Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyurcsány Ferenc

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A laikusok számára semmi érdekes nem történt, csupán egy újabb taxitársaság lépett színre, egy a sok közül – gondolhatnánk. Ahhoz azonban túl sokszor merült fel a Ferihegyi botrány egyik főszereplője, a Zóna Taxi neve, hogy a hazai viszonyokhoz szokott emberben ne…..
Gyurcsány Ferenc 2010.11.28 10:53:40
@Kifordított kacagány: "nap, szél és geotermikus erőművekkel nem lehet annyi energiát előállítani, mint amire szükség lenne. az elektromos energiának óriási előállítási és szállítási vesztesége van"

A nap energia olyan korlátlan mértékben áll rendelkezésre, hogy semekkora szállítási, vagy előállítási veszteség sem számítana.
A földre egy óra alatt érkezik annyi napenergia, mint amit az emberiség egy év alatt használ.
hu.wikipedia.org/wiki/Napelem
Ez azt jelenti, hogyha az egész az földet 100 % hatásfokú napcellákkal borítanánk be, akkor 8700-szór annyi energiát kapnánk, mint amennyit most használunk.
De ha a fold felületének csak 1 %-t fedjük le 10% hatásfokú napcellákkal, még akkor is 8.7 -szer több energiánk lenne, a szükségesnél.
Ezen a térképen látható, mekkora területről kéne gyűjteni a napenergiát, az egész fold ellátásához.
aspecks.com/blog/eclectics/concentrated-solar-power-saves-the-world/

És ezért őrület, hogy egy ilyen tokéletesen környezetbarát, korlátlan, szinte ingyenes energia forrás használata helyett, háborúkat folytatunk a környezetszennyező olaj kitermelésért, elégetésért.

És az elektromos áram tárolása, megoldható akkumlátorokkal. pl : www.popsci.com/technology/article/2010-04/texas-town-turns-monster-battery-backup-power