Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brickfan

12 bejegyzést írt és 332 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki robotporszívó vásárlásra vagy nézelődésre adta a fejét, azoknak feltűnhet, hogy a Xiaomi termékei kitűnnek a kínai márkák közül. Bizony drágábban mérik őket, mint amiket a konkurenseknél láthatunk. De vajon mit tudnak? Rengeteg eszközüket próbáltuk már, telefonokat, okos órát, külső…..
A kockagyár második videó-bemutatójánál egy cél lebegett a szemem előtt: ne remegjen a kezem :D Ez annyira sikerült, hogy gyakorlatilag állóképek sorozata lett a nagy mű. Az első pár perc azonban senkit ne tévesszen meg, mozgóképek is vannak a repertoárban! (Videós fejlődésem…..
Brickfan 2012.05.26 20:57:07
Aztamindenségit, de jó ez a videós végigjátszás :)

Én is vágytam erre a készletre, és hasonlóképp értékelném, mint Tutu... Jó, jó, beillik a városba, de mégsem az igazi, és egy picit csalódás. Ettől függetlenül a városba MUSZÁJ :)

Tutu, elcsodálkoztál a kukán a készletben, pedig olyannyira volt kuka már ekkor, hogy kukásautót is lehetett kapni (anno megvolt):
brickset.com/detail/?Set=6693-1

illetve néhány érdekeség még, just for fun: korábban voltak más hordágy kezdeményezések (pl ebben: brickset.com/detail/?Set=6691-1), de ami a 6380-ban van, az nekem is sokkal jobban tetszik.

Illetve mentőautó fronton, csak hogy legyen összehasonlítási alap: brickset.com/detail/?Set=6680-1, ez még 1981-ből, de talán lehet ennek a menőautónak az elődje, valamennyire... ? :-)

