Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajráargentína

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatódik a remek blokklánc projekteket bemutató sorozatom, a mai poszt egy különleges ötletről szól. A SALT nem más, mint egy hitelezési rendszer. A koncepció zseniális. Ugye mi új vagy régi kripto mániások szeretjük tartani a kripto befektetéseinket, hiszen ki tudja melyik lesz az, amelyik a…..
„Bárcsak jelét látnám annak, hogy a vélt vagy valós iszlám fenyegetés hatására egyházaink és híveink szorosabbra zárnák soraikat, szenvedélyesebben keresnék a Szentháromság Isten igazságát és vállalnák a közösséget Jézussal!” Fabiny Tamás evangélikus püspök írása.  „Amíg időnk van, tegyünk jót…..
hajráargentína 2017.07.08 14:49:17
@eloi: a cikket elfelejtetted elolvasni. Az idézeteket.
@ivangroznij: korrekt. Sajnos.

Igazán szörnyű az, hogy bár alig van nálunk menekült, de sikerült sokkal rosszabb hellyé tenni Magyarországot. Mi lesz, amikor tényleg átsöpör rajtunk a történelem?
  Különféle területek szakemberei szerint Magyarország egyik jelentős, fejlődést akadályozó problémája a kiterjedt bürokrácia és az életünk túlszabályozottsága, azonban az állampolgárok nagy többsége ebből semmit sem észlel. Nyugdíjasok, alkalmazottak, háztartásbeliek nagy csoportjai számára a…..
A kormánypárti sajtóban pár hete(?) jól megfigyelhető egy kompenzációs trend, amin lehet persze röhögni is, mert az a szánalmas vergődés, amivel igyekeznek védeni a mundér becsületét, az egészen elkepesztő írásokat eredményez (cikkeknek nem merném nevezni ezeket a láthatóan megrendelésre…..
hajráargentína 2017.04.28 00:14:07
@Hódi L.: A hozzászólásodból nekem az jön le, hogy van egy elég jobbra elfogult nézetrendszered, és azt kéred számon az Indexen. A hazugságnak nem az a definíciója, hogy "amivel nem értek egyet".
Mihez kezd egy magyar határátkelő és családja egy alig ezer fős, de hatalmas területen fekvő norvég faluban? Hát ez egy felettébb jó kérdés, nekem is ez jutott eszembe, amikor Tamás történetének olvasásába fogtam. Aztán menet közben kiderült, hogy az élet messze nem unalmas,…..
A nyelv, a kommunikáció alapvetően határozza meg nem csak a mindennapjainkat, hanem az önbecsülésünket is. Márpedig ha ez a „szuperfegyver” nem, vagy csak korlátozott hatékonysággal működik, akkor nagyon gyorsan ijesztő változásokon mehet át a személyiségünk is, miként ezt…..
hajráargentína 2017.01.14 07:30:18
@adgis: Szerintem is nagyon jó poszt. Soha nem éltem külföldön, de idehaza voltak külföldi főnökeim, illetve állni kellett a sarat idegen nyelvi közegben és pontosan azt éreztem, amiről a posztoló beszél, ezért is döntöttem úgy, hogy soha nem élnék külföldön. És emellett soha nem értettem, hogy ez másokat miért nem zavar. De gondolom erősen személyiségfüggő, van akinek nincs mit veszítenie, van aki könnyen túlteszi magát rajta, van aki meg szőnyeg alá söpri az egész problémakört.
Ma kicsit lazábbra vesszük a figurát, és Balira látogatunk méghozzá Ágnes segítségével, aki egy kéthónapos kiruccanás első negyedét követően írta meg a benyomásait. A magam részéről remélem, hogy a végén is megírja, mert igazán érdekes lenne látni, változik-e és ha igen, miként a véleménye. Szóval…..
Végre-végre-végre! Hosszas várakozás után megérkezett hozzám a Blitzwolf vadonat új robotporszívója. Már borzasztóan vártam, ugyanis nyakunkon a kínai robotporszívóipar berobbanása, és a szívemhez közel álló Blitzwolf terméke pont egy kellemes középkategóriát képez a hasonló termékek között. Nem a…..
Mintha valami sorozatot néznék. Régóta. A forgatókönyvíró ennyi idő után nem talál újabb fordulatos eseményeket, konfliktusokat, megismétli hát a már látottakat újonnan érkezett szereplőkkel. Egyszer működött, hát biztos lesz élvezeti értéke most is. Ilyen érzésem volt tegnap. A régi történet, régi…..
Az most már teljesen egyértelmű, hogy érdemes nézni az Összezárva Friderikusszalt, mert a legtöbb beszélgetős műsorhoz képest itt az ismertebb közszereplők látszólag tényleg megnyílnak. Hogy Friderikusz, vagy a 24 órás összezárás miatt az nem is igazán fontos. Most a…..
Kedves barátaim az Úrban,  volt nekünk egy sorozatunk, amiben ekönyv-piaci játékosokat mutattunk be. Nos, mivel azóta is vannak új versenyzők, ez a sorozat sem állt le, maximum szunnyadt egy kicsit. Kicsit öregedtünk, kicsit lassultunk, az ekönyvek is kezdenek a szent őrültek…..
hajráargentína 2015.02.18 03:17:58
@alcsernorbert:

"Ettől lehetséges az értékesítés" ?????

