Regisztráció Blogot indítok
Adatok
scopolamin

0 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis A beteg csak egy munkadarab 2012.05.15 08:32:00
Tisztelt Praxis! Mélységesen együtt érzek a levél írójával, sajnos a helyzet nem sokat változott ami az egészségügyet illeti.. Én 1976-ban a szülésemben majdnem belehaltam. Gyermekágyi láz, pontosabban bennem hagytak egy kis placentát. Egy hétig hagytak lázasan, míg be nem…..
scopolamin 2012.05.15 09:10:25
@Dr.laikus PhD: 1976-ban szokás volt egy hétig korzózni a kórházban szülés után? Csak úgy kérdezem... :) Mostanság talán 3 napnyi lehet. Ha az egy hét normál időnek tűnt, akkor elképzelhető a trehányság. Amennyiben hosszabbított, nyilván valamiféle vizsgálat, kezelés történhetett, talán csak kimaradt a posztból, hiszen ez egy E/1-ben leírt történet. Pl. ha végeztek egy vér/váladék tenyésztést, simán indokolja a hosszabbított kórházi tartózkodást. Más kérdés, hogy ma már ez idő alatt is hazaküldik a beteget a háziorvos nyakára...
A küretet ébren végezték?
Ciszták méreteinek felsorolása feltehetőleg a leletre rögzítés okán történt, ezért alaptalan elítélni az orvost.
Sovány vigasz, hogy indító mondat szerint az eü. helyzete nem sokat romlott :) Mindig volt miért szidni, de most sok fórum áll rendelkezésre, ahol ezt megtehetjük. Akár 5-10-20 évvel ezelőtti eseményeket csócsálhatunk.
scopolamin 2012.05.15 09:32:39
@Dr.laikus PhD: OK, csak azzal kapcsolatban akadt meg rajta a szemem, amiért a bent tartózkodási időt kifejezetten megemlítette. Konkrétan az első hetet, mert onnantól már kezdődött a láz okának keresése.
Különböző aspektusokból érdekes dolog ez a "rajtam ne gyakoroljanak" szemlélet. Mindenki szeretné, hogy a legjobb tudású orvos kezébe kerüljön, de hogy ő honnan tanulja meg a szakmát, senkit sem érdekel. Nem kellene meglepődnünk, hiszen ugyanez történik a fodrásztanulóval, az eladóval, a varrónővel, a pékkel, asztalossal stb.
Tisztelt Praxis blog!   Én május 3-án voltam a Kazincbarcikai Kórházban 12.heti UH-n. Fél 10-kor beadtam a beutalót, nem voltak túl sokan előttem, gondoltam hamar végzek, mert még dolgom volta városban is, amit máskor nem tudok elintézni, mert dolgozom és ritkán kapok…..
scopolamin 2012.05.11 17:34:44
@Irkutszk: Hogy érted ezt? :) Miért nem?
scopolamin 2012.05.11 17:48:03
@Irkutszk: Köszi. Azt hittem, hogy jogszabállyal, vagy állással lehet összefüggésben.
Praxis Rossz mandulát vettek ki 2012.04.27 06:00:00
Tisztelt Praxis Csapat!   Sokat tanakodtam, hogy megírjuk vagy publikáljuk e történetünket, de úgy döntöttem, hogy igen, hogy mással ne forduljon elő, ami velünk.A történet nagyon egyszerűen egy mandulaműtéttel kezdődött.   4 éves lányomat beutalták a Szent Imre…..
scopolamin 2012.05.11 17:42:58
@El Visco Stello: Én is a cím nyomán tódultam ide :)
Kedves Olvasó! Nemrégen agyvérzéssel kerültem kórházba,lebénult a jobb oldalam és nem tudtam beszélni.Valami csoda folytán nem a Neurológiára,hanem a Belgyógyászatra kerültem.Kaptam öt infúziót amitől olyan lettem mint egy zombi és összevissza zagyváltam,nem tudtam…..
scopolamin 2012.05.11 17:38:49
@Irkutszk: Olyan jól tudsz elmagyarázni, annyira élvezem :) Egyszerű, érthető, gyakrabban olvasnám!
Júliustól negyedévente ellenőrzik majd a cukorbetegek szénhidrátfogyasztását, s aki nem tartja be az előírt diétát, az nem kaphat a korszerűbb gyógyszerből. Első ránézésre akár logikusnak is tűnhet a rendelkezés, de nem csak ésszerűtlen, hanem etikai szempontból is aggályos...
scopolamin 2012.05.10 16:09:56
@LHedvig: Merckformin már régóta nem támogatott. Helyette azonos hatóanyaggal (metformin) különböző neveken forgalomban van, pl. 850-es 120 szemes 500 Ft alatt.
