Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SusanneF

0 bejegyzést írt és 1052 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hol is hagytam abba? Ááá igen, hogy csöppet befáradtunk Tündével és úgy éreztük, minden ellenünk dolgozik. Ez volt a múlt hét. De! Ez nem azt jelenti, hogy el lennénk keseredve. Sőt! Ettől függetlenül köszönjük sokatok biztatását, a kedves szavakat. Azóta némileg regenerálódtunk és igyekeztük…..
SusanneF 2018.07.23 22:36:50
Az elmúlt két hét - és talán még a következő is - arról szólt, hogy folyamatosan pluszfeladatokkal és többletkiadásokkal kellett szembenéznünk. Amint megoldottunk egy problémát, rögtön jött a következő...
SusanneF 2018.07.13 19:20:36
SusanneF 2018.07.22 16:03:43
Praxis Kis műtétből szívhalál 2015.01.12 06:00:00
Sajnálom a gyerekeimet, akik elveszítették apjukat és az anyósomat, aki elveszítette a gyermekét, és hogy harcolnia kell egy bocsánatkérésért. Tisztelt Praxis!   Egy éve halt meg a gyermekeim édesapja a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban. Kis műtétre ment, sajnos nem kis betegséggel.…..
Kellett várni cirka két órát, mire előkerült, az orvos, aki egyedül volt az ambulancián.   A tegnapi nap folyamán, munka közben bemutattam egy dupla leszúrt Alexet, magyarul elterültem, mint Hortobágyon a furulyaszó. Jegyzőkönyv, ittam, nem ittam, szonda, nem ittam, irány az…..
SusanneF 2014.12.16 07:41:37
@mnika88: Na,ebben nem értünk egyet....max. úgy gondolom,hogy a szülés aktiv szakában normál esetben kisérésre és nem vezetésre van szükség.De infókra,tájékoztatásra,lehetőség szerint megbeszélt döntésekre lenne szükség.
Meg arra,hogy a szülőnő ne kiszolgáltatva,hanem biztonságban érezhesse magát,akár kisérőkkel,akár egyedül...!

Ha egy vajúdó nő klinikára kerül,akkor csak ha szerencséje van,kerülheti el,több orvos "turkálását",vagy feje felett való döntését,mint ahogy azt is ritkán kérdezik meg,hogy hozzájárul-e,hogy szülésénél többen bent legyenek...?
Nincs sok rossz tapasztalatom,csak néhány.
Általánosan a körülöttem való történésekből érzem,tapasztalom,hogy még messze vagyunk a páciens általános tiszteletétől,emberi mivoltának jogosultságától.
Ha Mari néninek műtét után fájdalomcsillapitó kell,vagy segitség a tisztálkodásban,mozgásban,vagy megkapja,vagy nem.
SusanneF 2014.12.16 19:25:15
@csakmotyogok: Nem értünk egyet-attól,mert valaki klinikára kerül,bármiért is,van,amikor nem is választja azt az ember lánya-nem jelentheti azt,hogy jobban ki legyen szolgáltatva a szakszemélyzetnek,takaritónőnek,beteghordónak,bárkinek.