Érdekes az Amazonnak, Google-nak, és másoknak sikerül anélkül is értékesítenie az egyéni szerzők műveit. Maradjunk annyiban, hogy a röghöz kötés a magyar piac sajátossága, azon belül is a Publio találmánya. A "nem invesztálunk a szerzőbe" logika nem igényli, sőt...
Hosszú idő után ismét egy nagy marketinggel futó kibocsátás zajlik, új papír jön a Budapesti Értéktőzsdére: a Norbi Update Lowcarb Nyrt. Ugyan ez egy nagyon kicsi cég az intézményi befektetők számára, de érdekes a téma, úgyhogy a hétvégét a Norbi Update kibocsátással…..
A Morning show vendége volt Dr. Lenkei Gábor, ahol nem csak a C-vitaminról esik szó, hanem a gyógyszeripar óriási lobbijáról is. Talán már felesleges az összeesküvésekre hagyatkozni, mert itt már több mint biztos, hogy csak a pénz... a pénz... a még több pénz, amiről szól a…..
hajráargentína 2014.08.10 00:53:26
@VogelZsigmond: Valószínűleg nem a drazsé árát kellene a porral hasonlítani. De nem is hiszem, hogy éppen az árkülönbség lenne a lényeg. Lenkei a konteo hívők orvosa, ez is egy piaci rés, ahonnan atombombával sem fogod kirobbantani a kuncsaftokat.
Persze ez a C vitaminnal a rák ellen egy gyalázat. Nem a Lenkei féle marhaságok miatt, de néhány éve azért halt meg egy barátom, mert gyógyszerek helyett illegális barackmag kivonattal és a lelkivezetőjének útmutatásaival próbálta kikúrálni magát, amúgy egy jól gyógyítható ráktípusból.
Néhány hete Moszkvában beszélgettünk olyan fiatalokkal, akik nem a helyi közvélemény-kutatások mainstream orosz polgárát testesítik meg. Fiatalok, moszkvaiak, beszélnek nyelveket és nem a tévéből vagy a napilapokból tájékozódnak. És az országuk jövőjét is másképp…..
hajráargentína 2014.04.23 22:28:42
@wanker cunt: De hát nem nő az orosz GDP 8%-kal, az már régen volt, vagy kevered Kínával. Tudom hasonlítanak, jó nagy ország mindkettő, sok emberrel, demokrácia nélkül. Ez lehet a te világod, de azért engedd meg másnak, hogy ne rajongjon érte.
Azt már egy korábbi posztban kifejtettem, hogy Oroszország és az EU gázpiaci kapcsolatát a kölcsönös függőség jellemezni. Igaz ugyan, hogy Oroszország az Unió legnagyobb gázbeszállítója, de mivel más irányba (keleti) nincs kiépítve a Gazprom infrastruktúrája ezért nagyon nem…..
hajráargentína 2014.03.30 23:34:33
Újabb fordulat a Normafa felé fogaskerekűzés közben durvuló downhilles és a biciklis körökben alacsony népszerűségnek örvendő sértett történetében: kiderült, hogyan született az önfeljelentő levél. Az előző részek tartalmából: G. Éva több budai internetes újságot…..
hajráargentína 2014.03.27 00:36:04
@oneofthem: Ezek nem gondolatok voltak ember, szimpla gyalázkodás. Vagy ott voltál? Te vagy Dani?
hajráargentína 2014.03.27 00:46:30
@fogas kérdés: Te is ma regisztráltál. Ideje lenne aludni DH-sok. Állatira lejáratjátok magatokat.
hajráargentína 2014.03.27 01:04:27
@fogas kérdés: Egy napja regisztrált nikkel kívülről fújod GE élettörténetét, nagyjából karaktergyilkosságon ügyködve. Vagy egy roggyant ember vagy, aki ilyen szinten képes beleásni magát egy hírbe, vagy érdekelt a dologban.
Én csak a számodra kedvezőbb változatot választottam.
Saját Facebook-oldalán jelentette be egy budai downhill-biciklis, hogy megtámadott egy nőt a Fogaskerekűn, mert nem tudta kezelni indulatait a kialakult vitában. S. Dániel a Kerékagynak is elküldte a levelét, amelyben azt is bevallja, hogy egyszer tettleg is bántalmazta G. Évát. Az…..
hajráargentína 2014.03.25 01:21:23
@Holger Hartland: Olvasd el a kommenteket. Ott van a válasz a kérdésedre. Pusztulásra érett nép a magyar.
hajráargentína 2014.03.25 01:26:29
@dezsoke007: szemem előtt van egy szimpla tahó : te.
Pangea Ország születik 2014.03.19 14:10:22
A geográfusok kedvüket lelik a föld felszínén keletkező bármely új földrajzi képződmény - legyen az folyóból kibukkanó zátony, tengerből előbújó hegy vagy akár egy új ország születése - megfigyelésében, leírásában. Mert történelmi pillanatnak voltunk szemtanúi a…..
hajráargentína 2014.03.20 22:13:10
@maxval a gondolkodó birca:

