Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LBL

0 bejegyzést írt és 218 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén sem vettük magunkat túl komolyan, de most úgy érezzük, néhány sikeres projektben benne volt a kezünk. Mai cikkünk blogposztja...
TComment Az emberek kretének 2011.12.14 06:00:00
A sok mély és magas nem maga a betegség, csak a tünet. A tünete annak, hogy az emberek súlyosan és menthetetlenül kretének. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Régen sok cikket olvashattunk arról, hogy mozgássérült engedéllyel rendelkezőket büntettek meg a parkolóőrök. Miután értelmetlen próbálkozás az egész, mintha csökkent volna ez a jelenség. Ám ezúttal törzsolvasónk,  Ganyager számára okozott meglepetést és nem tervezett…..
LBL 2011.12.13 20:13:36
@min:
"Én simán megszüntetném a roki helyeket, főleg a bevásárló központoknál. Sose értettem, hogy mi értelme. Valahány méterrel közelebb van a bejárathoz de az üzletekben egész nap elgrasszálnak...."

A roki helyek szélesebbek is, mert aki nehezen mozog, annak több hely kell. Pláne tolókocsihoz, és hát valahova csak ki kell jelölni. Akkor meg miért lenne jó az neked, ha távolabbra jelölnék ki? Az egészségesek mégis inkább tudnak sétálni.
Egész nap meg nem grasszálunk el odabent, csak ha muszáj. Én például kifulladok 20-30 méter gyaloglás utám, mert csak fél tüdőm van, és a szivem is rossz. Igen, lassabban tudok csak bevásárolni, mert sűrűn meg kell állnom, levegőt venni. Ha egy ilyen tesco-parkoló túlsó végéig kellene eljutnom, az egy több órás program lenne.

Ez a médiakampány az álrokkantak ellen kicsit visszafele sült el. Álrokkantak röhögnek a markukba, a valódiakat meg szivatják. :-(
Kedves Robi, tisztelt egybegyűltek! A korábbi nagy sikerre való tekintettel újból a gépteremből jelentkezem. Majd’ egy hónap telt el azóta, hogy bő lére eresztett életjelet adtam magamról. Azóta sok minden történt.Az országot leminősítették, a gázolaj literje 430 forint…..
Azt hiszem, végleg szertefoszlott a gondos osztrák tulaj imidzs, mióta megvan a háromajtós, ausztriai származású Balenónk. Már régóta tartogatom a képet például az autó légszűrőjéről, hogy egyszer berakjam egy posztba. Ezt rögtön cseréltem, amikor megláttam, gondolom nem…..
Lehet, megtérek. Ha hinnék felsőbb erőkben, már lumbágósra hajlongtam volna magam a mecsetben, csapágyasra koptattam volna a rózsafüzért, esetleg bárányt áldoztam volna, véres késsel. Lehet olyan közhelyeket durrogtatni, hogy kicsi a világ, de a statisztika tudománya még nem ért…..
Hosszú és parttalan vitát lehetne nyitni arról, hol pofátlanabbak, gátlástalanabbak és közveszélyesebbek a vadászbűnözők: Máltán, Cipruson, Olaszországban vagy esetleg Magyarországon. Nehéz lenne a korrekt sorrendet felállítani, mert például míg a két Földközi tengeri…..
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Végre átlendültem a mélyponton. Teszek rá, hogy ismét feltörték a Suzukimat. Ehhez megfelelő előzményekre volt szükség, és azokból nem is volt hiány: a tizenhárom év alatt összesen négyszer nyúltak bele, háromszor a házunk előtt. A pontos okokat ugyan továbbra sem ismerem,…..
LBL 2011.11.17 10:11:58
@genghis: "rendorseg szempontjabol meg a tetteneres sem er semmit, hiszen a sorozatos autofeltorest nem tudjak bizonyitani max az aktualis esetet,"

