Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orulunkvincent

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Pax Romana 2010.12.11 19:19:00
 Lehet-e?egyezségre jutni látszólagos/valóságos érdekellentétek esetén?sebeket gyógyítani (hozzájárulni sebek gyógyulásához) a magyarországi filozófia testén?„peren kívül megegyezni” a Boros contra Radnóti (vagy inkább TGM?) et alii ügyben?hinni a kooperáció…..
orulunkvincent 2011.02.14 13:00:59
@II. Menő Ernő: Két teljesen különböző problémáról van szó. Az egyik az alkalmassághoz szükséges minimálkövetelményrendszer, a másik pedig a valódi nagymenőket a még mindig igen jóktól elkülönítő minősítés, mondjuk őket nemzetközi szintű profinak. Az MTA doktora címmel próbálják több-kevesebb sikerrel az elég jókat kiválasztani. Kb. ötven ember van az országban aki akadémikus vagy az MTA doktora. Ebbe Boros benne van. Az nem kétséges, hogy Boros nem nemzetközi szintű profi, azt viszont nem tudom, hogy van-e húsz nemzetközi szintű profi filozófus. Én azt gondolom, hogy kb. annyi lehet.
orulunkvincent 2011.02.15 16:54:54
www.nature.com/nature/journal/v470/n7333/full/470139b.html

A Nature szerkesztőségi cikkben foglalkozik a magyar tudomány helyzetével a Collegium Budapest kapcsán. Mindazonáltal másról is írnak benne.

"Doing so would help to counter the widespread impression — furthered by a new and restrictive media law, and by a badly handled row over alleged misuse of research grants by a group of philosophers with the Academy of Sciences — that Hungary's leadership is drifting towards autocracy and that critical discourse is being stifled."
orulunkvincent 2011.02.18 10:50:59
@II. Menő Ernő: Tádzsikisztánban, Venezuelában, Szíriában és hasonló cuki helyeken vannak pro-government newspaper-ek. Boldogabb országokban konzervatív, liberális, baloldali beállítottságú lapok vannak, és ettől függetlenül konzervatív, liberális, baloldali politikai erők. Magyarország nem Tádzsikisztán, de azért nem is Ausztrália. Ahol a félhivatalos kormánylapok egzisztenciákat tehetnek tönkre, civilizált emberek vigyáznak. A Budai Gyulákkal és sameszeikkel az emberek óvatosak szoktak lenni. A Keller Lászlókkal is természetesen, de ők nem tudósokra vadásztak.
Sajnos itthon nagy hiány van szalonképes konzervatívból. Hiába hívja fel a figyelmet erre a rendszerváltás óta a baloldali értelmiség és a közírók hada, a hazai, földhözragadt, mucsai, bőgatyás, nemkonzervatív nacionalista demagóg jobboldal nem hallja meg figyelmeztető szavát,…..
orulunkvincent 2011.02.16 13:49:46
@Iustizmord: Otto von Schöck a Metro nevű konzervatív csoport tagja volt. Őt én is ismerem.
orulunkvincent 2011.02.16 16:54:17
@Szilvay Gergely: Evoluciot elfelejtetted. A rendes nempolgaridemokrata konzerv az kreacionista. Elveti a tarsadalomtudomanyokat mint az Academic Left beszivargasat. Utalja a kalvinistakat, de kulonosen utalja Petofi Sandort es Jozsef Attilat. Persze Wass Albertet is utalja. Kedvenc filozofusa termeszetesen Thomas Molnar. Akit egyszer lattak, sot eszmet csereltek vele de Gaulle tabornokrol, akirol kolcsonosen rossz volt a velemenyuk, mert az odaadta Algirt az araboknak.
orulunkvincent 2011.02.16 17:25:21
@Szilvay Gergely: jo akkor nem ertem. "rendes" konzervativ nem vagy. ez mind szalonkepesseg.

