Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tbjárulékfizető

0 bejegyzést írt és 425 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis blog!   Nekem mindig jó véleményem volt az orvosokról és a történtek után is megmarad bennem a kellő tisztelet irántuk, ennek ellenére azt kell mondjam, hogy azért ők sem egytől egyig alkalmasak arra a hivatásra, amelyet választottak maguknak. Csak röviden…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Praxis blog! Többször…..
tbjárulékfizető 2011.11.10 17:12:23
@Lángharcos: a hatóság azt csinál, amit a törvények megengednek.
A törvényeket a személyiségi jogok tiszteletben tartásával alkották meg. Mármint a tetves, elhanyagolt gyerek családja személyiségi jogainak tiszteletben tartására.
Borsodi ismerős tanár mesélte: a nagylányt hazaküldte, mert tetves volt, az anyja perceken belül ott balhézott, mert a lányét megalázták. Az asszony fején láthatóan nyüzsögtek a tetvek.
Tehát az óvónő az állását kockáztatja, ha elmondja, melyik szülőre haragudjanak a többiek.
Amúgy a keleti országrész felől terjed a rüh, a szifilisz és más nemi betegségek. ( index hír)
tbjárulékfizető 2011.11.11 11:58:09
@Lángharcos: Ez az elmélet és ezzel egyet is értek.
De próbálja meg lezavarni a sofőr a fent leírt külsejű csoportot pl Pétervásáránál. Visszafelé egy egész banda várja majd ( tényleg megtörtént) Tehát a kérdés az, hogy a történet hol játszódott le. Borsodban már nem lehet senkit hazaküldeni. A jogvédők telefonszámát még az analfabéták is ismerik.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt Praxis blog!   Egy…..
tbjárulékfizető 2011.08.18 16:57:54
@Dr.laikus PhD: én voltam bárányhimlős régen. + 3 év Medrol.
Hogy visszatérjün az alapkérdéshez: találkoztál feleősen dolgozó tornatanárral? Én másodjára is összeakadtam ilyen fogdosós pasival, akkor a fiam osztálytársai és a szülők panaszkodtak. Hatástalanul!
Menstruáló lányokat felzavart a kötélre és a bordásfal tetejére, mert panaszkodtak. De legalább iskolaigazgató nem lett, beleszólhattunk a pályázatok elbírálásába és ennek volt hatása.
A posztolót nem értem, nagyon hatásosan és egyszerűen elintézhető a dolog, lehet az iskolaorvos munkáltatójánál panaszt tenni, ha az iskola elzárkózik. De személyesen mindent, nem telefonon. Hihetetlen, hogy a szülő elől egy iskolaigazgató inkognitóba tud vonulni. Szóval kételkedek némiképp a dolgokban.
tbjárulékfizető 2011.08.18 17:13:09
@Pendely-tengely: abból lesz általában, akinek sikerül a kapcsolatai révén- itt a fenntartót kell jól ismerni-sikerül egy ilyen állást találnia. A többi mellé. Mert mellette Ő az egyik körzeti orvos is és ha szerencséje van, még üzemorvos is lehet.
Mivel más a főnöke, mint a szakorvosnak, kicsit arcoskodhat, felülbírálhat.
A szakorvos-ha kellően önérzetes lenne- azért már felemelte volna a telefont.
Láttam én már olyan zárójelentést, ahol az edelényi tüdőkórház orvosa pontról-pontra leírta a háziorvosnak, hogy a laboreredményeket hogy kell érteni, az adott betegséget hogyan kell kezelni és miért nem volt jó az általa alkalmazott kúra, illetve miért is kell a beteget továbbküldeni magasabb ellátású helyre.( itt is én erősködtem, hogy a lányt vigyék tovább, mert megfullad)
tbjárulékfizető 2011.08.18 17:16:51
@pancel: Igazad lenne, ha tényleg nem tornáztatnák. Az anya ezt írta:
'Ott megnézték a gyereket, majd megállapították a betegséget és amellett, hogy rendszeres úszást, illetve hátizom edzést javasoltak fiam számára, amit mai napig el is végez napi rendszerességgel. "
Tisztelt Praxis blog! Március közepén elveszítettem édesanyámat, aki 74 éves lett volna a nyáron. Semmiféle ismert betegsége nem volt, leszámítva a kissé magas vérnyomását, amelyre gyógyszert is szedett. Fiatalos, mindig jó kedvű és életvidám teremtés volt, amit nem…..
tbjárulékfizető 2011.06.10 12:39:51
@Hatodéves: mit csinálnak az orvostan hallgatók nyáron?