Az mindig utólag derül ki,hogy hol.milyen az ellátás.
SusanneF 2014.12.16 19:27:16
@csakmotyogok: Vajon arra mi lehet a magyarázat,hogy itthon több a más nációból ide szakadt pokróc doki,mint akihez jó lenne menni?
kapásból 3-at tudok,akikkel nem szivesen találkoznék újra!
Ha holnap is két, esetleg három órás várakozás vár rám, akkor kénytelen leszek más módon felíratni azt az átkozott gyógyszert. Tisztelt Praxis   Lehet,sőt egészen biztos,hogy az írásom elolvasása után többen fognak nekem ugrani,de pontosan ezért szántam rá magam,hogy a…..
Megalázásként éltem meg, hogy kiterítve fekszem a kórház bejáratában majdnem egész éjszaka, mozdulni se tudok, fájdalmaim vannak, nem tudok menekülni, még azt is gondolják rólam talán, hogy szimulálok és nem kapok segítséget. Közel 8 hónapja is élénken és fájón él…..
A beteget a nővér is kioktatta alaposan, miszerint ő „érthetően és európai módon” elmagyarázta, hogyan kell a pelenkát használni. Tisztelt Praxisblog, nem kommentálom, csak közzéteszem a Szt. János Kórház betegjogi képviselőjének írt levelemet és remélem, ezzel is…..
Hogyan, vagy honnan tudnám ezt az igazolást megszerezni? Nagyon fontos lenne, mert kötelező 50 óra közmunkám van, vagy nem kapok érettségit. Tisztelt Praxis!   Már több mint egy hete vitatkozunk a házi orvosommal. A Közösségi szolgálatomhoz kell nekem egy közösségbe mehet…..
Praxis Mindig a beteg a hülye? 2014.05.19 07:05:57
Az emberek sajnos elég nagy hányada találkozott már valamilyen formában negatív élménnyel az egészségügyben és miért ilyen rossz az orvosok közmegítélése? Nem lehet, hogy ebben azért önöknek is meg van a szerepe? Tisztelt Praxis blog!   Jó ideje igyekszem figyelemmel…..
SusanneF 2014.05.20 12:17:25
@epres négercsók: Köszönjük,Epres!
Én az elmúlt időben azért is nem kommenteltem ide,mert irritáltak a megengedett megnyilvánulások...:)
Köszönjük az útmutatást is-h.mit lehet tenni,ha olyat olvasunk itt,amiért lépni kéne valamit...!
SusanneF 2014.05.20 13:44:20
@SusanneF: Epresnek..:)
Bementem egy órán belül megműtött, úgy hogy valószínűleg elkésett a magánrendelésről, nem tudta számíthat-e tőlem pénzre, de nem is érdekelte. Üdv!   A sok szörnyűséggel szemben én egy pozitívumról számolnék be. Egyszer csak lett egy bartolin tályogom. Nem tudtam…..
2014 januárt 10.-én kora reggel nem ment ki az orvosi ügyelet a beteghez! Lesz következménye? József küldte az alábbi videót:     Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb…..
Rájöttem, hogy ha az ilyen alap dolgoknál is, mint a vérvétel a zsebébe kell nyúlnia az embernek, akkor nagyon nem érdemes megbetegedni. Mi lehet egy műtétnél? Tisztelt Praxis!   Egy egyszerű vérvételhez kapcsolódó esetről szeretnék beszámolni. Elöljáróban annyit, hogy a…..
Ezután már nem volt kézfogás, csak viszlát. Az ami megtörtént,már egy héttel ezelött volt,és eddig is sokat gondolkoztam azon,hogy közzé tegyem-e. Döntöttem.   Előzmények:     Gyomorpanaszaim voltak,majd,beutaló gasztro dr hez-aki colonoscopiát javasolt.a koromra való…..
SusanneF 2014.02.24 08:42:52
@mig54: Sajnos,nálunk misztifikálva vannak a szülészek,némelyik valóban félistennek tartja magát,mert megteheti!Az ő boritékos +pénzével szerintem min. a 3x-osát vitte haza a tiédnek!Úgyhogy nem kell azért félteni őket....30-40 éve garantált a zsiros pénztárca annak a szakterületnek.
Sajnos későn tudtam meg, hogy a fizetős szárny mennyivel másabb! Modern bútorokkal, kényelmes ágyakkal, lapos tv, WiFi, hűtőszekrény, széf, fürdőszoba, WC bent, szőnyegpadló, zárható, fotócellás ajtó stb. Néhány szó a Soproni szanatóriumról . Januárban 2 hetet töltöttem…..
Praxis Dr. Laikus PHD emlékére 2014.02.19 09:51:48
Drága Laikusunk emlékét szívünkben örökké megőrizzük! Most búcsúzunk Tőle. Kedves állandó hozzászólók, olvasók, Mindenki!A Praxis blog sokak által eleget emlegetett (valószínűleg nem éppen pozitív kontextusban) megálmodója és szerkesztőjeként a lehető legritkábban…..
A doktornő megnézte a torkát, megérintette a homlokát, majd kijelentett, a gyerek makk egészséges, és nincs semmi baja. Mindezt úgy, hogy előzőleg indulás előtt mérték meg a lázát a feleségemmel és 38, 9-et mutatott a lázmérő. Tisztelt Praxis blog!Nemrég a feleségem új…..
Még a személyzet sem állta meg szó nélkül az ügyeletes doktornő mulasztását. Egy orvos pl. így nyilatkozott a kollégájának: „Na, megint jó ügyeletesünk van!” Nem túl szerencsésen kezdődött az évünk. Már január végén meghalt a nagypapám, és valószínűleg ennek nagy…..
SusanneF 2014.02.12 07:47:06
@Tempus-Anh: Váratlan volt számomra,hogy a Bibliából idéztél..
Örülök neki,ezek szerint olvasod,és ismered..:)
SusanneF 2014.02.12 10:37:44
@Tempus-Anh: @reepach: Igazán örvendetes,én is így gondolom..:)
DDD
SusanneF 2014.02.13 07:25:10
@rikitikitévi: Minden további nélkül....nem?
A rendelőben bemutattuk a beutalót, rajta a sürgősségi jellel, ennek ellenére a rendelőben nem fogadtak minket, hanem átküldtek az Ady Endre útra, a gyermek kardiológiára. Az alábbi,  valós eseményeket leíró levelet küldtem el a XVIII. kerületi Zsebők Zoltán…..
Azért kapja a külön ügyeleti díjat, hogy ellásson, nem azért, hogy teázgasson. Vagy rosszul tudom? Nem feltétlenül akartam csatlakozni az elégedetlenkedők táborába, de a mai napig kísért annak a bizonyos napnak az emléke. Ha  baráti beszélgetések során szóba jön a…..
Kihallatszott, hogy az egyik nővér megkérdezte a másikat, idézni fogom szó szerint "nem mész oda ? válasz : megy a faszom , ha oda megyek is , csak azért, hogy a száját betapasszam". Tisztelt Cím !     Bár, nem állt szándékomban megosztani számomra idegen emberekkel,…..
SusanneF 2014.01.15 10:50:05
@Turchi: :)A saját családunk volt érintett,úgy hogy közvetlen tapasztalataim,rálátásaim vannak...:)
SusanneF 2014.01.15 10:52:11
@Tempus-Anh: Viszont a fehérköpenyesre sincs kiíirva,hogy "nagyhatalom",úgy hogy please...felvilágosítás és tisztelet a beteg felé,amennyire lehetséges!
SusanneF 2014.01.15 12:35:16
@Tempus-Anh: Köszönöm kultúrált és költői válaszod a valóságra!Egyetértek...
Remélem,Te is egyetértesz velem abban,hogy saját állapotát illetően számára érthetően tájékoztatni szükséges a beteget(mint ahogy tőlünk nyugatabbra gyakorlat!),és nem a feje fölött eldönteni ami szükséges a gyógyulása érdekében?
Ráadásul a beteg nem is mindig az,mert az egészséges kismamát,aki problémamentes várandósság után bemegy egy intézménybe megszülni a babát,én max. páciensnek tekinteném.
Mégis számtalanszor előfordul,hogy mire észbe kap a leendő anyuka,beavatkozások sorozatán van túl....:(