Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wice

3 bejegyzést írt és 1300 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Donburi, azaz japán 'rizses hús' kapható néhány napja Budapesten, még múlt héten sikerült eljutnom, meg is mutatom...
wice 2018.02.26 16:40:33
@világevő: Bizonyára autentikus, de nem igazán értem, hogy lehet _csak erre_ Budapesten _japán_ éttermet (na jó, büfét) alapozni, mert annyira nem különbözik a szokvány magyar rizseshústól/"pörkölt rizzsel"-től, hogy érdemes legyen emiatt a Don Doko Donba menni.
Amikor évente 500 saját gyártású, forgatókönyvalapú tévésorozat készül évente Amerikában, akkor nincs értelme csodálkozni azon, hogy újrafeldolgozással és trendmásolással van tele a kínálat. Az Amazonra került, de eredetileg az angol Channel 4 rendelése alapján készített Philip K Dick's Electric…..
wice 2018.02.04 12:13:23
@David Bowman: egy fenét nem jó író, a novellái nagy része zseniális. a regényei... hát igen, azok többnyire egy zseniális alapötletből csapongó drogos rémálommá válnak.

ebben a sorozatban egyébként pont azt utálom, h megpróbálták "modernizálni" a novelláit, beleerőltetni mindenféle aktuálpolitikai üzenetet, meg ilyenek. a "kill all others" eredetije, az "akasztott ember", az egyik legjobb sci-fi novella volt, amit valaha olvastam, itt meg az egész egy zavaros és unalmas katyvasz lett, telebaszva "trump rossz, értem?" jellegű kikacsintásokkal :(
Hétfőn este a hetedik évad negyedik epizódjával folytatódott az HBO Trónok harca című sorozata. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk a rész cselekményét...
wice 2017.08.08 08:58:32
@chrisred: Nem Bronn rántotta le Jaime-t a lóról, bele a vízbe, amikor a sárkány rálehelt? Mert akkor simán lehet, hogy lehúzza a páncélja (már ha volt neki, nem emlékszem), és belefullad. Stílszerűen, a bátorsága miatt.

Egyébként eléggé el vagyok kámpicsorodva, ha igaz, hogy nem a Vasbanknak szánt aranyat szállították, és nem azt pusztította el Daenerys a sárkánnyal, mert már előre vártam, mit fog tenni a Vasbank, pontosabban, hogy mit tud tenni, ha nem fizetnek neki, mert ez eddig nem derült ki nekem.
Trey Parker és Matt Stone szatirikus rajzfilmsorozatához alapvetően illene, hogy kifigurázzák az Egyesült Államok új elnökét, de most mégis úgy döntöttek, hogy nem foglalkoznak Donald Trumppal a jövőbeni részekben. "Nagyon furcsa szituáció ez így, hogy a szatírából valóság lett" - mondta Parker…..
wice 2017.02.03 13:37:49
@Prof. William: nem hiszem, h finnyásak, egyszerűen amiket Trump napi szinten mond és tesz, az pont olyan, mint egy South Park epizód, ezért nincs mit parodizálni rajta.
A FortaRock szervezőgárdája jó alaposan megtárgyalta mitévők legyenek azok után, hogy Phil Anselmo egy januári rendezvényen karlengetett és white powerezett. Arra jutottak, hogy hiába kért bocsánatot, nem kell az énekes zenekara, a Down a fesztiválra. A szervezők kijelentették, hogy nincs helye…..
Az egyik barátommal nemrég megbeszéltük az új DHG-szám lelkünkre gyakorolt hatását és elhangzott az az érdekes mondat a szájából, hogy tulajdonképpen a sokak által (általam is!) lesajnált Supervillain Outcast albumnak kizárólag a demó verzióját hallgatja csak. Erről az…..
wice 2015.02.25 19:50:54
Toenut

www.youtube.com/watch?v=cT9P9aE-hs8

Ezt valszleg kicsit többen ismerik, lehetünk talán úgy huszan is, magyarok :)
Megvan a Djatlov-incidens? Akinek esetleg nincs, egy gyorstalpaló: 1959 elején egy fiatal szovjet egyetemista, Igor Alekszejevics Djatlov kilenc társával elindult, hogy megmásszon egy bazi nagy hegyet az Urál északi részén. Egyikük visszafordult, mert beteg lett, kilencen továbbmentek,…..
wice 2014.11.01 15:15:56
@K0vasz: jaja, jó kis film volt az, szerintem abszolút érthetetlen az 5.7-es átlag az IMDB-n (aki megnézi az oldalt, ne nyissa meg a képeket, mert szpojleresek).

