Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bunji jumping

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Itt a lét a tét." Orbánék egymillió munkahelyet ígértek, de tízezreket taszítottak az éhezésbe. Pattanásig feszült a helyzet a szegénységtől sújtott kistelepüléseken. Az Orbán-kormány foglalkoztatáspolitikája miatt tízezrek veszítették el a megélhetésüket…..
bunji jumping 2011.02.09 23:58:58
@arpiszan: Igazad lehet. Mást kérdezek - ide kapcsolhatót. Tegnap olvastam először a ht-k anyagi elvárásairól az állampolgárság mellé. Ők biztos nem éhséglázadnak, de szerinted megértik-e majd: nincs miből és pont. Hogy látod?
Lakóhelytől függetlenül minden magyar állampolgár megkaphatja a választójogot a kormánytöbbség elképzelése szerint - nyilatkozta Kövér László a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán. Semjén Zsolt már tavaly áprilisban úgy nyilatkozott: "Egy magyar nemzet van, egy…..
bunji jumping 2011.02.05 00:56:41
Én is ellene vagyok a szavazati jognak. Egyszerűen azért, mert magyar állampolgárként vannak jogaim és kötelezettségeim. A külhoniaknak ezzel szemben semmiféle kötelezettségük nem lesz, a megadott állampolgárságon kívül a magyarigazolványuk is megmarad, melyek még további jogot adnak különböző kedvezményekre. Az egész hercehurca számukra ingyenes, feltételezem, hogy a márciusban esedékes szem.ig. cserémnél rám nem fog vonatkozni ingyenesség. Bocs, de én az anyagi oldalát is nézem, de biztosan nem vagyok ezzel egyedül.
Az apám határontúli volt, egy nagynéném határontúli lett, feleségül ment a vőlegényéhez, aki a háborúból fél lábbal jött vissza, de ki akart tartani mellette. Így Szlovákiában élte le az életét, teljes letargiában, boldogtalanságban – a férjét is boldogtalanná tette –, nem békélt meg soha a „választott” helyzetével, nem illeszkedett be, meg sem próbálta. Tehát érzelmi oldalról is nézhetném, de ha carban vagyunk, akkor magunkat próbáljuk kihúzni belőle, nem a határon túliakat.
Egyéb ellenérzéseim is vannak.
- A Duna TV-n láttam nem túl régen riportot az Amerikai Magyar Koalíció valamiféle funkcijával. Rendkívül jóvágású, elegáns ember volt. De! A fiáról harmadik generációként beszélt, tehát ugyebár ő másodgenerációs. Magyarul nem szólt egy szót sem, tolmács útján folyt a riport. Minden válaszát „absolut”-tal kezdett, köztük a szavazási igényt is. Na pl. ő miért szólhatna bele a mi életünkbe?
- Szintén a tévében láttam egy dokumentumfilmet, mely egy erdélyi magyar fiatalemberről szólt, aki egy dél-amerikai ország börtönébe került, miután elkapták drogcsempészésért. Amire természetesen pénzért vállalkozott. Évekig ült. Levélben fordult segítségért Iványi Gábor lelkészhez, akinek a nevét és karitatív tevékenységét ismerte. I. G. többször meglátogatta, és a filmben elmondta, hogy szörnyű körülmények között vannak, bandaháború, fegyverek, és minden fenyegettség. Több határon túli magyar is volt a börtönben. 5-6 év után szabadult a srác, mert bizonyos idő letöltése után nem kellett a teljes büntetést leülni.
Nem állítom, hogy félmillió új magyar állampolgár mindegyike ilyen helyzetbe fog kerülni, de azt igen, hogy bármi történik velük külföldön, nem a lakhelyük szerinti ország konzulját fogják segítségül hívni, hanem a magyar konzult. Úgyhogy jó lesz a Külügyminisztérium költségvetését is megnövelni. Ha lesz miből.

Az ellen viszont semmi kifogásom, ha áttelepülnek, itt dolgoznak (de dolgoznak!), itt adóznak, itt szavaznak. Azaz csak szociális ellátásért ne telepedjenek le, mert abból az itteni rászorulók mindegyike sem tud részesülni.
