Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valerya

9 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tehet az ember olyan fogadalmakat, hogy többet nem megy kórházba, de hogy betartja-e, az nem kizárólag rajta múlik. Hát így jártam én is. Még tavaly, valamikor a nyár végén elestem a szobában - nem botlottam meg, nem szédültem el, egyszerűen csak megtántorodtam, és nem is hittem volna, hogy álló…..
Ha ön olvas Indexet vagy 444-et, akkor Bencsik András szerint ön lelkileg sérült...
Valerya 2017.08.02 12:03:03
Katt a világtérképre és....   https://terra-quantum.net/worldmap/#/..
Nolka blogja December 13. 2016.12.12 22:42:52
Szó, ami szó, elég kegyetlen sztori kötődik a katolikus-keresztény egyház egyik legkedveltebb szentjének ünnepéhez. Nem elég, hogy fáradságosan és sikeresen kiimádkozta édesanyja halálos betegségét egy másik divatos szent - Szent-Ágota - sírjánál, nem kapott érte köszönetet...sőt. Anyja és…..
Nolka blogja Húsvéti kilátás 2016.03.31 20:53:31
Idén magamra maradtam Húsvétkor. Van ilyen, nem esem (már) kétségbe. Több éves, sőt több évtizedes Húsvét ünnepét megelőző bevásárlási, főzési és ki ne hagyjam, takarítási örömökben és tapasztalatokban bővelkedve mondom ezt, higgyétek nem azért, mintha savanyú volna a szőlő. Változás van, na. Akkor…..
Valerya 2016.04.01 14:46:17
@CsipkeRózsa:

ha megnyitottad a linket ("A kilátóról készült fotó nem saját" - címmel) talán láthattad az egykori Ádám-Éva fa maradványát. Sk most nem fotóztam, mert annyian nyüzsögtek az egykor hatalmas tölgy törzsének maradványánál, hogy a lényeg tuti nem látszott volna. Bár, a szépszámú turista sereg sem megvetendő látvány, elismerem :)

Az egykori Ádám-Éva fa egyik tagja még a hatvanas években villámcsapás miatt leégett. A másik később kidőlt, erről egy retro fotót láthatsz:

www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/Bodajk/pages/bodajk_kepekben/images/002_bodajk_clip_image002_0067.jpg

Mostanra annyi maradt belőle, ami elegendő arra, hogy a gyerekek - és szüleik - ki és bebujkáljanak, valamint fotózzák magukat vele :)
Valerya 2016.04.04 16:33:45
@pettra01:

Szia :)

a kilátó költsége 13 millió Ft volt, horganyzott acélszerkezet. Tudod milyen furi? Ott, a sziklás csúcson nem éreztem idegennek a kilátó anyagát, viszont fotón tényleg nem valami bensőséges látvány.

Hiányoltam viszont még egy két padot, mert mindösszesen egy fa asztalt helyeztek el a kilátó közelében két paddal. Sztem kevés, bár az is igaz, a fűre is szabad ülni.

Amúgy a régi Gaja-völgy gyerekkori emlékeimben persze kicsit más. Padokban, asztalokban akkor is hiány mutatkozott, ha jól emlékezem.
Bodajk irányából ma is ilyen "vadregényes" a táj, pad és asztal nuku. Mondjuk a régi ifjúsági tábort azért kibővíthetnék (ha egyáltalán még működik) valamilyen családi, piknikező hellyel, az nem ártana a tájnak.
Emlékszem, anno kis büfé működött az ifjúsági táborhoz elég közel, amolyan kerthelyiség-szerű valami, szendvics, üdítő, kávé, a patak partján. Sóhaj....szép volt. Ma már romjai se nagyon látszanak ennek a régi büfének. A régi ifjúsági tábor ma Tölgyes Tábor és Turistaközpont. Oké, ez így rendben volna, csak lehetne kicsit gondozottabb, praktikusabb, de semmi esetre sem tájidegen. Azt én sem kedvelem.

A Gaja-szurdok fehérvárcsurgói bejáratánál viszont hatalmas változás, minden tekintetben körültekintően kialakított piknikező hely, szóval jó. Viszont nem értem...

