Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NEXUS6

1 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy új korszakot indított el 1957. október 4-én a szovjet Szputnyik 1 műhold. Összegyűjtöttünk róla néhány meglepő tényt. 1957 október 4-én a szovjetek komoly mélyütést vittek be hidegháborús ellenfelüknek, az Egyesült Államoknak. Ekkor bocsátották fel a Szputnyik 1 műholdat, mellyel egyszerre…..
Az extrém erőhatások számos élettani folyamatban változást idéznek elő a pilóták testében 3-5G sebességnél, többek között ezért is kell kifogástalan egészségi állapottal, nagy fizikai és szellemi állóképességgel rendelkezniük...
Harminchárom évvel ezelőtt az emberiség egyik legnagyobb atomkatasztrófája - mely a Szovjetunió ukrajnai területén, Pripjaty városa mellett, Csernobil közelében a Lenin atomerőmű 4-es reaktorában történt 1986 április 26-án éjjel 1 óra 23 perckor - örökre megváltoztatta az emberek gondolkodását az…..
NEXUS6 2019.11.11 11:01:44
A cikk nem hogy felvilágosítana, segítené a tisztánlátást, hanem beáll a nukleáris technológiával riogatók sorába.
Alapvető sugáregészségügyi dolgokat nem tisztáz, fogalmakat összemos.
Pl. egyetlen egyszer sincs benne leírva a sugárbetegség kifejezés! De még is ezt a jelentős nagyságú elnyelt sugárdózis hatására biztosan fellépő állapotot összemossa a sugárzásnak, mint kockázati tényezőnek, hosszútávú, gyak statisztikákban kimutatható hatásával (amit persze ezer más dolog is befolyásol, életmód, genetika...).

Az elnyelt dózis által determinált sugárbetegség nagyon jól meghatározható, ez a sugárzás determinisztikus hatása. Olyan mint egy mérgezés, határértékekkel leírható, hogy az embereknél milyen hatást, esetleg halált fog kiváltani. És abban is hasonló, hogy a kevésbé súlyos esetekből, akár jelentősebb egészségkárosodás nélkül fel lehet belőle épülni. Kutatással megállapítható, hogy mennyi is a konkrét áldozatok száma. Nem a sugárzás valami démoni tulajdonsága okozza, hogy ezt nem tudjuk hanem a szovjet, orosz hatóságok, a bürokrácia és a vezetés rejtegetése.

A sugárzás bármilyen mértékben is van jelen, hosszútávon egészségügyi kockázati tényező. Emeli pl a rákos megbetegedések számát, azt azonban hogy mennyivel valójában a mai napig tudományosan vitatott, hiszen a statisztikákat rengeteg tényező befolyásolja. Ezenkívül egyszerűen nem találni olyan kontroll csoportot, amely mindenben megegyezne az adott népességgel a sugárzásnak kitettséget kivéve.
NEXUS6 2019.11.11 12:02:25
@midnight coder: Igen, ez érdekes kérdés. Pár éve halt meg pl az az ember aki ott volt Hirosima és Nagaszaki bombázásánál is. Szóval erősen egyénfüggő, hogy ki kap rákot. Van aki végigbagózza, issza, stresszeli az életét, kissé túlsúlyos is, aztán 91 éves korában hal meg agyvérzésben (Churchill). Van aki meg 20-30 évesen, egészséges életmód mellett is rákot kap (két ismerősöm is).
Az anyuka addig mossa lánya agyát, hogy nem az igazival van együtt, míg a barátnő kilép a kapcsolatból. De azóta, hogy hirtelen szakított Posztolónkkal, a lány elég furán viselkedik: rendszeresen tájékoztatja az expasit, kivel, hol és éppen mit művel. Levélírónk reméli, hogy a…..
NEXUS6 2019.05.22 18:56:17
@Independientemente: Hasonlót én is láttam már ismerősömnél és minden szavaddal egyetértek. Srác is csaj is 8-9 kategória, anyuka meg eldöntötte, hogy a lány többet érdemel. Srác kicsit puhapöcs volt, az az hasonlóan megértő és kedves. Ahelyett hogy rendesen hisztisen kiborult volna. Mr. Spock stílus nem jön be a csajoknak.
Egy viharos kapcsolatot követő szakítás után nehéz dönteni az újabb kapcsolat és a szünet között, de a legnagyobb baj, ha egy nő nem tudja, mit is akar. Ebben a felállásban még az is kínos, hogy a két szóban forgó férfi ismeri egymást.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok…..
NEXUS6 2019.05.15 13:04:02
@szanalmas: Kicsit általános megfogalmazás, de egy aspektusára a párkapcsolatoknak rávilágít. Azonban az EQ, mint kategória nyilván túl általános, ahogy írod is, ahhoz, hogy minden esetben csak ez lenne önmagában a probléma.

