Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HellsAngel

0 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határozott időre adtam bérbe a lakásomat, ami nyáron letelt. A bérlő a felszólításom ellenére sem volt hajlandó kiköltözni és nem is fizet. A kieső bérleti díjra nagy szükségem lenne gyermekeim eltartásához. Most kilakoltatási pert kell indítanom, vagy van gyorsabb megoldás? Válaszát előre is…..
HellsAngel 2021.02.15 18:45:44
@desw: Tipikusan harom eset van, amikor a berbeado "csak ugy szorakozasbol" felmondja a rendes berlonek a szerzodeset.

Az elso, hogy a berbeado gyerekenek/testverbatyjanak/komajanak/sogoranak kell a lakas. Esetleg eleve neki is lett szanva, csak az atmeneti idoszakban valaki termelte a profitot. A masik tipikus ok, amikor valakinek megvaltozik a kockazati besorolasa, pl. egy szolid, rendet tarto, csendes holgybol hamarosan egyedulallo anyuka lesz, eleg nehez lesz kilakoltatni, szivatni meg art a karmanak, jobb idoben lepni. A harmadik, hogy a lakas igazabol eladosorban volt mar nagyon regota, alom aron, es a piac vegre "utolerte" az arat, megerkezett a varva vart vevo - egyebkent ez utobbi a legkorrektebb, hiszen ezt altalaban a berlo is tudja es latja, peldaul a latogatokbol.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egyaltalan nem eletszerutlen, hogy a berbeado szol, hogy "ennyi volt", akkor is, ha te vagy a legjobb berlo a vilagon. Ha valaki tobb lakast menedzsel, es megegette mar magat a multban, akkor esetleg megbecsulheti a "jo" berlot es megprobalhatja atvinni egy masik lakasba, de ez is sok mindenen felrecsuszhat. (Amikor nehany eve "hasitott" a berleti piac, ez tipikusan ugy nezett ki, hogy a tulajdonos agyan atfutott, hogy vajon 20-30-50%-al tobbert ki tudna-e adni masnak, feladott egy tetova hirdetest es egy heten belul jelentkezett a fizetos vendeg. Ha a regi nem tudta vagy nem volt hajlando kifizetni a raemelest, akkor megint a "szevasz, ennyi volt" tortenet jatszodott le.)
JobAngel Jobangel máshol... 2020.07.27 12:56:47
Kedves Olvasóim! Egyelőre(?) itt, mostantól nem frissül tovább a Jobangel blog. Írásaim a jövőben itt találhatók:https://www.hrportal.hu/hrblog/jobangel/ és itt: https://jobangel.hu/blog/   Ugyanitt elérhetők az ingyenes önéletrajzmintáim is, és persze kommentelni, vitatkozni is…..
Kevés olyan televíziós figurát, krimihőst szeretett annyira a közönség, mint Columbo hadnagyot, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági csoportjának minden képzeletet felülmúlóan szakadt, szinte gyagyásnak látszó, ám zseniális logikájú nyomozóját. Most egy dokumentumfilm mesél alakítójáról, Peter…..
HellsAngel 2020.07.18 18:07:17
@axolotl77: Minden filmnek es sorozatnak a 90%-a tomeny hulyeseg. A Columbo se kivetel. A valosagban egy ilyen szuperintelligens gyilkos kb. Columbo masodik mondata utan atlatna, hogy o a gyanusitott, es onnantol egyetlen szot se szolna (akkor se, ha bevinnek kihallgatni). Se a beosztottai, se a rokonai. A hazat egy biztonsagi szolgalat vedene, az ugyvedei elenken kovetnek a nyomozas menetet, neha kiadnanak egy nyilatkozatot (ami nyilvan nem hasznalhato fel a vadlott ellen). Vegul birosagra kerulne az ugy, ahol a gyilkosnak allna a zaszlo, reszben azert, mert a magas szocialis statuszu es hires emberekkel mindneki szimpatizal, reszben kivalo ugyvedei miatt.