A védelemmel ellátott legényeknek hála tényleg inkább a zöldbe menekültek sokan, mint olvasom a híradásokból :)
Valerya 2016.04.04 16:36:38
@ZorróAszter:

Kedves ZorróAszter,

el kéne menni és helyben szemlélni, mert a fotó időnként nem sikerül, vagy hogy is mondjam :)
Egy időben ő volt a magyar film utazó nagykövet-asszonya. Vele akarták bizonyítani a szocializmus diszkrét báját. Minden színészi pálya – még a látszólag legsikeresebb – mélyén is tragédiák lappanganak. Filmszínésznek lenni pedig egyenesen istenkísértés. E. T. A. Hoffmann se találhatta volna ki…..
Valerya 2016.03.31 21:17:52
Frady Endre Tavasz 2016.03.30 14:47:39
Utóvédharc-vesztes a hó,Rügyezik a kerge pázsit,Ha tovább nő a hő, hahó,Hamarosan leend plázs itt!Alul zöld a, felül kék aLangyot adó hogyishívják,S vartyogva jelzi sok béka,Épp a közeljövőt ívják.Újjászületés, mi zajol,Halak keletkeznek, ebik,Tudja varangyos-mama jól,Egyik szép a másik…..
Szénaboglya Hullám 2016.03.27 18:56:36
A hullám Elöljáróban egy netről vett idézet: „1967 őszén, a kaliforniai Palo Altóban található Cubberley Gimnázium történelemtanára, Ron Jones egy kísérletbe fogott osztályával. A nemzeti szocializmusról tartott előadása során az egyik diákja olyan kérdéseket vetett fel, melyekre nem tudott…..
Nolka blogja Kirándulás Bécsbe 2016.03.20 21:09:37
Bécsben jártunk a héten. Konkrétan a Belvedere Palotát vettük célba, megfejelve egy röpke Stephansdom-béli látogatással. Klimt és még jó pár nagyágyú miatt éppen oda, (persze, hogy nem csináltattam fotót a híres Csók c. festményéről készült és az eredeti mellett egy mellékteremeben felállított…..
Valerya 2016.03.24 16:29:48
@ZorróAszter:

Hi-hi....irulok-pirulok :)

a szín, ugyebár...mire képes egy kis szín? A Szent Péter templom melletti kis utca részlet (inkább terecske) amúgy tényleg eléggé békebeli hangulatot árasztott. Hozzá még a fiákeresek!! Kész :)
Valerya 2016.03.24 16:32:16
@CsipkeRózsa:

Köszönöm az elismerést, hazaérkezni tényleg jó érzés, bármilyen messze utazik az ember, ez így van.

Eléggé kevés idő jutott fotózásra, mondjuk nem terveztem túl sok fotót, tele a net Bécs belvárosának, látnivalóinak képeivel.

:)
Valerya 2016.03.25 08:39:36
@ZorróAszter:

Sokszor éreztem ugyanezt, amit ír kedves ZorróAszter :) A hangulat nagyon emlékeztetett a magyar fővárosra.

A fiákerek helyett nem tudom, milyen "echte pesties" járgányt lehetne képzelni.

De egyébként valóban. Közel éreztem magamhoz az osztrák fővárost.
Ottawa, március 16, 2016 Az elnökválasztás November 8 – án lesz. Júniusig, a primary-k zajlanak, mindkét oldalon. El kell dönteni, ki lesz a két párt elnökjelöltje? A mező, saját véleményem szerint ez alkalommal, nagyon gyengus. Valljuk be az elnökválasztás, jobban mondva a primary, az egyetlen…..
Frady Endre Zöld erdőben... 2016.03.21 15:19:27
-1.,Zöld erdőben kockás ingetHordó remete tekinget.Nem is remete, csak tanár,S eltévedt, de locsolna már.0.,Zöld erdőben         nebődre dlöz,Z’dől arkadav        vadakra lőd’z,Eldől a vad               dav a lődle,El ddől minlök     kölnim lődd le!1.,Zöld erdőben munkás arat,Eső miatt fröccsent…..
ujrakezdek Az ebéd hanyatlása 2016.03.09 13:29:39
Az alábbi írás a New York Times 2016 február 28-i, vasárnapi Magazinjában megjelent cikkre alapul. Az eredeti cikk szerzője Malia Wollan, a képeket Brian Finke készítette. Ez a Magazine a munkahelyről beszélt, több cikk is ezzel foglalkozott. Samantha Brix, senior fogalmazó, Havas Life, New York,…..
Valerya 2016.03.09 21:24:15
+
Nolka blogja Tavaszhoz fohászkodom 2016.03.01 09:29:10
..avagy Ave Martius :)Legtöbbször úgy érezzük, hosszú volt és nehezen múlik a tél. Február vége felé hiába pillantunk az ablakon át a  kertre, keveset mutat az ígéretből: Január, Február, itt a Nyár! A kalendárium szerint tehát Márciussal nem is a tavasz, hanem mindjárt a nyár köszönt be. Persze ez…..
Valerya 2016.03.07 08:21:56
@Xilit:

Csehországba több okból érdemes ellátogatni. Kulturális és természeti szépségekben bővelkednek. Nincs messze, nem kell az utazással tölteni a néhány napos kiruccanást. Persze az a jó, ha minél több időnk van ilyesmire. No és a zsozsóról ne feledkezzem meg :)
Valerya 2016.03.07 08:25:41
@ZorróAszter:

Biztosan igaza van, féltek a fertőző betegségektől, nem csoda.