Mi segédmunkásnak mentünk, ha letelt a nyári gyakorlat. Én pl. pakura lefejtőben is dolgoztam ( voltam, vagy 50 kg, délutánra talpig szutykos)meg egy kohászati üzem gázátadójánál, meg egy csomó nem lánynak való helyen.
Később a szerelők nem tudtak átvágni ellenőrző mérések során ( ezt nagyon utálták), mert addigra már én is tudtam minden trükköt.
Miért nem mehetnek el a hallgatók nyáron ápolónak a kórházakba? Elég sok beteget láthatnának nap közben,többet tanulnának, mint a könyvekből.
tbjárulékfizető 2011.06.10 12:49:40
@gtbiker: rossz lehet érezni, hogy korlátaid vannak, nem tudod"mitől lennél jobb náluk"
Egy idő múlva majd az lesz a gondod, hogy hol kapsz munkát, az sem lesz könnyű. még örülnél is egy közalkalmazotti státusznak.
Viszont mit akarsz az atomerőműben ?( már több is van? Én csak Paksot ismerem, az egyetemi berendezéseket nem nevezném erőműnek)
A hozzáállásoddal talán lehetsz orvos, de az atomerőművet kerüld, ha kérhetem. Ott csinálsz nagyobb kárt.
tbjárulékfizető 2011.06.10 13:15:18
@gtbiker: nem személyeskedés, kíváncsiság: Mit akarsz egy atomerőműben csinálni?
Tisztelt Praxis blog és kedves olvasók!   Szeretnék felháborodásomnak hangot adni. Az elején azért azt is elmondanám, hogy magamat is hibásnak tartom a történtek miatt, ennek ellenére tarthatatlan az az állapot, amely némely kórházakban eluralkodott.Egy elég komplikált műtét…..
tbjárulékfizető 2011.06.10 12:20:55
@látjátok feleim szümtükkel: van olyan munkaviszony és munkahely, ahol kell a laptop a kórházban is. Nem kómában fekvő beteg esetén, hanem pl nálam, mert a gyógyszeres kezelés és a vizsgálatok mellett bőven meg tudtam oldani a dolgomat. Ami nyilván kevesebb, mint nem kórházi körülmények között, de szükséges a határidők miatt.
A felelősséget is vállaltam, ha eltűnt volna a laptop, akkor leírom a veszteséget. De mindig igyekszem jó kapcsolatot építeni a szobatársaimmal ( elég gyakori kórházjáró vagyok) és közösen megoldjuk az őrzést.
Nekünk is voltak " látogatóink", ezért kell a dolgot megszervezni.
Éjszakára nem a szekrénybe zártam a laptopot, hanem az ágyam melletti éjjeli szekrénybe, az ajtaja elé pedig oda állítottam egy üveget, rajta egy pohárral, ami csörög, ha valaki ki akarja nyitni az ajtót a sötétben. Hát így.
tbjárulékfizető 2011.06.10 12:23:37
@látjátok feleim szümtükkel:táppénzt nem szoktam kérni, ha kórházban vagyok. Erre jó a kötetlen munkaviszony.
Kedves Praxis blog!   Nem gondoltam, hogy egyszer nekem is rossz tapasztalatról kell írnom, de leírom. Csak azért, hogy mások tanuljanak belőle. Ha gondolod tedd ki a blogra.Kisfiunknak (3 éves)hétfőre láza lett, rossz volt a közérzete. A gyerekorvoshoz kedden mentünk,…..
tbjárulékfizető 2011.06.08 16:46:02
@Leroi: @beste: Alakul a véleményünk, szerintem egyetértünk a következőkben:
A szülő alapból nem tudja, mit kell tenni.
