Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hogyan

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? Shareware 2012.09.05 13:04:45
"Az új miniszterelnök, annak a kormánynak a miniszterelnöke, aki a szabad Magyarország történetében elsőként kerül hatalomra választási felhatalmazás nélkül, éppen Szent Mihály napján lépett hivatalba. Szent György napján, kihajtáskor,mindenki lehet pásztor, de Szent…..
hogyan 2012.09.05 21:34:01
@Nero Bianco: felesleges sértődések és körök. Legbelül ugyanazok az értékeitek. Ez a blog a cikkeivel (ha néha sután is - nem megsértődni!) igenis tesz a változtatásokért. Ellenben te, vagy akár én is, csak reagálunk rá. Ezen sem megsértődni.
hogyan 2012.09.05 22:01:28
@Nero Bianco: az is lehet, hogy nem neked szólnak a cikkek, mert te már tudod.
Maroz - helytelenül - kitörolte a hozzászólásod, besértődtél. A fürdővízzel együtt a gyereket is kidobnád.

"Szimplán csak nem csinál semmit." - nem igaz.
hogyan 2012.09.05 22:31:22
@maroz: Annyiból többet tesztek, hogy hajlandóak vagytok energiát fordítani a cikkek megírására. Az olvasói konfliktusokból tanultok, remélhetőleg.
Nem kell világmegváltó érzésekkel csinálni. Ez egy folyamat.
Szép estét!
Senki sem szereti, ha elzavarják a halál f*szára. Alább következzék hát a Zsemledisznó ingyenes oktatóanyaga azok számára, akik szeretnének szépen ott maradni, ahol vannak. Pozíció, dicsőség, hatalom megőrzése. Vagy annak a dolognak a megőrzése, amit néhányan tévesen…..
Elnézést, ha kicsit vulgáris, de így talán az első mondattól kezdve érthető. Készül a 2013-as költségvetés, megint szó esik a vállalkozások támogatásáról. De semmi újdonság, mindig a régi nóta. Most persze hitel kevésbé, főleg pályázat. Munkahelyteremtés, megőrzés,…..
hogyan 2012.09.05 05:31:03
@renevol:
ja, még a szocializmusban is nagyobb nemzeti öntudat volt az emberekben, mint ebben a masírozós katonásdiban
hogyan 2012.09.05 05:41:24
@hogyan:
Még annyit tennék hozzá, hogy évek száműzetése közben jön rá az emberfia, hogy a nemzeti öntudatunkat nem pártok osztogatják szimbólumokba csomagolva.
A közös nyelv, a kultúra és a szülőföld alkotja.
Sok skert!
Van pár arc, akikkel egészen egyszerűen nem bírok betelni. Tessely Zoltán, amint műfajteremtő módon kamera előtt élvez el, Orbán Viktorral a száján. Meg ez a másik, Vincze László. Pikcsör: Elment a nap, táskájába tevén ügyeit, gondjait. Csönd lesz talán. Ketten vagyunk…..
hogyan 2012.09.03 14:55:45
@pucros:
Ínséges időkben szívesen vizualizálunk világháborúkat. Szívünk mélyén még reménykedünk is benne, ugye? Hát szerintem nem.

Lesznek változások a világban, mindig vannak, de én semmi jelét nem látom begőzölt nagyhatalmaknak. Nem is érdekük. Az emberek meg alapból rühellik a háborúkat, és az internetkorszakban már jóval nehezebb egymásnak ugrasztani őket. Könnyebben terjed a józan szó.

Magyarországon nagyon friss a kapitalizmus. Kell idő hogy hozzászokjunk. Civil szférában sokaknak már megy a tisztességes üzlet. Semmi rossz nincs abban, amikor mindkét fél jól jár. Akkor vannak gondok, amikor az egyik fél nem teljesíti a rá eső kötelezettségeket, és megpróbál kibújni a felelősség alól, olyankor csorbul a bizalom (helló IMF).
Én bízom Magyarország hosszútávú jövöjében. Nem a mi korunkban, mi beszoptunk egy átmeneti zavart. Most van káosz, nem a jövőben.

