Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FinalOmen

2 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
15 Jézus a következőket mondta a jelenlegi világrendszer befejezéséről szóló, részletes próféciájában: „semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek meg nem történnek.” (Olvassátok fel: Máté 24:33–35.) Úgy gondoljuk, hogy Jézus az „ez a…..
FinalOmen 2013.10.25 19:35:11
@egy_nick: "... JT esetében ez csak azért látszódik ennyire, mivel ők igyekeznek következetesnek maradni, egy - alapjában vége logikátlan és következetlen - írásgyűjteményhez, melyet Szentírásnak neveznek. . ."

. . . és pár évente meg is változtatnak.

Kitalálják a dogmarendszerüket, hozzáigazgatják a Bibliát, azzal megmagyaráznak még egy csomó tanítást, aztán pár év múlva, ha már megint tarthatatlan a dogmarendszer, megint átírják a Bibliát. Ez a Szentírás nem szent ezeknek, mindig nyomnak mellé egy új patchet, a következő az majd a Szent Írás Új Világ Fordítása v.2.3 lesz. Majd mindegyikhez írnak egy NFO-t, hogy mi változott benne, milyen bugokat javítottak ki benne. A következő verzió már nem csak sisterproof lesz, hanem talán még a fejlécben lévő számozást is normálisan meg tudják csinálni.
Köszöntünk az oldalunkon! Ha boldog Jehova Tanúja vagy, akkor kérünk ne olvass tovább, hanem zárd be ezt az oldalt! Senkinek sem szeretnénk elvenni a boldogságát! Rövid bemutatkozás:  Mi megértjük, ha valaki őszintén úgy érzi, hogy helyesen értelmezi a Bibliát, miért akar esetleg erről másokat…..
FinalOmen 2013.10.25 19:10:13
@Egonymus: hát, jó kérdés :D . . . akkor, amikor írtam, még értettem, mert végigolvastam az itteni kommenteket, de már késő volt, stb.

Az a lényeg, hogy abszolút nem kizárt, hogy akár az igazi kazsmerlaca is olvassa a blogot. Bárkiről elképzelhető, hogy olvassa, annak ellenére, hogy kifelé azt mutatja, hogy nem olvassa. Minden JT tud már erről a blogról, és titokban mindenki beleolvasott már - eltekintve az elenyésző kisebbségtől, akinek nincs internete. Csak ezzel akartam párhuzamot vonni.
Geoffrey Jackson, a Vezető Testület tagja, szexista megjegyzéseket tett a női Tanúkra, amikor bejelentette az Új Világ Fordítás revideált kiadásának megjelenését A gondolkodó Tanúk csak vakarják a fejüket, mert az Új Világ Fordítású Biblia revideált kiadásának megjelenése…..
FinalOmen 2013.10.20 22:55:21
@Johnny Joker: Ilyenkor már nem úgy kell nézni, hanem úgy, hogy minden Tanú - még a bételesek is -, tökéletlen emberek, akiket Jehova felhasznál, és így hibázhatnak.
A jw.org most már elutasítja, hogy a Tanúk kreacionisták lennének, mivel „néhány kreacionista” olyan dolgokat tanít, ami ellentétben áll az elképzeléseikkel A jw.org a „Gyakori kérdések” rovatában nemrégiben választ adott a következő kérdésre: “Hisznek Jehova Tanúi a…..
Sziasztok, nemrégen pár kommentben írtatok arról, hogy  vadászni kell az előadókat a kongresszusokra.Egy teljesen friss levél érkezett egy olyan dologról, amilyet régen soha nem csináltak.A bevett szokás szerint a körzetfelvigyázó, összehívott 2-3 jó képességű előadót…..
 Raymond Franz a „hű és bölcs rabszolga” példázatáról (Részlet Raymond Franz In Search of Christian Freedom című könyvéből)   Keresztény sáfárság   „Ki milyen mértékben kapott ajándékot, aszerint használjátok azt az egymásnak végzett szolgálatban…..
FinalOmen 2013.09.16 06:32:29
@Cogito.: Nem hiszem el, hogy ezt nem vagy képes átlátni. Mindig úgy változtatgatják a tanításokat, hogy beleférjen a mai világképbe, amit tapasztalunk. Amikor indult ez a mozgalom az adventistáktól ellopott tanításokkal, akkor még nem sejtették, hogy akkora sikere lesz, hogy 144000-nél is többen fognak érdeklődni iránta. Aztán egyszer csak elérkezett az idő, amikor elérték ezt a létszámot, és ezért kellett gyorsan megváltoztatni a tanítást, hogy a tanítás beleférjen az akkori körülményekbe. Gondolj csak bele: ha vártak volna addig, hogy már 300000 tanú legyen, és még mindig nem lépnek (szóval nem változtatnak tanítást), akkor egy-két ember, aki kettesnél jobb volt matekból, megkérdezte volna, hogy: "héé, most akkor mi van?"
Mi a Vezető Testület legújabb világossága?   Amennyiben érdekesnek találtad a posztot, nyomjál bátran egy LIKE-ot, mert fontos nekünk a visszajelzésed. ↓..
Az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok havi oldalszáma 39%-kal esett vissza 2005 óta Ha Tanú vagy, talán észrevetted, hogy az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok néhány váratlan változáson mentek keresztül az elmúlt néhány évben. 2005-ben jelentették be, hogy az első…..
FinalOmen 2013.08.19 03:26:47
@Nem érdekel!: Mit jelent ez a "Már csak pár nap és szabad vagyok! :)" ? Bármennyire is ellenszenves az itt tanúsított viselkedésed, azért nem örülnék neki, ha valami butaságot csinálnál.

