Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CadenaMarco

19 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fiatal Föld Barátai európai hálózata Magyarországon tartotta éves nyári táborát. Több, mint 60 európai fiatalt hozva az észak-kelet magyarországi Ónod településére, a tábor a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, klímaváltozás és az élelmiszer-biztonság…..
© Jenny Bates - FoE EWNI / The Guardian Későn érkezik az utolsó bejegyzés Cancunból, mivel a konferencia vége óta a feje tetejére állt hirtelen minden. Mexikói történések a delegációnkkal a konferencia után A képen: Jesica Ciacci és Domingo Lechon - Otros Mundos, Föld…..
Amilyen hamar elkezdődött, olyan hirtelen lett vége: a világsajtó szerint van eredménye, mások szerint viszont a tárgyalásokon született döntések csupán az ENSZ tárgyalásokat mentették meg, az éghajlatot még nem.A fő tények és reakciókA nagyban ünnepelt megegyezés beszél…..
Az alábbi linken egyenesen a plenáris ülést lehet követni: http://webcast.cc2010.mx/live_en.html?room=1Itt pedig az ülésen és a sajtótájékoztatókon történteket lehet utólag visszanézni: http://webcast.cc2010.mx/grid_en.html..
A tárgyalások Cancunban a szakadék felé rohannak, de még van egy-két ország, mely igazságos és egyenlő döntést sürget.Épp ezért a két kulcsfontosságú országnak a helytállása nagyon fontos a végkimenetel szempontjából.Minden eddigi tárgyalás az igazságtalan és eddig…..
Már az első hét vége után akartam egy rövid helyzetértékelést a konferenciáról, de az események és a tennivalók meggátoltak abban, hogy leüljek egy órára és megpróbáljam átlátni a helyzetet. Mélyreható elemzés helyett arra próbálok figyelni, hogy mik a kilátások a Föld…..
 Ebben a videóban megtaláltam magamat. A tárgyalásokon belüli és kívüli események labirintusában el is feledkeztem arról, hogy egy nagyon rövid interjút készített velem és sok mással a OneWorldTV nevű csapat. A cél az volt, hogy egyetlen egy szóban le kellett írni a…..
A WikiLeaks nevű háttérinformációt szolgáltató közösségi oldal rámutatott azokra a módszerekre, amelyekkel az Egyesült Államok erőszakoskodott, hogy a fejlődő országok fogadják el a javaslatait a klímatárgyalásokon. Amerikai diplomaták többek között a folyamatos segélyek…..
A helyszín és a résztvevők általános bemutatása a konferencia központok közötti buszok bioüzemanyagánál akadt meg. Most engedjetek meg egy pár gondolatot Cancunról és az ideérkezett indiánok szerepéről. Cancuni ellentmondások A konferenciára menő busz minden nap…..
Az elmúlt napokban a konferencián kívül nagyon megélénkült minden. Négy napon át zsinórban zajlanak a különböző utcai megmozdulások, melyek békésen de hangosan hívják fel az igazságosságra a figyelmet a klímával kapcsolatos döntésekben. A Föld Barátai kommunikációs…..
A Föld Barátai delegációja által Cancunba hozott indián közösségek vasárnap egy felvonulás keretében kérték a döntéshozókat a klímával kapcsolatos döntések igazságosságára. Üzeneteik az indián közösségek szavát hozzák a konferencia helyszínére. Tekintettel a Föld…..
Cancun. Ma ez a világban egyet jelent a nemzetközi éghajlatpolitika egy helyre és időre sűrített "ketrec-harcával", és annak reményével, hogy ebben a trópusi konferencia- és szállodakomplexumban majd valamilyen megegyezés születik. Hogy milyen, abban már nagyon eltérnek…..
3 perc. Ez a megengedett időkeret a civil szervezetek képviselőinek, hogy elmondják álláspontjukat a konferencián. Csepp a tengerben a 2 hetes rohamléptekben folytatott tárgyalások alatt. Ugyanakkor ezek a szervezetek a szóhoz nem (vagy ritkán) jutó emberek millióinak szavát…..
A ma reggeli hírek tele voltak Japán 'kivonulásáról' a hétfői plenáris ülésről. Legelső felszólalásában a japán delegáció kijelentette, hogy megtagadja a Kiotói Jegyzőkönyv meghosszabbításának aláírását. Ez nemcsak súlyos eltávolodást, de a tárgyalások blokkolását…..
CadenaMarco 2010.12.03 22:30:49
Gyorsan változnak az események. A japán akció még mindig fut, de az 'egygombos' megoldás az most a mexikói levélen van.
A japán akció itt megtalálható:
www.foe.co.uk/campaigns/climate/press_for_change/cancun_japan_26325.html

Mexikó akcióról az a legfrissebb, hogy a Föld Barátai egy sajtókonferencián támasztotta alá hogy többféle híresztelésből itt Cancunban úgy tűnik, hogy a mexikóiak korlátozott számú honatyákat hívtak csak meg. Épp ezért a Föld Barátai felhívja a figyelmet az ENSZ alapvető etikájára, ami átláthatóság, demokrácia és befogadás.
A levélküldő akció elérhető az angol Föld Barátai oldalán: www.foe.co.uk/campaigns/climate/press_for_change/cancun_mexico_26353.html

Marco
Fontos sajtótájékoztatót tartott ma Bolívia, melyre a delegáció kérésére beengedték a civil szervezetek képviselőit. A konferencián részt vevő venezuelai főtárgyaló bejelentése valószínűleg felgyorsítja az eseményeket a mai napon. Ugyanis a bolíviai és venezuelai…..
Mexikó mint a klímacsúcsot rendező ország - élén az elnökkel, aki 2006-ban azzal a kijelentéssel lépett hatalomra, hogy ő lesz az ország eddigi 'legzöldebb' elnöke -  egész évben azt hirdette, hogy a konferenciát a 'sostenibilidad' (fenntarthatóság) tükrében vezényli majd…..
  A plenáris ülések mellett kedden megkezdődtek az úgynevezett 'side event'-ek, háttérrendezvények, ami a kormányközi és civil szervezetek lehetősége arra, hogy kifejezzék és megvitassák álláspontjaikat a nagyközönséggel. A Föld Barátai erre a napra időzítette a várva…..
Egy egész napos vasárnapi delegáció ülés után hétfő reggel, áthatolva a hatalmas dugón és a biztonsági blokádokon, a Föld Barátai (Friends of the Earth) nemzetközi delegációja nekifogott a munkának a Moon Palace Hotel konferenciaközpontjában. Márvány padlózat, óriás…..
© Sheila Menon A trópusi szálloda paradicsom idén nem csak az idelátogató nyaralni vágyóknak, hanem az ENSZ éves, az idén COP16 - CMP6 névre hallgató klímakonferenciájának ad otthont. Tavaly elmaradt a siker Koppenhágában a várva várt széleskörű egyezmény helyett az…..