A gyerekorvos is jobban jár, ha mindent elmond a szülőnek és ha az nem kérdez, akkor erre fel kéne figyelnie.
Valamit jobban tudtak Erdélyben, mert a többi gyerekorvos azért nem volt ennyire spiccen. Nekem Hartwig doktor úr-had írjam le a nevét- még orvosi könyvet is mutogatott, ha valahol elakadtunk, nem akadémikus kijelentései voltak, hanem könyvet elő és néztük.
Ez számomra a bizalom maximuma volt, nem akart tévedhetetlennek látszani.
És végül arra biztatott, hogy SOHA ne fogadjak el semmit kontroll nélkül, senki nem tévedhetetlen.
Tiszteletem! Édesapám nemrég majdnem életét veszítette a figyelmetlenségnek és a nem kellő körültekintésnek köszönhetően. Csak az Isteni gondviselésnek köszönhető, hogy még ma is közöttünk lehet. Elég sokáig küzdött hasfájással, többször előfordult az is, hogy…..
Tisztelt blog!   Arról szeretnék érdeklődni a kedves olvasóktól, hogy a hálapénz vajon valóban a beteg háláját hivatott kifejezni és opcionálisan adható, vagy esetleg olyan dolog, ami mára már elvárás az orvosok részéről? Én magam eddig úgy gondoltam, hogy az első…..
tbjárulékfizető 2011.06.03 14:55:38
@belekotyogok:
Van a családunkban munkanélküli, több is. Van kiskeresetű tanár. Miért ne tudnám elképzelni ezt a helyzetet? Én magam kétszer voltam munkanélküli. 51 évesen új szakmám lett, ehhez főiskolát végeztem.

De azt is hozzátettem, hogy nem várunk a sült galambra, valamit teszünk.
Én elmentem " rangon aluli" munkát is végezni, míg a megfelelő, a szakképesítésemet és tapasztalatomat használó munkahelyem lett, nem rövid idő alatt.
Az egyik rokonom pl. 3 évig ingázott Magyarországon, két hetente 1 napot volt otthon, mert az ország másik végében kapott munkát.
Egy másik rokonom irodavezető végzettséggel, óriási tapasztalattal takarítónő és házi betegápoló.
Nem tetszik egyikünknek sem ez a helyzet, de ezek azok a körülmények, amik között élni kell.
Változtatni kell, ez egyértelmű, de kinek, hol és mivel kell kezdeni?
tbjárulékfizető 2011.06.03 14:58:26
@belekotyogok: még valami. Tudod, mennyibe kerül egy temetés?
Egy közepes árú koporsó? Talán nem időszerű és nem gondoltál még erre.
az öregek tudják és erre félretesznek. (Amúgy orvosra is.)
Na, ha utána jártál, akkor sokald a 60 ezer Ft-ot.
tbjárulékfizető 2011.06.03 15:16:37
@mákonya: válaszolok és ezzel befejeztem a mai levelezésemet.
1/
Tényleg ez a szabadság ára, egyeseknek szabad rablás volt, már az első 5 évben eltűnt az állami vagyon nagy része. Másoknak és ez a többség, lassú, vagy gyorsabb lecsúszás, de megállíthatatlanul.
Miből fizetnék meg az embereket, ha nincs tényleges termelés? Sem a mezőgazdaságban, sem az iparban? Ami már nincs is jóformán.
Ennyit a körülményekről.
2/Egyetlen mondatomban sem írtam le, hogy tetszik az egészségügyben kialakult helyzet, csak annyit írtam, hogy ez a realitás.