konyorgom, siman vallasi okokbol is ellenezheted a meleghazassagot es az abortuszt. eutanaziarol mit sem szolva. az eselyegyenlosegrol mindenkinek mas a velemenye, a Szent Korona meg eleg rendesen maganugynek tunik. amennyire tudom az allam es az egyhaz szet van valasztva, es mintha a keresztenydemokratak a tovabbi szetvalasztas mellett lennenek, akkor meg mirol beszelunk ? miert ne tamogathatna valaki a katolikus egyhazat, miert ne lehetne a leheto legmelyebben vallasos egy "szalonkepes" ??? tessek mar valamit viritani, mert ez igy nagyon vekonyka. szeretnek valodi szalonkeptelensegrol hallani. az, hogy libsizel az inkabb ciki mint szalonkeptelen. raadasul mar velem is elofordult :))))
A Fidesz alkotmányozási tervei kapcsán felizzott a vita a kormány politikai stílusa és az alkotmány körül. A hozzászólásokban –szokás szerint – általában kevés szó esik a hatályos preambulum tartalmi elemeiről, létrejöttének körülményeiről. Írásomban három…..
Mezei Balázs vallásfilozófus, az ELTE BTK oktatója, a PPKE BTK Filozófiai Intézetének igazgatója, az MTA doktora arról, hogy létezik-e „Heller-network", a továbbélő kádári struktúrákról, mammutpályázatokról, a Filozófiai Kutatóintézet körüli botrányról, a…..
orulunkvincent 2011.02.08 11:33:36
@dobray: Ha Mezei Balázs ártatlan, és pedofiliával vádolnák meg, akkor bizonyára sztoikus nyugalommal várná meg a vizsgálatok végét. Aha.

Az megvan, hogy Lukácsnak valójában NINCS iskolája ?? Nincsenek "lukácsisták".

Mezei Balázs egy Nyugaton gyakorlatilag ismeretlen filozófus, Lánczi Andrással és Molnár Attila Károllyal együtt. Én nem állítom azt, hogy ez kizárólag a képességeik miatt van így, de azt igen, hogy a mérhetetlen frusztrációjuk mögött elsősorban ez van. Rohadtul irigylik Helleréket, igazságtalannak tartják, hogy ők ennyire ismertek a világban, miközben ők azonnal turisták lesznek ahogy átlépik a Lajtát.

Szerintem lehet amellett érvelni, hogy a magyar filozófia vélelmezett pecking ordere nem fair. De az igazság az, hogy nincs egységes filozófiai pecking order, hanem pecking orderek vannak. Hellerék egy bizonyos pecking orderben vannak élen, más pecking orderekben Farkas Katalin, Forrai Gábor vagy Huoránszky Ferenc lenne az elsők között. Megint más pecking orderekben Rédei. A filozófia valójában sok dolgot jelent egyszerre.

Amellett is érvelhetsz, hogy Thomas Molnart nem becsülik meg eléggé Magyarországon. Az is rendben van. Az amit konkrétan csinálsz, csináltok, az szerintem végtelenül kínos, jellegzetesen piliscsabai, provinciális, és nemsütiillatú.
orulunkvincent 2011.02.09 12:15:06
@dobray: Ugye tudod, hogy egy csomó jobboldali kötődésű társadalomtudós is kapott NKTH pénzt ? Ugye azt is tudod, hogy a támogatási szisztéma a FIDESZ korszakra vezethető vissza ? Szerinted a Pázmányos éltudós Roska Tamás és nagyívű tudományos teljesítménye a Cellular Neural Networks hazai égbeplankolása, Bolyai díjjal való kitüntetése, és brutális támogatása (hehe a Sztaki honlapján a CELL nevű számítógépet Roska kapcsolatba hozza a CNN-nel, ami egészen vicces) mögött nem volt "összefonódás" ? Szerinted Szabó Csaba körbefuttatása a médiában, majd NKTH-s megtámogatása mögött nem volt összefonódás (itt most milliárdos összegről beszélünk, akárcsak az ún. Dermavir projekt esetében) ? Szerintem volt. Az utóbbi esetben szerintem Magyar Bálint és Kóka János fonódott, nem tudom természetesen bizonyítani, de úgy gondolom. Igen, ez egy fonódó ország, mindenki azonnal fonódik amikor teheti. Nem baloldali/liberális dolog a fonódás. Hanem baloldali/liberális dolog IS. Szerinted miért lesznek most mindenütt fideszes színházigazgatók, akik egymás után itélik el a trendy európai színházi kultúrát és helyette nemzeti, keresztény értékelvű színházat követelnek ??? Mert fonódnak. Az megvan, hogy Mezeinek az egésszel az a baja, hogy ő nem kapott a könyvecskéjére egymilliót Helleréktől? Hát vazze le is írta !!!!!!! Te tudod, hogy az mekkora szabálytalanság lett volna ?????? Tudom, ez trollkodás. :)))
orulunkvincent 2011.02.09 14:43:21
@La Serenissima: zsenialis. Nyiri Kristof az egykori munkasor elkezdte hosszu meneteleset a legnagyobb magyar konzervativ filozofus cimert. Az a vita a ScienceInsiderben zsenialis