Tisztelt Praxisblog! Oly sok keseru tortenetet olvasok az Onok oldalan,hogy az mar szinte hihetetlen. Nemtorodomseg,nem odafigyeles,vadaskodas..stb.Nem tisztem ketelkedni senki leirt torteneteben..de megdobbento.. Nekem,soha,senkivel..sem orvossal,sem noverrel,sem apoloval nem volt…..
scopolamin 2012.04.19 07:49:15
@esztike7: Ilyesmit akkor gondolunk, míg tiszta tudatunknál vagyunk, egészségesen.
Nálunk ez úgy zajlott, hogy amint megismerte betegünk a diagnózisát, sokk-szerűen egy beszűkült tudatállapotba került. Olyan depressziós lett, hogy nem érdekelte semmi, csak lógott a feje lefelé, amit mondtunk, meg sem hallotta. Látogatókat nem akarta, sőt kitiltotta.
Elutaztam a városba íratni számára hangulatjavító gyógyszert, rosszul volt tőle. Pszichoterápia falun lehetetlenség...
Régebben én is hasonlóan gondolkodtam, de élesben látva minden megváltozott.
scopolamin 2012.04.19 07:50:32
@scopolamin: Bocsánat,ezt természetesen úgy értem, hogy a haldokló betegünk számára jó megoldás. Nem a halottnak :)
  Kösz, HáZsé. Ez kellett, főleg az eredeti meg hácsé után. Akik 1990 után születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, az 1990 után születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben vagyunk. Nekünk…..
Mostanra jól megutáltuk a hiteleket, vagy azért, mert rosszul jártunk velük, vagy azért, mert nem kapjuk meg akkor, amikor kellene, vagy azért, mert rá kellett döbbennünk, hogy nem értünk hozzá. Közülük is az egyik leggyűlöltebb kategória a hitelkártya: magas a THM, és ha az…..
scopolamin 2012.02.29 17:30:53
@wasawski: No igen... havi 400 ropinak a valagára vágni, és még hitelkártyára is szorulni, ez a művészet. Kb. olyan, mint a bevásárlókártya: végy fel hitelt, és mehetsz a boltba abban a boldog tudatban, hogy "kaptál" neked címkézett pénzt. Az eszedbe se jusson, hogy hitel nélkül is összespórolhatnád, csak kicsit várni kell. Érdekes, hogy kamatokkal duplájára növelt vételárat ki tudnak fizetni az emberek, de összegyűjteni, azt nem.
scopolamin 2012.02.29 18:44:28
@Kelletteznekem?: Hát ezt ne nekem fejtsd ki, miből telik mégis a társadalomnak arra, amire... :) Én 35 éve önállóan osztom be hivatásom bérét hitel nélkül úgy, hogy jut is, marad is, és valószínűleg sosem szimpatizálok a mankók használatával, nem szeretek leesni a létráról. Csak addig másszunk, ameddig reális kapaszkodókat tudunk fogni.
ProgBlog Nem csak a pénzért…! 2012.02.23 21:53:00
„Nec res, nec spes!”(„Se pénzem, se reményem!”) Gaius Julius Caesar Átlagosan 57.000 forintos bruttó béremelést fognak kapni az orvosok – olvasom a minapi hírek között…..
Tisztelt Praxis blog!   Orvost váltani mindig rizikós helyzet, de legtöbbször azért kerül rá sor, mert elkerülhetetlen. Nálunk is valahogy így volt, elköltöztünk régi lakhelyünkről, ezért kézenfekvő volt új orvost választani a család számára. Ha úgy vesszük, 50…..
scopolamin 2012.02.20 13:43:32
@beste: el nem tudom képzelni, miként működne az előjegyzés friss megbetegedések esetén. Ja, azt úgy kell érteni, ha én vagyok beteg, mindenki álljon félre :) Akárhányszor mentem az orvoshoz, mindig rengetegen vártak. Ha időpontra mennének, akkor nem grasszálhatnának bármikor, hanem lehet, várni kéne egy hónapot.
scopolamin 2012.02.20 14:02:36
@Dr.laikus PhD: Ez az, ami "kifelé" látszik, a valóság odabent más lehet. Mondjuk ellátni az előjegyzett harmincat, vele párhuzamosan a beeső akárhányat. Rokkantbizottság kiküld egy értesítőt, melyen kb. egy hetet ad a friss leletek beszerzésére. Ők automatikusan félrelökik a sorost. Azt, aki esetleg két hónapja vár :) Szerintem normál előjegyzéssel a legtöbb ember meggyógyul, neadj isten, meghal, mire kivizsgálása végére érne.