Nekem- de csak nekem- egyszerűbb, ha ismerem a tarifát, akkor vagy kifizetem, vagy máshová megyek. De a tojástáncot nem szeretem, mert vissza kell menni varratszedésre, utókezelésre, stb. és hátha nem találtam el az orvos "belső értékelését. " Azt nem írtam, hogy legyen kifüggesztett tarifa, bár nekem nem lenne ellenemre. Döntési helyzetbe hozna: ki tudom fizetni és akkor folytatom, vagy nem tudom kifizetni és más megoldást keresek.
Tisztelt Praxis blog! Nehéz nekem beszélnem, vagy írnom édesanyám haláláról. Mégis úgy gondolom, hogy jobb, ha megírom a történetét. Nem bűnbakot keresek, de meg kell, mondjam, úgy érzem, hogy halálában részben a mentősök is felelősek. Édesanyám 52 éves volt mindössze,…..
tbjárulékfizető 2011.05.22 22:51:39
@Neduddgi: @adamantium: döntsétek már el végre!
A kommentekből tanul sok laikus és most jó lenne tudni, mi a helyes tennivaló, mit tehet egy szomszéd, vagy hozzátartozó ilyen háztartási balesetnél? A mentőknek már telefonált.
T.Cím! Sajnos, amit a cikkben olvastam, nem egyedi történet. Tudom, hogy az egészségügy nehéz helyzetben van, ezért sok mindent meg is értek.....de az udvariasság, kedvesség, együttérzés, emberség...nem kerül pénzbe! A Péterfy kórházzal nekem is rossz tapasztalataim vannak.…..
tbjárulékfizető 2011.05.17 20:58:53
@Dr.laikus PhD: A kortizonos állapotot ismerem, más így a világ, idegesítő minden.
Segít a fizikai terhelés, amennyit megengednek az orvosaid. az után kicsit elnézőbb leszel.
A pánik beteghez meg annyit, hogy a hasonló tünetek miatt a 90-es évek végén a munkahelyemről vittek orvoshoz, már menni sem tudtam, olyan gyógyszereket kaptam, amik ideiglenesen segítettek, a pulzusom normális közeli lett, de ezek néhány hét után más, újabb rosszulléteket okoztak. Végül a kedvenc természetgyógyászomat felkerestem, aki a nyaki csigolyáimat kimozgatta. Amit értettem abból, amit mondott, az az, hogy a feszültségtől, rossz testtartástól az itt lévő izmok megfeszültek, nyomták a nyaki csigolyáknál futó idegeket, így a szívideget is. Hogy ebből mi igaz, nem tudom, de kb. 10 évig nem volt gondom gyógyszerszedés nélkül sem a szívritmusssal, sem a vérnyomással és nem voltam pánikbeteg.
Lehet, hogy ez anatómiailag butaság, nincs is ott ilyen ideg, de ez az eredmény szempontjából nem releváns, a javulás azonnali volt és tartós.
Sziasztok!   A minap egy iskolai baleset során 7 éves kisfiam szemébe véletlenül belekapott az egyik osztálytársa. A szeme elég csúnya lett pillanatok alatt, az osztályfőnöke egyből hívott minket, hogy bevérzett a kicsi szeme, vigyük haza az iskolából és onnan a szemészetre.…..
tbjárulékfizető 2011.05.13 12:12:23
@tris: néhány információ azért még kéne.Hány éves vagy, melyik építőipari cégnél dolgozol( bár ez utóbbi szinte mindegy, most nem ez a sláger műszaki terület) , nyelvtudás, számítástechnikai ismeretek.
És igen, a multi cégekről van szó.
autóipar, logisztika, informatika, általában gépész és villamosmérnökök.
Meg az ország melyik részéről van sz: gőr környéke, Budapest, vagy nagyon vidék. De mégis van elmozdulás, a kezdő fizetések ezeknél a szakmáknál nagyobb, mint ami az enyém volt 40 év után ( én is mérnök vagyok)
De legalább a gyerekemnek már jobb lett.
tbjárulékfizető 2011.05.13 12:13:00
tbjárulékfizető 2011.05.13 12:14:01
@stevekoti: kibicnek semmi sem drága?