"Okosnak hiszed magad" Hmm. . . Minden ember okosnak hiszi magát. Te nem?

"Nézzük így: "El fog pusztulni a világ!" - mondta Noé, és aztán jól elpusztult.

"El fog pusztulni a világ" - mondta Jézus, és ..."

... és? Aztán mi történt?

"El fog pusztulni a világ!" - mondta (illetve jósolta) az Őrtorony 1874-re, és nem történt SEMMI.
"El fog pusztulni a világ!" - mondta (illetve jósolta) az Őrtorony 1914-re, és nem történt SEMMI.
"El fog pusztulni a világ!" - mondta (illetve jósolta) az Őrtorony 1918-ra, és nem történt SEMMI.
"El fog pusztulni a világ!" - mondta (illetve jósolta) az Őrtorony 1925-re, és nem történt SEMMI.
"El fog pusztulni a világ!" - mondta (illetve jósolta) az Őrtorony 1975-re, és nem történt SEMMI.

De ezt te is jól tudod, de valahogy mindez nem elég arra, hogy lépj. Te is tudod, hogy ez az egész csak arról szól, hogy pár multimilliárdos öreg bácsi ül az elefántcsont őrtornyában, egy egész szervezetet rángatva marionett bábuként, rajtuk keresztül pedig megmondják egy birka népnek, hogy mit csináljanak, miközben bezsebelik a pénzt. Ha meg már úgy változik az éppen aktuális helyzet a világban, hogy abba már nem férnek bele a tanaik, akkor egy "új világosság" (= bocsesz, tévedtünk, itt a javítócsomag) címén úgy változtatják meg a tanításokat, hogy lehessen mondani, hogy: "Látjátok, hogy ez történik a világban, látjátok, hogy teljesül ez a prófécia, az a prófécia, igazunk van..." stb. Pl.: 1914-et, miután nem lett világvége, megváltoztatták "Jézus eljövetelére". A vér kérdés folyamatos enyhítése. A nemzedék sokadik magyarázatának a megváltoztatása. stb. Ezt átlag, gondolkodó emberekkel, azaz - kénytelen vagyok a tanúkra nézve degradáló kifejezést használni - normális emberekkel >nem lehet megcsinálni!< Ezt csak olyan emberekkel lehet megcsinálni, akiknek az a jó, ha valaki megmondja, hogy mit kell gondolnia, mit kell hinnie, és mit kell csinálnia, és mindegy neki, hogy hányszor revideálják kvázi az ő hitét, akár alapjaiban, akár apróbb részleteiben. Ha azok a tények, amelyekkel ez alatt a sok idő alatt - amióta itt vagy -, találkoztál itt a blogon, nem voltak elegek ahhoz, hogy kibillentsenek az álláspontodból, akkor az azért lehet, mert neked az kell, hogy valaki, aki "okosnak hiszi magát" (és valójában baromi okos is, hiszen több milliárdot húzott ki ebből az MLM szektából), MEGMONDJA, hogy mit csinálj. Akkor pedig azt tanácsolom, hogy menj, fuss vissza a "Szervezethez", mert itt senki nem fogja megmondani neked, hogy mit csinálj. A blog célja, "... hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. ...", nem pedig az, hogy megmondja, hogy mi az igaz vallás. Tehát ha neked arra van szükséged, hogy megmondják neked, hogy mit csinálj, akkor nem jó helyen jársz. Már csak azzal, hogy megnyitod ezt az oldalt, a vallásod szabályait szeged meg. És Jézus is megmondta, hogy a langyosakat kiköpi.