Persze a sorozatban a nyomozo es a gyilkos kozotti dinamika a legerdekesebb. Eloszor lekezelo, aztan baratsagos, vegul a legutolso pillanatban osszeomlik es mindent bevall, mint egy rossz gyerek, aki betort egy ablakot.

(Az csak igy a vegen jegyzem meg, hogy szegenyeket es hulyeket rutinszeruen elitelnek akar evtizedekre is ilyen rohejes bizonyitekok alapjan. Hogy fecsegtek a rendorsegen, egy alig lato tanu felismerte oket vagy valami szakerto megallapitott valami rendkivul esetlegeset es kozvetetettet. Nemcsak Amerikaban, Magyarorszagon is. Hany esetet lehetne felidezni csak a sajtobol, nagy publicitast kapo ugyeknel is, ahol egy kabare volt az egesz nyomozas. Ilyen szempontbol a fognyom a ragon se nem kisebb, se nem nagyobb hulyeseg, mint amikor valakit azert tartanak a fogdaban, mert beirta a googlebe az aso es a hulla szavakat.)
Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben olyan alacsony árat mondanak a munkájukra, amiről azt gondolják, hogy ennyiért már csak felveszi őket egy munkáltató. Ennek a kétségbeesésnek egy másik hozadéka, hogy szívesen látnák az álláshirdetésekben,…..
HellsAngel 2020.07.01 23:24:56
@élhetetlen: Amennyire en ismerem az embereket, sokan elmennek a fizikai tettlegessegig, ha megtudjak, hogy a mellettuk levo szeken ulo ember harom forinttal tobbet keres. Szerintem egy aldas, hogy a fizetesek titkosak, kulonben verfurdove alakulna az iroda. (Es nem az kecmeregne ki a vegen, aki a legtobb problemat oldja meg, hanem aki a legnagyobb termetu es a legjobban tud birkozni.) Ez a fajta izmozas/arcozas azon, hogy ki-milyen-mennyi problemat oldott meg szerintem egy rossz ut. Ha tenyleg annyira jo vagy, siman eladhatod magad egy munkahelyre, ahol kiegesig taposnak a kepzeletet jocskan probara tevo problemakkal nagyon, nagyon, nagyon-nagyon-nagyon, nagyon-nagyon jo fizetesert, de hogy egy rosszul mukodo szervezetben te legyel az arcozo balek, aki eloszor megmenti azt, aminek az igazsag szerint bele kellene allnia a foldbe, aztan meg ugral, hogy "dehat en voltam a jani", nos, ez azert keserves. Az a baj, hogy ez visszas, es ugye az Eredet c. film ota tudjuk, hogy a vegen mindig a pozitiv erzesek gyoznek.

Az elet sajnos egy olyan jatek, hogy neha nagyon okosnak, neha nagyon hulyenek kell lenni, es a vegen az nyer, aki mindig a jo pillanatban vette fel a jo szerepet.
A listát egy lekoptatás ihlette, ami elég kellemetlenül érintett és ennek örömére összeraktam egy szubjektív listát, a végére pedig betettem egy randimat is. A listát a legenyhébbtől a legmegalázóbbig olvashatjátok...
Egy olyan korszak kezdetén vagyunk, mint amikor létezett az internet előtti világ, amely az éppen aktuális emberi problémákkal együtt, de azért működött. Aztán jött az internet, és ma már a fejlett világ számára nélkülözhetetlenné vált, közben pedig egyre több emberhez eljut a világon. A következő…..
HellsAngel 2020.06.02 17:09:20
@Szalay Miklós: Azt latni kell, hogy ezek filozofiai ellenervek, mint pl. az, hogy "a gozmozdony sose fog sebesebben haladni, mint egy futo kisgyermek, mert az ember egy rugalmas, mozgasra termett eloleny, a vas pedig egy rideg elettelen anyag".