Dőlj hátra, élj a szerényen a lehetőségeidhez képest, és élvezd a műsort. Keresd a lehetőségeket, és érvényesítsd mindenekelőtt a saját, tisztességes érdeked. Egy jó családfő is így működik.
Egyéni érdek -> közösségi érdek -> nemzeti érdek.

Ne irigykedj mások sikereire, nem tesz jót.

Ezeknek a blogíró vénembereknek meg komolyan el kellene gondolkodniuk azon, hogy az éles eszüket és humorukat ne aprópénzért kamatoztassák (adverticum, index, tököm tudja honnan csorog egy kis reklámjatt), hanem menjenek haknizni az országban, vagy készítsenek videókat és adják el tévécsatornáknak. Hofi sajnos már nem él, van itt piaci rés. Az a két indexes srác, akik csinálják ezeket a vicces parlamenti összefoglalókat - ha szerényen is - de gondolom meg tudnak élni abból, amit szeretnek.

Mindeközben meg verni kell az asztalt mindenkori kormányunknál, hogy csökkentsék a vállakozási és adóterheket. Minél előbb változik a saját mentalitásunk, annál gyorsabban ragad a jó példa. Akkor a gyerekeink, vagy az unokáink már nem fognak ennyire szopni.
hogyan 2012.09.03 17:38:44
@maroz:
Akkor még kissebb az apró, mert hirdetés ígyis-úgyis van az oldalon, akár vigyáztok arra amit írtok, akár nem :)
A technikai háttér meg a reklám is jön az indextől.

A tisztességes megélhetést nem irónikusan írtam. Nem szégyen az. Ahogy a tisztességtelen sem, amíg rá van kényszerítve az ember, önérdek szinten. Élni kell valamiből.
Amikor ez változik, jól megfontolt egyéni és csoportérdekek kezdeményezéséből, onnan kezdődik a demokráciaidőszámítás. Addig feudál van meg hűbéresek. Vagy kommunizmus. Vagy valami hasonló szirup. Szavazni sincs értelme úgy, hogy el nem mondod világosan a képviselődnek, miként szeretnéd képviseltetni az érdkeid. Ha rá van bízva, találja ki mi a jó, az nem neked jó.
Jönnek majd a választások, le kell rakni a listát az asztalra, hogy ezt akarom bazmeg, vagy mész a levesbe. Megkönnyíted a dolgukat.
hogyan 2012.09.03 20:50:29
@pucros:
Azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amelyekre nincs ráhatásunk, jobb elsimítani a lélek hullámait.

Áldott legyen a Fény, mely rád világít és mely benned van,
Az áldott napfény sugározzon be téged
És melegítse fel szívedet, míg úgy nem lobog mint kandallók tüze,
Így minden idegen melegedni jöhet hozzád és minden barátod is,
Sugározzék szemedből a fény, mint ablakba állított
Gyertya fénye, mely a viharban vándorlókat hívogatja.

Áldott legyen a rád hulló lágy eső.
Hulljanak lelkedre a cseppek és csalogassák
A virágokat, hogy illatukkal megteljék a levegő,
De áldott legyen a nagy vihar és rázza meg lelkedet,
Hogy fényesre és tisztára mossa és sok kis tavacskát
Hagyjon hátra, amiben megcsillan az ég kékje
És időnként egy csillag is.

Legyen áldott a föld, az egész földkerekség,
Hogy mindenütt kedvesen fogadjon
Bármerre is vezessen utad.
Legyen puha a föld mikor terhétől fáradtan lepihensz
És legyen könnyű, amikor majd kinn fekszel alatta.
Olyan könnyen terüljön el fölötted,
Hogy lelked kiröppenhessen felfelé
És elérje útja végén

Az Istent!

www.youtube.com/watch?v=0714IbwC3HA
  Én polgár vagyok, és polgár is maradok. Nem leszek plebejus, nem leszek vazallus, nem leszek cseléd, nem leszek alattvaló. Ha a fene-fenét eszik is, megtartom a magántőkét a magánrendszerben, ezernyi hibájával együtt. Matolcsy úr már megtalálta a hangot, hogyan is kell…..
hogyan 2010.11.26 18:22:58
@mavo:

"én nem vagyok érintett. szerencsére."

A manyop-ban, vagy az államiban? Egyikben sem?

"a pszáf hasonló felügyelettel rendelkezik bankok felett is, a te logikád szerint akkor az állam határozza meg a banki kamatokat."

