Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VassCs

1 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mindig úgy igazítom a nyaralást, hogy horgászni is tudjak. Tudom, hogy lassan orvosi esetnek számítok (sokak szerint már rég), de képtelen vagyok meglenni víz, és peca nélkül.  Horvátba Bosznián keresztül utaztunk, több okból is, részben, mert gyönyörű a táj,…..
daiwapeca Ellopták... 2013.11.23 19:45:37
Sajnos úgy tűnik, valami kis tolvaj elcsóringázta a Sherpa kabátom nemrég Agárdon, ezért feljelentést is tettem az újvárosi rendőrségen, akik nemrég áthelyezték az ügyet az illetékes kapitányságra. Remélem előkerül az illető... Ha ilyen kabátban láttok valakit, akkor jó…..
Fish&Dirt Hiteles? 2011.06.23 11:12:12
Minden hónapban megveszem a Magyar Horgászt. El is olvasom a cikkeket. Aztán azon szoktam gondolkodni, hogy mit hiszek el abból, ami oda le van írva. Szépen lassan kialakult bennem, hogy kinek mit hiszek el, ki mennyire hiteles nekem. Charles Bush alias Bokor Károly nekem a nagy negatív…..
VassCs 2013.07.20 14:31:04
@Tenka: valójában nem is tudom hogy kerültem itt képbe, más leszólja a pecás barátod, a kollégám, te idejössz, jópofát vágsz hozzá, majd engem (akit állítólag nem ismersz, de kitalálod h az enyém a weboldal), meg a FishinTime-ot kezded ócsárolni, valótlant állítasz, s próbálsz másokat befolyásolni az ilyen mondataiddal:"Ha blogom lenne, ezerszer is meggondolnám, hagyom-e meglopni (vagy ez erős kifejezés?) magam."

Ezúton is köszönöm olvasóink, és saját nevemben az összes velünk együttműködő bloggernek a fantasztikus élményeket, amiket megírnak, fotókkal illusztrálnak, s igyekszünk rászolgálni a bizalmukra, amivel anno, az bizonytalanra rábólintottak! A FishingTime-ot együtt építjük, s aki eltudott jönni az év elején a találkozóra, az tudja, ahol tudunk ott segítünk nekik, s ahogy egyre jobban megy majd a magazin, úgy igyekszünk majd egyre többet nyújtani nekik is.
  A Székesfehérvár melletti Gaja-völgyben folyik a Gaja-patak, amit a "Magyarországi pisztrángos vizek és pisztrángok megmentésére alapítvány" kezel, és telepít évek óta. A napokban 300 darab sebes pisztráng került kihelyezésre a patakba, huszonkettő és huszonkilenc centi…..
VassCs 2012.09.16 23:19:13
@szimix: köszi, mit fogtatok? (a férgeseken kívül)
"Az nem is igazi horgász, akinek még nem rántotta hal a horgot mélyen a húsába." - ezzel nyugtattam magam, amikor  felszíni csukázás közben egy óvatlan pillanatban a nem tudom hányadik bicska csuka az ujjamba tépte a sokszoros erősségű, sósvízi, óriás szakállú horgot. Egy…..
VassCs 2012.07.03 12:14:06
Szia,

meg, szinte minden ismerősöm járt már így, és többen nem egyszer.
Azt hiszem, hogy egy jó, de kicsi fogót be kell szereznem, már néztem is egyet, ami praktikus, és megbízható:
www.youtube.com/watch?v=1wBcLrdw4qI
Tuti, hogy lesz egy komolyabb, egyik barátom a hadseregben használta, tankot is szerelt vele (valami régebbi típussal, talán a wave-vel), sztem ez a MUT legvadabb az összes közül, talán az árára is igaz.
Mini toolom van a Leathermantól, de az ilyen erős horgot nem viszi el - sajnos.

Egyébként mit fogtatok?
  Szeretnék minden hónapban a Magyar Horgászban megjelent írásaim mellé némi plusz infóval, képpel szolgálni, így, ha esetleg valakinek kérdése merül fel az ott megjelentekkel kapcsolatban, akkor az aktuális bejegyzésnél nyugodtan felteheti.  Elsőként a MAHOR áprilisi…..
  Gergő, a szakács meghívott mohácsra. Elmentem, berúgtunk, ettünk, mulattunk, horgásztunk, és még halat is fogtunk. Nulladik nap Képli Laci visz le Mohácsra, a kocsim eleje a barcsi vasbeton kerítésen maradt, így még szervizben pihen a maradék, persze az önkormányzat…..
VassCs 2012.03.06 00:03:59
@emmix: Üdv a blogon!
Mulatni, és horgászni is tudnak, s ha kell, halt is mentenek.
Még várjuk a balinokat Ezzel sikerül nyitnom Újabb balint akasztok... ...kisebb az előzőnél Kipróbálom vertikális wobblerrel, és működik De ez a csali a tuti, sokkal darabosabbak jönnek vele, mint twinyóra - és legalább annyi Garda a horgon Ez is vertikálisra Gábor,…..
VassCs 2012.03.05 23:58:37
@aspius: Természetesen jó, utólag is köszönöm.