Huth Gergely, a Magyar Hírlap nevű Széles Gábor-szócső fizetett publicistája lapjuk szombati számában nekirontott szerzőtársunknak, Pásztörpercnek (Trollok támadása). Történt pedig, hogy Huth Gergely ült a monitor előtt, olvasta blogunk egyik legjobb posztját (a…..
bunji jumping 2011.02.03 10:59:10
Jesszus! www.magyarhirlap.hu/velemeny/ubul_letezik.html Benne: „Csakhogy ez a cikk és a sok-sok más hasonló kamu oknyomozó sztori az Index címoldalán egyből közüggyé válik. És ha már azzá vált, mi több, hozzájárult egy milliárdos médiaérdekeltség napi profitjához…”
Írja ezt egy milliárdos médiaérdekeltség újságírója.
Bayer Zsolt publicisztikákat ír a Magyar Hírlapba, emellett két műsora van az Echo TV-n. Mivel az újság és a televízió is Széles Gábor tulajdona, neki köszönheti Bayer a fizetését, egy tőle származó idézettel indítunk:   "a Magyar Hírlap kezdetektől fogva komolyan…..
bunji jumping 2011.01.23 17:19:15
@tintamin: Bogár László fejéről mindig egy aszott citrom jut eszembe. A többi gyümölcs ráncosodik, megrohad, de a citrom megszárad, összemegy. A fejben lévő agy ugyancsak összemegy.
A kormány látványosan rosszul mérte fel az európai valóságot: ha valaki sorozatosan megsérti a nyugati alapértékeket, előbb csak ügyeletes rosszfiú, majd nagyon gyorsan xenofób, soviniszta, antiszemita stb. lesz. Abból a klubból pedig nincs kilépés. (Kép: Wolfgang…..
bunji jumping 2011.01.10 17:22:06
@Google: Azt hiszem, kolbászoszsömle fogalmazta meg az utat, ami a nemzetközi sajtó cikkeiig tartott.

Az én véleményem:
A múltból már megismert, nem pedigrés kormánytagok, apeh, ász-vezetők, mechanikus KE, botlatozó hivatallal. Neny, Ner, törvények sorozatának megváltoztatása, melyek nem illettek az éppen soron lévő döntésekhez, visszamenőleges törvények, Kósa-Szijjártó, offshore-lovagozás (nem véve figyelembe saját offshore-lovagjaikat), oligarcházás (nem véve figyelembe saját oligarcháikat), MNB-támadás, shortolás, Alkotmánybíróság, Költségvetési Tanács elkaszálása, brüsszeli túra hiánycél emeléséért, koki a fejecskére, hülye IMF, bankadó, válságadók (mind ideiglenesnek hazudva), Lex-ek á-tól z-ig, manyup... Minden lépés nevetséges, majd kicsit javított magyarázata stb.
Minderre úgy reagáltunk, hogy próbálgatják a körmeiket, kísérleteznek, hogy meddig mehetnek el, de a falig nem fognak.
Erről az egész világ tudott, te is ismered a google-t.
Hónapok óta feszítették a húrt, a médiatörvénynél elszakadt. Passz. Ennyi történt.

A VV másik posztjához egy rövid hozzászólás volt, mely tökéletesebb, mint az én bő lére eresztett írásom.
„… eltörtük anyu kedvenc vázáját, naná, hogy észreveszik, hogy piszkos a fülünk is.”
Ne feledjük, a Süddeutsche Zeitung karikatúrájának ősemberére sem az volt írva, hogy „Viktor Orbán”. Hanem az, hogy „Ungarn”. Ez minden magyar embernek kezd rettentő megalázó lenni. (Fotó: Index) Amit a kormány a médiatörvény és az ismét előkerült…..