A te számodra irreleváns. Meg egy zsírpapíron keresztül minden hasonlít mindenre.
Koszovónak semmi esélye nem lett volna, ha békeidőben csak úgy gondolnak egyet és megszavazzák a függetlenséget. És aztán jönnek az amerikaiak és lebombázzák a szerbeket meggyőzés gyanánt.
Az a történet úgy indult, hogy a szerbek háborúzni kezdtek.
Az persze teljesen logikus, hogy az oroszok Koszovóval példálóznak. Az is teljesen logikus, hogy Koszovó példáját nem emlegetik, mondjuk Csecsenföld kapcsán.
De nekünk nem kötelező elfogadni az oroszok logikáját, nincs abban semmi érdek feletti megcáfolhatatlan igazság, csak a szokásos kettős mérce.
És félreértés ne essék, nem azt akarom bizonygatni, hogy a nyugati gondolkodásban nincs kettős mérce. Dehogynem. Inkább azon morfondírozom, hogy ebben az ügyben nincs egyszerűen megragadható "igazság".
Árpád kétszer is belefutott "véletlenül elírt" 86%-os leértéeklésbe a Booking.com keresőjén. A stockholmi Metro szálloda azonban nem szerette volna bebukni az üdülésük árát, ezért egyoldalúan törölték a foglallást. Kijevben ezzel szemben az ötcsillagos Hilton hotelben már…..
hajráargentína 2014.02.08 01:49:50
@killertom24: A stílusod kiválóan illeszkedik a k-európai ízlésvilágba. Arra még nem tudjuk a választ, hogy amikor te hibáznál ekkorát, akkor vállalnád-e a következményeket. A posztod alapján azt valószínűsítem, hogy elküldenéd a suttyó anyjába a másik felet.

Nehéz itt igazságot tenni, jómagam rendszeres booking.com használó vagyok és soha nem tapasztaltam semmi problémát. Egyszer trükközött egy török hotel, a booking felé azt jelentették, hogy nem érkeztem meg, végül gondolom rendezték az ügyet, nekem nem lett belőle gondom.
Nekem nem túl szimpatikus a posztoló hozzáállása, szerintem az elvárásokhoz két korrekt fél szükséges és itt az egyik sem volt az (a hotel is lehetett volna nagyvonalúbb). Az elég riasztó hír lenne, ha a booking minden ok nélkül mond vissza foglalásokat, de hát itt ők tűnnek a legkevésbé sárosnak az ügyben.
​ Borzalmas, viszont nagyon rasszista szóviccet posztolt karácsonykor a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke. Hét másik HÖK-ös vezető pedig lájkolta. Update: Juhász Tamás nem érzi gáznak a posztot, a kari vezetés…..
Nem igazán szeretnék elveszni a hazai politika mocsarában, de Orbán Viktor Wall Street Journal interjúja kapcsán (magyarul itt található beszámoló) szeretném az ott elhangzottakat a tényekkel szembeállítani. Miközben a kormányzati propaganda gőzerővel hirdeti a sikereket leginkább…..
hajráargentína 2013.07.20 19:01:28
@midnight coder: A 300 ft-os szarrágó népszavazók országában pont az egészségügyet kellene privatizálni?
@zobod: Szerintem a sikeres költségvetési konszolidációt tényleg csak elfogultságból szokták vitatni. De a kormányzati propaganda (és a fenti cikk) ennél sokkal több átütő győzelemről szól, amik valóban köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.
Szerintem tök jó a cikk, de az is tény, hogy Orbánék sikereit nem nagyon említi. A konszolidáción túl, én nagyon nagyra értékelem, hogy próbálják szétteríteni az adóterhelést és elsősorban a fogyasztást adóztatják, nem a munkát.
Naiv ügyfél külföldről próbálja kiiktatni feleslegessé vált erstés számláját, de lehetetlen küldetésnek bizonyul. Az ügyintéző azt javasolta, hogy menjen el egy helyi közjegyzőhöz, fordíttassa le magyarra a meghatalmazást, és már mehet is az ismerőse. Ellenkező esetben…..
hajráargentína 2013.06.20 01:28:00
@Karipapa01: Azért elolvashattad volna a posztot. Anyuci és Apuci nem szüntetheti meg a számlát csak úgy. Tudod azért van ez, mert : "ez egy BANK és felelőséggel tartozik a pénzedért". Sőt hozzáteszem a BANK még nagyobb felelősséggel viseltetik a saját pénzéért. Muhahaha