Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sarocker

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság nagyon nehéz megfelelő elnevezésű e-mail címet találni magunknak. Pár lehetőséget szeretnék bemutatni azoknak, akik elfogadható e-mail szolgáltatást keresnek, normális névvel, anélkül, hogy fizetniük kelljen.  De melyik a legjobb? Ne felejts el szavazni! ..
sarocker 2017.01.12 12:38:02
@Giggsy: Mindig is utáltam a címkézést. Mármint azt a fajta címkézést, amit folderek _HELYETT_ kell használni. Outlook.com-ban az a jó, hogy van folder _ÉS_ címke. Azt használod, amelyiket akarod. Én mindkettőt.
Azt hittem idén már elengedhetem ezt a dolgot az ősz beköszöntével, de sajnos nem tehetem, mert ma megint megbotránkoztam az egyik aluljáróban. És miért is? Mert egy fiatal srác fekete cipőhöz fehér vastag sportzoknit vett fel, persze háromnegyedes nadrágban, és közben azt hitte, hogy iszonyú jól…..
sarocker 2016.09.28 16:13:19
Belsőség Ne rohanj! 2014.11.20 10:52:27
Talán fel sem figyelünk erre a majd kétéves videóra, ha nem a híres Abbey Roadon készül. Igen, ott, ahol a Beatles legendás fotója készült. Ezen a zebrán gyakran turista tömegek fotózgatják magukat, hogy leutánozva a világhírű lemezborító fényképét egy igazi londoni…..
A napokban vérfagyasztó tudósítás látott napvilágot, mely szerint egy angol kertész meghalt, mégpedig az igencsak veszélyes sisakvirág mérgétől. Az ilyen hírek hallatán általában megborzongunk, aztán hamarosan el is felejtjük a dolgot, pedig ezek a tragikus végkimenetelű…..
sarocker 2014.11.12 09:40:44
sarocker 2014.11.12 13:49:05
sarocker 2014.11.17 15:26:25
@drbuboo: Amennyire én tudom, a tiszafa minden része mérgező, a magja a leginkább, aztán a levelei, a kérge és még a fájából is mutattak ki mérgező alkaloidákat. Egyedül a magköpeny méreganyagmentes.
Akarod tudni, hol tartasz? Ha mondjuk 30 éves vagy, akkor eddig mintegy 12 évet töltöttél felnőttként. Az előtte lévő részt nem számítom be. Sehová nem igyekeztél, minden egyértelmű volt, felelősség egy szál se, döntéseket az életedről aligha hozhattál. De ez a 12 sem teljesen felnőtt. Most nem…..
Ebéd után összefutottunk Bandival a szalonon, megbeszéltük, hova és mikor megyünk majd este mászkálni, jót vacsorázni, de valahol ennek a traccsnak a közepén úgy bukott ki belőlünk szinte egyszerre, hogy – „te láttad azt a standot a Yamaha mellett?" – mintha megpillantottuk…..
sarocker 2013.11.25 12:14:59
A harmincharmadik emeleten szürcsölöm a frissen főzött zöld teát. Szól a Tankcsapda, hirtelen ez került a kezem ügyébe, hogy felpörgessen. Felismerések éjszakája ez: nemrég tapasztaltam meg, milyen az, amikor gombnyomásra meleg vízsugár veszi célba a csupasz seggemet, rájöttem,…..
sarocker 2013.11.19 11:55:19
@ommm: He? Akkor miért fűtési szezonban nő a szálló por mennyisége? Akkor koszosabb a város? Nem, a szálló por _leginkább_ égéstermék (füst): fa tüzelés, szén tüzelés, olaj tüzelés, és természetesen ide tartozik a dízel üzem is. Ezen kívül elég nagy mértékű még a gumiabroncsok kopásából eredő por is.
Az ősz a szép színek, a levélhullás és a ködös, borongós hangulat fővédnöke, bár sokan nem szereti ezt a hűvösödő, zimankós időszakot. Nekik, és igazából mindenki másnak is tartogat azonban olyan dolgokat az ősz, melyek szerethetőbbé teszik ezt a nem túl népszerű…..
TComment Menyit ér a szervizkönyv 2013.09.16 06:15:00
Odasétálok, bemondom a rendszámot, lekérdezi a számítógépből, hogy az elmúlt öt évben összesen kicsit több, mint 950.000 forintot hordtam ide időszakos szerviz címén. Megérte? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
TComment Igazodjunk a hülyékhez? 2013.08.28 07:27:39
Ha nem ismerjük a szabályokat, jelek helyett használjunk szöveget? Legyen Magyarország Amerika? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
sarocker 2013.08.28 11:16:06
@qwertzu: 29. § (2): "irányjelzés azonban megtévesztő nem lehet".
sarocker 2013.08.28 11:29:22
@qwertzu: Szóval a te olvasatodban kizárólag kanyarodó főutvonal esetén tilos a megtévesztő irányjelzés? Az én olvasatomban ez az idézet pontosan ugyanazt jelenti a szövegkörnyezetben és abból kiragadva is. A te idézeteddel ellentétben.
A budai rakparton feltűntek a kerékpározás ellenfelei. Bár fogalmunk sincs, hogy merre lehetne elvezetni az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárútvonal részét is képező Bem rakparti biciklisávot, ha ott megszüntetnék, a II. kerületi ittlakunk.hu szerint mégis vannak, akik ezt…..
sarocker 2013.08.22 15:50:45
@álfirkász: Az nem kerékpárút, hanem gyalog- és kerékpárút. Nézz utána a KRESZ-ben! Ahol mellesleg 20km/h a maximum megengedett sebesség. Ezen kívül: "A gyalog- és kerékpárúton a kerékpáros a gyalogos forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti." Ez persze visszafelé is meg van fogalmazva a rendeletben.
sarocker 2013.08.24 10:08:30
Persze, miért is ne? Hiszen a füge egzotikus növény, finom a termése, és képes színt vinni a kertbe a megszokott, és valljuk be néha unalmas növények közé. A fügét legtöbbünk csak az áruházak polcairól ismeri, aszalt formában, ami ugye nem igazi, már a fügefát tekintve, mert…..
sarocker 2013.08.06 07:50:15
@ez a Kígyó éve: Mondjuk szerintem fajtától is függ. Nekünk ilyesmi fajta van, mint a képen látható, de pl. egy régebbi munkahelyemen volt egy másfajta fának nevelve. Annak a levele is sötétebb volt, és a termése sem ilyen zöldes-sárgás, hanem inkább lilás árnyalatú volt. Mivel fának volt nevelve értelemszerűen soha nem volt takargatva, mégis termett minden évben.
Mi értelme az ötvenes táblának a három sávos úton? Miért kell hetvennel cammogni az autópálya-bevezetőn? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
sarocker 2013.07.17 10:12:33
@Labasmaz: A képesség nem csak a fizikai képességet jelenti, hanem a külső korlátozások általi képességet is. Mivel szabály szerint nem haladhat 40km/h-nál többel, ezért mondhatjuk, hogy nem képes ennél többel haladni. Ha ennél többel halad, akkor az már eleve szabálytalan. Fölösleges kitérnie a kresznek olyan helyzetekre, amikor már eleve egy szabálytalan helyzetből indul ki a szituáció. Ebből kifolyólag nem mondtam magamnak ellent.