Ami a nevezett hölgyet illeti, esetében méhnyakrákot valószínűsítettek a későbbi vizsgálatok során.

A félelem miatti védekezéssel kapcsolatos véleményéhez nincs is mit hozzáfűznöm :)

Úgy próbáltak tenni valamit, ahogy tudtak, amire képességeik, tudásuk lehetőséget adott számukra.
Valerya 2016.03.09 14:58:40
@Xilit:

azt mondják, aki utazik, háromszoros élményben van része. Először, amikor tervezi, másodszor, amikor megéli és harmadszor, amikor emlékezik rá.

Van, hogy kisebb az igény, van hogy kevesebb a pénz. Valahogyan összhangot kéne teremteni és egyensúlyba hozni igényeinket ezzel. Az az igazság, hogy a fontossági sorrend, értékrend dönt. Gondolom én :)
ExNOLBloggerek ExNOLBloggerek 2016.02.14 18:14:06
Hogy teljes legyen a NOLBLOGos retro fíling, úgy látszik, az ULTRAWEB is műszaki hibának álcázva próbál kiutálni bennünket a szerveréről. Ha ez megtörténik, akkor a cuccot felteszem valamelyik másik ingyenes tárhelyszolgáltatóra, amit majd itt fogok közzétenni (sőt ha lehet, több helyre…..
Valerya 2016.03.07 16:16:10
@Xilit:

Nem tudok nagyon sok mindent, így nem törnék pálcát a Népszabadság üzemeltetőinek döntése felett.

Viszont a "Nolblog" név valóban a múlt volt, ezt kár így hagyni, mert félreérthető. Legalább annyit hozzá kellett volna tenni: "Új" NolBlog. De mint mondtam, úgy tűnik, nem fontos ez annyira.

A régi nolblogról maradottakról sem mondanék semmit, nem tudom, nem ismerem a témában mennyire voltak, vannak belevonva. Valószínűleg a mondanivalók fontossága meghatározó náluk és számukra.

Hogy egy csapat lett volna? Hm...szerintem az már régen megszűnt, amire gondolsz.

A Nolblog maradhatott volna egy olyan közösségi felület, ahol bárki elmondhatja fontosnak ítélt témáit, persze gyanítom, ez a szabadság luxus ma már. Úgy néz ki, hogy mostanáig mehetett - plusz költség, plusz gondozás nélkül. Működését megmagyarázandó, némi "csűrés-csavarással", a főoldali témákat kiegészítő írások, vélemények, stb...áh, nem érdemes ragozni, szóval eddig volt és kész, a régi, "amatőr", fésületlennek ható formában. Na ebbe meg pláne nem akarok belemenni, túl messzire, túl régre vinne, amit már töröltem "magamban".

Szerintem nem volt olyan értelemben szoros közösség, ami azt az érzést erősítette volna, hogy "egy csapat" vagyunk.

Akinek volt mondanivalója, az közölte. Vitatkozni nem muszáj sehol, soha.

Különböző trendek, tematikák mellett talán az egyik fontos szempontnak az tűnt, ki bírja a gyűrődést a legtovább.

Időnként csömöröm lett, általában a blogolástól, aztán vissza-visszatántorogtam. Ha volt időm sokat írtam, ha nem volt, semmit.

Az biztos, hogy egy olyan esély veszett el a nolbloggal, ami kuriózum ma már. Íze volt, sokszínűségét igaz már rég elveszítette, ám így sem volt érdektelen.

Evvan
Valerya 2016.03.08 17:49:30
@Xilit:

totál megértelek. Amikor elkezdtem blogolni, nagyjából hasonlóan tévedtem a felületre, mint Obsidián, ahogy most a búcsúzó posztjában olvastam. Böngésztem a neten és feltűnt egy hirdetés.

Senkit nem ismertem, mindenki és minden új volt számomra, beleértve a blogolást is.

A rokonság érzés, a közös gondolatok persze, hogy jól esnek az első időben pláne. Később már árnyaltabbá válik a kép, de az mindenképpen jóleső érzéssel tölti a bloggert, hogy van egy hely, ahol véleményét közölheti, megmutatkozhat. Nem kevés félreértésre ad ez okot, a tapasztalatlanság csak tetézi ezt.