Kérlek, ne itt rontsd a levegőt.
FinalOmen 2013.08.19 23:41:44
@kicsella: köszi
Köszöntünk az oldalunkon! Ha boldog Jehova Tanúja vagy, akkor kérünk ne olvass tovább, hanem zárd be ezt az oldalt! Senkinek sem szeretnénk elvenni a boldogságát! Rövid bemutatkozás:  Mi megértjük, ha valaki őszintén úgy érzi, hogy helyesen értelmezi a Bibliát, miért…..
FinalOmen 2013.07.29 00:08:42
Kedves Testvérek/Testvérnők!

Örömmel fogadjuk, hogy a mai napon tanúsított munkánk felkeltette az érdeklődésed, és azon túl, hogy kíváncsi voltál rá, hogy mit csinálunk a stadionokál, el is látogattál a blogunkra. Köszönjük, hogy megtisztelsz minket a figyelmeddel, és nem csak azt akarod megtudni, amit a Társulat AKARJA, hogy megtudj, hanem ezenkívül azt is meg szeretnéd hallgatni, amit a másik fél mond.

Itt a blogunkon egy szeretetteljes közösség fogad minden érdeklődőt. Egy olyan közösség, amelynek tagjai éveket, évtizedeket töltöttek az Őrtorony fogságában tanúként vénként, kisegítőszolgaként, úttörőként, véncsalád tagjaként, körzetfelvigyázóként, stb. A közösségünkben jelen vannak jelenleg is aktív tanúk, vének, stb. egészen a Bétel otthoni tagokig. Továbbá megtalálhatók itt olyan személyek is, akik csak családtagjaik, ismerőseik révén kerültek kapcsolatba a szervezettel, de már így is megtapasztalták a szervezet ártalmasságát.
Több közös vonás is van mindezen személyekben:
- tudják, miért ártalmas a szervezet
- tudják, hol, és miben hibádzanak, illetve ellentmondásosak a tanítások
- szívesen segítenek a bent rekedt tagoknak, akik ki szeretnének jönni, de a vének lelki terrorjának köszönhetően (igen, a kistermes beszélgetésekre, "buzdításokra" gondolok, ami után sok esetben sírva megy haza az ember), vagy más okból kifolyólag képtelenek arra - akár itt a blogon keresztül (kommentekben), akár e-mail kommunikációban. VAN KIÚT!

Bátorítalak - hogyha mindössze a szervezet tiltása tart vissza attól, hogy kérdésekkel fordulj hozzánk -, hogy kommentben vagy e-mailben érdeklődj nyugodtan. Sok jelenleg is aktív tag álnick alatt kommentel, vagy e-mailben tartja a kapcsolatot blogunk üzemeltetőjével, Johnny Jokerrel ( k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com )

Szeretettel várjuk kérdéseidet, kéréseidet, szívesen válaszolunk rájuk.
FinalOmen 2013.07.30 11:07:13
Nos, kedves fentebbi kommentelők,