Sziasztok! Olvastam a blogotokat, és gondoltam, leírom az én őrjítő történetemet, mert annyira nonszensz. Ha nem a saját szememmel, fülemmel látom, hallom, el sem hiszem. A páromnak régen volt egy súlyosabb Achilles sérülése. Sok évvel később meghúzódott és fájt neki, elment…..
tbjárulékfizető 2011.04.13 16:32:43
@Dr.laikus PhD: Nyirokmasszázzsal foglalkozik néhány gyógytornász is, anno a váci kórházban kezeltek egy baleset után és ők ajánlottak egy kolléganőt, aki helyre tette a kezem.
Szerintem náluk érdeklődj. Az én ismerősöm már elköltözött egy dunántúli fürdővárosba.
Tisztelt Praxis blog,   Ez a történet életem egyik legkeményebb kórházi története, úgy hogy a családomban több orvos is található és azt hiszem nyugodtan mondhatom, alaposan ismerem az egészségügy helyzetét, a közalkalmazott orvosok és ápolók körülményeit,…..
Kedves praxis olvasók, orvosok, betegek! Kérek mindenkit nagy tisztelettel, hogy ha egész véletlenül, ne adj Isten kórházba kerültök, akkor ne legyetek annyira hülyék, amilyen én voltam. Eszetekbe se jusson magatokkal értéket vinni a kórházba, vagy olyan tárgyat, ami a szívetekhez…..
Sziasztok! Néhány évvel ezelőtt édesanyámmal voltam otthon. Ő házimunkát végzett amikor rosszul lett. Hirtelen nagyon fájt a feje és rá pár percre már az eszméletét is elvesztette. Természetesen kihívtam a mentőket, akik beszállították a kórházba. Én nem szívesen, de…..
Sziasztok! Sajnos nekem tragikus élményem van az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézettel kapcsolatban. 2010 július15-én ott hunyt el Édesanyám tüdőfibrózisban. Igazából nem sok mindent tudok a kórházról. Háromszor került be, ebből egyszer voltam látogatóban halála…..
tbjárulékfizető 2011.03.15 15:33:25
@Bikli néni: @SusanneF: a betegségemről és az állapotomról nem szeretnék írni. Mint miklos.rabai írta: olvasni, sokat olvasni róla. Hát ez nem mindig jó, mármint, ha túl sokat tudsz róla.
Kórházba gyógyszer beállításra szoktam menni, meg eleinte kivizsgálásra, meg néha egy kis feljavításra ( nagy adag szteroid vénásan) Ez a betegség nemcsak súlyos, hanem alattomos, nehezen felismerhető betegség. Nálam három évig tartott, míg diagnosztizálták.
Kórházba menni nem jó, mert látok különböző stádiumban lévő "sorstársakat" és azért sem, mert mint most is, betegebben jöttem ki, mint ahogy bementem. Minden ott lévő betegségből könnyen elkapható bármi. A gyógyulás meg igen hosszú itthon.( A családot pl. ezért sem engedem be látogatóba.)
Nyugdíjas vagyok egy hete, de még dolgozom. És -bár alig tudok lábra állni- tegnap megmetszettem a szőlő 1/3-át. Tavaly még majdnem az egészet, de most ennyinek is örülök. és már egyedül fel tudok menni a kertből a házba, 6 lépcsőfok. Ez a múlt héten még leküzdhetetlen akadály volt.
Ma már én főztem.
Minden nap egy kicsivel több sikerül.
Szóval ez a betegség ilyen, itthon is meg kell küzdeni minden mozdulatért, minden korty levegőért. Csak foglalkozni nem szabad vele. minden mással igen.
tbjárulékfizető 2011.03.16 12:49:26
@Eleven Ezüst: Mint mondtam, sok mindent tudok erről a betegségről és nyilván nagyon sokat nem. A cisztás fibrózis, mint a szövegben is benne van, a gyerekek betegsége, örökletes, és mivel alacsony a túlélési esély, nem a felnőtteké.
Sok egyéb fibrózis is van, foglalkozásonként felsorolva ( pl farmer, bányász, stb) és van ismeretlen eredetű, na ez az enyém.