Meg lehet nezni az Alpha Go dokumentumfilmet. A 2000-es evek kozepen megoldhatatlan feladatnak tunt, hogy a gep a legjobb emberi jatekosok szintjen jatszon go-t. Erre akkor volt egy "pozitiv" eredmeny is, volt egy millio dollaros (azota lejart) dij az elso nagymesteri szinten jatszo go program irojanak, amit a letezo legjobb szoftvermernokok sem voltak kepesek egyuttesen sem megoldani. Minden probalkozas olyan csufos kudarc lett, hogy egy evtizedig mindenki azon rohogott. Aztan valaki megoldotta, es ma mar a gepek joval elottunk jarnak go-ban. (Lee Sedol pl. nem volt kepes tobbe jatszani, miutan elolvasta az ujsagban, hogy mennyit fejlodott par ev alatt az a program, ami ot halalra verte.)

En egyertelmuen azokhoz tartozom, akik arra szamitanak, hogy ha valaki egyszer (barmilyen nagy koltseg es aldozat aran) kepes lesz emberi ertelemben gondolkodo gepet epiteni, az nagyon gyorsan sokkal okosabb lesz, mint az osszes valaha elt ember egyuttveve. Ez egy elkepzelhetetlenul nagy ero. Aztan meg nemi fejlodes (nehany ev vagy honap), es minden mobiltelefon tudni fogja ezt.

Azt viszont elkepzelni sem tudom, hogy az emberi kultura hogy tud majd folytatodni ilyen korulmenyek kozott. Annyira intelligens entitasok mellett, akiket eszrevenni sem tudsz, ha nem akarjak. Pl. siman lehet, hogy mar most is a szingularitasban elunk, az MI eppen vadul digitalizalja az egesz valosagot, ilyen Testrablok tamadasa / Elpusztithatatlanok filmekhez hasonlo modokon, es ha elert a vegere, egyszeruen letorli az egeszet. Vagy elmenti egy hattertarolora, es neha eloveszi nezegeni, milyen is volt a vilag oelotte.
A vírushelyzet meghozta a kedvezőtlen változást, van már magyarországi nagyváros, ahol naponta 60-70 új álláskereső jelenik meg a munkaügyi központban. Lehetséges, hogy ők olyan álláskeresők, akiknek még sosem kellett válságban állást keresni, így a bizonytalanságuk még nagyobb. Ez most másfajta…..
HellsAngel 2020.06.02 00:25:14
@Balfredo Alfredo: Elarulok neked egy titkot. Ha valamire rairod a neved, felveszed erte a fizetest es kozben senki sem tart pisztolyt a fejedhez, az a te felelosseged. Csinalhatod azt, amit a kapod (sic) ker, mert kell a penz, csak akkor fogadd el, hogy cserebe te vagy az elkoveto. Teljesen jogosan, hiszen alkut kotottel az ordoggel.

En nem tudom megerteni, hogy gondoljatok, hogy ez egy komoly erv, amit ujra es ujra le kell irni. Hogy nulla felelosseggel, nulla tudatossaggal barmit meg lehet csinalni a vilagon, ha valaki ezert fizet, es kozben tisztak maradtok? Ez nem igy mukodik.
Hangos a net a Nők Lapja botrányától. Röviden összefoglalva, egyik rovatukban lelki támogatást, tanácsadást lehet kérni tőlük levélben, amit megjelentetnek, és válaszol rá egy… szakértőt akartam írni, de pont az a lényege a botránynak, hogy nem szakértő válaszolt, és nem szakértői választ…..
HellsAngel 2020.05.26 11:27:15
@babona: +1. Van az a mondas, hogy "if you are not the part of the solution, then you are the part of the problem". Es ez pontosan az az eset, amikor ki kell rugni az illetot. (Miutan racionalisan es normalisan feltartak a hiba okat.)
HellsAngel 2020.05.26 18:15:04
@Senki A.: Ja, ArriMedesz gyonyoru kommentjeert olyan kar. Az elso kommentje arrol szol, hogy ra se pillantott a masodik bekezdesre (mert akkor meglatta volna a linkeket). A masodik kommentje arrol szol, hogy nem jutott el az olvasassal az utolso bekezdesig. A harmadik, torolt kommentje arrol szolt, hogy miutan felhivtak ra a figyelmet, hogy esetleg olvassa el az utolso bekezdesben szereplo kemeny harom mondatot, erre valamiert keptelen volt. (Akkor eszrevette volna, hogy szerepel benne a "fizikai eroszak ritkan egyszeri" felmondat, vagyis teremeszetesen a fizikai eroszak lehet egyszeri. Senki sem mondta, hogy nem. Csak azt, hogy ez egy jo alkalom egy B terv kidolgozasara a megfelelo segitseggel, mert ez nem valoszinu.)