Tisztelt Praxis!   Úgy gondolom, az én általam megéltek is érdemesek egy levélre. Nem most történt az eset, hanem még 2007-ben, Ettől függetlenül akkor nagyon megrázott aktuális nőgyógyászom viselkedése. Ami külön érdekessé teszi a helyzetet, hogy akkor már 5 éve jártam…..
scopolamin 2012.02.14 10:57:51
@Turchi: Igaz :) Cikk írója legyen felhőtlenül boldog, és felejtse el a történteket. Lehet, hogy apukának mégis szét kellett volna verni a berendezést, ez terápiás hatású :)
scopolamin 2012.02.14 22:12:20
@Turchi: Az viszont érthetetlen, hogy a blog nem értesíti a poszt beküldőjét arról, mikor kerül fel írása az oldalra. Ha így történne, akkor az illető jöhetne reagálni a kérdésekre, enélkül csak találgatás, és sz..keverés mesterfokon.
Persze ha feszkó szítása a cél, akkor ok.
A Nagymamám, aki 73 éves, már egy ideje, egyre súlyosbodó karfájással küzd. De mint minden idős, Ő is úgy van vele, hogy nem megy orvoshoz, csak ha nagyon muszáj. Most már muszáj volt. Fel és le rohangált a fájdalomtól a lakásban, és a karját nem hogy használni, de nagyon…..
scopolamin 2012.02.05 11:54:30
@Dr.laikus PhD: Mindent remekül összefoglaltál, leírtál :)
Csak nekem tűnt fel, hogy két napon át ugyanaz az orvos ügyelt?
Az esetek súlyozása nálunk a sürgősségi ambulancián működik. Ez az úgynevezett triázs, ahol a felvételkor kitöltenek egy korrekt kérdés-felelet választós adatlapot. Ilyenkor azért általában kiderül, hogy a sürgős nem is olyan sürgős... ugyanakkor nyilván egy újraélesztéses, vérzéses stb . állapotnál elsőként cselekednek, utána töltögetnek - gondolom :)
Tisztelt kommentelők!Engedtessék meg számomra,hogy imigyen néhány szót ide vessek.A kommentek közt elenyészne olvasatlanul. Az orvostudomány a legmagasrendűbb emberi tudomány! Méltó művelői az élet őrzői. Méltó!!!!Keserüsséggel "hallgatom"a Tiszteletre méltó/?/-…..
scopolamin 2012.02.03 18:57:33
Tisztelt Praxis Blog! Alkalmanként olvasom a blogot, ezért bátorkodtam leírni a gyermekfogászati tapasztalatinkat, amelyek szerintem tanulságosak és egyben jellemzőek a magyar fogászati ügyeleti rendszerre.Három gyermekem van, akik rendszeresen ápolják a fogaikat, nem étkeznek…..
scopolamin 2012.01.20 18:58:44
@marand22: Ez klassz, mindenki számára nagyon hasznos. Köszönjük, hogy közzétetted :)
Tisztelt Praxis Blog! 29 evig eltem Magyarorszagon.Nyilvanvalo volt, hogy valamilyen immunrendszeri betegsegem van, hiszen minden betegseget elkaptam, es egy egyszerubb, masnak 2 napos fekvessel jaro influenzaval en ket honapot fekudtem.   Edesanyam gyermekkoromtol fogva orvostol orvosig…..
Tisztelt Praxis blog!   Ez ami velem megtörtént, szinte hihetetlen.Itt Székesfehérváron a Szentgyörgy kórház pszichológiai osztályán.Az eset a következő.210.dec.10 délután bevittük édesapámat a kórház zárt osztályára, mert nagyon rosszul volt.Dec.10-én hétfőn hívtam a…..
scopolamin 2011.12.29 13:15:35
scopolamin 2011.12.29 19:57:04
@sárga nyúl: Még ha így is történt volna, sem szokott a kukába kerülni, bizonyára valahol elfekszik egy iratmegőrzőben, érdeklődni kellene utána.
scopolamin 2011.12.30 10:23:55
@egerészölyv: Én pölö nem vagyok facebookon, és nem is szándékozom regisztrálni. Ha így lesz, alighanem érzékeny búcsút veszek a blogolástól :)
Kedves Praxisblog!   Témában leginkább hozzátok tartozik. Ősszel megelégeltem egy kisebb zsírcsómót a fejemen, elindultam, hogy megszabaduljak tőle. Még megvan, de szépen nő! :-).Az eddig történteket megírtam a saját blogomon. Annyira talán van érdekes és tanulságos, hogy…..
scopolamin 2011.12.19 12:24:01
@szabidoki: :DDD
Ugyanakkor ha minden bibircsókot azonnal megmutatnánk, akkor a tényleges rákosok szorulnának hátrébb.