Lehet fertőzéstől, környezeti ártalomtól, autoimmun, a lényeg, hogy az eredet ismeretlen. jelenleg nem gyógyítható, csak lassítható, tüdőátültetés fiataloknál javasolt és az autoimmun eredetűnél meg felesleges is. ( azt a tüdőlebenyt is megtámadja)
A mérsékelt terhelés jót tesz 8 csak elkezdeni nehéz), mert a letapadt, hegesedett felületet kilazítja, megmozgatja.
Bizonyos idő után oxigén szükséges a fizikai terheléshez, de a terhelést feladni nem szabad.
Én ennyit tudok, a szakemberek nyilván többet.
@apolka11: Köszönöm az együttérzést. Igyekszem nem foglalkozni a betegségemmel, és élem az életem, míg lehet.
tbjárulékfizető 2011.03.16 20:43:00
@bauchi: tudok ajánlani egy jó csontkovácsot.
Egy keddi napon elvittem a 13 éves lányomat a háziorvosához/csepeli gyerek rendelő/,mert 39,5 volt a láza,fájt a mellkasa és nehezen vette a levegőt! Közölte a drága doki,hogy no para,csak vírusfertőzés,semmi tennivaló,csak lázcsillapítás+C vitamin. Oké,gondoltam,de délutánra…..
tbjárulékfizető 2011.03.03 18:58:11
@marand22: a nagyját azért eltaláltam.
Tüdőgyulladása volt, bakteriális, nem A típusú.
Fájt a háta és zihált, lázas volt.
Kopogtatásnál valaminek gyanúsnak kellett volna lennie, hátfájás és hol kongó, hol tompa hangok: Mellhártya gyulladás. És én nem vagyok háziorvos.
tbjárulékfizető 2011.03.03 20:54:51
@TamásD: ha ennyi helyen olvasod a helytelen használatot, miért tőlem kérdezed? De értem a célzást. Tehát igen, atipusos, de az ember felületes és így ragadt meg.
tbjárulékfizető 2011.03.04 10:58:53
@rikavagyok: nem tudom, mire válaszoltál.
De mivel sok minden elhangzott eddig, foglaljuk már össze:
Hörghurut: szörtyög,súrlódó hangok is vannak, ahogy a folyadék a hörgőknél mozog, idővel felszakad, produktív köhögés, vírus esetén fehér, baktériumnál színes.
Tüdőgyulladás: gyengeség, nagy láz. légszomj, hallható hangja ( szörtyögés pl.) nincs. Később bő köhögés, antibiotikumra gyógyul, vagy ha elhanyagolt első napokban szteroid is kell.
A száraz mellhártya erősen fáj, súrlódó hangok, légszomj, magas láz.
Vizes mellhártya:kopogtatással észlelhető, láz, légszomj.
PTX: röntgen nélkül nem tudom, hogy ismerhető fel, sürgős ellátást igényel, géppel szívják a tüdő és a mellhártya közötti területet, a beteg szorgalmasan fújja a kesztyűt, hogy a tüdő felfújódjon és a hártya kitapadjon.
Ennyit tudok.Egy szülő ebből mit vehet észre?
Praxis Vér és mocsok mindenhol 2011.03.02 16:30:00
Tegnap jöttem ki egy budapesti intézmény nőgyógyászatáról(maglódi út), szeretném megosztani mindenkivel megdöbbentő tapasztalataimat. (eü-i végzettséggel dolgoztam eü-ben 17 éve, de ami akkor volt, és ami most, az minden képzeletemet sajnos alúlmúlta).  A lényeg, hogy…..
tbjárulékfizető 2011.03.02 21:44:26
Akkor most én is mesélek a kórházi élményemnek erről a vonatkozásáról:
Amikor észrevettük, hogy a vállalkozásban dolgozó takarítónő hogy dolgozik ( a WC-t tisztító ronggyal takarította a hűtő tetejét,) onnantól a következőket csináltuk:
Egy üveg Domestost hozattam be, ezzel mosogatta el mindenki az evőeszközét.
azt a mosdót naponta kitakarítottuk-ráértünk-egy erre szakosított takarító kendővel. Ezt egy másik betegtárs biztosította.
