Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tso

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belépett a tízszámjegyű nézettséget produkáló videók közé a Europe klasszikusa, a The Final Countdown. A bátran ikonikusnak nevezhető, 1986-ban kiadott rockdal klipje a 2009. október 25-i feltöltése óta érte el ezt a számot, ami azért nem egy rossz teljesítmény. Egy plusz hallgatást csak megér, nem?..
A korábbi cikkekből már megtudhattuk, egy átlagos japánnak 2136 kanji ismerete szükséges, melyeknek írásképét, jelentését, különböző olvasatait, sőt, még új jelentésekkel bíró összetételeit is el kell sajátítsa. Ráadásul ne felejtsük el, hogy két szótagírás is született az idők során, a hiragana és…..
Hajlandó lennék-e fizetni egy olyan rendszerért, ami 60 km/h sebességig sűrű forgalom vagy dugó esetében autópályán helyettem vezet?Nem kérdés. Igen. Milliós nagyságrendben. Miért? Mert egy olyan autóban, mint amilyen az S-osztály, amiben ezt meg lehet tenni mostantól, alapvető szükség lesz erre az…..
tso 2021.12.15 09:46:20
@jotund: az alpári stílusod mindenki láthatja, arra nem is válaszolnék. A tartalmi részhez is csak annyit fûznék hozzá, hogy nekem van adaptív tempomatos, start-stop, stb. mindenjóval felszerelt autóm, amit vezetek éves nyaraláskor 1-2e km úton, de egy 2-300 km hétvégi kiruccanás vidékre is tud fárasztó lenni. Szóval én tapasztalatból szólok, amikor azt mondom, hogy szívesebben látnék elôször egy fejlettebb önvezetést autópályákon, mintsem az erôlködést, hogy minden komplikáltabb szituációban is megállja a helyét. Ja, és munkám révén valszeg a fejlesztésrôl is több fogalmam van, mint neked, de hogy leegyszerûsítsük: a kövekezô autómnál egy autópályás önvezetô funckióért kiadnék extra pénzt, viszont dugóaraszoló, automatikusan-parkoló, városi általános level 1-2+/- funkciókért nem.
A Mariana árok bolygónk legnehezebben megközelíthető helye, itt található Föld legmélyebb pontjaként ismert Challenger Deep, ahol az óceán eddig ismert mélysége 11 034 méter és ahol kevesebb ember járt, mint a Holdon. Ennek ellenére még a Mariana árok feltérképezetlen mélységei sem tudták elkerülni…..
20 éve vagyok ebben a szakmában, és voltak igen rázós időszakok az autókereskedelemben, új és használt piacot tekintve egyaránt. A túlpörgetett hitelezés, a minden képzeletet felülmúló áfázás, a gazdasági válság okozta sokk, a bedőlő kereskedések, a lízingcsalások, végtelenül lehetne folytatni a…..
         A Xiaomi az utóbbi években vitathatatlanul magáévá tett egy, a számok alapján gyümölcsöző, azonban a nyers logikával nehezen érthető stratégiát, melynek lényege, hogy egymástól alig eltérő árazású és képességű mobilokat dob piacra, ráadásul olyan mennyiségben, hogy a márkán belüli…..
      Nyáron elég sokat utaztam és kisebb nagyobb falvak is útba estek. Nagyon bírom a falusi kocsmák hangulatát, tehát amikor nem én vezetek be szoktam ugrani egy sörre, biliárdozni, ilyesmi. Feltűnt, hogy egyre kevesebb a vendég. Már nem is annyira igazak Petőfi sorai. A de a kocsma bezzeg…..
Rengeteg applikációt használunk naponta, de vajon olyanokat is ismerünk, amelyek hasznosak lehetnek a munkahelyi - vagy otthoni - feladatok szervezésében? Ebben segít most nekünk Kalló Barbara, a Salt junior projektvezetője hasznos applikációk ajánlásával.   1. Clear Todos: Van napi…..
Phonecast Teszt: Poco F3 2021.06.10 06:36:02
       A Xiaomi által megalkotott Poco F1, avagy a "Pocophone" megjelenésekor alapjaiban írta át a flagshipkiller fogalmát. A csúcslapkával felszerelt telefon parádésan alacsony áron nyitott így sikertermék lett, de tagadhatatlan, hogy néhány téren komoly lemaradásban volt a valódi…..
   Manapság egyre több mobilgyártó jön rá arra a szomorú igazságra, miszerint a specifikációk és a készülékek valódi képességei csak másodlagosnak mondhatók az eladásokat tekintve. Sokkal fontosabb ugyanis az adott típus vagy épp az egész cég marketingje. Ide értendőek a szlogenek, a megvásárolt…..
tso 2021.06.08 14:22:01
Libéria potenciálisan értékes tengeri uborka-kereskedelmet folytat Kínával, de Lucinda Rouse újságírónő arról számolt be a BBC-nek, hogy ez a tevékenység igencsak veszélyeztetheti a part menti ökoszisztémát. A tengeri csillaggal rokonságban álló, nyálkás, kolbász alakú élőlények nem érdekesek a…..
