Itt az Armageddon: az egyik hazai torrentoldalról Áder János újévi köszöntőjét is le lehet tölteni, ráadásul nemcsak sima tvripben, kókány sd.ben, hanem rendes 1080i-s hd-ban, ahogy kell. A találatért kösz LouiS-nak. ..
vigosz 2013.01.04 00:01:21
@Szalacsi_Dezső: HD volt az eredetiben is
A márkaeltérítés sosem volt ilyen egyszerű. Többen megosztották a Facebookon az MTV Híradójának állítólagos bejegyzését, amelyben rossz hírben tűntetik fel a diáktüntetéseket. Egy képernyőképről van szó, hivatkozás nélkül. Hivatalosnak tűnik, ott a logó, a megszokott…..
vigosz 2012.12.20 13:36:23
vigosz 2012.12.20 14:06:53
@G3'z4: én ezért másoltam ide a linket: "Ráadásul az MTV híradójának nincs hivatalos oldala, így semmi nincs, ami elbizonytalanítaná a felhasználókat."
Na, például ezért hasznos dolog a jogállam. A UPC kiküldött egy semmi korábbihoz nem fogható levelet felhasználóinak, hogy ha ráutaló magatartással nem csinálnak semmit (mint a nyugdíjpénztárnál), akkor a régi szerződésüket megeszik és kötnek egy formailag sokkal…..
A Homár még nem próbált Skype-ról smst küldeni, de Feri szerint már nem is fogunk. Az alapvető 20. századi civilizációs vívmányok megadóztatása óta a T-Mobile állítólag nem kézbesíti az ilyen üzeneteket. Más szolgáltatónál is hasonló a helyzet? Azt a tapasztalatomat…..
vigosz 2012.07.14 11:18:33
@sanyix: ahhoz azért még sokaknak lesz szava. A hálózatsemlegesség egyre forróbb téma lesz.
Jó hír a rettegőknek, hogy az ATV hírigazgatója kérdésünkre azt válaszolta, hogy a T-Home csatornakiosztásának megváltoztatása után nem esett vissza a nézettségük. Mint Németh Szilárd elmondta, a Híradó egész héten 9-10 százalékos kábeles közönségarányt ért el, és ez…..
vigosz 2012.01.09 09:59:44
@emem: IPTV esetén minden egyes előfizetőről tudja a műsorterjesztő (pld. a T-Home vagy Invitel), hogy mikor és melyik csatornát nézed (pontosabban melyik van a set top boxon bekapcsolva). A UPC Digital (kábeles) esetén is van visszajelzés a szolgáltató felé (a videótár rendszer miatt), de nem tudom, hogy nézettségi adatot is visszaküld-e.

Ha viszonylag biztosra akarsz menni, akkor nem használsz internetet, nem használsz telefont és csak műholdas tévét nézel.
Minden szülő életében nehéz pillanat, amikor el kell árulnia, hogy nem a Mikulás/Nyuszi/Jézuska hozza az ajándékot. Nekem ehhez idén még az is hozzájött, hogy be kellett ismernem: a "macskakapu" kifejezést én találtam ki és valójában nem a kis állatok használják.…..
Bigyóblog Usb-konnektor a falból 2011.07.27 08:33:00
Lassan több kütyüt kell usb-ről tölteni, mint hagyományos konnektorból. Persze kaphatóak átalakítók, de mennyivel egyszerűbb lenne, ha a hagyományos konnektorok mellé az usb-s kütyüt is be tudnánk dugni tölteni. Itt egy példa erre. Követendő példa, reméljük, elterjed. Ha…..
Ritkán alakítunk „én-blogot” az E.SZER.INT-ből, én most épp erre készülök – bocs! A poszt apropóját egy teljesen ártatlan – bár igen fontos – hír adja: Újjáalakult a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, és hamisítás elleni stratégiát készít…..
vigosz 2011.04.11 10:00:14
@44: itt a megoldás: alacsonyabb jogdíj. Érdekes módon az alacsonyabb jogdíj magasabb keresletet és összprofitot eredményez a szakma számára, mert többen - jogkövető módon - használják. Igaz, nem feltétlenül azok részesednek belőle, mint eddig.
On the Spot Saigon, Vietnám 2011.03.16 11:04:00
Tegnap egész délután dilemmáztunk, hogy mi legyen. Hajnalban érkeztünk a cunami által letarolt területekre. Azonnal világos volt, hogy eddig egyszerűen nem tudtuk, mit jelent a "pusztítás" szó. Minamisanrikuban nyert értelmet. A 17 ezres várost percek alatt tette a földdel…..
vigosz 2011.03.16 14:45:49
@Tengereczki Pál: ez olyan, mint a kortárs művészet. A jelen nem becsüli, de majd 67 év múlva (lásd Capa partraszállása) más lesz a vélemény róla.