Tipikus "majdnem meghalok", pedig semmi bajom sincs poszt.
scopolamin 2011.12.19 23:18:18
@pirimogyoró: Semmiféle szenteste nincs a posztban, csak egy blogról kreált meseszerű történet.
Valóságban ez történt: "hétfőn délután 14:45-kor legyek itt X doktorúrnál, mához 57 napra …"
Pont elegendő idő a tervezhetőségre.
Tényleg érdekes üzem az eü.... minden menjen azonnal is, és tervezve se csússzon semennyit :) Ültessük át ezt tömegközlekedésre, összes utas kívánsága kielégüljön, hiszen megveszik a jegyet, legott lenne káosz, és ez csak egy példa.
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
scopolamin 2011.12.15 18:36:48
@sulcus: Valahogy nem tudok nevetni...
scopolamin 2011.12.15 18:39:31
@Kopi3.14: Nem tudom, hogy miért vagy rám kihegyezve. Először vagyok itt, de azt hiszem, egyben utoljára.
scopolamin 2011.12.16 09:53:50
@Kopi3.14: Igazad van, peace :)
Boldog karácsonyt!
retro gastro Konzum szaloncukor 2010.02.24 06:27:00
A ’70-es évek szaloncukor választéka három fajtára korlátozódott:ezüstpapíros, bevonat nélküli fondant három ízbenaranypapíros, csokoládé bevonatú fondant három ízbenfenyőágakkal és harangocskákkal díszített rózsaszín és kék celofános, aranypapíros, csokoládé…..
augusztus utolsó hétvégéjén történt, amit most el fogok mesélni.két felnőtt fiam elhívta a kis öccsüket egy medence partira. Misi 12 éves, kamaszodik. örültem, hogy végre „beveszik” maguk közé a nagyok.     19:22–kor megcsörrent a telefonom:…..
scopolamin 2011.12.15 14:07:00
@Lajszlo: Feltéve, ha ők sem tudnak a nyilvántartásról... túl kézenfekvő lenne, holott ezidáig most íródott le először.
Én olyan vagyok itt, mint egy újszülött, lehet hogy tévedek, Laikus kijavítja.
scopolamin 2011.12.15 14:10:47
@Dr.laikus PhD: Írhatok privit, most?
scopolamin 2011.12.15 14:59:27
@Dr.laikus PhD:
Válaszoltam :)
Magyar-DRÁMA- rögvalóság. Amiről a politikai-prosectura,temetkezési gigarészvényes betegségiparos- vezető értelmiségi/s a jó pénzért bármire...minden oldali lakájmédia stb.../ VIP elit is dezinformál,elhallgat. "Öreg Néne" tisztalelkűsége     Fekszem az…..
scopolamin 2011.12.13 16:03:04
@kutykuruty: Coronaria őrző kicsivel szeparáltabb nálunk, itt nemek szerint elkülöníthető boxok vannak.
Amiről írtam feljebb, az "normál" intenzív osztály, mindenféle betegségekkel.
scopolamin 2011.12.13 16:03:58
@kutykuruty: Valószínűleg még nem lehet öreg, mégis hamar rájött, mitől megy a villamos :))
scopolamin 2011.12.14 21:33:29
@Viharszarok: Napi 100-150 ház hibátlan tervezésénél természetesen beleférne, hogy néhányat elrontasz. Nem hal meg senki, legfeljebb sipákol. Annak visszaadod a pénzét, na bumm.
Tisztelt Blog, és Tisztelt olvasók! Gondoltam egy kicsit aktuálisabb infókat is felvetek mint a 10 éves történetek.Nem teljesen orvosi történet, hiszen nem kórház. Málta szeretet szolgálat Idősgondozó otthona.Itt sok sok pénzért elvállalják idős hozzátartozó elhelyezését.Mi…..
scopolamin 2011.12.08 17:14:43
@IrishOak: Köszi, ezt ilyen aspektusból még nem magyarázták el nekem, lényegesen megvilágosult :)
scopolamin 2011.12.14 18:17:02
@Athos: Nem tudom, másoknál ismerős-e a szitu, nekem erősen... 80 év fölött a szociális otthonba dugott kis öregek általában néhány hónapon belül meghalnak. Még akkor is, ha előzőleg a lakásukban önellátóan, egyedül éltek. Történik valamilyen leépülés, akut betegség, a család összedugja fejét, ápolást nem tudnak vállalni - egyenes út a temetőbe.
A miniszterelnök különleges sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 2012-es és során teste több részének a növekedése is meghaladja majd az IMF által jelzett százalékot. Orbán Viktor szerint ha továbbra is szalonnás rántottát és hozzá kenyeret reggelizik minden munkanapon,…..