Az általad említett két bloggeren kívül még több nevet lehetne sorolni, akik már abbahagyták a blogolást a nolblogon és kellemes, vagy kellemetlen emlékeket hagytak maguk után. Viszont a két bloggerrel nekem személy szerint nem volt problémám soha. Legalábbis nem emlékszem ilyesmire.

Persze különböző dolgokat, erényeket és témákat helyezünk/helyeztünk előtérbe és ez természetes.

Mint ahogy az elfogadás, a kölcsönösség, a tolerancia is az. vagy az lett volna.

Viszont emberek vagyunk, :) Mondjam még?

Engem személy szerint eléggé zavart, ha egy bloggert valamely erők közös utálkozásra, máskor éppen ellenkezőleg, elfogadásra, sőt sztárolásra buzdítottak.

De ez már a múlt :) ...és mint tudjuk, a megszépítő messzeség szemszögéből érdemes szemlélni - visszafelé :)

Persze lehet, hogy nincs igazam.
Valerya 2016.03.09 09:08:19
@Xilit:

egyetértek, a mód. igen. az ami nem mindegy. és még valami.

egy jó szó, egy kis elismerés kinyögése, de nem csak úgy, hogy ne lesajnálásnak, lenézésnek, büntetésnek tűnjön.

azért, hogy az ember érezze, tudja, érdemes.

nálam a helyzet hasonló. nyúlok a klavi után és keresem a megszokott helyet. hát, igen.
Frady Endre Kínos kérés 2016.03.02 17:51:19
Nem hívtalak rosszkor… helló?Bocs… ha túl hangos a teló…Majd halk leszek… nem zavarok?Alszanak a… kik… haverok?Megjöttetek… mind a heten…Ugye… itt az emeleten?Fáradt vagy… hat még a jetlag?Mielőtt ledőlsz… esetleg…Figyuzz… helyzet majdnem oké…Itt ülök… úgy, mint egy zsoké,Igen, ez a vicces…..
...a Hogy volt műsorban... meg az én emlékeimben is , úgy hogy magamban már át is neveztem a műsort Hogy voltam-ra, már mint magyarázatot találva arra is, hogy miért kedvelem ezt a műsort. annyira, biztos mindenki más is így nézi, akiknek vannak emlékei a látott-hallott művészekről,…..
Valerya 2016.02.25 21:43:52
@gond/ol/a:
igen, Nyírfa ráhibázott :)

A szerelemre gondolok, merthogy Rómeó és Júlia ezt idézi :)
Valerya 2016.02.25 21:46:34
@Xilit:

Hasonlóan jártam egy Psota Irén jelenettel. Évekig kerestem, aztán feladtam. Egy telefonfülkében játszódik a monológ. Ha jól emlékezem, valami szakítás-féle a téma...emlékezetessé Psota arc- és hangjátéka tette. Sajnos sehol nem lelem
utazom végre ülök és mégis mozdulok éljen a vasút   s a szembejövő világ ne csukd le a szemed hát   .....     meg persze elhúzni a függönyt, ha süt is mögötte a nap a szemedbe  (volt idő, amikor attól se tartottál, ...(a föld éled, belenézek a napba, se nem bánom azt se , ha fénye…..
Frady Endre Hull a eső 2016.02.18 09:59:41
Hull a eső. Hull, de minek?!Berozsdásodnak a sínek!Bakternél van kenulapátS vágányról ment fúló apát.Zrínyit sodor vadul kan ár,Vízben demonstrál sok tanár,S közben kupoláig áz’ aLékelt komp-országnak háza.Szétmállik pár NATO bázis,Nedvben dúl-fúl palagáz is,S nem boldog a költő se, sőt,Gyűlöli e…..
Valerya 2016.02.23 12:06:51
@Frady Endre:

Nem rossz :)
".. A volt kollegina szemléletében ő nem ott van, ahol én."   Fenti mondattal záródtam múltkor.(Ami egy link, csak mondom, onnan értesülhet, aki érteni akarja a felvezetést, ha nem, hát nem. Én szóltam). Na,most kéne egy Nagyon Nagy Igazság ide. Mintegy zárásul az előzőhöz. Mondjuk az, hogy…..
Valerya 2016.02.22 21:37:24
@Xilit:

így vagyok vele valahogy én is, persze nem mindig - mi az hogy ? - tervezve és tudatosan, mert mint fentebb írtam, telítődöm és ráadásul eszembe jut a sok "okosságra" felhívó "jó szándékú" csillapítás és már tuti elmegy a kedvem az egész józanságtól, úgy ahogy van. :)