Az ilyen kommenteket igenis le kell huzni a klozeton, mert ez a nullanal is kevesebb. Leirhatja valaki harmincszor, hogy egy polarizalt, kulturalt vita zajlik epp, ha kozben kilog a lolab es egy mondatot keptelen ertelmezve elolvasni, utana meg tomoren es kulturaltan valaszolni. Az a resze egyenesen mulatsagos, hogy emberek ide jonnek illusztracionak a "Mikor kell kirugni valakit?" cimu poszthoz, aztan csodalkoznak, hogy kirugjak oket. Tudod, bele van irva a cimbe ...
Az elektronikus információ biztonságáról elfogadott törvény érdekes mozzanatot tartalmaz. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és a Katonai Biztonsági Szolgálat „ideiglenesen”, 90 napig teheti hozzáférhetetlenné a „honvédelmi vagy szövetségi érdekeket sértő” tartalomszolgáltatókat. Amit eddig két…..
  A munkaerőhiány nem múlt el nyom nélkül az interjúztatók lelkében sem. Már másképp kell állásinterjúzni, mint munkaerőhiányban, de úgy már sohasem kell, ahogyan az előző válságban kellett. Egy kis „történelmi” áttekintéssel kezdeném, mert hasznos, ha megértjük, miféle satuban vannak most a…..
HellsAngel 2020.05.15 00:55:53
@a hosszú hajú progmatos srác: Kivanom nektek birkaval egyutt, hogy eljetek egy osztalyok nelkuli tarsadalomban. Ahol nincs gyereked, apad, anyad (Engels konyvet irt arrol, hogy a tarsadalmi elnyomas alapegysege a csalad), nincs penz es klasszikus ertelemben vett szakmak sincsenek (hiszen akkor pl. egy szakma kepviseloi leulhetnenek egy sotet szobaban es osszeeskudve jol kiszurhatnanak a tobbiekkel).