A mosdóban a másik mosdót szintén letakarítottuk egy ott rendszeresített takarító kendővel naponta. Takarítás után.
A padló időnként tocsogott a víztől, mert felmosónk nem volt, de a zuhannyal időnként a mosdó alá is becéloztunk, így a porcicák eltűntek.
És végül minden nap lemostuk egy harmadik takarító kendővel a WC kapaszkodót, kilincset, egyéb kapaszkodókat. A WC ülőke lemosása egyéni feladat volt, de mindig tiszta volt.
És közben remekül szórakoztunk, egymást is ellenőriztük,hogy mi maradt ki, most ki a soros, stb. Mondom, ráértünk.
És a látogatókat elzavartuk a mosdó ajtajától is, kiküldtük őket a folyosóra, némi haragot gerjesztve.
Volt köztünk cigány asszony is, ( nagyon tiszta asszony volt) egyedül ő mert szólni a takarítónőnek, hogy akkor most előttünk, tiszta kendővel mosná már ki a hűtőszekrényt is. Nem szóltunk nővérnek, vagy főnővérnek, mert igazából unatkoztunk és ezzel is telt a nap, de nem hinném, hogy nem intézkedtek volna. Csaknem akartuk őket ebbe bevonni.
Az újakkal is közöltük a feladatrendszert, ha nem tudtak tevőlegesen takarítani, mert ehhez gyengék voltak,akkor ellenőrizni jártak ki.
Nosztalgiánk volt az otthoni napi rutin iránt. Szerintem így is lehet.
tbjárulékfizető 2011.03.03 20:56:17
@Leroi: viszont nagyon hasznos eszköz lenne az urulógia ambuláns rendelésén mintaadásnál.
Balatonnál nyaraltunk, előtte pár nappal tudtam meg, hogy terhes vagyok. Orvos még ezt nem állapította meg, ezt nyaralás utánra terveztem. Sajnos elkezdtem vérezni, éreztem, hogy baj van.   Párommal gondoltuk, hogy bemegyünk a keszthelyi kórház ügyeletére, talán nincs mégsem…..
tbjárulékfizető 2011.02.28 14:43:57
@Rotoxis: pcr 13.43.24 -kor feltett kérdésére válaszoltam. Megszólított.
tbjárulékfizető 2011.02.28 14:45:04
tbjárulékfizető 2011.02.28 17:50:40
@Leroi: Kérdezhetek magánban valamit, amitől most kicsit meg vagyok rémülve?
Körülbelül 1 hónapja arra ébredtem, hogy iszonyúan fáj a bal mellem. Gondoltam elaludtam, a hátam gyakran el szoktam. Azonban csak nem múlt el, és áttapogatva csomókat találtam, gyorsan kértem is időpontot a nőgyógyászhoz. Miskolci Semmelweis kórház, a doktornőnél először…..
tbjárulékfizető 2011.02.27 14:49:13
@adamantium: tegyünk különbséget abban, hogy valaki elolvas egy orvosi könyvet , vagy tankönyvet és érzi a tüneteket, és abban, hogy van az emberekben egészséges ösztön a test változásának felismerésében. Szűk mezsgyén mozgunk, mert tényleg van az indokolatlan hiszti, másrészt az emberek jó része nem figyel a belső hangra, túl sok a TV, vagy más egyéb , ami a figyelmet rossz irányba viszi.
Nem tagadom, van vonzódásom a természetgyógyászat iránt is, ebben a tárgyban is sokat olvasok, nagyon sok kóklert látok, de találkoztam olyannal is, aki diagnózisban nagyon jó volt, többszörösen igazoltan. Soha nem gyógyíttatnám magam vele, de időben jelzett a maga módján olyan problémát, ami miatt célirányosan időben mentünk orvoshoz bizonyos, alig felismerhető tünetekkel. A húgom rákműtétje pl így lett sikeres, az orvos nem értette, miért kért nagyon alapos vizsgálatokat bizonyos irányban, de ezezl egy ált. későn felismerhető ráktólszabadult.