Igen, bocs. PSZÁF, állam, összemostam. Számomra egykutya. Valakik felülről le akarnak nyúlni :)
PSZÁF elnöke Szász Károly, Fidesz delegált. Ez mit jelent?

"... úgy tartottam tisztességesnek, hogy az újonnan megalakult kormány számára lemondásommal megteremtem a lehetőséget arra, hogy a továbbiakban az általa jelölt szakember irányíthassa a felügyelet munkáját" - Farkas Ádám, a lemondó elnök

Szép egyetértésben váltják a stafétát.
hogyan 2010.11.27 16:30:32
@bolá: tökéletesen egyetértek

"Mert polgár az, aki mindennek előtt azért a közösségért felel, amelynek tagja, amelynek a saját polgári létét köszönheti, amelynek fennmaradásáért és további virágozásáért mindent meg kell tennie, és mindent megtesz is."

Engem ezek a címkék viszont nem hoznak lázba és történelmünk során kormányzataink eljátszották a bizalmat. Közösség mindenek előtt, többek között ennek isszuk a levét.
Kitalálhatunk mindenféle jól hangzó ideológiát, érdekeink prioritása nem fog változni.
Én (ego) -> szűk környezetem (család, barátok) -> tág környezetem (nemzet).
Fejlett országokban az egyének érdeke összhangban van a közösség érdekeivel. Amit teszek nekem és a közösségnek is jó. Ha a közösségbe vetett bizalmunk sérült, a biztonságot nyújtó ego felé fordulunk.

@mavo
Arra akartam sután rávilágítani, hogy adott esetben a magántulajdonod védelme édeskevés, hiszen a magántulajdonod értéke függ attól, hogy a nemzet hogy teljesít, milyen intézkedéseket hoz. A hajadra kenheted a megtakarított 1000 forintodat ha a forint rosszul teljesít és 30 év múlva fabatkát sem ér.

És ugyanakkor nem kevésbé sután arra is próbálok rávilágítani hogy a bizalmam még mindig gyenge, de ebbe a játékba csak 4 évente tudok beleszólni, erősen korlátozott választási lehetőségekkel.

Én támogatom, hogy rakjuk rendbe az országot. Hajlandó vagyok beáldozni rá a manyup-omat. Kurva nagy szarban vagyunk. De ha ezek után vezetőink nem tesznek meg minden tőlük telhetőt egy élhetőbb országért végleg külföldön maradok. Alkalmatlanságból, támogatás híján vagy saját érdekeik miatt, számomra édesmindegy.

www.youtube.com/watch?v=SdLXdA9Z15k
Ugorjatok 3:49-hez. Önbizalomhiány, vagy hazudozás?
hogyan 2010.11.27 20:02:51
@bbjnick: pontosan

Az egyetlen kiút ha a vazallus a sarkára áll, maga mellé állít elegendő vazallust és rácsap az asztalra.

Ilyenkor válik a vazallus kiskirállyá.
Vagy ha nincsenek meg benne a kapacitások, elítélté.

És a történet folytatódik.
Mandiner blog Cselédnek lenni 2010.11.26 07:01:00
„S te mit mívelsz? Mi sors kíséri életed? / Megadta a remény, mivel kecsegtetett?  Ha hallanád szavam, tudom mit érzenél: / Szívet cseréljen az, aki hazát cserél!” (Tompa Mihály)  A főemlőskutatók leírják, hogy a csimpánzok között - akik igen zárt és…..
hogyan 2010.11.26 17:22:08
@neccharisnyás útonálló:

4 éve élek Angliában, és pontosan ez a problémám. Kevesen vagyunk magyarok. Néha irigykedve nézem a lengyeleket, elárasztották az egész világot .

Cselédnek nem érzem magam, de szociálisan kiüresedek.

A másik gondom az, amit majd a történelem megmagyaráz és ami miatt itt és odahaza is búsan szemléljük a jövőt. A monetáris rendszer.
Anglia 970 milliárd font adósságban úszik. A kamat 30 milliárd font. Ezt igyekeznek visszafizetni költségvetési megszorításokkal. A kamatot...
Kinek tartoznak? Na mindegy, ez más téma. Megyek keresek egy idevágó blogot :)