Lehet vitatkozni azon, hogy Marxnak es Engelsnek igaza volt-e, de ok legalabb tudtak, hogy minden mindennel osszefugg. Birkanal sose ertettem, miert jatszik multis katonat kulfoldon, miert nem Eszak-Koreaban tori a kovet 24 oraban. Hiszen a kommunista ember onzetlen es szereny, nincs szuksege fenyes lakasra, kenyelemre, egyetlen eletcelja, hogy halalra dolgozhassa magat a vilagforradalom erdekeben. (Azt csak halkan jegyzem meg, hogy az elozo rendszerben a Trabant es a hitvany 40 negyzetmeteres panellakas nem a technikai lemaradasunkat, hanem a szocialista ember felsobbrenduseget fejezte ki, aki a szuksegletein feluli reszrol nyilvan onkent lemond.)
Egy történet nőnap alkalmából, idealizált tanulságok nélkül. Happy end, másképp. --------- Folytatva a múltkor elméleti fejtegetéseim a kvótákról (itt és itt), hoztam egy esettanulmány-szerűséget is. Egy huszonéve fennálló munkahelyi férfiközösségbe, ahol fizikai és adminisztratív munka…..
Kapcsolati tőkénk segítségül hívása az álláskeresésben kézenfekvő és kötelező, de ez elég sok munkával és nehézséggel jár – a közhiedelemmel ellentétben nem könnyebb, mint a „szabadpiacon” állást találni, csak másképp nehéz. Sőt, bizonyos esetekben rosszabb kimenettel jár az álláskeresőnek. Nem…..
HellsAngel 2020.02.29 08:51:33
@Melki: Szerintem se legyel defenziv emiatt. Az mindig jusson eszedbe, hogy azt a munkat, amit harminc evesen csinalsz, altalaban is harminceves emberek vegzik. Ha otvenevesen is azt csinalod, amit a harminc eves emberek, akkor a.) le fognak cserelni, mert mar nem mutatsz olyan szepen a fotokon b.) szerenyen mosolyogni fognak rajtad a hatad mogott, hogy hat igen, ime az ember, aki megrekedt. Ilyen ertelemben a szoftverezes valoban eletpalya, az idosebb emberek, akiket latok, altalaban szuperkepessegekkel rendelkeznek, ebbol a szempontbol teljesen mindegy, hogy ok tudnak barmit ledumalni barkivel telefonhivasokon keresztul, vagy veletlenul mindig azt a fajlt nyitjak meg veletlenul mindig annal a sornal, ahol a hiba van. (Es azok, akik azt az utat valasztottak, hogy kommentekben probaltak meggyozni masokat, hogy nekik mindig lesz meno multis allasuk, nos, khm. ok egy ido utan keserubb kommenteket kezdtek el irni.)
Az előző kvótás posztom kommentfolyamában fel is merült a kérdés, hogy ha a nőknek munkát adunk, „ki megy akkor szülni?” A nőkkel szembeni méltatlan munkaerőpiaci hozzáállás pont ebből a nézetből ered. Leginkább ezt ellensúlyozandó kell a női kvóta (is), bármennyire is nem szeretem. Valamiért sosem…..
HellsAngel 2019.11.21 00:08:00
@Zabalint: En azert nem ertelek, mert tulajdonkeppen az egesz jog arrol szol, hogy bizonyos alapelvek utkoznek es ezt valahogy ezt fel kell oldani, tipikusan erovel. Pl. mindenki szabadon rendelkezhet a penzevel, tulajdonat erovel elvenni senkitol sem szabad, megis kotelezo adot fizetni. Mindenki szabadon cselekedhet es gondolkodhat, de ha csak fontolgatod, hogy megolsz valakit, mar evekre bortonbe zarnak. Elvileg szabad a verseny, megis harcolnak a monopoliumok ellen. A memorizalas nem buncselekmeny, de az adatgyujtes esetleg az. Ha valakit nagyon izgat, elolvashatja jogi irasokban, hogy ilyenkor milyen alkotmanyos elvek utkoznek milyen mas alkotmanyos elvekkel. A sor a vegtelensegig folytathato, a hatosagi eszkozok tarhazaba a kvota szepen illeszkedik, viszonylag enyhe eszkoz. (Pl. ki is lehetne vegezni az osszeeskuvo feher ferfiakat, csak egy otlet.)

A problema olyan ertelemben letezik, hogy emberek egy bizonyos csoportja igenis kirekesztheti emberek egy masik csoportjat - ha naluk van a hatalom, azt csinalnak, amit akarnak, filozofiat mindig fognak talalni hozza. Szerintem naiv dolog azt hinni, hogy bolcs idos feher ferfiak egy csoport nokre is jol illeszkedo, igazsagos szabalyokat fog hozni. (Vagy barmilyen masik csoport, ha annak a csoportnak a fele nem no.)