Alapesetben X csajszi megismerkedik Y sráccal, aki korban, érdeklődésben stb megfelel, aztán lekűzdve minimális előző/aktuális párkapcsolatból adódó kis puttonyukat, pár nap/hét isemerkedés/udvarlás után összejönnek, és pont.
Ha ez mégsem így játszódik le ott jönnek be azok a defektusok, amelyek nem biztos, hogy EQ-hoz kötöttek, spec tapasztalat, amit nem tud feldolgozni és amit pl. mint nagy-csalódás/félelem/szimpla megjátszott gyökérség kommunikál le.

Ha elfogadjuk a kommunikáció tartalmát, akkor a felszínt kapirgálva belemegyünk abba a játékba, ami miatt adott emberke nem képes adott szituban funkcionálni. Igazából arra kell bíztatni, hogy lépjen ki a megszokott rutinból, ha valami miatt nem jönnek össze a dolgok, pl. nem tud poszterhölgy dönteni, vagy Rendszergazda Kapitányunk megfelelő hosszútávú gyereknevelésre alkalmas párt találni magának. Ez EQ 150-nél is előjöhet.
„Bír engem és néha úgy érzem, máshogy is néz rám, mint a többi nőre” – Újabb bizonyíték arra, hogy a férfi-nő barátságok nagyon ritkán működnek. Posztolónk belezúgott egy pasiba, akivel eddig csak barátok voltak, és nem tudja, hogy 1 év után lehet-e még valami…..
NEXUS6 2019.05.13 23:32:25
Szerintem nem elveszett ügy.(Tojjál azokra a kommentelőkre, akik műmájer trágársággal próbálják leplezni valamely jellembeli hiányosságukat!)
Először nézzük, hogy felsoroltál egy csomó közhelyet, amelyek soxor igazak, de gyak statisztikai átlagot jelentenek, pl. hogy kifutsz az időből, hogy kapcsolat lehessen belőle. Hülyeség.
A srác ebben a helyzetben úgy tűnik, hogy az "értékesebb fél", és mindig az értékesebb fél dönt, általában ez a csaj, ezért mondják, hogy a csaj dönt. Ha te akarsz döntési helyzetbe kerülni, akkor tűnj nála értékesebbnek, pasizzál, flörtölj, tűnj kelendőnek. Ha a fejében fordul a kocka, ő fog téged keresni. Ez egy húzd meg ereszd meg játék.
Másrészt az sem biztos, hogy ezt meg kell várnod. Ha kelendő a srác, gyak hozzászokott, hogy a csajok kezdeményeznek. Ha te nem tetted meg ezt eddig, akkor pont hogy ő gondolhatja, hogy te nem akarsz tőle semmit.
Az, hogy nem dumálja meg veled a nőügyeit azt jelenti, hogy nem igazán vagy az un. "barátzónájában", nem akar ezzel elijeszteni, megsérteni, gyak egy jövőbeni kapcsolatot elvágni. Ez jó! Az is jelent valamit, hogy készségesen rendelkezésedre áll, nem ráz le, ha találkozni akarsz vele.

És most a komoly dolgok. Az hogy 27 évesen függő kapcsolatban van valahogy a szüleitől, az lehet probléma. Azonban csak akkor, ha majd elmélyül a kapcsolatotok. Xar ügy lehet majd, ha a hétvégét ahelyett, hogy a szülinapodat ünnepelnétek, inkább apucival, anyucival, ráadásul egyedül akarja tölteni. Nem biztos, hogy itt is ilyen komoly a helyzet, de láttam már ilyet. Érdemes kicsit lehetőségként ezt is számba venni, nehogy felkészületlenül érjen. De ráértsz akkor rágódni rajta, ha esetleg már oda értetek.