Volt még egy szintén elég jó sorozat is nemrég ebben a témában, a Siberia ( www.imdb.com/title/tt2935974/ ), sajnos csak egy évadra futotta, és lezáratlan marad, de így is érdemes megnézni.
Tudjátok, van egy csomó ilyen hülye ivós játék, amivel fel lehet dobni a leülőben lévő bulikat. Például, hogy mindig iszunk, amikor a Dallas szereplői isznak, meg hasonló marhaságok. Na, ezt ültette át a MetalSucks a metálszíntérre, és kitalált egy csomó kritériumot, hogy…..
Esoteric Warfare címmel május 23-án jelenik meg a Mayhem új nagylemeze. Nagy öröm ez a black metal rajongóknál. Nekünk is bejött az anyagról hallható első dal, a Psywar. Most itt a második, ami jobban hasonlít a 2007-ben megjelent Ordo Ad Chao lemez hangulatára, jóval összetettebb…..
Sorry, csak most lett időm arra, hogy összehozzam a posztot a legjobb tavalyi keresőkifejezésekről. Kicsit megkésett, de nem akartam abbahagyni a szép hagyományt (korábbi évek: 2010, 2011, 2012), ugyanakkor embertelen meló volt átnézni azt a több mint 11 ezer keresőkifejezést, amivel…..
Társasjátékok szempontjából ragyogó évet hagytunk magunk mögött. Bebizonyosodott, hogy nem túloznak a szárnyaló aranykorszakot kikiáltó megállapítások, hiszen soha az életben ilyen magaslatokban nem volt még a társasjáték-ipar, és hasonlóképp mi, Homo Ludensek sem voltunk…..
wice 2014.01.17 14:25:42
@Desrix: "Euro: [...] sok benne az interakció [...]"

Öööö, biztos ezt akartad írni? :)
wice 2014.01.17 14:54:35
@Desrix: A kereskedés, licit, alkudozás, ezek ilyen régi klasszikus "német-stílusú" játékmechanizmusok, az utóbbi tíz év eurói (nota bene: "German" vs "Euro", nem véletlen a distinkció) viszont pont abba az irányba mentek, hogy szinte mindenfajta interakciót kiiktassanak a játékmenetből, mert a mélyen tisztelt controlfreak publikum idegbajt kapott attól, hogy a gondosan kitalált stratégiájába belerondíthatnak olyan dolgok, mint pl. a többi játékos akciói (a véletlenről már nem is beszélve), ezért az eurók egyre inkább ilyen multiplayer puzzle-ökké váltak, ahol a játékosok semmilyen módon nem tudnak egymásnak keresztbe tenni, és lényegében csak versenyeznek, ki tud hatékonyabb engine-t építeni.

Szerencsére az utóbbi egy-két évben elkezdtek lassan visszaszivárogni az eurókba is a kockák meg a direkt interakció, de azért bőven van még hova (vissza)fejlődni. Addig meg maradok az ameritrasheknél.
wice 2014.01.17 16:54:37
@LoverCase: Igen, bár eredetiségével eléggé kitűnt a megjelenésekor (meg még utána is bőven) uralkodó kockakonvertálós, "szigorú tekintetű férfi áll középkori vagy reneszánsz európai tájkép előtt" borítójú Eurók közül. De alapvetően az is egy tipikusan konfliktusmentes, multiplayer puzzle játék. Jó, vannak benne "támadó" kártyák (amiket persze nem kötelező használni), de ezek is javarészt úgy vannak megcsinálva, hogy az összes ellenfelet egyformán bántsák, nehogy valaki megsértődjön, hogy miért pont őt baszogatják. :)
A dungeon, azaz (kell ezt még magyarázni?) a szörnyekkel, csapdákkal teli kazamatarendszer az egyik legnagyobb és legelterjedtebb toposz a hősi fantasyben, hiába nem szerepelt mára rögzült, explicit formájában egyik műfajteremtő klasszikusnál sem. Persze, már Tolkiennál is…..
wice 2013.10.24 11:09:29
Néhány megjegyzés:

1. Előkészületekre 20-30 perc erős túlzás, talán első alkalommal előfordulhat, de ha már tudod, mit csinálsz, akkor simán 10 perc alá szorítható, ezalatt az overlord-játékos elolvashatja az aktuális kaland szabályait, míg a többiek kirakják a pályát.

2. Egy kaland kb. egy-másfél óra alatt lemegy, persze szintén csak akkor, ha nem ez az első játékod. Ez egyébként hatalmas különbség a Descent első kiadásához képest, ahol még tapasztalt játékosokkal is simán megvolt a négy óra. A másik különbség, a kevesebb "alkatrész" mellett az, hogy sokkal "áramvonalasabb" a játékmenet. Pl. az overlord az első kiadásban minden körben tokeneket gyűjtött, és minden akciókártya kijátszása meghatározott számú tokenbe került. Ez rengeteg adminisztrációval/pepecseléssel járt, és ezért az új kiadás teljesen megszabadult tőle. A mozgás/támadás szabályait is egyszerűsítették/egyértelműsítették, ugyanakkor bevezették, hogy a védekezésre is dobni kell, ami egy kis plusz izgalmat ad a játékhoz. A kalandok pedig jóval változatosabbak lettek, már nem pusztán arról szólnak, hogy el kell jutni A-ból B-be, miközben gyakod a szörnyeket, ha épp úgy adódik. A még a Doomból örökölt szörny-respawnolást (új szörnyek tetszőleges helyen megjelenhettek, ahova egyik karakter se látott) is elvetették, mert túlzottan lelassította a játékot, hogy a hősök megpróbálták a tábla minden szögletét lefedni.

Összességében a második kiadás egy nagyon jó update az elsőhöz képest. Nyilván vannak, akiknek nem tetszenek a változások, és az elsőre esküsznek, de hát mindenkit lehetetlen boldoggá tenni.