de mindent összevetve a végigjátszás, a városod nagyon cool :) köszönet érte!
Nem emlékszem, hogy hogyan, de egyszer csak belekattant az agyamba, hogy egyszínű mini figurákat szeretnék összerakni, egyszerűen azért mert jól néznek ki.   Festék eltávolítással nem szerettem volna foglalkozni, mert az mégiscsak visszafordíthatatlan és durva dolog is lett…..
Itt a hosszú hétvége, nyomás kirándulni, akár lego vezetőkkel közösen. Autópályán találkoztunk és nem tudom, hogy hivatalos autóról van-e szól, de jó eséllyel igen. Nem villogtam, hogy álljunk meg és igyunk egy kávét közösen, csak a képet készítettem el : ) ..
Brickfan 2012.04.30 10:20:37
@hatvannyolckilencvennégyeske: en viszont orulok, hogy a LEGO vezetoit rendesen megfizetil, mert akkor talan sikerul jo vezetoket alkamazniuk, es jo iranyba vinni a ceget! Attol nem lenne olcsobb a LEGO egy fillerrel sem, hogy a vezetok 1.4 Astrat kapnak juttataskent, de hogy epkezlab vezeto nem menne oda, arra merget vehetsz. Lehet, hogy a csunya kapitalizmus ezt okozza, de ez van :-) beke veled!
A MÁV a legó üzleti célú bevezetésével jelentős, ha nem történetének legjelentősebb lépést tette afelé, hogy európai értelemben vett modern nagyvállalattá váljon. | Köszönjük a képet Tomi! | A szomorú legóember-fej mindenkinek megvan? |..
Brickfan 2012.04.22 21:01:29
A Lego rakodóállomások a vonat-készletek megjelenésével szinte egyidősek, minden korszaknak megtaláljuk a maga loading-dock-ját. A funkcionalitás hasonló, a megvalósítás különbözik: adott valamilyen állomás, hozzá tartozó daru, melynek segítségével az állomásra érkező…..
Brickfan 2012.04.22 20:39:41
@HUN_Sector: jogos a komment, ezt jól benéztem. Biztos a karácsonyi beiglimérgezéstől már nem voltam képes tisztán gondokodni :)
Brickfan 2012.04.22 20:41:08
@Nagyzee: 4554 óóóó... megszereztem azt a készletet is, egyszerűen gyönyörű! Ne felejtsük, akkor még sehol nem volt modular building! de az... egy építészeti remekmű!!!!
Brickfan 2012.04.22 20:42:18
@backdraft: Köszönöm, köszönöm! Én is nagyon különleges készletnek gondolom, ezért is merült fel, hogy megírjam! Nagyon kedves készlet számomra is!
Előzőleg bemutattuk a monorail téma 3 csodálatos készletét; mai posztunkból megismerhetitek a kiegészítő készleteket, melyek meglévő monorail rendszerek bővítésére szolgáltak. Olvashattok továbbá a rendszer működését biztosító elemekről is. Bár az alapkészletek…..
Brickfan 2012.01.22 22:01:23
@Sipi81: Ne fogd vissza magad, ez egy "csak" tematikus összefoglaló, minden egyes készlet rejteget titkokat/kincseket/felfedezni valókat szerintem!
Brickfan 2012.01.23 08:35:47
@klarky: "szabvanyos" megoldassal igen, ugy van, ahogy irod, a monoswitch tud csak iranyt valtani. De a 4 stud szeles sin elemek aljan van hely barhova mondjuk egy plate-t illeszteni, amire mar barkacsolt/epitett kapcsolot lehet kihelyezni, a lenyeg, hogy legyen ott valami "butyok" amibe a motor kapcsoloja beakad, ha meg aakrod allitani/iranyt akarsz valtani. Legrosszabb esetben kezzel is at lehet nyomni a motor kapcsolojat...
A Csillagok háborúja filmek Stan és Pan-párosából Stannal, azaz R2-D2-val bővül a Star Wars téma UCS sorozata. A 31 cm magas és 18 cm széles "kis" droid pár, a filmekből ismert speciális szerelőfunkcióval rendelkezik, az állítható 3. lábbal pedig elnyeri igazi artus…..
Az évente kétszer megrendezett műegyetemi állásbörze idei első fordulója a héten került megrendezésre, ahol a LEGO Manufactring Kft. is képviseltette magát és immárom harmadik alkalommal hirdetett a LEGO fanoknak építőversenyt. Természetesen most sem tudtam ellenállni a…..
Ez a sztori sem ma kezdődött, de véget érni sem ma fog, az tuti.Még gyermekként égett a retinámba ennek a Lego vonatnak minden jellegzetessége. A 3 egységből álló szerelvény, a domináns sárga-piros szín, a 6 stud széles szélvédő, a zöld sorszámok és a jellegzets szürke…..
Nehéz lenne elvitatni blogunk enyhe posta-fetisizmusát. Eddig nagyjából ellenálltam, de most már nekem is muszáj ringbe szállnom. Idén ugye a City vonal rányomult az erdei témára. Erdei rendőrök, erdei tűzoltók, kiránduló hollandok, terepmotorosok... Ez mind szép és jó, na de…..
Ezúttal kevésbé rendhagyó módon szeretném bemutatni legújabb alkotásomat. Ennek a lényege az, hogy a köré szőtt történettel fogom nektek bemutatni minden egyes részét, és érdekességét.A Fenrir kastély már vagy 40 éve elhagyatott, ugyanis tulajdonosa - a gazdag földesúr - a…..
Az elmúlt héten ahogy egyre több kép került fel a nürnbergi Toy Fair-en megjelent új, eddig nem látott készletekről, Ti is aktívvá váltatok. Hol kommentben, hol levélben kezdtétek küldeni az újdonságokról készített nagyrészt rosszminőségű, lopva kattintott fotókat. A…..
Mondhat bárki bármit, szerintem nem éppen álomstart a cuusoonak, hogy rögtön az elején beadta a derekát egy a legóhoz sehogyan sem köthető közösség kiváló mozgósító erejének. Nyilván abban bíznak Billundban, hogy majd ezek a Minecraftes gémer srácok majd mind jól…..
Brickfan 2012.02.07 22:34:51
@tutuka: @klarky: ugyanezt tapasztaltam én is. FB account OK, ellenben kér még adatokat. Annyira bejön a készlet, hogy beadtam a derekam, és megadtam adatokat, de így es enged tovább, a sign me up gombot kb életem végéig nyomkodhatom.