Szóval, hajrá! :)
Amikor egy pasi halk, visszahúzódó és nem túl nagy focidrukker, már egyből nőiesnek számít? Levélírónk nem érzi magát nőiesnek, csak nem szeret a középpontban lenni és majomkodni a nőknek, vagy összemérni a cerkáját a többi hímével.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy…..
NEXUS6 2019.05.10 00:36:24
@gyalogbaka: Ez a sztenderd nézőpont, amit fejtegetsz, mondhatni közhely. Akkor én is azzal válaszolok: mindenki magát árazza be!
Ezzel a stílussal, már megbocsáss, de csoda, hogy a 18-asok szóba állnak veled. Ez nem kritika, pusztán ténymegállapítás, hiszen elmondásod szerint rendben van az életed, ki vagy békülve önmagaddal.

Vagy nem?

Senkinek nincs megtiltva, hogy ne alfaként gondoljon önmagára, aki megteszi, bármilyen csóró is, annak jut punci. Neki se bármelyik, akármelyik, hanem csak valamelyik!

Szerintem.
Lehet olyan embert találni, aki egyszerre társ és barát is? Egyetlen nő sem akar olyan kapcsolatot, ahol csak el van viselve, vagy épp lelki szemetesnek használják. Posztolónk már többször eljutott oda, hogy magában keresse a hibát, de nem lehet ennyire egyszerű a magyarázat, abban pedig nem hisz,…..
NEXUS6 2019.05.09 18:08:49
Azért álljon meg a gyászmenet!
Mióta világ a világ ugyan ez a helyzet. Lehet a faszikat letuskózni, a csajszikat meg lenácifeministázni, de mindig is ez volt a helyzet.

A férfi meg női szerep és a hozzá kapcsolódó agyműködés, logika gyökeresen más. Ja, a férfiak a legjobb barátjukat keresik nagy csöcsökkel, a csajok meg egy vámpírcsajt farokkal. A szerelemnek nevezett érzelmi krízis sem sokat segít a dolgokon, mert amikor elmúlik jön a híres mondat, hogy: Úgy megváltoztál! És akkortól minden férfi egy gyökérré, és minden nő kurvává változik.

"Persze szeretném, ha részem lehetne még egyszer a szerelemben, szeretnék egy stabil párkapcsolatot, még családhoz sem késő,..."
Itt tetten érhető a probléma. Ugyan is itt valójában 3 különböző dologról beszélünk.
1. Szerelem. Ok, nem lehetetlen küldetés, leszámítva hogy nem sok köze van a másik kettőhöz.
2. Stabil párkapcsolat. Az ide történő átmenet nem könnyű, tudomásul kell venni, hogy nem lehet 1000 fokon égni évekig évtizedekig, a kezdeti lángolást másnak kell felváltania. Ha ebben nem érettek a felek, vagy csak az egyik, akkor annyi.
3. Család, gyerek. Na ez a következő kihívás, ami még a legjobb párkapcsolatokat is próbára teszi. Nagy csoda, ha a szerelem idáig valamilyen fokon is kitart általában.

Nagyon sok embernél gond, hogy ezeken a fázisokon egyszerűen nem tud átjutni. Marad a szingliség, a másik nem megbéélyegzése.
„Nem tudom, hanyadik helyen álltam a fontossági listáján, de most állítja, hogy teljesen kifordult magából miattam” - És a pasi nem adja fel, tovább nyomul, az sem érdekli, ha az ex kijelenti: újrakezdené azzal az emberrel, akibe az elején belezúgott, de az az ember már…..
„Nagyon kevés normális, azaz számomra elfogadható értékrendű lány van a világon, ő a szememben az volt, és az ma is, annyira passzoltunk” - Szakítás után a pasi a párja barátnőjéhez fordul, aki annyiban érintett, hogy rá volt féltékeny a csaj. De ahelyett, hogy tisztázná…..
Az atomenergiának vajmi kevés köze van az emberiség életének megkönnyítéséhez, az atomerőművek értelme nem a civilizáció energiaigényének biztonságos kiszolgálása: a „békés atomenergia” csak a nukleáris lobbi által globálisan elterjesztett és évtizedek alatt mítosszá vált mese...
NEXUS6 2018.06.28 22:00:10
Váááááá! Hát köszönöm, ez nagyon jól esett, kellett már egy ilyen cikk! Régen olvastam ennyi tájékozatlanságból fakadó, valamiféle félelemre épített agymenést. Folyamatosan csapkodtam a térdem, sikerült egy jó napot szerezned! A múltkor volt egy jó kis cikk az álhírek terjedésével és terjesztésével kapcsolatos kutatásokról, téged nem kerestek még meg a kutatók?