Es igen, ha rablogyilkosokat kuldenek kovet torni, az jo, ha munkaszolgalatra kuldenek izraelita vallasu embereket, az rossz, a vilag ilyen bonyolult. Meg az is lehet, hogy a numerus clausus tenyleg igazsagosabba tette a felsooktatast, csak ma mar PR szempontbol vallalhatatlan.
HellsAngel 2019.11.27 17:15:16
@Zabalint: ezek a gyilkos egymondatos megfejtesek a "naci kartyaval" feltromfolva elvezetnek egy csodalatos vilagba, ahol az antsz altal bezart ettermek a birtokhaboritas aldozatai, a pedofilok a szabad szerelem elharcosai, a SpaceX pedig egy naci szervezet, mivel naci tudosok voltak a raketahajtas uttoroi. Erre a szinvonalra en is leginkabb egy falunapon, a twitteren, esetleg fideszes brossurakban szamitanek.

Mivel feltehetoleg sose fogod megerteni, hogy a kvota egy praktikus celt szolgalo hatosagi szabalyozas, mint pl. a sebessegkorlatozas (ami szinten nem az autok mozgasi szabadsagat sarba tipro fasiszta torvenyt, bar ha lattal mar kekeckedo rendort, azert lehet emellett ervelni), csak annyit fuznek hozza, hogy mindig irod, hogy inkabb mas torvenyeken kene javitani, gyes/gyed, stb. Nyilvan a kvota otlete ugy szuletett, hogy egyszer valaki feltette maganak a kerdest, hogy ezek a szabalyozasok miert rosszak. Aztan nemi toprenges utan arra jutott, hogy valoszinuleg jobbak lennenek, ha nem 100%-ban ferfiak irnak ezeket, mert nekik ez eszukbe sem jut. Lehet kritizalni az illetot, de nem biztos, hogy te vagy a bolcsebb es az okosabb.
Régóta lebegtettem már, hogy lesz egy ilyen cikkem, de mivel nem vagyok jómagam sem meggyőződve a kvóta 100%-os jóságáról, elég nehéz érvelnem mellette. De ellene is, mert látom, hogy egyes rétegeknek semmilyen más esélyük nem marad, csak ha megkövetelik tőlük a kvótázást. Egy ideális szemléletet…..
HellsAngel 2019.11.04 15:01:41
@Bambano: A diveristy a klasszikus liberalizmussal osszhangban van. Ha valaki onhibajan kivul elesettnek szuletik, akkor a keresztenyi elvek szerint kotelezo rajta segitenem, ergo nem vagyok szabad. (Tegyuk fel, hogy nem a "karhozat utjat jarom". Ugyanigy kell erteni ezeket az "amig egy ember is rab, addig en sem vagyok szabad" jelmondatokat is. Hiszen addig erkolcsi kotelessegem tenni ellene. Es igy tovabb.) Ha jo keresztenykent szabadon akarok elni, be akarom zarni az ajtot es mindenkit le akarok loni, aki megis bejon, az csak ugy lehetseges, ha elotte mindenki hozzam hasonlo lehetosegekkel indul az eletben, amikkel aztan a sajat szabadsaga altal jol vagy rosszul elt. Igy aztan mindent maganak koszonhet, pl. azt is, ha lelovom. Ezert van, hogy minden ilyen monopoliumellenes szabalyozas, diveristy, munkasokat vedo torvenyek jo resze klasszikus ertelemben veve melyen liberalis. (A szocialis intezkedesek is, persze nem a 13. havi nyugdijra gondolok.)