bizonyára észrevettétek, hogy a rettegett kimoderálás azóta a bizonyos eset óta már teljesen kivezetésre került a blog üzemeltetőjének a hozzáállásából. Talán épp ezért kellene "Komment küldése" gomb előtt még egyszer átgondolni, átolvasni, amit írsz. Mert amit írsz, az bizony marad.
Néztem ezt a kis vitát, nekem is megfordult a fejemben, amit írt az egyik hozzászóló, hogy most kint voltunk, felhívtuk az emberek figyelmét a blogra, erre ezt látják rögtön. De nincs ezzel semmi baj. Már tegnap akartam ehhez kapcsolódóan írni én is, de vártam. És a legfontosabb, hogy meg lett beszélve a félreértés, kulturáltan. És ez a lényeg. Nekünk nem kell azt csinálni, hogy bent forrnak az indulatok, de nem mondjuk ki, holott legszívesebben kimondanánk. Azt ők csinálják. Jehova Tanúi. Magukra erőltetik a béke látszatát, akkor is, ha valójában utálják egymást. Nem kell ide egy promóciós post, ahol nincs vita. Akkor a kedves érdeklődőnk úgy járna, mint a JT-i iránt érdeklődők. Először a gyülekezet olyan, mint egy mézeskalács ház. Aztán megkeresztelkednek, és a testvéreik kimutatják a foguk fehérjét. Itt viszont a postok és a postok kommentjei között barangoló érdeklődő úgyis látja, hogy itt hogy folyik az eszmecsere, nem oszt, nem szoroz, hogy az üdvözlőpost alatt is van-e, vagy nincs egy kisebb vita. A lényeg, hogy lássák, hogy többnyire kibékülünk. Nem társulati mosolygógépek vagyunk, hanem emberek.
FinalOmen 2013.08.02 13:47:17
@Oswald Spengler: Minden nagyobb híroldalnak elküldtük. Természetesen a cikk a videóval és a képekkel hamarosan ide is kikerül.
A zónafelvigyázó előadása - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS kommentekben Az előadás ITT is megtekinthető...
FinalOmen 2013.06.03 17:32:28
Itt felmerült ez az angyalos téma, meg az előadásban is volt róla szó, szóval, hogy angyalok meg démonok.

Először is a következőt nem értem. Volt ez a mondat, hogy a démonok ott a Plútó körül is sétálgathatnak, de aztán 1918-ban "SUTTY" a Föld közelébe lettek taszítva. Azt a részét nem értem, hogy ha van egy darab szellemszemély, akkor ugye mitől szellem? Attól, hogy nincs fizikai teste, tehát nincs fizikai kivetülése. Ha pedig nem a fizikai valóság része, akkor hogy sétálgathat egy fizikai helyen, azaz a Plútó körül, meg hogy lehet lekorlátozni a mozgásterét egy fizikai helyre (szóval a Föld közelségébe szorítani)?

A másik, amit nem értek, hogy az angyalok vagy démonok hogy tudnak segíteni a prédikálómunkában, vagy akár akadályozni, vagy bármilyen módon hatással lenni ránk? Tehát van ugye az ember, ami - JT-i dogmarendszere szerint is, és egyébként szerintem is - egy teljesen fizikai alapokon nyugvó dolog, szóval nincs benne egy szellem, tehát nem egy eszköz, amivel egy szellemvilágban lévő tudat a fizikai valóságban tud létezni, hanem minden ember egy pusztán fizikai lény, a tudat a neuronokban lakozik, minden gondolat egy elektromos impulzus, minden emlék egy fehérjekapcsolódás, szóval gyakorlatilag az ember egy szuperszámítógép, ami nem vasból, hanem húsból készült. És akkor egy ilyennek, szóval egy embernek, mondjuk egy JT embernek segítségre van szüksége. Oké. Mondjuk erőt kell neki adni. Hogy? Van az angyal a szellemvilágban, hogy ad erőt a fizikai világban lévő embernek? Mit mondunk erőnek? Mondjuk egy pozitív gondolkodásmintát, amelynek során nem megy át depresszióba az ember. Belenyúlhat egy szellemszemély az ember agyába, szóval megváltoztathatja a neuronok között az elektromos impulzusok áramlását? Nem, mert az megszállásnak és a szabad akarat megsértésének minősülne, ami a szellemszemélyeknek tiltva van. Akkor az erő fakadhat még egy olyan, az agyi kémiában szerepet játszó vegyületből, amit az agy szintetizál. Nem tudom, hogy az agyi kémiádba belenyúlhat-e egy szellemszemély, mert szerintem ezzel is áthágná az emberek megszállására vonatkozó szabályt. Hogy adhat még erőt? Mondjuk egy másik ember által? Például egy jó beszélgetés révén? Az a másik ember a szabad akaratából beszél az erőre vágyó alannyal, az ő gondolataiba sem nyúlhat bele az angyalunk, aki segíteni akar. Hogy adhatna még erőt egy angyal? Megmanipulálhatja a szelet, hogy eléfújjon egy tízezrest? A szél működését elméletileg Isten programozta be, ez egy automatizált körforgás eredménye, abba nem nyúlhat bele. A tízezres elejtésére sem kényszeríthet egy teljesen másik embert, mert azzal megint az agyába kellene nyúlnia.