Csak szemezgetnék:
"A magyarok az atombomba feltalálását hajlamosak Teller Edéhez kötni, a világ azonban inkább Robert Oppenheimert, a Manhattan Projekt és a Los Alamos-i kutatóintézet vezetőjét ismeri el vagy éppen tartja felelősnek."
Akkor már inkább Szilárd Leóhoz kötném, (meg az is aki legalább egy cikket elolvasott a Manhattan-projektről) aki már akkor próbálta az atomfegyver jelentőségére felhívni a figyelmet, amikor még sokan lehetetlennek tartották elkészítését, bár igaz még Teller meg Wigner is részt vett Einsteinnel az elnöknek az atombombáról írott levele megfogalmazásában 1939-ben. Teller neve még is inkább a hidrogénbombához kötődik, de ugye az is olyan atomos hülyeség, nyilván. :)
Amúgy Szilárd azért is jobb példa lett volna, mert a háború után szintén az atomfegyver nemzetközi ellenőrzése mellet foglalt állást és próbálta ezt különböző utakon elérni. Amúgy hitt az atom békés felhasználásában, pl. az atomreaktor szabadalma is az ő és Fermi neve alatt fut. Miután hólyagrákot diagnosztizáltak nála feleségével egy hatékony sugárkezelést dolgozott ki (már megint az a szemét atom ugye?), ami jó pár ember életét mentette meg.

"Bár a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség nem talált bizonyítékot arra, hogy Irán atomfegyvert fejlesztene, Izrael légitámadásokat is intézett iráni atomlétesítmények ellen, jelenleg Trump amerikai elnök szintén fegyverkezéssel vádolja Iránt."
Mivaaan? Hát erről még nem hallottam, főleg többről, nem kevered véletlenül Iránt Irakkal? :) Irán ellen csak kíber támadást hajtottak végre, amikor egy vírussal használhatatlanná tették a dúsító centrifugáikat, meg valszeg a Moszad közreműködésével jelentősen csökkent az iráni atomtudósok várható élettartama is az utóbbi években. De légitámadásról én nem hallottam. Amire te gondolsz az az Osirak elleni 1981-es támadás lehetett, de az meg sajna Irakban van. Illetve volt még egy reaktor elleni támadásuk 2007-ben, de az meg Szíria ellen irányult.
Kérlek homályosíts fel, ha valamiről lemaradtam volna.
Sokan nem tudják, hogy a Paks 2-t építő orosz állami kriptocég, a Roszatom nemcsak arról híresült el, hogy az ő létesítményük okozta minden idők harmadik legdurvább atomkatasztrófáját. Utoljára tavaly volt náluk Európában mindenütt érzékelhető, de rejtélyes üzemzavar,…..
NEXUS6 2018.06.06 16:12:08
"Az nem zavarta a mese alkotóit hogy senki a világon nem jelentette, hogy hiányozna egy műhold, se az, hogy nem volt semmi ilyesmire utaló jel, se becsapódás, se más."

Na de ez azért nem így működik.

A hidegháború kellős közepén, a Kozmosz-954 balesetekor az oroszok előre szóltak, hogy problémák adódtak vele és nem tudták a nukleáris magot leválaasztani és biztonságos, magasabb pályára állítani. Ez a RORSAT rendszerhez tartozó műhold, amúgy felderítő műhold volt, de a helyzet súlyosságára tekintettel tájékoztatták a másik oldalt. A végül Kanadára zuhanó műhold maradványainak mentesítésére kb 3 millió $-t fizettek az oroszok.

És akkor még egy kis félnivaló, további 32 nukleáris reaktormag kering fölöttünk, amelyek kb 300 év múlva visszaérkeznek a légkörbe. Na ez valóban súlyos probléma, és nem az, amit a cikk próbál felfújni.