értem én, hogy ki akarják küszöbölni a többször szavazást, de ez így több, mint lehetetlen... én is feladtam.

Szerintem a mű pedig elcseszett jól néz ki, és én is megvenném, kerül amibe kerül. Én azon legosok közé tartozom, akik soha nem lesznek képesek maguktól ilyet alkotni, ezt én felvállalom, nincs ezzel bajom.
Brickfan 2012.02.07 22:39:47
Castle tudorok segítsetek ki....

annak az "oldtimer" autónak a kereke egy szekérkerék, mint pl ezen:
www.bricklink.com/browseList.asp?itemType=S&catString=9.278

egy ilyen kereket hogy lehet egy technic axle-ra ráhúzni? (szerintem sehogy)... most akkor ezt mégis hogyan? Én néztem be valamit nagyon csúnyán?
A tavalyi év legnagyobb vonatos készletének kritikáját küldte el nekünk Árpi. Úgy sejtem, hogy ez a szerelvény egyetlen komoly terepasztalról sem hiányozhat. Kicsit még én is elfogadnám, pedig neincsenek is vonataim. Lelkes újrakezdőként három éve karácsonykor építettem…..
Brickfan 2012.02.02 19:45:49
@Sam. Joe: legyen, de még át kell gondolnunk, hogyan is struktúráljuk. Tényleg nagyon nagy téma, és sok vetülete van, ráadásul valamennyire könnyedén kellene vennünk, nehogy szakbarbárrá váljunk :) De majd jól kiokoskodjuk...
Brickfan 2012.02.05 11:59:45
@Ashi Valkoinen: pff.. ezek után nem sok újat tudnék írni azt hiszem.

Egy dolog, amit nem tudtam azonosítani: "Szintbeli kereszteződés automatikus sorompóval"

Ilyennel én sosem találkoztam... esetleg valaki? Hacsak nem a 7866-ra gondol a szerző, de az fénysorompóval van egybeépítve...
Életem munkagépekre legfogékonyabb korszakát Bólyban, a mezőgazdaságáról (és legó-iparáról !) messze földön híres faluban kisvárosban töltöttem. Lett is eredménye! Kerülhettem azóta bárhova az országban, élhettem városban bárhány évtizedet, a traktorokért, és úgy…..
Brickfan 2012.02.05 11:57:03
Merő véletlenség, hogy azon a vasárnap reggelen, amikor tutu kiposztolta ezt, akkor én pont teljesen offline legózással kezdtem a napot, méghozzá azért, mert előző este elhatároztam, hogy az alábbi autót fogom megépíteni. Hat dudor szélességben ez a legjobb, amit sikerült…..
Brickfan 2012.02.02 19:56:17
@Lord Ickenham: Bár egy szóval sem mondtam, hogy SZAR lenne a francia autó, de részemről ki nem állhatom őket; s bár emiatt rendkívül szégyenlem magam (nem!), még csak indokolni sem fogom, hogy miért nem kedvelem őket, nem autós blogon vagyunk. Én is beleköthetnék abba, hogy azt írod, a távolkeleti autók JÓK, ez kb. ugyanlyan általánosítás, mint a szar francia autók. De nem teszem, nem kötözködöm, nem szeretnék ilyenről vitázni, mert értelmetlennek gondolom, és off is lenne itt. Mindenkinek más a JÓ egy autóban/tévében/turmixgépben, ez nagyon szubjektív és több dologtól is függ...