Amugy :

www.hunfi.hu/nyiri/

A finom kis hangsulyok a konzervativ multon. Hogy o mar akkor. Igaz, hogy kommer volt, de titokkonzi kommer. Egy konzervativ filozofus akademikus ugy kell Orbaneknak mint egy falat kenyer, es most megkaphatjak olcson. A Konzervatoriumosok meg neznek...
Konzervatórium Forradalom után 2011.01.07 07:25:00
 „Védelmező nincsen felettünk, se isten nem véd, sem király: A közjó alkotói lettünk – hát vesszen el, ki ellenáll!” A baloldali kormányhatalom sorsa legkésőbb 2008 tavaszán, a szociális népszavazáson már megpecsételődött, így a baloldal 2010-es…..
orulunkvincent 2011.01.12 20:05:21
@politicus: az a poszt egy igazi köztörvényes mocsok volt. szerintem lesz következménye. nem hiszem, hogy a továbbiakban olvasni fogom a mandínert, nyugi. az erkölcsi érzék teljes hiánya undorral tölt el.
orulunkvincent 2011.01.12 23:41:18
@Iustizmord: konkrétan a saját kollégáit mocskolja. teljesen tudatosan hazudozva mindenfélét. az egyetemen is kampf van, pozíciókért harcolnak, a kisfiúk kis feladatokat kapnak, a nagyfiúk nagyobbat. kálmánka nagyon kicsi fiú.
orulunkvincent 2011.01.12 23:48:14
@politicus: akkor mindenki boldog.
 1945 - 1990: FASZOK.1990-1994: Az előzőek mégsem akkora faszok.1994-1998: De.1998-2002: Új faszok.2002-2006: Két fasz közül maradjon aki már itt van.2006-2010: Ezeket a faszokat most már tényleg nem lehet überelni!2010-: De.Forrás: brRajz: marabu..
orulunkvincent 2011.01.12 20:09:02
@politicus: that'll be a long line....
Tamás Gáspár Miklós és az MTA Filozófiai Kutatóintézete több munkatársának (így az Ernst Blochot is fordító kiváló Mesterházi Miklósnak) az eltávolításával (illetve ennek az óhajával) az intézet igazgatója – szerény véleményem szerint – olyan útra tévedt,…..
orulunkvincent 2011.01.02 14:21:07
@calam: dehát az egy tipikus ballibbant tantárgy nem ? ezek a konzervatívok bort isznak és fantát prédikálnak ??? fel kell állni a rendes konzervatívnak és szanaszéjjel kell tépni azt a vizsgapapírost, mire tanított Edmund Burke ?? a szervezetszociológia jakobinus dolog.
orulunkvincent 2011.01.02 16:36:36
@calam: A tekintelyre valo hivatkozas adott esetben, akar helyenvalo is lehet. A jelentektelen figurakra mint tekintelyre valo hivatkozas a gaz.
A KOMMENTÁR 2010/6. SZÁMÁNAK TARTALOMJEGYZÉKE ALKOTMÁNY Lánczi András: Jog és politika határán Jakab András: Mire jó egy alkotmány? Avagy az újonnan elkészülő alkotmány legitimitásának kérdése Bartus Gábor: Alkotmányozás és a környezet védelme Balázs Zoltán: Az…..
orulunkvincent 2010.12.27 13:51:41
www.informaworld.com/smpp/title~db=all~content=g931198119