Amúgy javaslom még a Bophal-i katasztrofával a vegyipart, vagy esetleg a rendszeres porrobbanások miatt a malomipart, de a madarakat égető naperőműveket, vagy az Európa vízivilágát tönkretevő dúzzasztógátakat, vítózierőműveget mindenképp pellengérre állítani. Nincs zöld technológia, a technológia lényege a környezet átalakítása aze rőforrások kinyerése céljából, a kérdés csak az, hogy mekkora és visszafordíthatatlan-e a kár, amit okozunk. A cikkre visszatérve, Mayak nyilvánvalóan az utóbbi kategória, de látnunk kell, hogy ennek elkerülése ott soha nem volt szempont. Paks, vagy Paks II esetében viszont, akár mindent megkérdőjelező aspektusa a fejlesztésnek.
  Ugye te sem úgy fogyasztod a teát, hogy a filtert a szádba veszed, majd ráöntöd a forrásban lévő vizet? Nos, a paksi üzemzavar szakembergárdája által okozott 2003-as paksi üzemzavar oka lényegét tekintve az volt, mintha egy csoport sokdiplomás atomenergetikai szakember csoportosan így…..
Ahogy a világ egyre inkább környezettudatosan igyekszik mindent csinálni, az autóipar sem marad le a fejlesztésekkel. Az elektromos autóké a jövő, de sokan aggódnak azért, hogy így majd feláldozzuk a stílust a hatékonyságért. De mi a helyzet a stílussal? Ezt nézzük meg a Tesla…..
Az elmúlt két hétben A Weinstein-botrány, a KFC-botrány és nem mellékesen, sőt, Sárosdi Lilla vallomásából lett Marton László-botrányról lehetett hallani a legtöbbet. A szexuális zaklatás témakörét, ami sokkal komplexebb téma, ami globális és lokális, általános és személyes probléma is egyszerre,…..
NEXUS6 2017.10.27 10:14:25
@Antigané: Nem mondom, hogy Puzsér nem olyan, mint amit a szemére vetsz, vetnek. Pont olyan. És mondjuk ki nyíltan, hogy igen, miközben a médiapéniszek ellen harcol ezerrel, felhívva értéktelenségükre a figyelmet, eközben ő az egyik legnagyobb médiapénisz.

Ferdíti a tényeket? Naná! De ha a tények érdekelnek gúglizok, elkezdem olvasni a Wikipédiát, Puzsért hallgatva is szoktam. Mert sokkal inkább azért kell szeretni (és nem elismerni, értékelni) mert nem az igazat mondja, hanem a nagy dzsipós hangoskodásával rákényszerít bennünket, hogy végig gondoljuk az adott témát, vitatkozzunk vele és keressük meg az igazságot, vagy legalább is az álláspontunkat. Ez az ő lényege, aki nem így használja Puzsért, hanem érzelemmel reagál rá, bűnösnek tartja, az legalább anyira rossz úton jár, mint aki mindent elhisz neki. Szerintem.

Itt viszont, most konkrétan az történt, hogy van SzaboZé, meg vannak akik látszólag mellé állva, a hiperkorrektség látszatát keltve próbálnak ebből média-tőkét építeni, azonban Puzsér, meg TibiAtya és más trollok egyszerűen lenyúlják a showt!
Ezért el kell ítélni őket? Szerintem nem, pont ez a dolguk.
Az idei nyár (is) megmutatja azt, hogy nem lehet elég komolyan venni a globális felmelegedést. Azt a környezeti változást, amiről rengeteg vita van, de szerencsére a tényét már egyre kevesebben vonják kétségbe. Sokan érvelnek amellett, hogy még megállítható ez a folyamat, és olyanok is vannak, akik…..
NEXUS6 2017.08.14 18:27:16
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Ki tudnád ezt részletesebben fejteni? Nekem kissé hihetetlennek tűnik, hogy a 0.04% CO2 már kimaxolja a CO2 lehetséges üvegházhatását."

Itt egy szemléletes ábra: wattsupwiththat.files.wordpress.com/2013/05/clip_image0047.jpg

Ennek ez a magyarázata, hogy a CO2 szint és az okozott melegedés logaritmikus kapcsolatban vannak:
climateaudit.files.wordpress.com/2013/07/callendar-1938-logarithm-annotated.png
NEXUS6 2017.08.14 18:31:09
@BiG74 Bodri:
"Részigazságok rosszul összekötve. Nagyon nem jó!"

Egy szinten így van. De tekintve, hogy nem rendelkezünk abszolút tudással ugyanez bármelyik elfogadott maxi tudományos elméletre, modellre is igaz lehet.