3. Az "ennyi erővel akár tolhatnánk egy RPG-t is" szöveg rendszeresen előjön, valahányszor RPG-szerű táblás játékokról van szó, ami érthető, de lényegében egy félreértésen alapul: ezek a játékok nem az RPG-k helyettesítésére lettek kitalálva. Se a Descent 2, se az elődje nem "lebutított RPG-k", hanem taktikai/stratégiai harcjátékok (szabályszinten egyáltalán nem minimális a különbség), és pont azoknak valók, akik egy RPG-nél több "kötöttségre", azaz egyértelműbb, kiszámíthatóbb szabályrendszerre vágynak. Ettől még persze egy RPG-rajongó is élvezheti őket, de teljesen más élményt nyújtanak.
         Jónak lenni nem mindig könnyű, de van úgy, hogy nem olyan nehéz, és akkor meg kell ragadni a lehetőséget. A Budapest Pride támogatása is afféle könnyű, nyári jóság, amely nem ment fel a több áldozatot kívánó jó cselekedetek alól, alig…..
Még tavaly decemberben írtunk arról egy hírt, hogy a Carcass nem csak turnéra állt össze újból 2007-ben, hanem lemezt is adnak ki, várhatóan 2013-ban. Ez a bizonyos lemez Surgical Steel címmel jelenik majd meg valamikor ősszel a Nuclear Blastnál, akik borzasztóan örülnek annak,…..
Ahogy írtuk egy korábbi Kanye West-es posztunkban, megkerestük Presser Gábort is, hogy mint a Gyöngyhajú lány című Omega-sláger szerzője, nyilatkozzon nekünk arról, kért-e engedélyt a rapper a dal felhasználáshoz. Mivel Presser külföldön tartózkodik, így kis időbe telt…..
wice 2013.06.18 15:59:09
@ve_richard: Röviden? Nem.
Ismét egy olyan érdekes példára derült fény a napokban, amely azt támasztja alá, hogy az internetes kalózkodás elleni harc a jelenlegi intenzitással és eszközökkel káros, etikátlan, haszontalan és nem utolsó sorban veszélybe sodorja az internet szabadságát. Két nagyon is…..
wice 2013.05.28 17:18:03
@Gyulimali: Sajnos a Google ezt nem teheti meg, mert a Google Playen keresztül ők is benne vannak a zene-, film-, satöbbi-terjesztésben, és ezeket a tartalmakat csak akkor kapják meg, ha nem rúgják össze a port ezekkel a szervezetekkel.
Geekblog RuneWars társasjáték 2013.04.29 06:00:00
Megalománia. Időnként mindenkit elkap egy kicsit, nem bírunk megállni, nem ismerünk mértéket, minden kell, a legjobb, a legnagyobb, de nem is ragozom tovább, a lényeg, hogy túlkapjuk alaposan. Láttunk már erre példát, legyen szó filmekről vagy akár társasjátékokról. Bizony,…..
wice 2013.04.29 15:48:04
@anorim: Jaja, meglehetősen szubjektív lett az írás, amivel alapvetően nem lenne baj, de eléggé úgy hangzik, mintha a szerző egyszer kipróbálta volna a játékot, és mivel nem sikerült egyből átlátnia a lehetséges stratégiákat, elkönyvelte feleslegesen bonyolult marhaságnak (az esztétikai kérdéseket most hagyjuk is, ehhez a témához szerintem abszolút illik ez a barokkos túldíszítettség, de ez persze ízlés dolga). Amúgy annyira azért csak nem szar a játék, a BGG toplistáján pl. ott van az első ötvenben.

Én monnyuk két-három játék után elcseréltem a Descent 2-re, de az pont azért volt, mert rájöttem, hogy a hosszú és bonyolult katonai stratégiák nem igazán az én világom.
wice 2013.04.29 16:29:33
@Gulandro: Androidhoz töltsd le a Universal Head szabályösszefoglalóját, két oldal az egész, ha ebből se érted meg, akkor semmiből: boardgamegeek.com/filepage/39726/universal-head-android-rules-summary-reference
wice 2013.04.29 16:46:13
@Gulandro: Én amúgy eléggé szeretem az Androidot, totálisan egyedi játék, nincs még csak hozzá hasonló se.

