Regisztráció Blogot indítok
Adatok
serendipityNYC

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
beeworld Coffee Heaven 2009.05.11 17:46:00
Elpanaszolta a főnököm, hogy ebédidőben hol járt, milyen gáz a Coffee Heaven, papírpohárban adják a kávét. Nekem sem kellett több, szóltam GTesónak, mit szólna egy egészségügyi sétához ebédszünetben. Persze nem kellett kétszer mondanom. Főnökből közben kiszedtem,…..
serendipityNYC 2010.11.26 11:59:13
Kedves Mindenki!

Nos, először is!
Lehet viccelődni meg gúnyolódni hogy olyan mint a Star Bucks. Igen, hasonló. Ez olyan mint a különböző telefontársaságok meg lakberendezési üzletek koncepciója. Ha van már belőle egy és nagyjából ugyan azt árulja, egyezik a kínálat akkor minek belőle többféle? És akkor mivan azzal a sok autó márkával? Abból is elég lenne egyféle nem?
És igen is ha az ember tényleg szánja az időt hogy valamiről véleményt mondjon és összehasonlítson akkor jobban oda kellene figyelni. Az egész üzlet más, vidámabb és fiatalosabb, színek szempontjából mindenképpen. Másrészről több az ülőhely mint a legtöbb SB-ban.
A poharak méretezését én sem nagyon értem, de nem hinném hogy ebbe bele kéne kötni. Talán ennek is van figyelemfelkeltő-marketinges szerepe, de már nem hasonlítható más cégekhez.
Aztán a Caramellás Frapucino. Ez egy SB-os termék elnevezése. Tudomásom szerint nincsenek ilyen leírt szabályok, vagy nem írja le az enciklopédia hogy a cappucinonak vagy alátténak milyennek kell lennie. Ezt a cég maga dönti el nagyjából. A jégkrémes láttéhoz le van írva a táblán nagyjából, hogy mi van benne, ha jól tudom. Caramell nincs! Jég, kávé, vaníliafagyi, kockacukor és tej. De a részletekről az eladók mindig szívesen tájékoztatják és felvilágosítják a vevőket. Lehet hogy nem olcsó mulatság, de máshol is kb ennyibe kerülhet, és az emberek nem azért járnak ilyen helyekre, vásárolnak kész ételt vagy hasonló, mert ők maguk nem tudnák otthon megcsinálni, hanem mert így kényelmesebb, hangulatosabb, egyszerűbb, és ma már mindenért fizetni kell. Aki akarja megveszi, aki nem nem, nem kötelező, de mégis remekül fogy!
Ugyan ez a narancslével.
Mellesleg a papír poharak újrafelhasználható papírból készültek, a műanyag pedig valami kukoricakészítményami természetesen lebomlik anélkül hogy kárt okozna.
Papírpohár: igen sok előnye van a porcelánnal szemben, amit egy korábbi kommentben olvashatunk.
Sokan, a fiatalok, a friss generáció ezt szereti, ez tetszik nekik, mert bármikor ha úgy találja felpattan és meg a dolgára, és nem kell otthagynia a kávéját ha nem tudta volna befejezni, ráadásul sokára hűl ki!Aki ragaszkodik a porcelánhoz akkor menjen olyan kávézóba ahol erre van lehetőség, van belőlük bőven mindenhol!
A kávé meg elég jó minőségű, 85% arabica - 15% robusta keverék, a darálásra és a főzési időre nagy gondot fordítanak.Mellesleg az arabica kávénak is van vagy 5 fajtája, és a pörkölés mientje sem utolsó. De ezeket is csak az tudja aki jobban utána néz vagy kérdez ezeknek, mert az eladók erről is tudnak mesélni a vendégnek. Kíváncsi vagyok a SB-ban tudják-e mit főznek és az honnan van.
Én kávé 'szakértőnek' azt tartom aki presszókávét iszik, esetleg láttét/capucinot cukrozás nélkül, mert az igazi kávé ízét így lehet leginkább érezni és ilyen alapon lehet csak össze hasonlítani. Az megint más kérdés hogy ki milyen ízvilágot szeret, mire érzékenyebb a ízlelése, a kis érzékelő bimbók az embereknél nem ugyanúgy működnek.
A szervíz pultoknál az ember mindent megtalál, amire szüksége lehet, amit nem azt lehet kérni, csak ki kell nyitni a szájat, a tetők felhelyezésében is mindig segítőkészek. A cukor meg tényleg elég egyértelmű, lehet egyszerűbb lenne ha ki lenne írva, de a cég szerintem ezzel is csak a vevő és az eladó közötti kommunikációt szeretné szélesíteni. Talán.
A honlap tényleg nem valami praktikus, ezzel egyet értek.
A véleményem összességében az, hogy az nem megfelelő ahogyan ön kritizál és a véleményét írja, saját magának biztos jó hobby, de a véleményét általánosításnak érzem, egy látogatás alapján, egy kávé fogyasztása után alaptalannak és meggondolatlannak érzem az írását.