Ennek ellenére, vagy evvel együtt, jóval kevesebbszer szólok vissza, mint kellene. Erre utólag jövök rá. Valszeg mégis így van jól.
Valerya 2016.02.22 23:40:09
@KapitányG:

aha, értem. :)
Valerya 2016.02.23 12:01:22
@pettra01:

figyelj pettra, nem lehet az ember mindig, minden pillanatban türelmes. Persze van, aki erre utazik és manipulatív eszközökkel "helyzetet" teremt. Én persze tudom, hogy az illető miért és egyáltalán...csak van, amikor hagyom az egészet. Nem fontos.
Nolka blogja Első 2016.02.01 13:48:25
   írásom ..
Valerya 2016.02.22 10:03:37
@Xilit:

Van úgy az ember, hogy inkább ablakot pucol, mint ír, nem igaz? Na, csak vicceltem, mint szoktam volt :)
Valerya 2016.02.22 12:01:49
@Xilit:

Így igaz :)
Valerya 2016.02.22 17:07:02
@CsipkeRózsa:

Kedves Csipkerózsa

sajna elég rapszodikusan irkálok. Régi bűnöm, tudom :) De majd igyekszem :)

üdv
A következő írás nem sajátom, hanem az egyik nagybátyám írta. Régen elhunyt, a 40-es években. Én nem ismertem. Nagybátyám a családunkról írt, a pécsi Littke pezsgő gyáros családról. Az írás egyike a keveseknek, ami a családról szól, akik az akkori jól ismert három, pécsi iparos családhoz tartozott.…..
Valerya 2016.02.22 14:13:33
+
Figyu, gyere ide! Ilyen könnyen még nem kerestél pénzt  egész eddig életedben! Ne legyél már lúzer! Hümmögés – részemről. Aztán egy próba, végül köszönöm,de inkább nem. A kezdő mondat régi kolleganő szájából hangzott el nem mostanában. A rendszerváltást követő évek valamelyikében találkoztunk egy…..
Valerya 2016.02.07 18:12:28
Heuréka!!

Pettra, megtaláltam!!!

"Én a "másik oldalon" voltam, és tény, hogy nagy a nyomás, mert ha nem találsz mindig új és érdekes témákat, akkor fölöslegessé válsz. A téma persze tényleg az utcán hever, csak nem könnyű észrevenni. Lehet arra várni, hogy jönnek a hírek, de a legtöbb esetben nem jönnek, ha felhívsz mondjuk egy intézményt vagy egy céget, hogy mi újság, vagy azt mondják, hogy semmi, vagy olyanokat mondanak, ami a kutyát se érdekli, aztán ha odamész és kicsit beszélgetsz, akkor kiderül, hogy tucatnyi információjuk van, csak szerintük az nem érdekes, mert ugye ők tudják. Az olvasó/néző igénye? A szenzáció iránt nagy az igény, és a legegyszerűbb azt kiszolgálni, meg ez egy fajta kényszer is, mert ha volt egy betörés és az nincs benne mondjuk a helyi újságban, akkor az a lap nem ér semmit, de azért mondjuk egy önkormányzati ülésről szóló beszámolót nem igazán lehet bulvárosan megírni. Szóval döntően nem öröm sajtómunkásnak se lenni, ritkán adódik arra lehetőség, hogy arról írhatsz, ami közel áll a szívedhez. Szerintem ezért is blogol sok újságíró, hogy kiadhassa magából, amit egyébként nem tud. (ez a bérblogger-témához kapcsolódik). Az biztos, hogy olvasóként/nézőként más elvárásai lennének az embernek, de ha belelátsz, akkor azt is tudod, hogy nagyon is korlátozottak a lehetőségek, a szerző csak megírhatja, de hogy az fogja-e érdekelni az olvasót, azt már nem ő dönti el, és idővel már nem is szükséges, hogy a szerkesztő mondjon nemet, magától is alkalmazkodik az ember."

Véleményedet köszönöm. Valami ilyesmi a lényeg :)
Valerya 2016.02.21 17:47:09
@Dórémi: szia :)

üdv nálam :)
Valerya 2016.02.22 10:12:53
@CsipkeRózsa:

szia CsipkeRózsa :)

köszi az ajánlót :)
Balfasz Magyarok Fillérbaszás 2014.10.10 09:09:41
Nincs a kedves olvasónak valami ismerőse, aki megcsinálná helyettem ezt a blogbejegyzést a szaré’hugyé’? Mai témánk, hogy miért nem áldozunk a minőségre, avagy a balfasz magyarok fillérbaszása. A múltkor azon gondolkoztam, hogy összeállok pár haverral, és indítunk egy…..