Szóval én nem értem a Társulatnak az angyalokhoz való hozzáállását, valahogy sosem sikerült felfognom, hogy hogy befolyásolhatják a gondolatainkat, vagy az érzelmeinket.
beküldő: metanoia *** Jehova Tanúi az ilyen "hitehagyottakra" mutogatva érvelnek amellett, hogy ha valaki "elhagyja Jehovát", a földi szervezetét, az Őrtorony Társulatot, azzal bizony ez fog történni. Ez nem igaz. Körülbelül 40-50 exJT-t ismertem meg eddig személyesen és kb.…..
Autóvásárlás-vallásvásárlás írta: Lee Marsh Tegyük fel, autót szeretnék vásárolni. Körülnézek, de nem igazán tudok dönteni, ekkor valaki megszólal, hogy nekik van egy jó autójuk. Ez a legjobb a piacon. Jobb, mint bármelyik másik. Kiemelkedően gyors,…..
FinalOmen 2012.08.28 05:04:25
@The expendable: Erről valahogy az jutott eszembe, ahogy egy JT anya sokadik alkalommal is részegen telefonálva a fiának azt üvölti, hogy: "Mi kellene neked? Halál kellene!" Remélem, hogy Isten nem egy olyan személy, aki ilyen kirohanásokra ösztönzi az embereket, köztük a híveit.
A vének régebbi ill. újabb titkos könyve megtekinthető, ill. letölthető ha a legnagyobb keresőbe beírjuk a következőt: "exJT_777" FIGYELMEZTETÉS: EZ A POST a hatályos jogszabályok értelmében NEM JOGSÉRTŐ!!!..
FinalOmen 2012.08.27 23:02:09
@Johnny Joker: Emlékszem, még amikor alapítottad a blogot, direkt a blog.hu erre vonatkozó szabályait is átrágtad. Hát nagyon szépen betartották.

btw: grat az önjelölt anti-anti-aktivistának
Kedves Blog olvasók, Egy kedves családtagom által találtam erre az oldalra, és sokat olvasgatva rájöttem, nemcsak nekem voltak megnyomorított éveim a Jehova Tanúival eltöltött időszakban... ezért hát leírom az én történetem `mások okulására`... Erdélyben…..
FinalOmen 2012.08.23 23:00:04
@royroyroy: Az érvelési módszeredről valahogy ez a kép jut az eszembe: niquetwoone.files.wordpress.com/2010/01/abmqe.jpg

Azt mondod: "Itt barátok szétszakításáról nem beszélhetünk, mert a volt testvérnőnek nem voltak barátai akitől elszakadt volna[...]"

Ezzel azt sugallod, hogy a történet során nem szakadtak meg barátságai E. -nek, de azt nem említed, hogy ez amiatt van, hogy egyáltalán nem voltak baráti kapcsolatai, ami viszont egyértelműen JT-inek köszönhető. Tehát ez nem volt egy teljesértékű cáfolata Johnny kommentjének a barátságok megszakadására vonatkozó részének. Ezzel szemben úgy érzed, hogy a komment ezen pontját , és ezzel az egész komment tartalmát ( "Ugyan így, egy családokat, barátságokat tömegesen szétszakító ill. életeket tönkretevő vallásra, tehát a Jehova Tanúi destruktív szektára sem.") sikeresen megcáfoltad. Ezenkívül még szándékosan félre is értelmezted a komment vonatkozó részét, mintha az csak ennek a történetnek a kapcsán mutatna rá arra, hogy ez a vallás káros hatással van a barátságokra. Azonban a komment mondanivalója általánosan vonatkozik erre a szektára.