Sok modell és szemlélet lehet párhuzamosan. A valóság dönti el, hogy melyik az igazi.
NEXUS6 2017.08.15 02:41:21
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Először is leszögezem, hogy a témát jómagam is maximum mint tájékozott(?) fórumozó művelem (ugatom). :)
A magyarázat nagy vonalakban ott kezdődik, hogy kiszámítható annak valószínűsége/mértéke, hogy a gáz egy adott frekvenciát hogy nyel el (majd sugároz ki újra), ez függ a gázréteg vastagságától, nyomásától. Konrétan: adott felszínről elinduló, a hősugárzást jelentő foton hogyan is nyelődik el.

Itt egy video, ami a CO2 elnyelődését szemlélteti. www.youtube.com/watch?v=Ot5n9m4whaw
Tegyük hozzá, hogy sajna ez a videó kiválóan szemlélteti, hogy ebből a kérdésből hogy csináljunk pszudotudományt. Az emberek megnézik és megijednek, miközben a következő fontos 2 dolgot azért figyelembe kell venni: 1 a kísérletben szereplő hő kamera egy bizonyos frekvencia szerint, keskeny sávban mutatja az elnyelődést, mint ahogy a CO2 elnyelési spektruma több meglehetősen keskeny sávot tartalmaz (szemben pl a vízével) 2. A kísérletben szereplő gyertya 700-1000 K körüli hőmérsékletű (aminek sugárzásába bele esik az egy CO2 elnyelési sávja). A felszíni sugárzás azonban 300 K hőmérsékletű sugárzásnak felel meg, abba egy másik elnyelési sáv avatkozik bele.
Az hogy tehát a gyertya fényének hőmérsékleti sugárzásának elhalványulását látjuk, csak áttételesen, egyéb tényezőket is figyelembe véve alkalmazható a felszínű hőmérsékleti sugárzásra.

A legfontosabb befolyásoló tényezőket a következő ábra szemlélteti: clivebest.com/blog/wp-content/uploads/2010/01/595px-atmospheric_transmission.png

Az üvegházhatás szempontjából 2 fontos sugárzás szempontjából a Föld légköre nagymértékben átlátszó: a Napból érkező 5500 K-es hőmérsékleti sugárzás és a a felszíni 300 K körüli alacsony hullámhosszú sugárzás.

Az ábrából látható, hogy a légkör elnyelését kb. 90%-ban a vízgőz alakítja. A 300 K körüli elnyelési sávok alacsony frekvenciás határát befolyásolja a CO2 egyik keskeny elnyelési sávja 18 mikrométeres hullámhossz tartomány környékén.

A CO2 gáz valós elnyelési tulajdonságait 1938 körül Guy Callendar kutatta elsőként ő magyarázta és mérte ki a légkör egyfajta telítődéséből adódó logaritmikus összefüggést. Gyakorlatilag ha már egy molekula elnyelte a fotont, akkor egy másik már nem tud elnyelni, bármennyire is növeljük a gáz mennyiségét. Egy szint fölött töblet elnyelődést a gáz nem okoz. Azonban, ha van más frekvencia, ahol az energia, egy magasabb hőmérsékleten el tud szökni, van ilyen ablak, akkor a hőmérséklet emelkedés után ott fog kilépni. Az ábrából látszik, hogy a CO2 önmagában, de a vízgőz sem tudja becsukni az alacsony frekvenciás ablakot, ezért a Vénuszhoz hasonló megszaladó klíma kialakulása gyakorlatilag lehetetlen!