Azt, hogy nem haladhatsz 60km/h-nál kevesebbel pályán, legfeljebb az írásom végén lévő másik szabályból következtetheted: mert feltartod a forgalmat. De ha hajnali 3-kor felmész egy világ végi pályaszakaszra 30-cal, ahol égen földön nincs más közlekedő, az nem szabálytalan.

Egészen addig, amíg utol nem ér valaki, mert akkor nem csak feltarthatod, de még veszélyezteted is, ami szintén tilos.

Tehát nem önmagában az autópályára vonatkozó szabályt kell nézni, hanem komplexen az egész közlekedésre vonatkozó szabályozást.

Ha így nézzük, akkor valóban nem haladhatsz ennyire lassú tempóban autópályán, de ennek az ég világon semmi köze a 60km/h-s szabályozáshoz, az csak a járművek típusára vonatkozik, nem sebességkorlátozás.
sarocker 2013.07.17 12:25:45
@piettro: De azon a szakaszon pont ott nincs lassítás. Előtte a Sasadinál 60-as tábla van, majd a M1-M7 bevezető elejétől 70-es, majd a városhatárnál, ahol nagyjából meg is szűnik a lakott terület, 100-as. Itt sehol nincs lassítás, csak gyorsítás.

Én is sokat járok autóval. Arrafelé naponta.
sarocker 2013.07.17 14:25:55
@egysmás: Félreértettél. Én nem azt írtam, hogy a fékutat kell követési távolsággéknt alkalmazni, hanem csak arra utaltam, hogy ahhoz hasonlóan a követési távolságot is négyzetes arányban kellene növelni. Azonban közben már többen rámcáfoltak, úgyhogy hallgatok, mint a sír. :)
Az öreg autónk a mai közlekedésben olyan, mintha egy gramofonra tennénk rá a DVD lemezt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
sarocker 2013.05.08 08:49:22
@Shadowbull: "Aztan nagy derrel-durral megeloz, a falu utan fel kilometerrel meg megint utolerem az idiotajat." - Hogy ezt hogy utálom én is! Az kevésbé szokott zavarni, ha a települések között valaki száguldozik, de ha lakott területen barom, vagy azon kívül normális haladásra képtelen, az mindenképp zavaró. LEgalábbis nekem, aki lakott területen 50-nel, azon kívül 90-nel megy. Vagy legalábbis menne.