Feltéve persze, hogy nem is akarják bizonyítani. Az ujjlenyomat alapján történő azonosítást valamikor az 1800-as évek közepén találták föl.
Egy meglepően jó könyv a táborozásról. A közelmúltban jelent meg Bear Grylls: A vadon törvényei című könyve magyarul. Akik az utolsó szóig végigolvasták a Túlélés törvényeiről szóló cikkemet, már ismerik Bear Grylls showműsoros munkásságával kapcsolatos összetett…..
Belsőség Adózzon anyátok! 2011.11.15 06:25:00
Az adózás önmagában egy bosszantó valami. De ennél is bosszantóbb, hogy mindenféle kreatív államhivatal – köztük az NKH – és minisztérium sápokat talál ki. Aztán megnézik a következő évi költségvetést, ahol persze mindig akad egy új lyuk, - mit lyuk, lék!…..
Megvan új kedvencem a bálnaautó-osztályban. Ha most kéne választanom, Audi A8, BMW7, Mercedes S osztály, vagy esetleg Lexus LS, habozás nélkül megjelölném a Jaguar XJ-t. Könnyű, sportos, jó vezetni, szép, jól össze van rakva… és 20 colos felniken fut. /40. Meglepően szűk…..
LBL 2011.11.14 18:36:12
@Timnorc: Nem az a lényeg, hogy előre vagy hátulra keül a mankókerék, hanem hogy a hajtott, vagy a nem hajtott tengelyre. (Összkerekesek szívnak.)
Általában kisebb az átmérője, mint a rendes keréknek, ami annyit jelent, hogy meghajtott kerékre feltéve folyamatosan darál a difi. Ha kipörgésgátló is van, az külön jóság.
LBL 2011.11.14 18:47:38
@Gyurma73: Amiket én láttam eddig, azok bizony kisebbek voltak. Épp ezért van az utasítás, hogy hajtott kerékre ne tedd.
Persze biztos van olyan is, ami akkora mint a rendes kerék, csak keskenyebb, de olyat még nem láttam. Milyen autón van ez?
Belsőség A szerelem nem válogat 2011.11.13 06:30:00
Telós Bandi blogposztnak álcázott szerelmi vallomása után eszméletlen mennyiségű levelet kaptunk szerkesztőségi levelesládánkba. Kiderült, hogy az olvasók túlnyomó többsége valójában hithű autóbuzi. És reménytelenül szerelmes. A legjobb - és legtanulságosabb - levél,…..
Belsőség A tévé, az szent 2011.11.12 16:47:00
Hajlamosak vagyunk kacarászni az orosz vagy a kelet-ázsiai viszonyokon. Itt van végre egy hazai csemege: nem csak távoli, elérhetetlen országokban szállítanak furcsa módon furcsa dolgokat: itt egy magyar, igazi, ízes hazai. Nem teljesen értem, miért nem lehajtott hátsó üléssel,…..
Nyakunkon a biztosítóváltás, és bár nem hiszek a csodákban, annyian mondták, hogy nagyok lehetnek a különbségek, hogy vettem egy mély levegőt, és elkezdtem kitöltögetni a PBA kalkulátorát. A Tehén elég régi (1997), bár biztosítási szempontból elég erős (131 kW). Budapesti…..
Belsőség Így készíts videót 2011.11.10 17:21:00
Így készíts videót egy teljesen hétköznapi autós találkozóról, nincs részegen összevissza üvöltő ember-hang, ide-oda rángatott kamera vagy trágár, poénosnak hitt beszólások. Ellenben vannak, akik tudják kezelni a technikát. Csak a hangulat, egy baráti társaság és Emil…..
...mondta Göbi, a motordoktor, amikor az alábbi berendezés működéséről szóló videót elküldtem a szerkesztőségi levlistára - és azt hiszem, a legtöbben a lelkünk mélyén hasonlóan gondolkodunk. A Cordon ugyanis egy traffipax, pontosabban egy több célpontot egyszerre figyelni,…..
LBL 2011.11.06 12:37:57
@ommm: Azért ahol előbb leadják, ott könyebb dolguk van, nem kell magyarázkodni, hogy pont ugyanaz jutott eszükbe véletlenül... :)

A kifosztókamera meg nem ez, hanem az autópályás rendszámleolvasók. Ott vannak minden fölhajtónál, és kiválóan működnek. Csak döntés kérdése, hogy mikor használják őket átlagsebesség mérésére.
Miért kellett ez az egész? Miért fenyegettek bírsággal több ezer autóst, miközben még azok sem ismerik a jogszabályokat, akik erre hivatkozva forgalomkorlátozást rendelhetnek el? ..
LBL 2011.11.05 16:58:27
@Triznyak: Szerintem adtál egy cikk-tippet a Totalcarnak. Leírom zanzásítva:
Vettünk egy benzin-gázos Suzukit. Piros volt a matricája. Utánajártunk, hogy lehetne ződ. Végigjátszottuk. Most ződ. Mi meg örülünk.

(Mondjuk ehhez dolgozni is kéne... :)
LBL 2011.11.05 17:03:54
@LBL: Nem tudom, honnan vettem a száznegyvenvalamennyit, de most azt mondták a híradóban, hogy 34 darab csekket osztottak ki összesen.
Szóval vihar a biliben.
LBL 2011.11.05 17:25:45
@tükörfúró: Nem arról volt szó, hogy egyedi zöldet bármi kaphat, ha a mérés rendben van? Márpedig az LPG-vel erősen esélyes.
Amúgy meg ha nem zöld, akkor legyen kék.
A közelmúltban nézegettem Bende Tibi BMW e28-asát és megirigyeltem a hátsó ajtókat. Bár második lányom még csak egy hónapos, de már láttam, ahogy hárman szeretnénk utazni a bogárhátasban és hátulra nem bírom a kicsit nagyobb sportülések mögé begyömöszölni a két…..
no emisszió Tahók a temetőben 2011.10.31 11:59:16
A motorizáció térnyerése immáron eljutott odáig, hogy képes bárhol, bármikor, bármifajta csendet és nyugalmat tökéletesen tönkrevágni. Autók és vezetőik ma már gyakorlatilag mindenhová bepofátlankodnak: erdőbe, patakba, folyómederbe, sétálóutcába és most, halottak napján…..
És akkor a sok unalmas, drága sportautó után nézzünk egy kis közszolgálatot. És értsük meg végre a Gymkhanát – Magyarország jelenlegi legmenőbb raliversenyzője segítségével.   Előző adásaink: BMW M5, Bódi Sylvi, Velodrom – tctv3 2. adás Nissan 370Z vs…..
Belsőség Csak tudnám... 2011.10.30 13:00:00
...mi került ezen a sávtartó automatikán 282500 forintba? ..
LBL 2011.10.31 16:58:18
  A magamfajta szentimentális jószágnak a sport (azon belül a kosárlabda) az a fajta utópia, amit a való életben szeretne mindenki. Tudom, hogy ki van velem, és azt is tudom, hogy soha sem fog cserbenhagyni. Tudom mi a célom, és hogy azt hogyan érhetem el. Tudom ki van…..