Regisztráció Blogot indítok
Adatok
archibald

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bank ügyfele néhány hónappal a válság kirobbanása előtt döntött úgy, hogy eladja a meglévő lakását és vásárol egy új ingatlant. A pénzintézet „úgyis csak vagy egy évre kell” alapon a legkedvezőbb kamatozás mellett kínált jen alapú lakáscsere hitelét…..
archibald 2011.02.10 12:20:39
Salata · www.forintgyengules.blog.hu 2011.02.10. 10:45:13

A THM nem ezt jelenti. A THM gyakorlatilag az eves kamat. Ha 18% akkor evente ennyivel no a tartozasod, ha nem fizetsz semmit. Termeszetesen kamatos kamat, igy a kovetkezo evben mar a novelt ertek kamatozik.

Ez a baj az elnyuujtott hitelekkel, hogy nagyreszt kamatot fizetsz, mikozben a toketartozasod nem csokken.

A bank alapjaban a betekbol fedezi magat, egy jen vagy CHF hitelnel nem feltetlenul vesz fel abban a devizaban hitelt. Annyit tesz, hogy a bankkozi piacon lefedezi magat kulonbozo specialis eszkozokkel. (Kulonbozo devizak penaramlasinak cserejevel). A bank nem jar jobban a forintgyengulessel a fedezes miatt. Az egyetlen elonye a banknak, hogy az ölcso"hitelt sokkal konnyebb eladni. Ha a bank a forintgyengulesre es JPY erosodesre akarna spekulalni, akkor nem benazna a par millios hiteleddel, hanem kotne erre valo ugyletet a bankkozi piacon.

Az nem igaz, hogy forinterosodes eseten nem jarsz jol, mert az csokkenti a toketartozasod.
archibald 2011.02.10 13:19:37
Salata · www.forintgyengules.blog.hu

Honnan veszed, hogy nem jarhatsz jobban? Csomo embert ismerek, aki visszafizette, amikor olcsobb volt a CHF es jol jart. Lehet, a te szerzodesedben van ilyen kitetel. El tudom kepzelni, de az mar tenyleg genyosag.