Az mas kerdes, hogy van egy neoliberalizmusnak nevezett iranyzat, ami a negyvenes evekben alakult ki es a 80-as evekben egy bizonyos Ronald Reagen alatt jart a csucsra, akik ezt a dolgot egy kicsit, khm., mashogy ertelmeztek, es olyan dolgokat koszonhet nekik a vilag, mint Trumpot, Miami felhokarcoloit es a legnagyobb sebessegre turbozott legvadabb kapitalizmust. De ez nem az alapito atyak hibaja, akik a sajat lelkiismeretuket probaltak osszeegyeztetni az emberi egyenloseg eszmejevel.
Mostanság már örülnek cégek, ha „elég jó” embert találnak, aki majd szakmailag oda fejlődik, ahová az állásban kell. De mellé nyílt egy – szerintem - kellemetlen irány a kiválasztásban, ha már szakmailag nem tökéletes, és fejlesztendő az az ember, akkor legalább a személyisége illeszkedjen. Elsőre…..
Az előző írásomhoz fűződő hozzászólásokban felvetődött, hogy az általam megfogalmazott követelések egy igazságosabb és jobban működő ország elérésének érdekében tulajdonképpen a „minden szar”-kultúráját követve csak fikázni tud és nem más, mint alternatíva nélküli vagdalkozás.  A célom leginkább az…..
HellsAngel 2019.09.25 09:59:21
Khm. khm. khm. Most kivetelesen egyetertek a Fidelitassal (nem gondoltam volna, hogy valaha leirom ezt a mondatot). Puzser bohoc. Annak nem rossz, de bohoc, orok dilettanskent fejhangon hulyesegeket uvolt egy mikrofonba vagy egy kameraba. Ugyhogy igen, neki Berki valo. Mind a kettonek ez az egesz kampanyosdi egy enmarkaepitesi gyakorlat. Az, hogy Tarlos melle ketto profi bohocot meg egy komolyan alig veheto valakit allitanak ki, attol en nem tornek ki udvrivalgasban, hogy halleluja, vegre viragzik a demokracia es az elvek menten politizalas.

Egyebkent ez egy erekes dilemma, pont, mint barmelyik sportban: a legjobb jatekosok hasonlitanak egymasra. Ha tobb nagyon hasonlo (krokodilarcu, folyekonyan hazudo, hasonloan eros hatorszaggal es penzmaggal rendelkezo bunozo) van a szavazolapon, akkor mindegyiknek kozel egyforma eselye van, megis teljesen mindegy, ki nyer, ugyanakkora allatot kapnak az emberek, aki csak minimalis dolgokban ter el. Ha pedig van egy szines szavazolap, az csak olyan, mint amikor a torpe, a ketfeju no meg a fakir kiallnak Geoffrey Kamworor ellen egy kis futasra.

Azt, hogy miert mindig a legsulyosabb arcoknak kell nyerniuk egy demokratikus valasztason (hivjak oket bar Trumpnak, Bushnak, Merkelnek, Thatchernek, vagy barhogy mashogy), annak nagyon egyszeru torzsi oka van. A kozosseg a legnagyobb allatatot kuldi termeszetes ellensegeire. (Lehet, hogy Lincolnra bolcs oriaskent emlekezunk, de a kortarsainak egy ijeszto gnom volt, aki millioszamra olt amerikaiakat.) Ha csak ranezek a Tarlosra, pontosan erzem, hogy igen, akivel bajom van, arra ez az ember masszon ra. Ugyhogy a zoldeknek es a mas elveket valloknak akkor lesz eselyuk, ha kinevelnek ilyen embereket. (Ami egyebkent nem remenytelen, a zold szervezetekben is van penzbol, presztizsbol, korrupciobol es kegyetlensegbol is eleg.)
Sok HR-es közösségbe beengedtek, még akkor is, ha nem vagyok HR-es ;) – köszönet érte ezúton is - ezáltal belefutok olyan kérdésekbe, amivel átlagos munkavállaló nem biztos, hogy találkozik. Mégis, olyan HR-es dilemmák ezek, amikről mégiscsak jó lenne, ha tudnánk. Van, ami apróságnak tűnik, más…..
Nem ékeskedem idegen tollakkal, így a poszt ihletőjének ezúton köszönöm a témát (továbbiakban ő Laci). Most leginkább gondolatkísérletek, fejtegetések következnek, mert ha ideálisként leírnám, hogy így kell, akkor megkapnám, hogy de naiv vagyok, hát ezt itt lehetetlen. Tehát, nem azt írom, hogy így…..
HellsAngel 2019.07.09 15:18:41
@jobangel: Van az felig vicces megjegyzes, hogy minden diktatura arra a hozzallasra epul, hogy az emberek alapvetoen jok, igy aztan a josagos vezeto majd igazsagosan elrendezi a dolgokat. Ezzel szemben a demokracia es a jogallam arra a gondolatra epul, hogy az emberek alapvetoen rosszak, mindenki jobban jar, ha a kozeletet torvenyek szabalyozzak, a hatalom pedig eloszlik tobb fuggetlen piller kozott akik argus szemmel furkeszik a tobbieket.

