Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zotyabacsi

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Retró Lurkók Videózás otthon 2021.11.08 18:00:00
Sziasztok! Demeter Norbert vagyok, [bekezdés]-díjas író és valószínűleg az egyetlen a világon, aki havonta legalább egyszer megnézi a Világ Urai című filmet és üdv a Retrolurkók blogon, ahol hétről hétre, különböző témákon átívelve merülünk alá azokba a hőn szeretett és noszalgikus 80-as, 90-es…..
Az első sikeres műtéti altatás 1846. október 16-án zajlott le, orvosokból és medikusokból álló közönség előtt, Bostonban, a Massachusettsi Általános Kórház műtőjében. William T. Morton fogorvos, éterrel altatott el egy Edward Abbott nevű pácienst, akinek John C. Warren sebész, egy tumort távolított…..
zotyabacsi 2021.07.06 15:30:35
@Frady Endre: Re-enactment of the first operation under anesthesia (ether). The actual operation took place on October 16, 1846; this re-enactment took place shortly afterwards.
Már egy hete él az új magyar dróntörvény és még mindig nem lehet azt betartva, szabályosan repülni Magyarországon. Sőt azt sem tudni, mikortól várható bármi előrelépés ezügyben...
zotyabacsi 2021.01.06 17:43:03
@Gösser söralátét: Van fogalmad róla, hogy milyen rengeteg célra használják ma már a drónokat? Van fogalmad róla mennyi minden nehezítést és költséget hoz be ez a jogszabály azoknak is akik csak hobbiból repültek? Érted mit jelent, hogy hat napja hatályba lépett egy jogszabály ami a mai napig betarthatatlan és senki nem tudja meddig? Felfogod, hogy a modellezőrepülést is ellehetetleníti, 14 év alatt ezután pl nem lehet modellt reptetni? A gyereked nem szállhat fel a ház kertjében a 13 ezres Auchan-os drónnal csak légtérengedéllyel ezután?

@Elk_nick: fel lehet ilyen lazán is fogni, de itt azért 100M Ft-ra lett belőve a felső határ, a motoros az két nagyságrenddel kisebb.
zotyabacsi 2021.01.06 18:13:11
@Gösser söralátét: nem a te kedvedért mert nem tudod felfogni, de lehet mások is olvassák. A legnagyobb nehezítés pont azoknak akik a munkájukkal kapcsolatban repülnek mert nekik fontos a szabályok betartása ami jelenleg lehetetlen.
Attila garanciális laptopja úgy járta meg az Extrem Digital-on keresztül a HP márkaszervizét, hogy a hibát ugyan kijavították, de csináltak helyette egy másikat, nehogy hiányérzete legyen. Ezek után Attila úgy pattant le az EDigital ügyfélszolgálatáról, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az…..
1886. Idilli családi fotónak tűnik, nemde? A képen a többszörös gyilkos Dennis Dilda látható, akinek megengedték hogy kivégzése napjának délelőttjén még találkozhasson családjával és egy közös fotó is készülhessen. Három órával később felakasztották..
zotyabacsi 2019.11.25 13:37:14
Egymást érik a botrányok a magyar Wizzair járatokon. Hátrahagyott utasok, durva késések, nulla tájékoztatás, zsebkendő méretű ingyen fedélzetre vihető poggyász. Meddig feszítheti az utasok idegeit egy légitársaság, hol a határ? A helyzet az hogy nagyon sokáig. Wizzairt nem igazán hatja meg egyes…..
Tegnap olvashattuk, hogy Varga Mihály Moszkvába készül, hogy újratárgyalják a paksi hitelt Putyinékkal. De hogy is jutottunk idáig? Hogyan lett az „évszázad beruházásából” a rendszerváltás utáni Magyarország legkínosabb gazdasági kudarca? Egy biztos: 14-ben Orbán tényleg a semmibe ugrott fejest…..
zotyabacsi 2019.01.28 09:16:25
Egy másik tanulságos oldal: www.energy-charts.de/energy_pie.htm?year=2018
37.5%-a a német áramtermelésnek szénerőművekből származik.
A Tenable adott ki egy figyelmeztetést, amely szerint a TP-Link WR841N sorozatú router eszközei olyan összetett sérülékenységgel rendelkeznek, amelyen keresztül távolról is átvehető az irányítás a router, és azon keresztül a mögöttes hálózat felett...
Június volt, s ujjongtunk: nyaralás! Összecsomagoltunk, és irány a reptér, hiszen repülni hív a magas ég! Viszonylag jól értünk ki, csekkolni nem kellett, mentünk a biztonsági ellenőrzéshez. Ilyenkor mindig eszembe jut Robert Harris Szellemíró című könyvének sokkolóan mély gondolata: "Az utazást…..
zotyabacsi 2018.08.24 13:07:24
@dreia: Kedves dreia! Ez az alacsonyan repülnek spórolásból honnan jött Önnek mint információ?
A Bexsero-ról szóló cikkünk megjelenése óta eltelt időben történt pár fejlemény e védőoltással kapcsolatban; most ezeket próbálom meg tömören összefoglalni. Annál is inkább, mert a cikk fő üzenete ugyebár épp az volt, hogy egyrészt jelenleg keveset tudunk, de másrészt ez igen hamar változhat, így…..
Egyik extremitásból a másikba sikerül esnie a Ryanairnek. Mi sem akartunk elhinni, hogy lényegében üresen reptetik fedélzeti csomagtartókat, de valóban ez a helyzet.  Meglepődtünk, amikor első tapasztalatainkkal ellentétes utasélmények is érkeztek kommentben, de a legutóbbi két ryanaires utunk…..
  Képzeld el, hogy egy rutinműtétre kell befeküdnöd egy kórházba. Régóta halogattad már, hiszen mindig volt jobb dolgod, mint egy kórteremben lábadozni. Győzködted magad, hogy bonyolult összeegyeztetni a napirendeddel, meg a szabadságodat sem pont így akarod eltölteni, de valójában kicsit félsz az…..
Két SSD is landolt nálam, aminek kifejezetten örültem, hiszen még egyetlen kínai számítástechnikai alkatrészt sem teszteltem. Mivel ma már mindenki SSD-re telepíti az operációs rendszerét, ezért egy konfiguráció kihagyhatatlan része a memória alapú tároló. A Blitzwolf 120…..
Ha nálad még soha nem volt muslica (vagy muslinca – mindkét alak helyes ;)), akkor ez a cikk nem neked szól, mert bizony a kis dögöktől való megszabadulásról fogok írni!  Nem mondom, hogy nem vagyok kicsit rendetlen (de!), azonban olyan lakásban is megjelennek ám, ahol mindig minden tip-top. Elég…..
Ha van olyan kérdés, ami soha nem foglalkoztatott, az az, hogy Hajdú Péter házára hány kikockázott arcú biztonsági őr vigyáz, és anélkül is nyugodtan aludtam eddig, hogy tudtam volna: a Frizbi műsorvezetője kurvára nem tud fát vágni. Miért is érdekelne, egy tévésről van…..
Úgy tűnik, az emberek humorérzéke nem ismer határokat. Egy "mókamester" tavaly az üllői vasútállomásról rendszeresen a ferihegyi 31-es pályákra leszállni készülő gépekre irányított lézeres tollal világított bele a pilóták szemébe, egészen addig, amíg tetten nem…..