hany evre vetted fel?
Budapest Száksz Napirokkant 2010.04.21 07:30:00
László sem egy bőbeszédű alkat, ezt küldte a levelesdobozomba:"Szia!Tegnap délelőtt, Tesco Budaörs. Két helyet is elfoglalt az aranylábú. Természetesen még kártyája sem volt."Mit is mondhatnánk, Hajdú Péter sem csinálhatta volna szebben. Audi Q7-tel teszkóba…..
archibald 2010.04.21 12:03:48
Ahogy ígértük, íme a Filmvilág blog évtized-összegző TOP50-je, pontosabban annak az első része. Sajátos módszerünkből kifolyólag (közel 50, a Filmvilágban az elmúlt 10 év során rendszeresen publikáló szerzőt kértünk meg személyes kedvenceik listázására, a legtöbb…..
A srácnak már akkor tetszett a lány, amikor még mindketten foglaltak voltak. Amint felszabadultak, elkezdődött valami. Amikor a moziban kellő bátorságot merít ahhoz, hogy megfogja a kezét, odakint már nem talál alkalmat a csókra. Aztán búcsú a lány ajtaja előtt, majd távozás,…..
Nincs nap újabb Snow Leopard-os hír nélkül. Tegnap derült ki hivatalosan, hogy az új operációs rendszer augusztus 28-án, vagyis három nap múlva érkezik, Gene Munster örökoptimista elemzőnknek máris hozzáfűznivalója akadt: szerinte az Apple ötmillió példány eladására készül…..
A Tonetable egy virtuális lemezjátszó-alkalmazás, azoknak a DJ-knek, akik iPhone-ról vagy iPod Touchról akarják vezérelni a laptopjukon az mp3-akat. A szoftver olyan kontrollhangot generál, ami kompatibilitis a legtöbb digitális vinilszoftverrel, pld. a Serato Scratch Live, a Native…..
Bár óriási pénztermelő gépezetnek tűnik, a hírek szerint alig lehet keresni vele. A Lightspeed Venture Partner szerint körülbelül 15-40 ingyenes program jut egy fizetősre (ez mekkora intervallum már?), míg az átlagos eladási ár 2,65 dollár. Ha figyelembe vesszük, hogy eddig…..
archibald 2009.05.16 20:58:12
Cellanapló Wifi hotspot a zsebben 2009.05.14 17:31:00
Az USA-ban a Sprint nevű mobilszolgáltató júniusban piacra dob egy zsebben hordható wifi hotspotot, ami egyszerre öt eszköznek - netbooknak, mp3-lejátszónak, PSP-nek, mobilnak - ad szélessávú mobilinternetet. A MiFi 2200 nevű kütyü attól zseniális, hogy a saját akkujáról 4 órán…..
w Póktalanság 2009.05.08 04:00:00
Tavaly szeptemberben Liverpool utcáin egy harminchét tonnás mechanikus pók sétált végig. A lépegetőt egy francia művészcsoport, a La Machine készítette és irányította. A pók drámai jeleneteket adott elő tűzijáték és vízijáték mellett, a város apraja és nagyja, és persze…..
w Balfenéken 2009.04.22 00:45:00
Hét évük elszelelt. Ha valaki olyat talál mondani, hogy ez a hét év nem része a rendszerváltásnak, a történelemnek, akkor felháborodnak. Közben a hét év vívmányait saját kezükkel bontják vissza tövig, a száznapos programig. A családi pótlék, a nyugdíj, az összes…..
archibald 2009.04.23 15:47:02
A koreai gyártó jövőre újra vizsgázhat, ha piacra dob még egy harmadik Prada-telefont is. A divatmobil aktuális, második verziója túlságosan hasonlít az előzőre, amiből több mint egymilliót adtak el az elmúlt másfél évben. A felhasználók kénytelenek lesznek szétcsúsztatni…..
Pihenés és bejglievés közben volt időm behozni lemaradásomat a hírek terén, és így végre sikerült átfutnom a Gárda-per anyagát. Tudom, kínos beismerni, de imádom a kutyakomédiává fajult tárgyalásokat figyelni, akárcsak az atomnagy mónikashow-s videókat. A per…..
Cellanapló Közeleg a mobiltévé? 2008.12.08 18:21:09
A héten a Nokia és az Antenna Hungária bemutatja a már működő és tesztelhető mobiltévét, ami azért érdekes, mert nemrég megkérdeztem mindhárom mobilszolgáltatót, és egyikük sem mondott semmi konkrétumot a mobiltévé indulásáról. Vannak is problémák. Hogyan jön a képbe a…..
Nem végeztem komoly kutatásokat, de amennyire tudom, és ezt a 9to5Mac is osztja, Barack Obama az első amerikai elnök, aki Macet használ.Bár megválasztásának ennél van egy rakás fontosabb üzenete is, azért az Appleblogon örüljünk már egy sort, hogy egy Mac besétál a Fehér Házba.…..
Állítólag. Az Apple egy nyílt levélben értesíti a felhasználókat arról, hogy a MobileMe gyökeres változáson ment keresztül azóta, hogy júliusban beindították a tökéletesnek nem nevezhető szolgáltatáscsomagot. Mint azt írják, a szerveroldali frissítések feltűnés nélkül…..
Appleblog Visszatért az iPhone 2008.09.24 18:11:00
Még nem írtam meg, hogy visszakaptam az iPhone-om, pedig  sokan kérdezték, hogy mi van szegény hülyével, úgyhogy most itt a post. Ugye azért volt hülye, mert nem tudta kezelni a 3G-s hálózatot, így beadtam garanciális javításra, ami 11 napot vett igénybe, aztán jött az sms,…..
Friss, ropogós: megérkezett a Google és a HTC közös telefonja, a G1. Azt hiszem, így elsőre is látszik pár előny az iPhone-hoz képest. Kezdjük mindjárt a billentyűzettel. Aztán: MicroSD, működő (!) wifi, klassz rendelkezésre-állási idő, "always online"…..
Na, megtörtént a hivatalos bejelentés. Nem tudom, hogy Angelday tegnapi posztjának van-e köze hozzá, hogy a T-Mobile végül mégis a 22-i premier előtt leközölte az árakat (A T sajtóosztálya szerint nincs), mert ugye eredetileg úgy tudtuk, csak csütörtökön derül ki, hogy mi a…..
Hóbelevanc Napi MAHASZ 2008.08.13 11:00:00
Itt volt az ideje, hogy megint megjelenjen valahol egy sírás arról, hogy milyen rossz helyzetben van a magyar zenei ipar. Most a Napi Gazdaságban jelent meg arról egy rövid írás, hogy milyen nehéz helyzetben van az ágazat hazánkban. Maga az írás gyakorlatilag ismétlés, sokkal…..
Most jött a hivatalos infó: augusztus 22-től nálunk is kapható az Apple mobilja. A T-Mobile-tól kaptam a sajtóközleményt, szóval ez teljesen biztos, nem pletyka, Angelday-nek igaza volt, 16 nap múlva bemehetünk valamelyik kereskedésbe, és megvehetjük a telefont. Winkler János, a…..
A DevTeam által fejlesztett PwnageTool legújabb verziója már letölthető, ez az iPhone 2.0 firmware-t töri fel, és aktiválja mind a korábbi, mind a legújabb iPhone-okon és iPod Touch-okon. A függetlenítést azonban nem végzi el, erre szemmel láthatóan még várni kell.Windowsos…..