steveolson: Úgy van, ahogy írod.
Fish&Dirt Botokról... 2012.02.14 17:28:00
Na jó, akkor legyen.Leírom, hogy mit gondolok a botokról úgy általában aztán akkor ki lehet bontakoztatni az érveket ellenérveket és jöhetnek a tuti tippek, hogy aztán mindenki kimehessen a hétvégén a Fehovára, hogy ott verje el a kosztpénzt fontosabbnál fontosabb új botokra,…..
VassCs 2012.02.22 09:30:05
VassCs 2012.02.22 09:55:07
@Insulator:
most aztán jólmegmondtad, iszonyat frappáns krapek vagy, nem mintha érdekelnél, de a saját tudatlanságod miatt találtál be a peca.hu-n, és ez úgy látom, neked még mindig fáj,úgy fest, ha meglátod a nevem, késztetést érzel, h újra lejárassad magad

nézd, engem nem zavarsz, csinálj magadból hülyét vagy amit akarsz, vagy inkább menj horgászni, az hasznosabb dolog, mint fórumokon ok nélkül másokat csesztetni - ez elég gyerekes viselkedés, sosem bántottalak, nem is ismerlek, viszont azt látom, hogy elég rossz szándékú vagy
Régóta fogalmazódnak már bennem e sorok, s végül a pontot az i-re az tette fel, mikor barátom a dunai pecázás közben egyszer csak összepakolt, elővette telefonját, tárcsázott, majd közölte a hívott féllel, hogy eladó a rakós szettje mindenestől, és a láda is. Őszintén…..
VassCs 2010.12.19 12:22:16
@Csalihal:
Szia,

jómagam is több levelezésen vagyok már túl a minisztériumokkal, közös az innét kapott válaszokban a köv.: az összes reagálásnál napra pontosan kihúzták a közig törvény biztosította 30 napot (szvsz. tudatosan próbálják ezzel is kedvem szegni) a halászat úgy jó, ahogy van, a halászoknak lehet és kell, mi horgászok pedig örülnek hogy vagyunk. Érdemben eddig többet nem tudtam kicsikarni, most is várakozik válaszra egy levelem.
Egy biztos, az FVM-nél (korábbi megn.) már elmozdítottak egy "ilyen" notorikus halász pártolót, bízunk benne, hogy a többi illetékes nem kerül erre a sorsra, valamint nyitnak a horgászat, a horgászok felé is.

Csaba
Mi lesz a természetes vízi halászattal? Mi lesz a horgászokkal? Már az elején szeretném leszögezni, nem halászatellenesen születtem, még csak nem is a horgász sajtó befolyásolt ebben, ugyanis abban mindenki csak a szépet és a jót írta meg, altatva ezzel a horgászokat –…..
VassCs 2010.12.21 19:06:19
@Muzo:
Szia,

sajnos számos helyen nem szabályozzák a kihelyezhető hálók mennyiségét, főleg nem az elvihető halakét (nincs is ennek ellenőrzésére független szerv, szervezet), pl: Baján több száz varsát (nem szeretnék butaságot írni, de úgy emlékszem 1700 db)használnak a Dunán. A Tiszán is megerősítették horgászok, hogy folyamkilométerenként sok százat számláltak össze. Ha jobban belegondolunk, saját bevételüket csökkentenék a halászati vállalkozások, ha korlátoznák a hálók darabszámát, és a fogható halakét, miközben erre a törvény nem kötelezi. Nem életszerű, hogy egy ügyvezető húz egy határt, ami fölé tárgyévben nem mehet a bevétel.

Arra, hogy egész évben halászhatnak, csak azok figyelmét szerettem volna felhívni, akikben esetleg megfordult, hogy tilalmi időben tilos a halászat. Sokan ezt evidensnek tartják, és leesik az álluk, mikor megtudják az igazságot.

Az igaz, hogy lehetőség van kíméleti területet kijelölni és kérvényezni annak letiltását a hatóság részéről, de személy szerint nem tudok neked egyet sem mondani a Dunán (halászati kez.), annak ellenére sem, hogy sokfelé horgászom. Bár a tiltás a halőrzés hiánya miatt akár feleslegesnek is mondható. Hangsúlyozom: akár.

Teljesen jogos a felvetésed, hogy a horgász is horgászhat egész évben, de a halászok közül sokan megkapják a halászati felügyelőtől minden évben több száz anyahal begyűjtésére az engedélyt - ilyet a horgász, ha akarna sem kapna, hozzá kell tegyem – rendjén van ez így. Ezt a több száz anyahalat, pedig nem tudja ellenőrizni a halászati hatóság, hogy hányszor viszik el az ívási időszak alatt, ugyanis nincs csónakjuk. Ez tény.

Köszönöm az észrevételeket, igyekszem mindenre kitérni, hogy a témában kevésbé jártasok is tisztában legyenek a jelenlegi helyzettel.

üdv: Csaba
VassCs 2010.12.27 16:52:21
@kutasg: Szia, ezt nem tudtam!
El tudnád küldeni a szabályzat ide vonatkozó részét?

Előre is köszi!

Üdv: Csaba