Ezzel a lépéssel ügyesen elterelted az előzőleges kommentekben kialakuló gondolatmenet fonalát, és úgy érzed, hogy ezzel az egészet megcáfoltad, és neked van igazad. Itt azonban a Jehova Tanúi gyülekezetében, és a prédikálás során oly jól bevált érvelési módszerekkel nem sokra mész. Az itteni olvasók mind ismerik ezeket az érvelési mintákat, és van egy ilyenünk is: m.cdn.blog.hu/je/jehovatanui/file/Vit%C3%A1z%C3%A1s%20Jehova%20Tan%C3%BAival%20-%20tanulm%C3%A1ny.pdf

Ne vedd személyeskedésnek, hogy így kielemeztem a kommentedet, csak nem fogadtam el a válaszodat, és arra is rávilágítottam, hogy miért nem.
FinalOmen 2012.08.23 23:40:19
@royroyroy:
Ugyan, kérlek! A "barát" szó te is tudod, hogy a magyar nyelvben jelenthet két dolgot is. Erika barátja ez esetben az a személy volt, akivel ő valamilyen szintű párkapcsolatba kezdett, nem pedig egy olyan értelemben vett barát, ami két ember között egy bensőséges kapcsolat, mint amilyen Starsky és Hutch, vagy Spongyabob Kockanadrág és Csillag Patrik kapcsolata, mégsem párkapcsolat.
Hozzátenném, hogy jelen esetben nem az volt a kérdés, hogy kinek a döntése következtében szakadt szét a család, hanem az, hogy mi volt a kiváltó ok. Az pedig a vallás éveken keresztül tartó káros hatása. Továbbá, ha a teljes történetet figyeled, nem pedig csak olyan részeket ragadsz ki az egészből, ami épp a te mondanivalódat látszik alátámasztani (niquetwoone.files.wordpress.com/2010/01/abmqe.jpg), akkor találsz benne olyan részeket is , amiből a család további szétszakadása is kiderül: "Közben szüleim kapcsolata rohamosan romlott[...]"; "Azóta édesapám és édesanyám külön költöztek.".

Egyébként nem vagyok új arc. A blog két éves pályafutását végig figyelemmel kísértem, csak nem sűrűn kommentelek.
Sefatias: Ma reggelre üzenetet kaptam. Egész pontosan fenyegetést. Megtörtént blogger életem első fenyegetése. Mivel az író számára semmilyen személyes információt nem tartalmaz az üzenet, úgy érzem nem éri semmilyen sérelem, ha szó szerint idézem, amit írt: Szia…..
FinalOmen 2012.06.26 13:59:13
Kedves Belove!

Engedd meg, hogy megkérdezzem: mi vezérelt, amikor az álnevedet kiválasztottad? Ugyanez az indíték vezérelt a leveled megírásakor is?

Továbbá szeretném megkérdezni: hol van ilyenkor a "Várj Jehovára"? Tetteddel vagy azt bizonyítod, hogy úgy gondolod, Jehova úgysem fog tenni semmit az őellene vétkezőknek (szerinted: Sefa), vagy saját magadat helyezed Őnála magasabb pozícióba, elvéve tőle a cselekvés jogát. Így vagy úgy, amit tettél, valahol mindenképpen Isten megcsúfolása.

Tedd föl magadnak a kérdést: Jézus mit tenne ebben a helyzetben? Várna Jehovára, és azt mondaná: 'ha lehet[...] de ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem úgy, ahogyan te...', vagy közbenjárna, és érvényesítené az akaratát?

Nem gondolod, hogy megkérdőjelezed, és felülbírálod azt, amire Jehova kér és utasít téged (a Vezető Testületen keresztül), hogy ne látogass hitehagyott oldalakat? Látogattad őket, ezáltal megintcsak megcsúfolod Őt. (Mint tudjuk, JT-i minden weboldalt, ami foglalkozik bármilyen szinten vagy értelemben JT-ivel, és nem tartozik a három, általuk hivatalosnak elismert JT weboldal közé, hitehagyott weboldalnak titulálnak)