Biztos lehet ezt a gyerekeit nevelo anya dolgot jol es rosszul csinalni, de ez a magyar modja, ez az egesz nap egyedul van a gyerekekkel, kulfoldon, 10000km-re minden ismerosetol es rokonatol, kozben nulla segitseget es megbecsulest kap ez onmagaban is egyenes ut a neurozishoz, idealis korulmenyek eseten is. De nyilvan a bantalmazasi statisztikakbol latszik, hogy nem csak a nokre nehezedik nyomas. (A Rosemary gyermeke c. film jutott eszembe errol, de a temarol szolo direktebb es indirektebb alkotasokat nyilvan orakig lehetne listazni.)
Ez a helyzet talán még a folyamatos álláskeresésnél is lélekrombolóbb. Kivédeni nagyon nehéz, mert általában ez a munkáltató hibája. Bizonyám. A félrement kiválasztások egyik mutatója, hogy hány ember lett elküldve vagy távozott próbaidőben. Az egyik legbeszédesebb mutatószám a toborzók munkájának…..
Egy társaságban nemrég azt találtam mondani, hogy szerencsére az Y és Z generációk már nem hisznek a szamárlétrában, az alázatban, a kezdőség lenézésében. Azon, hogy szerencsére többen megdöbbentek, hát mi az, hogy ne várjunk el tiszteletet ezektől, hát nekünk itt a 10-20-30 év tapasztalatunk,…..
Írtam mostanság az álláskeresők által használt kifogásokról, amik olyan jól mennek sok álláskeresőnek, mintha tankönyv lenne rá. Persze nincs, de a közvélekedés nem véletlenül alakul úgy, ahogy… Pl. most itt egy ilyen képzeletbeli tankönyv kitépett lapja, rajta egy írás, ami sajnos mindenkinek árt.…..
HellsAngel 2019.05.15 05:51:09
@Bambano: Azert azt latni kell, hogy a fiatalok viselkedese a kornyezethez alkalmazkodik. A 70-es, 80-as evekben a hippiknek konnyu volt beallni a sorba, miutan meguntak a lazadast. Ha kovettek a tanaraik utasitasait, akkor elvegeztek az iskolat, lett allasuk, csaladjuk, lakasuk, stb. Es nem csak itt nalunk, nyugaton is, mindenkinek. A benzin olcso volt, a gazdasag szaguldott, nem ert veget a legtobb hazassag par even belul, mindenki szamithatott a biztonsagra es a nyugdijra. Igy aztan konnyu volt lelkesen jatszani a jo katonat. Ma ugyanez eleg nehez. Ha ma egy atlagos fiatal pontosan azt csinalja, amit a tanarai mondanak, valoszinuleg sose lesz allasa, rosszabb esetben beleszalad egy kamu egyetembe es egy eletre eladosodik diakhitellel (ez most amerikara vonatkozik). De egyebkent sem szamithat stabil csaladra, bekes oregsegre, szukulo gazdasagi kornyezetre kell felkeszulnie, arra, hogy le fogjak daralni elobb-utobb. Sajnos ha felidezem eletembol azokat, akik olyan kedvesek, kompromisszumkeszek es normalisak voltak, nem mondanam, hogy atlagban olyan nagyon jol jartak volna ebben a vilagban, igy aztan a tapasztalat es a vesztenivalo hianya akaratlanul is arra sarkallja az embert, hogy elesebben jatsszon.