Az újságírók élete a szenzáció. Emellett nekik is csak egy életük van, ha úgy érezték, hogy meg kell futamodniuk, akkor jól tették. Az adott helyzetben személyesen megélni az eseményeket vagy sokezer kilométerről okoskodni egészen más.
Viktor egy vélhetően igen régi, de érdekes jelenségre hívja fel a UPC "digitális" csomagjára előfizetők figyelmét. A tévébe ugyanis csak analóg jelet továbbít a set-top box alapértelmezett esetben. Ahhoz, hogy a lakáson belül is digitális legyen, a drágább HD-csomagot…..
vigosz 2011.03.09 09:12:07
@elwood: nem vitatom, hogy a médiaboxok menüje az esetek többségében jól használható.

Nem csak a sorrendbe rakás (kedvencek) a probléma, hanem az, hogy sokszor ezt is törli egy frissítés. De a legnagyobb gond, hogy nem lehet teljesen egyedi digitális csomagot összeállítani.
vigosz 2011.03.09 10:24:18
@elwood: de legalább azt nézném, amire szükségem van. Ha például nem érdekel a sport, de szeretnék több ismeretterjesztőt, vagy filmet, akkor legyen rá lehetőségem, akár azon az áron is, hogy egy csatornára vetítve többet fizetek. Nem szeretnék olyanért fizetni, ami nem érdekel, és nem szeretnék aránytalanul többet fizetni olyanért, ami viszont érdekel.
vigosz 2011.03.09 08:39:52
@j311: ez erőfölénnyel való visszaélés :)
Már egy hete csak az új bejegyzésen töröm a fejem, és közben gyűlnek, gyűlnek a mesélnivalók. Rengeteg terv született, némelyik elindult a megvalósulás felé... de haladjunk sorban.1. Legtávolabbi tervekElső és legfontosabb fegyvertény: megszületett az őszi alapstruktúra,…..
vigosz 2011.01.26 14:54:15
@pomme-pomme: az m2 kódolatlanul, egész Európában vehető, akár egy lakókocsira szerelt parabolával is :)
Bevallom, szeretem nézni az NCIS-t. Egy bizonyos nagy kereskedelmi televízión. Kettő van, és nem mondom meg, melyiken megy. Nem az RTL Klubon. Többet nem segíthetek.  Feltűnt, hogy valami elképesztő mennyiségű reklámot adtak le a mai epizód alatt. Ilyenkor a törvénytisztelő…..
Hát sokat kellett várnunk rá, de most végre itt van hivatalosan is. Az amerikai premier ugye áprilisban volt, májusban már a világ szerencsésebb felén hozzá lehetett jutni a tablethez, bár szinte mindenhol várni kellett rá, akkora volt az érdeklődés. Főleg ennek, meg a…..
vigosz 2010.11.30 09:52:20
@Gergoke88: hogyan akarod megosztani? A Wifi hotspot (jailbrake után) megoldás lehet, de leszívja az iPhone akkuját. Az iPad akkuja pedig szinte meg sem érzi a 3G használatot. Ha az iPhone bluetooth megosztható, akkor megoldás, de az iPhone akksija akkor is elég tempósan fog merülni.

A Telenornak van Flexi díjcsomagja, korlátlan nettel.