Ezzel a tetteddel három pontban is megsértetted a vallásod szabályait. Miért harcolsz olyan eszméért, amelyet te magad sem ismersz el, és tartasz be teljes mértékben? (és az, hogy teljes mértékben ismert el minden pontját a vallásodnak, ugyancsak a vallásod egyik alaptétele, tehát ez a negyedik pont, amiben azt megszegted) Úgy gondolom, egy kis önvizsgálat az előnyödre szolgálna.
  Kedves Érdeklődő, Testvér vagy Testvérnő! Szeretnék veled megosztani pár gondolatot az Őrtorony Társulattól: Jóslatok (a közzététel időpontja szerint):1 - 1877: Christ's kingdom would hold full sway over the earth in 1914; the Jews, as a people, would be restored to…..
FinalOmen 2011.11.20 22:59:40
@Ti vagytok a hamis tanítók!!!: Pontosan mi is a problémád ezzel a posttal?? Az hogy valaki idézett pár Őrtorony kiadványt és pár bibliaverset?? Ti nem pont ezt csináljátok az ajtókban? Akkor meg nem értem mi kivetni valót találtál ebben. Kérlek sorold fel. És a cikkeket cáfoló "kutatási eredményeidet" is várjuk. Tudod mi az érdekes? Az, hogy Ray Franz kicsit jobban tudhatta, hogy mi a dörgés mint egy ilyen kis ló..szjózsef mint te vagy, és szerintem cseppet többet kutatott mint te, hosszú évekig írta a kiadványokat csak aztán már nem bírta a lelkiismerete. Javaslom hogy olvasd el a vezető testület tagjának a vallomását sokat tanulhatsz: jehovatanui.blog.hu/2011/08/27/raymond_franz_lelkiismereti_valsag
A szervezet már csak tudod kikből áll? Az olyan hataloméhes zsarnokokból mint te, meg azokon akiket sakkban tudnak még tartani. Te nagyon is jól tudod a zsiványságokat, csak már túl sok időt elb...tál a szervezetben és nem mersz még magaddal sem szembenézni. Te nagyon is ismered a szervezet hazugságait csak már nem hagyod ott, hanem megkeseredetten hatalmaskodsz mások fölött és a keserűséged, az elvesztegetett éveid más ártatlanokon töltöd ki.

Az, hogy valaki idéz pár Watchtower kiadványt és hozzá pár bibliaverset téged miért borít ki? Ja azért, mert így kiderül az IGAZSÁG??

Ezt biztosan nem sokat olvasgatod te "Jézus pásztora": „Szeressétek ellenségeiteket, jót tegyetek azokkal, akik gyűlölnek titeket. Áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik titeket háborgatnak. Aki egyik arcodat megüti, fordítsd néki a másikat is; és attól, aki felsőruhádat elveszi, ne vond meg ruhádat se."

Egyébként meg hogy mennyire vagy szavahihető és becsületes felvigyázó az az itteni jelenléted is jól mutatja. Biztos nagyon őszintén olvasod fel a gyülekezetnek, hogy nem olvashatnak ilyen oldalakat...

Írod: "Szóval én is előhozhatnák jó néhány évnyi kutatási anyagokat, ahol vakarnátok a busitokat"

Nos én szeretném vakarni a buksimat!!

És lehet hogy még nem olvastad, de Johnny-ék leveszik vagy kiigazítják a megcáfolt cikkeket, ezt többször megígérték, de eddig egy idetévedt hithű tanúnak sem sikerült [kb 8-ból], mindegyik csak elcsöndesült szépen. Milyen érdekes...

A "ha nincs ló jó a szamár is" felfogásod a vallások területén pedig igazi szellemi kiskorúságra vall. És még felvigyázó is vagy, szégyen komolyan mondom.
FinalOmen 2011.11.20 23:07:40
@Ti vagytok a hamis tanítók!!!: És még egy kérdés: Miért is vagyunk hamis tanítók? MIT TANÍTUNK??? Mondj már légyszíves EGYETLEN TANÍTÁST tőlünk!! -.-

Látom az idegeidet alaposan megtépázta a többéves szolgálat, de azért a józan eszet ne nélkülözd!
FinalOmen 2011.11.29 15:09:33
@ert1: Szia!
Kevesen tudják, hogy '90 előtt a magyar őrtornyok dátumozása el volt csúszva az angolétól, ezért ami az angolban 1922-es az magyarul minimum 1923 de inkáb 24-25... ha egyáltalán megjelent, hiszen régen nem is jelent meg minden Őrtorony magyarul. A magyarban kereséshez egy megfeleltető index szükséges, amit szinte lehetetlen beszerezni... Johnny biztosan próbálja beszerezni (és jó kapcsolatai vannak), én is próbáltam, de ez olyan régi és bennfentes dokumentum, amit (nem hiába) rendkívül titkolnak. JJ ortoronyarchivum.blog.hu oldalán van egy ilyen angol-magyar kereszthivatkozási index a lista elején, de sajnos nem a kezdetektől. Ha valakinek megvannak a legrégebbi kereszthivatkozási indexek - vagy tud olyan tanút akinek meglehet -, azokat ez úton is kérjük, hogy juttassák el a számunkra, hogy eredeti idézeteket használhassunk!