A kormány rendre beleüvölti a nagyvilágba, hogy mi igenis magasról teszünk a nyugat-európaiak szempontjaira. Félő, hogy így előbb-utóbb egyszerűen le fogunk kerülni a mentális térképükről. Eredeti terveink szerint a mai napon, a karácsony előtti utolsó megjelenésünkkor a…..
bunji jumping 2011.01.05 11:20:24
@hackbard.celine: 2010.12.23. 11:54:36
Korábban azt mondta OV, hogy az új kormány olyan hiteles lesz, hogy majd olcsóbban jutunk pénzhez. Ez nem valósult meg, mert az IMF ugyan olcsóbban ad(na) hitelt, de kikötései vannak, a miniszterelnökünk viszont nem szereti, ha bárkihez, bármihez igazodni kell, főleg hogy mindent alaposan átgondolva, higgadtan kellene tenni. Azt nem tudom, hogy az IMF jó vagy rossz (a kettő között lehet az igazság), a végeredményen látszik, hogy a piaci kamat nekünk nem jó.

BPHead 2010.12.23. 11:55:19
Nem ők tehetnek róla, hanem a kialakult helyzet, vagy nevezzük sorsnak (vagy rosszsorsnak). 1998-2002 között (volt szavazójukként) az arroganciájuk miatt kialakult antipátiám az oka, hogy nem rájuk szavaztam. Ugyanakkor nem volt olyan párt, akiben vakon megbízhatnék, de a Fidesz-t semmiképpen sem tudtam választani. Úgy gondolom, hogy ha nem ők nyertek volna, akkor komoly és hosszantartó zavargások törtek volna ki, akár háttér-támogatásukkal is. – Egy jobbikos „futottak még” ember valamilyen lakossági fórumon mondta, hogy nem baj ha háború lesz, a vér tisztít.
Na, én alámerültem és kibekkelek.

Bergeroth 2010.12.23. 13:07:52
Elvtárs :) pontosan így gondolom. A keresztfiam viselkedett hasonlóan társasozás közben. Ha nem tudott nyerni, hát inkább földhöz vágta a táblát, hogy megakadályozza a játékot, és mindenkit utált. Amíg gyerek volt, mindig ez történt. Kinőtte.

Eldorado 2010.12.23. 13:08:29
Luxemburg méretével nem arányos a tekintélye, gazdasága/gazdagsága, neve! Mostanában tényleg rólunk beszél többet a világ, vajh’ miért? Lennék magyar-lux kettős állampolgár (nem lehetek), innen nézve eldorádó.
Ennél találóbb idézetet nem is választhatott volna Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr szövegírója a Sólyom előtti hagyományok szerint éjfélkor elhangzott újévi köszöntőbe. Politika, politika, politika.....nem lehetett volna legalább ebből kihagyni?És mi a rossebért…..
bunji jumping 2011.01.04 22:51:15
@hoplita: A séta során nem sikerült bekukkantani az ovális irodába, biztos ott dugdossák a jó családból való úrilányt, aki nem tud helyesen írni.
KKBK Mong, a flúgos bemondó 2012.03.21 00:20:00
 Lett sajtószabadság eltiprása? Lett?    2010.12 Mong Attila és szerkesztője, Bogár Zsolt reggel egy perces csenddel tiltakozott az új médiatörvény ellen. itt:   A 168 Óra megkeresésére Gazsó L. Ferenc ugyanakkor azt közölte: nincs Mong-ügy, senkit nem…..
bunji jumping 2010.12.26 14:22:30
@tesz-vesz: „… kevesebb köztünk a táborlakó-származású … és próbálok józan, és igazságos lenni … de ez a spiegelt is kedveli … bár a szemöldöke nagyon olyan…”
A táborlakó-származású alatt arabra, zsidóra vagy cigányra gondolsz? Csak hogy tisztábban lássak.
Neked már nem elég próbálni a józanságot, akarnod is kellene.
Tízből nyolc olvasónk nem ért egyet a magánnyugdíjak államosításával. Szerintük ez lopás. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi rovatunkban megnézzük, mit gondolnak a Véleményvezér olvasói a hét legnagyobb horderejű bejelentéséről, a magánnyugdíjak…..