Két dologra érdemes nagyon figyelni:
1. maximum hárman játsszátok, négy játékosnál már túl sokat kell várni, mire rád kerül a sor (ja, egyébként ketten is lehet, de olyankor "a játékosok száma + 1 = 3" helyett 4 gyanúsítottat kell kirakni)
2. mielőtt elkezditek a játékot, mindenki alaposan olvassa el a karakteréhez adott ismertetőt. Ez részletezi a karakter erősségeit, és, ami mégfontosabb, a gyengeségeit. Ebből kiderül, hova NEM (vagy csak nagyon óvatosan) szabad mennie, vagy mit NEM szabad csinálnia. Ez azért fontos, mert minden karakternek vannak "sötét lapjai", amiket az ellenfelek tudnak kijátszani ellene bizonyos körülmények teljesülése esetén. Ha figyelmen kívül hagyod a karakterlap figyelmeztetését, hogy pl. nem ajánlatos "seedy" helyekre mennie, akkor könnyen előfordulhat, hogy egy rakás pontot veszítesz egy ilyen rád kijátszott "sötét lap" miatt, aztán panaszkodhatsz, hogy a játék teljesen "véletlenszerű" és "kiegyensúlyozatlan". :) Persze azt is érdemes nézni, a többi játékosnál van-e a te "sötét lapjaid" közül: ha nincs, akkor nyugodtan mehetsz "veszélyes" helyekre (ill. ha csak egy van valakinél, akkor is meg lehet kockáztatni, mert viszonylag kicsi az esélye, hogy pont olyan lapja van).
Nos, ha minden jól megy, már el is indult publikus üzemmódban Uj Péter projektje, a 444.hu. Az eseményre Facebookon közel kétezren iratkoztak fel. Magát a site-ot pedig elindulása előtt nagyjából három és félezer ember lájkolta.  Ez a néhány ezer ember és az ő ismerőseik…..
Geekblog GeexKomix 57. 2013.03.22 06:00:00
Constantine #1Történet: Jeff Lemire & Ray FawkesRajz: Renato GuedesDC ComicsBevallom, nagyon érzékenyen érintett a Hellblazer kaszájának híre, aminek hallatán én is gonosz átkot szórtam az egész DC kollektíva, különösen Dan DiDio fejére. Tudom én, hogy nem csak Johnt, de a…..
Android Vége a Google Readernek 2013.03.14 05:49:47
A tavaszi nagytakarítás keretein belül a Google egy sor szolgáltatását leállítja, köztük a nagyon kedvenc hírolvasót is, a Google Readert. Magyarázatként a fogyatkozó felhasználószámot és az erőforrások optimalizálását jelölték meg, valamint hogy a közösségi…..
Foals - Holy Fire(Transgressive) Aki szerint ez a Foals-lemez jó, az vagy hazudik vagy tinédzserkorában nem üvöltött minden házibuliban az egész Antidotes album és fogdosta a kalapos indie-s lányok seggét az olyan dalok hallatán, mint a Cassius, a Two Steps, Twice vagy a Balloons, ami…..
Tele van az internet azzal az interjúval, amit az a nemrég leszerelt amerikai kommandós adott, aki lelőtte Osama Bin Ladent. A nyilvánvaló okok miatt csak mint Lövészként emlegetett katona nyilatkozatának a lényege, hogy nem kap munkát, hiába lőtte ő le az USA legnagyobb ellenségét,…..
wice 2013.02.12 15:39:04
@sankó panza: Jaja, a Stalaggh már inkább, esetleg Gnaw Their Tongues, Prurient, Merzbow, vagy Masonna.
Egyszerűen nem tudunk napirendre térni az új Muse-klip fölött. Tiszteljük mi őket, tudnak zenélni, általában jó koncerteket adnak, meg minden, de a Supremacy daluk videójában úgy megcsúfolják black metalt, hogy ha nem lennénk teljesen érzéketlenek, sírni lenne kedvünk. Hogy…..
wice 2013.02.07 12:41:21
@atandora:
"Hogy lehet szörfösként, gördeszkásként, bmx-esként, a kaliforniai életet habzsolva ábrázolni a sátán híveit?! Hogy lehet ilyen kegyetlenül elbánni, egy ilyen őszinte zenei színtérrel?!"

Te ebben tényleg nem érzed az iróniát?
wice 2013.02.07 12:56:42
@TSK: "Nekem átjön, szerintem ezen egy Black metalos sem fog kiakadni."

Akarsz fogadni? :)))
wice 2013.02.07 13:24:35
@TSK: Én nem, de nézd meg pl. ezt, jól kivágják a hisztit a trve arcok:
www.sputnikmusic.com/news/25861/Muse-go-black-metal-in-new-vid/
Habár lassan kifutunk a szokásos év eleji toplistázás időintervallumából, még nem késő kirukkolni egy újabbal, pláne, ha az olyan területet érint, ami egyfelől sokáig kiaknázatlannak számított a blog szempontjából, másfelől visszatekintve az elmúlt évekre, hiánypótló…..
wice 2013.01.23 11:51:38
@NickelADeón: ebből a szempontból a Netrunner is eléggé natúr (hasonlóképp gyűjtögetős, mint a M:tG és a Yu-Gi-Oh), de van egy olyan érzésem, hogy az új Star Wars kártyajáték is rajta lesz a listán :)