Inkább örüljünk, hogy Ainex ilyen SZÉP francia autó lego utánzatot kockázott össze. :-)

Peace
I. AlapadatokNeve: Golden Staff Guardians - Az arany bot örzőiSorozatszám: 7306Témakör: Pharaoh’s QuestAltéma: -Kiadás éve: 2011Kockaszám: 57Minifig: 3Ára: 2.320 – 3.500 Ft II. Mi van a dobozban? Valószínűleg a legtökéletesebb Lego doboz, ami létezhet, méret és esztétika…..
Brickfan 2012.01.31 21:50:41
@Attys: vagy McLane helyett Michael Knight... volt ott is durvan burjanzo mellkasszorzet, ha nem csalnak a gyermekkori emlekeim B-)
Amikor már mindenki mindent legóval próbál menővé varázsolni (alighanem ezzel szép lassan eltörve a legó-varázslatot), pontosan akkor kellett eljönnie annak a két - természetesen lengyel - srácnak, akik fogták magukat, és úgy használják a LEGO-t, hogy a végeredmény igazából…..
Mai végigjátszásunk rendhagyó: Legomano80 újrakezdőként egyből 4 készlet értékelését küldte el nekünk. Amikor ilyen összevont végigjátszásokat kapok, általában azt szoktam kérni a beküldőtől, hogy bontsa szét szettekre, most azonban kivételt tettem. Annyira egységes,…..
Lehet dollármilliókból aluminium legóemberkéket az űrbe juttatni. Kérdés, hogy érdemes-e. (Perszehogy.) Meg lehet ballonnal, műanyagot is (de gondolom csak az űr kvázi-határáig.) A kanadai alkotók a részleteket, az előkészületeket és a teljes videót nemsokára ígérik. Mi…..
Aki emlékszik a nyolcvanas évek európai filmjeinek hangulatára, annak nemcsak a LEGO miatt fog tetszeni ez az 1983-as reklám. (De lehet, hogy nem is a kor átlagos filmjei voltak hatással a reklámra, hanem fordítva? Ez az 1988-as film a trailer egyes jelenetei alapján mintha épp a reklám…..
Brickfan 2012.01.25 23:33:59
@rozsamarci: Tuti, hogy McFly keze van a dologban... :D

A reklám amúgy állat. Nagyon. Az a 7740... (pluszkiegészítő vagonjai...) OMG :-)

a terepasztalom alakul, csak hely nincs hozzá egyelőre :(
távvezérlős váltóm van pár...
távvezérlős sorompóm is kettő -7866
szemafor is kettő - 7860
lámpák -7867
vonatok
7745
7735
7725
7760
4551
4708
és egy fél 7740

állomások/vagonok
7823
7824
7838
4549
4554
7937

nem panaszkodom de van még hova fejlődni
jó lenne egyszer összerakni mindet...

kösz a reklámért,komoly feeling!!!
Brickfan 2012.01.25 23:35:01
@leopold getz: a jegenyét tényleg drágán mérik, és egyetértek, nagyon menő!!!
Brickfan 2012.01.26 19:57:57
@leopold getz: 6374 készlet részeként nekem van 1 jegenyém, sértetlen, jó állapotban.

Plusz ismerek egy vaterás srácot, neki van eg hobby szobája, egy jó nagy Lego diorámával, azon hegyekben áll a jegenyefa :) de nem fogja eladni, főleg nem gombokért :))
Egy aukciós oldalon akadtam rá egy classic tányérsapkás minifigre, melynek az volt az érdekesége, hogy a kezében egy világító (!) elemlámpa volt. Hú de menő, gondoltam, ráadásul még sosem láttam ilyet. Érdeklődő levelemre egy kedves topictárs írta meg (köszönet érte ezúton…..
Brickfan 2012.01.26 19:50:37
@leopold getz: :D :D