Kevéssé hangsúlyozott téma, de Európa a két világháború között a legkevésbé sem hasonlított egy demokratikus többségű kontinensre. Ami az egyes országokra jellemző politikai berendezkedéseket illeti, 4 típus volt jellemző: totális diktatúra, tekintélyuralmi rendszer, korlátozott parlamentarizmus és…..
tso 2021.02.26 10:41:42
@Jericho_: a választások és parlament szempontjából oké, amit írsz, de nem igazán teljesült a pl. az egyenlô bánásmód vagy a kissebbségi jogok. Az ázsiai és fekete vendégmunkásokat napi szinten zaklatták (leszállították a buszokról, stb.), ill. 1919-tôl kezdôdtek ellenük tömeges nyílt támadások. A párizsi békekonferencián sem írták alá az angolok Japán faji egyenlôségi nyilatkozatát, mégha gazdasági megfontolás volt is mögötte. Szóval ez olyasféle "gyarmati" demokrácia volt.
Mérlegen a vietnamizálás Ahogy a vietnámi amerikai kontingens létszáma csökkent, úgy vált egyre sürgetőbbé a köztársasági erők bővítése és felkészítése a nagyobb hadműveletekre. A kambodzsai behatolás során már szerephez jutottak, de nem sokkal később egy másik jelentős akcióban már önállóan is…..
     Jellemző, hogy mindig az iPhoneok váltják ki a legnagyobb megosztottságot a vásárlók körében, azonban egy hagyomány sem tarthat örökké, erről pedig 2021-ben úgy tűnik a Samsung gondoskodni is fog az alaposan előrehozott, pár nap múlva esedékes bemutatóján, ahol leleplezik az S21 szériát.   Az…..
Megszavazták. Nem, mintha bárkit meglepett volna. Mindenesetre az az amerikai nő, Joy Wright, akinek a történetét nemrég olvastam, itthon esélytelen lenne arra, hogy gyereke legyen. A hölgy ugyanis leszbikus. A történet elején még szingli is volt. Nem akart egyetlen férfival sem ágyba bújni annak…..
"Fogsz egy bélást és rádobod a zsinórra." - mondja Deák "Bill" Gyula gyermekekkel játszva egy kőbányai telepen, a Kopaszkutya című, 1981-ben készített legendás rockfilmben. A mai 50-es-60-as korosztály jó része bizonyára ismeri és még emlékszik a mai blogunk címében szereplő fogalomra, azonban a…..
tso 2020.10.18 21:42:51
@iovialis: á bé cé
A világtörténelem egyik legrejtélyesebb birodalma a híres Atlantis. Szinte mindenki ismeri, hallott róla, de ugyanakkor szinte senki sem tud róla semmit. Az első írásos emlék Atlantis létezéséről Platóntól (i.e 429-347) származik (nagyjából i.e. 370 körül), aki két dialógusában (Timaiosz és…..
   Vitathatatlan tény, hogy nem létezik olyan telefongyártó, ami kizárólag remek telefonokat dobott piacra és bizony azzal az állítással is nehéz vitába szállni, hogy az Apple a fennállása alatt bemutatott remek és kifejezetten rossz típusokat egyaránt, így téve szert felemás hírnevére. Azonban egy…..
Zoltán garanciális mikrofonja továbbra is jól működik, ám a hozzá tartozó, azzal együtt használt állvány már kevésbé. A kereskedő segítőkész, de a nagyker szervize nem tud mit kezdeni a problémával. Sőt, szerintük a törésre nincs garancia sem, úgyhogy továbbküldtük a levelet a fogyasztóvédelmi…..
Erre vágyott sok-sok álláskereső, most megérkezett. Jelöltélmény okán küldik szorgalmasan a HR-esek a visszajelzéseket, időnként tényleg sokat dolgoznak azon, hogy a jelölt megkapja a visszajelzést. Alapvetően kétfelé oszthatók a sikertelen jelentkezések: amikor már a beküldött álláspályázatra…..
Hosszú Facebook-posztban tálat ki az X-Faktorban kiesett énekes, Nagy Szimonetta, akit a zsűri négy nemmel küldött el színpadról múlt héten. Magától a műsortól egyébként mi nem voltunk elragadtatva, bár az RTL Klub próbálta megújítani a zenei showt- a hetedik évadra azonban ez már menthetetlenül…..
Trainer Blog Izomláz ellen 2017.08.21 17:31:18
 Izomláz ellen mit lehet tenni? Talán az egyik leggyakoribb kérdés amatőr illetve kezdő sportberkekben. Az első és talán a legjobb, amit csinálhatunk, ha még az előtt teszünk ellene mielőtt megjelenne a fájdalom gondolok itt pl. a nyújtás fontosságára. De erről majd később, viszont ha már izomlázad…..
tso 2017.08.23 21:58:52
@trainerblog: köszönöm, kipróbálom
Hawaiiról mindenkinek a homokos óceánpart, a napsütés, a nyugodt, boldog élet jut az eszébe, amit esetleg néha megzavar egy-egy vihar, de alapvetően mi baja lehet annak, aki ezen a mesés szigeten él, nem igaz? Hát nem teljesen. Legalábbis Phil Jung fotói más képet festenek...