A fentiek eredményeképp elmondható, hogy a jelenlegi klíma üvegházhatás nélkül a felszínen kb. 30 fokkal lenne alacsonyabb. kb -15 C fokos átlaghőmérséklettel. Azonban ehhez kb csak 3 fokot ad hozzá a CO2, a többi nagyrészt a vízgőz hatása!
Monsoon Blog Az 51-es felvétel 2017.08.07 01:13:32
Mára általánosan elfogadott, hogy a 20. század egyik legnagyobb jelentőségű tudományos felfedezése a DNS kettős hélix szerkezeti modelljének megalkotása, amelyért Watson, Crick és Wilkins 1962-ben Nobel-díjat kapott. A bizonyítékot egy röntgendiffrakciós felvétel jelentette: a Photo 51. Csakhogy azt…..
A ritka esetek egyike, amikor kizárólag címe alapján választottam egy könyvet. A német változat ugyanis a „Holokauszt - Amiért ismét megtörténhet” – alcímmel jelent meg. A szenzációhajhászás ellen jobbára immunis vagyok, de mert érdekel a téma, most bedőltem. Ebből már látszik, hogy – részben –…..
NEXUS6 2016.06.12 13:01:01
Jó könyvnek ígérkezik. De látni 1-2 logikai bukfencet.
Hitler logikájának leírása, annak a malthausi, naiv szociál-darwinista elméletnek a bemutatása szinte hiánytpótló. Rá is világít arra az ellentmondásra, hogy miközben a neonácik az inkább ebben, mint a klasszikus nacionalizmusban hívö Hitlert istenítik, ezen eszmék újjabbkori reinkarnációját az általuk is kedvelt konspirációs elméletekben az illuminátusokra, gyíkemberekre meg a zsidó nagytőkésekre vetítik.
Az szintén fontos szempont, hogy az orosz identitásnak, egyfajta rendszerváltásokon átívelő ideológiának is fontos eleme a holokauszt és Auschwitz, a népirtásnak ez a hatalmas mauzóleuma elfedi azt a tényt, hogy a szovjetek milyen szinten művelték ugyan ezt. De ugyan ez igaz valamilyen mértékben a többi szövetségesre. Nem feltétlenül kell azt hinni, hogy a népirtások műfajában a holokauszt monopolizásával csak a zsidód profitálnak. Nem, a nagyhatalmi politikának egy nhatékony eszköze bármi más népirtás elfedéséhez.
Az államok megsemmisítésének problematikája az meg egy modern és nem II. Vh tapasztalat a nyugat részéről. És igen itt csúszik át az aktuálpolitikába, meg kezd ellentmondásos lenni, alapvetően amiatt hogy a leírtakkal ellenétben a PC szlogenek mellé áll. A hitleri háborúk alapja az a gondolat volt hogy a közeljövőben valami nagy katasztrófa várható, és ő a németnép, Európa, az emberi faj megmentője. Szerintem van egy kis párhuzam ebben és mai nyugati média által, és ebbe ez a könyv is beletartozik, sugallta közeljövő képben.
A tanulság, hogy vigyázni kell az olyan önmagukat beteljesítő jóslatokkal, mint a náci ideológia a CT, meg PC rémhírek, mert bizony pillanatokon belül meghalhat néhánymillió ember.
 Kedves Jóindulatú Felebarátaim!  Azért fordulok hozzátok, hogy elmagyarázzam nektek, miért van Európában manapság ilyen sok rasszista, idegengyűlölő, antiszemita, összefoglalva náci ember. Közös jellemzőjük, hogy ellenzik a bevándorlást. Ezekből az emberekből rengeteg van, nézzétek meg a cikkek…..
NEXUS6 2016.02.22 15:58:43
@Eszter8826: Az a gond, hogy a 3 nagy politikai oldalt: konzervatív, szocialista, liberális simán összemossták. Nem csak az átlagember, hanem a média, sőt maguk a pártok is. Ilyen szempontból mindenki populista, ha ez alatt az érthető, hogy adott alapból elmozdulva szavazatmaximalizálásra és nem a saját értékrendszer érvényesítésére törekszenek. Ha az emberek kicsit műveltebbek lennének akkor a második ilyen baki után valszeg dobnák a gumigerincű politikust. De a média alacsony szinvonala (szenzáció ipar vs. oknyomozás) pontosan jól támogatja a jelenlegi zavaros helyzetet, nem okítja a tömeget.
A 3 nagy irányzatból, azok párosításaival gyakorlatilag minden demokratikus párt kirakható, szoclib, liberális konzervatív (lásd CDU), és nemzeti szoci is. Miközben a szocik/kommunisták viszonylag jól átvészelték az előző évszázadot, annak ellenére, hogy Sztálinelvtárs lekén azért többször annyi élet szárad, mint Hitlerén. Még is a szocik szalonképesek maradtak, miközben a nemzetiszocialisták gyak a sátán szinonimájává lettek. A jelen helyzetben pedig lehet hogy autentkusabb lenne pont a szocikkal rémisztgetni a közérdeműt, hiszen a gulágok, Recsk, a lakosságcsere (gyak kvótázás) rájuk volt jellemző.