Tehát hiszek az egészséges emberi ösztönben, ha az nincs elnyomva.
Az én történetem tavaly júliusban egy szülészeti klinikán történt. Nehéz hüvelyi szülés után egy héttel (mivel ömlött a vér belőlem egyik pillanatról a másikra) visszamentem a kórházba, ahol kiderült, hogy a méhlepény (mivel kitépték és nem várták meg, hogy magától…..
tbjárulékfizető 2011.02.26 19:02:39
@Irise: Ki mondta, hogy könyvízűen? Az én jelzőim a következők voltak:
"mégis türelemmel és okosan szóltak."
és
"és addig és olyan szinten magyaráztak, hogy biztosak lehettek, a páciens megértette őket."
bocsi, hogy megkérdezem, de a vita kedvéért, meg azért, hogy igazad legyen, már nem megy magyarul a szövegértés?
Írjam angolul is? Én ugyan nem tudok angolul, de a fiam lefordítja, ha kérem.
tbjárulékfizető 2011.02.26 19:07:22
@jágör68: légy erős, lehetséges lenne.
De a posztoló nem akar pert, ezt leírta fennebb.

Amúgy két műtétem aneszteziológiai ellátása alapján mertem megkockáztatni, amit írtam, az egyik orvos elmagyarázta, hogy mit nem tett volna meg a másik helyében. Baráti beszélgetés volt, tudottan következmények nélkül.
De ilyen nyilatkozat bármikor előállítható a műtéti jegyzőkönyv alapján. Nem sokszor láthatod, de pl. az Országos onkológiai intézetben ( Kék golyó utca) ez kint van a lázlapon. Én megnéztem.
tbjárulékfizető 2011.02.26 19:10:01
@Irise: itt most abbahagyom, értelmetlen az egész. Belemehetnék mélyebben, de akkor személyeskedünk. Legyen a tiéd az utolsó szó, OK nekem kell a magyar-magyar szótár.
Tisztelt blog!   Szeretnék megosztani önökkel egy rövid történetet. Azt kérném, hogy az elérhetőségeim ne kerüljenek ki a blogra. Előre is köszönöm!       Ismerősöm fiát vitték be nemrég a siófoki kórházba,gyógyszer túladagolással elkövetett…..
tbjárulékfizető 2011.02.23 22:22:05
@adamantium: mi a helyes válasz a véralvadásnál?
tbjárulékfizető 2011.02.24 10:11:39
@adamantium: így igaz, de a válasz mégiscsak érdekel. A trombózisos blogon te tettél fel kérdést, egyet a szakmabelieknek, egyet a laikusoknak. Én ez utóbbi vagyok.
a kérdés: Milyen laborleletből zárható ki a trombózis valószínűsége.
tbjárulékfizető 2011.02.24 18:15:33
@Irise: köszi, már én is keverem a dolgokat. Van egy csomó laborleletem, gondoltam, kicsit szemezgetek.
Jobb, ha vissza megyek a munkámhoz, ( szimultán négyet csinálok, három munkahelynek dolgozok) a mostani posztok valahogy nem hoztak lázba.
E héten tapasztaltuk meg a kisvárdai kórház sürgősségi ellátását. Párom nagymamájáról van szó. Mivel az egész család padlón van a történtek miatt én írok. A nagymama 2011. február 13-án este rosszul lett Várdától nem messze, ahol lakik. Hívták az ügyeletet, ahol az…..
tbjárulékfizető 2011.02.22 21:55:48
@marand22: A véralvadásra biztosan több érték is mérhető, én kettőről tudok: 1/véralvadási idő, amit még korrigálni is lehet valami módos, ha a beteg vérhígítót szed.
2/trombocita szám, ha az érték magas, akkor vérzékenység alakulhat ki, ami lehet oka a véralvadásnak.