Egyébként az 1925 előtt magyarban is jó eséllyel szúrhatsz ki évszámokat, és nem is olyan nehéz évszámot szemmel keresni egy szövegben. Tudom, ez kőbaltás módszer, de egyelőre ez van...

Ha nem marad más megoldás, mi fogjuk beindexelni ill. szöveges formátumúvá alakítani (=újragépelni) a régi magyar Őrtornyokat, bár ez igen nagy meló...

Hát nem felettébb érdekes, hogy Jehova egyetlen igaz és mindvégig a Szent Szellem által vezérelt szervezetének a régebbi irodalma elérhetetlen, már már titkosított, és a föld alól kell előásni? Pedig a Szent Szellem az elmúlt 100 évben is ugyan így kellett, hogy vezéreljen nem igaz? Akkor mi takargatni valójuk van, kérdezem én!!
Lying in Court and Religion: An Analysis of the Theocratic Warfare Doctrine of the Jehovah's Witnesses Tartalmi kivonat A vallásilag igazolt tárgyalótermi hazugság ezen áttekintése Jehova Tanúira és teokratikus hadviselés tantételükre összpontosít. Áttekinti a tantétel…..
"Érdemeld ki a győzelmet!" - írja a plakát. Nos, szerintem megérte a blog és az a sok erőfeszítés, beszélgetés.Sokkolva ért az örömhír, hogy tényfeltáró tevékenységemnek köszönhetően I3ERKES MIHÁLY továbbra nem vén a veresegyházi gyülekezetben!!!Fekete nagyúr…..
FinalOmen 2011.01.26 22:16:35
Nem találok szavakat.... nagyon örültem, amikor ezt megtudtam, és gondolom ezzel sokan vannak így. Kedves olvasók, ti csak a kész postokat láttátok mindig, de azt nem, hogy milyen elhívatottsággal csinálta ezt a projektet johnny. Éjszakákat, napokat fordított, beszélgetett testvérekkel, hogy a tapasztalataikat meséljék el, nagyon sokáig írt minden postot, és mindent beleadott, hogy a legjobbak legyenek. Nagyon örülök, hogy az egyik célodat elérted, Johnny. Büszke vagyok rád. Misi: megérdemelted, és az egész gyülekezet megérdemelte már, hogy végre leváltsanak téged. Így most könnyebb. Legalább nem basáskodsz már tovább a gyülekezetben, úgy, ahogy éveken át tetted, a szüleim elleni támadásaid ellenére. És tudom, hogy nem csak a szüleimet piszkáltad. Oly sok mindenki mást is, más gyülekezetben is. És olyan büszkén néztél le mindig a pódiumról, büszkék voltak a megnyilvánulásaid, de mostmár ez nem így lesz. Már nincs mire büszkének lenned a gyülekezetben. És tudod, hogy mi fog történni most? Átéled azt, amit a szüleim, miattad. Járni fogsz még a gyülekezetbe, és látni fogod, hogy mindenki elhidegül tőled. A kézfogások, amiket kapsz, egyre hidegebbek lesznek, a lágy tekintetek először keményebbek, majd egyre élesebbek és szúrósabbak lesznek. meglátod, milyen lesz volt vénnek lenni. Nem biztos, hogy rá fogsz ismerni a meleg gyülekezeti légkörre. Kikerülni a rivaldafényből, és csinálni tovább, és elhitetni magaddal, hogy ez csak egy tisztség volt, de ez az igaz vallás, és soha nem fogom feladni. Kívánom, hogy szép lassan törj meg, és tudd meg, hogy milyen a kukac másik végére kerülni. Hogy mibe löktél több embert az évek során. Ja és ne felejts el ügyelni az arckifejezésedre, miközben kiviszed az esetleg hangoskodó gyermekeidet, és erre figyelmeztesd a feleséged is. Most, hogy mestered köréből kikerültél, nem lesz, aki megvédene a rosszalló megnyilvánulásoktól. Most majd megtudod, milyen egy szürke testvérnek lenni. És remélem, neked rosszabb lesz a büszkeséged miatt, mint apámnak, aki alázatos volt.
Johnny, gratulálok, jól csináltad. Respect.