Tiszta Beszéd A nyugdíjsztori 2010.11.26 10:00:00
A magánnyugdíjpénztári megtakarítások államosítása kapcsán már több elemzés és vélemény napvilágot látott. Ezek elsősorban félelmekről, becsapottságról, kiszolgáltatottságról, érdeksérelemről, elutasításról szólnak. Érdemes azonban higgadtan körüljárni miről is…..
bunji jumping 2010.12.19 22:06:11
@Adaptive-Biocinetic-Reactive-Ablative-QuantumArmor: Csak most olvastam ezt a blogot, remélem, még nem késő elérni téged.
Ajánlkozásomra az sarkall, hogy egy kicsit törlesszek. Nekem nincs gyerekem, tehát be kell látnom, hogy a nyugdíjamat te termeled ki, valójában a te kontódra dőzsölök, és ezért illene, hogy kárpótoljalak.
Jelentkezem termelésirányításra. Igaz, hogy még ismeretlen e dolog, de majd megtanítasz. Ha mellényúlok, majd arra hivatkozom, hogy szívességből, nem piszkos anyagiakért csinálom. Ha a gazdasági életben ennyi téves döntés lehet, tévedhetek én is, ugye?
Félelem is irányít, hátha meglátogatsz, a késed a nyakamhoz teszed, hogy csökkents a nyugdíjasok létszámát. Na ezt akarom kivédeni. Remélem, kialakul a munkakapcsolatunk, és beigazolódik, hogy amit te gondolsz, az sikeres lehet.
Időm van a termelésirányításra, évek óta kihasználatlan a nyugdíjas jegyem is, pl. nem megyek gyógyfürdőbe, mert a belépőjegyre nem telik.
TE KIS HAMIS! Munkaidőben jársz patikába? (... fél órát ácsorgok a patikában egy doboz C-vitaminért. És ez idő alatt nem dolgozom, nem termelek GDP-t.) Vagy éjjel-nappal GDP-t termelsz?
Egyébként ma mindenhol időpontot adnak az orvosokhoz, így nehéz előreengedni bárkit is.
Üdvözöllek drága.
Már nincs szó a közösségből való kizárásról, csak a gazdasági racionalitásra való hivatkozásról és a számokról. Csak éppen utóbbiak hibásak. Szépen lassan kapcsol a kormány is magánnyugdíj-rendszer ügyben. Úgy tűnik felmérték (vagy a közvéleménykutatóik mérték…..
bunji jumping 2010.12.10 13:32:10
@Joooe: "... gondolj bele mi lenne politikailag egy olyan országban, ahol a döntő többség kívülről kapja a pénzét, nem vesz részt az ország gazdasági életében... kb. mintha a románok szavaznának a bolgár gazdaságról..."
Ugyanaz lenne, mint a határon túli magyar állampolgárok a magyar gazdaságról, melynek életében nem vesznek részt.
Sokan nem akarják otthagyni a magánnyugdíjpénztárukat, és a hezitálók aránya is igen magas. Heti szavazás-összesítőnk. Számos hírportálhoz és közvélemény-kutatóhoz hasonlóan mi is feltettünk a héten egy kérdést, hogy megtudjuk, a válaszadók (a Véleményvezér blog…..
bunji jumping 2010.12.09 11:17:09
Ezt ma olvastam, elég alapos írásnak tűnik, jóllehet megvilágít, de a döntést nem vállalhatja át. jozsefbiro.blog.hu/2010/12/06/kontar_nyugdijszamitasok
A manyup-oknak postázni kellene minden tagjuk részére egy, a döntésről szóló formanyomtatványt (nem kevés pénz, de le is nyelhető a korrektségüket megmutatva). Aki maradni akar, az kitölti, elviszi, sorbaáll, leadja. Átvétel, iktatás, agyő.
Gyorsítaná az ügyintézést, ha kész papírral állítana be az ember, és nem folyna mindenkivel hosszabb párbeszéd.