eszerint Tamás Gáspár Miklós éppen most publikált egy cikket egy elitlapnak számító folyóiratban. ő volt itten a pofozás tárgya. kérem sorolja fel valamelyik konzervatóriumos végre, hogy a magyar konzervatív eszmetörténészek és filozófusok összesen hány cikket publikáltak A*, A és B kategóriás lapokban. tudósokról és egyetemi tanárokról van szó, nem publicistákról. a tekintélyről beszéltek itten, szeretném tudni a konzervatív tudományos kutatói, egyetemi tanári tekintély forrását. ne tessék Scrutonra hivatkozni, ő nem magyar. ha nem beszélnek ilyen hangnemben TGM-ről, és nincs ekkora hangerő a tekintélyről ezt nem írom be, de így....
orulunkvincent 2010.12.27 15:34:49
@tölgy: kitol kapok en penzt es miert ?? X.Y szemely publikacios listajanak elemzese becsulet es dicsoseg dolga, A.B szemelye (akik nincsenek megnevezve) pedig karaktergyilkossag. Erdekes.
Örülünk, Vincent? Sajtótünti 2010.12.21 10:00:00
Helyszíni, képes beszámoló következik a Szabadság téri demonstrációról: A Vincent túl fiatal blog ahhoz, hogy az utcai megmozdulások hőskorában tapsztalatokat szerzett volna. Fájdalom, de a nagy események idején még nem blogoltunk, csak egymás közt beszélgettünk.Választási…..
orulunkvincent 2010.12.21 19:23:24
@Szindbad: Nagyon sok olyan orszag van, ahol borzasztoan tisztelik a nemzeti lobogot, de a hagyomany szerint politikai tunteteseken csak akkor hasznaljak, ha ott valamifele altalanos demonstracio van pl. a hadsereguk mellett. Van par orszag ahol buntetendo a nemzeti lobogo ilyeten hasznalata. A magyar nemzeti lobogo hasznalata mit is jelentene egy ilyen tuntetesen ? Hogy mi jobb magyarok vagyunk mint a politikai ellenfeleink. Nem vagyunk jobb magyarok. Pontosan ugyanolyan jo magyarok vagyunk.
Érdekes közleményt adott ki az MSZP szóvivője, Török Zsolt, amiben romantikus, nyilván a mozgalmi pinceklubok Che Guevara-poszterrel szemben való cigizését és osztályharcos ücsörgését idéző kitételek vannak. Értem én, hogy nem tetszik az MSZP-nek, amit a Fidesz csinál, sem…..
orulunkvincent 2010.12.21 16:34:09
@rockjano_: Az Egyesült Államok alkotmánya nagyon egyszerű módszerrel biztosítja azt, hogy a mindenkori többség ne tudjon erősködni a sajtóval.

"Congress shall make no law .....abridging the freedom of speech, or of the press... "

Egyszerűen nem lehet sajtótörvényt hozni. Pont. Mindenesetre az új médiatörvény alkotmányos jogokat korlátoz "vague" módon, és a magyar AB már többször kimondta, hogy ezt nem lehet csinálni. Normális ügymenet szerint az AB-nek egyszerűen meg kell semmisítenie a médiatörvényt.
Tölgyessy tegnap már orwelli világról, és afrikai szintről beszélt, Sólyom Kazahsztánt emlegette, de most már ők ellenségek, zinovjevista kamenyevista árulók.
Piacpárti, szélsőséges piacpárti, liberális, szélsőliberális, konzervatív, ultrakonzervatív, öngondoskodáspárti, öngondoskodás-ellenes, kapitalista, neoliberális, kommunista – repkednek az ilyesmi jelzők mostanában a publicisztikákban. Ne legyél neokon – mondta egy…..
"Az EU nem fogja büntetni Magyarországot a nyugdíjrendszer megváltoztatása miatt" - közölte Matolcsy György, Európa második leggyengébb pénzügyminisztere kedden Brüsszelben.Hogy miért? Matolcsy erre is magyarázattal szolgált:Az EU-országok…..
orulunkvincent 2010.12.14 13:06:55
@mavo: Így van, Lánczi egyszerű mint egy bot. A probléma az, hogy ezzel az egyszerűséggel Magyarországon tanszékvezető egyetemi tanár lehet az ember.
  „Goodness is something to be chosen” (Anthony Burgess: A Clockwork Orange) „fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba” (Részlet Gyurcsány Ferenc balatonőszödi…..
„…a farkas szőrét szokta változtatni, nem erkölcsét.” (Alvinci Péter: Magyarország Panasza, 1620)   Létre kell hoznunk a Progresszió Múzeumát, hogy a progresszió nálunk meghonosodott utópikus műfaja, a holt dolgok és az idegen szellemek ne torlaszolják el…..
orulunkvincent 2010.12.03 11:20:17