A jan. 31-i határidő olyan rövid a - bármekkora létszám és a nyitvatartás függvényében -, hogy még azt is érdemes ott sérelmezni, ahol fogékonyak a panaszra - azaz nem itthon.
Elvégeztem a napokban néhány egyszerű számítást nyugdíjügyben, ezeket most közzéteszem. Bár tudom, hogy a kérdést sokféle szemszögből lehet vizsgálni, én most csak az egyén szempontjából néztem azt: arra voltam kiváncsi, hogy mekkora nyugdíjra számíthat valaki a…..
bunji jumping 2010.12.08 14:01:17
@promontor: 57 és fél évesen, 41 év után mentem nyugdíjba. Nincs nagy bizalmam az államban, de muszáj valamiben hinni.
Fél évvel korábban beadta a munkahelyem a szándékomat a Nyugdíjintézethez, hogy ha valami irathiány lenne, időben pótolhassuk. A kapott sokoldalas levélben a felsoroltak első tétele a diákmunkával (kézbesítés, munkásoknak tízórai vásárlás) ledolgozott 10 munkanapom is szerepelt. (Ez a 60-as évek elején volt, remélhetőleg később is ilyen pontos könyvelések történtek.)
Selmeczi Gabriellával eddig igazságtalanul keveset foglalkozott blogunk, pedig akárcsak a kormány, mi is a szívünkön viseljük az igazságosság kérdését. Kevesen rendelkeznek azokkal a képességekkel, amelyek a gyors felemelkedéshez szükségesek a Fideszben, és Selmeczi Gabriella ezek…..
Mifelénk a lopás nem bocsánatos bűn. Még a közösből sem, hát még a középosztály szűkös vagyonkájából: a Fidesz éppen saját leghűségesebb törzsszavazóit kopasztja és bélyegzi meg. Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd napvilágra kerülésének napján megbukott. Bár még…..
bunji jumping 2010.11.30 07:57:34
@KG2000: Az állam valóban nem szexel, de b...ogat.
bunji jumping 2010.11.30 07:57:53
@papika: Nem vagyok érintett manyup-ban, de...
"...És a kommunizmusnak pont most lett vége, amikor senki nem tudta, hogy az államnak befizetett pénzével mi lesz, mire számíthat, hanem össze-vissza változtattak mindent a politikai és gazdasági helyzettől függően..."
Örülök, hogy te tudod hogy mire számíthatsz, hogy mi lesz a befizetett pénzzel, és már nem változtatnak össze-vissza mindent a politikai és gazdasági helyzettől függően. Szerintem éppen azokat a napokat éljük, amikor mindez megtörténik, és vég nélkül.
  Én polgár vagyok, és polgár is maradok. Nem leszek plebejus, nem leszek vazallus, nem leszek cseléd, nem leszek alattvaló. Ha a fene-fenét eszik is, megtartom a magántőkét a magánrendszerben, ezernyi hibájával együtt. Matolcsy úr már megtalálta a hangot, hogyan is kell…..
bunji jumping 2010.11.29 00:29:05
@mavo: A neten addig keresgéltem, míg itt megtaláltam: forum.nol.hu/index.php?topic=85566.930
Nem volt más lehetőségük? Egyszerűen az ország helyzete, az IMF és az EU rugalmatlansága miatt nem maradt más megoldás? (Fotó: Kovács Attila/Index) Sokan állnak most meglepetten és kérdezik: hogyan juthattak idáig? Hogyan juthatott el a Fidesz odáig, hogy két hete eltávolítsa a…..
bunji jumping 2010.11.28 12:12:00
@Mystes: Én meg abban vagyok biztos, hogy nem mindegy, hogy milyen Magyarország lesz, ami "még mindig lesz".
@cornelli: Jól vagy? Azt hiszem, hogy 2002-ben már volt templomi szervezett ima OV-ért. Akkor nem jött be a dolog, Isten nem hallgatott az imákra (és Isten a történelem ura). 2010-ben úgy gondolhatta, hogy tesz egy próbát, lehet, hogy bánja? Miért kellene imádkozni azért a kormányért, amelyik az emberek fején szambázik?