Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cortes

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Azt felelem: inkább a világ pusztuljon el, csak én ihassak még egy teát.” - mondja Lizának az odulakó Dosztojevszkij Feljegyzések az egérlyukból című művében. Gyakran szokták emlegetni ezt az idézetet annak példájaként, hogyan válik érzéketlenné a világ szenvedései iránt egy önző lény. A neves…..
cortes 2022.10.31 21:04:57
@a nagy hohohorgász: Nem lehetek részlehajló, mikor a politikai paletta csak egyik szereplőjéről volt szó. Lehet beszélni a többiről is, de nagy különbségeket nem találnánk. A különbség annyiból szokott állni, hogy az egyik hatalmon van, a másik (a többi) csak épp ácsingózik rá.
Az orbánisták szemében azért szálka Bödőcs Tibor, mert bár vidéki, nem zsidó és mégsem beszűkült, magyarkodó, pénzéhes "gazda-mentalitású" ember, tehát szerintük fajtájának elárulója... Pedig ő az, aki Adyhoz és Bartókhoz hasonlóan az igazán igaz…..
Három alapelv alapján nevelik gyermekeiket a franciák, de tényleg annyira jól csinálják, mint amennyire elterjedt róluk? A válaszok persze sokfélék, saját személyes múltunktól, a minket körülvevő társadalomtól, kultúrától is függnek...
Számomra felfoghatatlan okokból néha egyes közéleti (jellemzően kormányközeli) szereplők úgy érzik, nem árt kicsit megalázni a külföldön élő és dolgozó magyarokat vagy a hozzájuk közel állókat. Ami azért furcsa, mert 15 évvel az uniós csatlakozás után akár el is lehetne végre fogadni, hogy a…..
cortes 2019.07.18 10:08:45
@megamedve: Nem szívesen (meghasonulva) mondom, tűpontos' értékelés. Viszont, úgy általában, országosan nézve magunkat, azt kaptuk, amit megérdemeltünk.
Pár évvel ezelőtt olvastam egy érdekes cikket az Indexen, melyben Magyarországon élő külföldiek fejtették ki véleményüket a magyarokról, azok jó, rossz és különös szokásairól ott tartózkodásuk ideje alatt szerzett tapasztalataik alapján. Volt benne sok olyan dolog, amit mi magyarok vita nélkül…..
Egy átlagos magyar naponta 86 percet facebookozik, amit csak a nők és az alacsony végzettségűek múlnak felül. Ők gyakran lefekvés előtt is lecsekkolják a legújabb bejegyzéseket, de feltételezhetően ébredéskor is - derült ki a a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülte (MTE) és az NRC kutatásából. A…..
cortes 2016.02.19 16:22:16
@könyvbolond_konyhatündér: Abszolút értem miről beszélsz. ... veled érzek {:-)
    Drága honfitársam!  Te csak legyél teljesen nyugodt. Magyarország jobban teljesít, a reformok működnek. Egyetlen másodpercig nem kell aggódnod. Ebben az országban két másodpercen belül…..
  Hát, nagyon nagyon rég jelentkeztünk a blogon. Az alapítvány továbbra is működik, szép csendben tesszük a dolgunkat, de nem maradt energiánk arra, hogy rendszeresen hírt adjunk magunkról ezen a felületen keresztül. Azonban idén tavasszal Geri önkéntesként ellátogatott…..
Be kell vallanom, hipermarketfüggő vagyok. Hiperben vásárolok élelmiszert, egyéb háztartási árukat, mindenféle napi fogyasztási cikket, sőt általában még ajándékokat is. Talán egyedül csak ruhát nem. De minden mást igen. Az az igazság, hogy nem is nagyon tudom, hogy máshol hol…..
Kádár népe és Orbán megtalálták egymást, tudjuk. A házasságból komoly téveszmék pörögtek ki a napvilágra, amelyek közül a legelképesztőbb kombó talán az, hogy lehet egy polgárosulatlan társadalmat a közvagyon és a közpénzek lenyúlásával versenyképessé tenni. Sőt…..
Előre szólok, hogy hosszú lesz a mai poszt, de feltétlenül érdemes végigolvasni, mert nagyon érdekes szemszögből, nagyon érdekes tapasztalatokkal világítja meg Sámán (akinek előző írását itt olvashatjátok) az angliai munkavállalás tapasztalatait. Mintája 27 emberi sorsot,…..
cortes 2013.04.07 11:04:07
@Saman: A 160 – 260 ezer Ft- os, de még a 130 ezer Ft- os operátori fizetések is megleptek (már ha, ugyan azt a kategóriát értjük operátor alatt), mert épp ez az a fizetési kategória, ami jellemzően minimálbéres. Ez azt jelenti, hogy pótlékokkal együtt, átlag nettó 70 ezer Ft. Igaz hallani olyan fizetési konstrukciókról, amikor a minimálbér mellett „zsebe” is fizetnek még és talán a fővárosban és környékén van is rá példa, de vidéken ez amolyan legendának számít. Itt vidéken – amerre szem ellát – inkább az a jellemzőbb, hogy a törvényes minimumot is megkurtítják így – úgy.
Csak azért ragadtam ki ezt az egyébként nem túl lényeges részt, mert erre éppen van rálátásom, de egyébként az egész posztot nagyon érdekesnek és hasznosnak találtam.
cortes 2013.04.07 11:15:43
@tildy:): Jah! Lehetséges, hogy az operátor kategória nagyon széles kört ölel fel és nekem csak egy kicsi szeletére van rálátásom. A poszt mondani valója szempontjából nem túl lényeges, de köszönöm :-)
Korábban már többször említettük, hogy a falusi iskolákban a gyerekeknek nem nagyon van lehetőségük angolul tanulni, vagy a számítástechnika rejtelmeivel ismerkedni. Nem csak az állami iskolákban van így, sajnos a valamivel jobb színvonalú magániskolákban is ugyanez a helyzet,…..
 Hát, nagyon régen jelentkeztünk a blogon. Na nem azért, mintha elvesztettük volna az érdeklődésünk India vagy az elindított oktatási programunk iránt, hanem mert hazaérve nyakunkba szakadtak a mindennapok és örültünk, hogy az alapítvány és az oktatási program ügyeit…..
A korrupció szó szerint az indiai mindennapok része. Annyira, hogy szerintem ez az egyik fő problémája Indiának, egyértelműen gátolja a gazdasági fejlődést, és nem utolsó sorban a szegénység elleni küzdelmet is. Bár a Transparency International által nemrég közzétett…..
India, India Búcsú és... 2011.04.02 09:55:00
  Hát elérkezett ennek a bejegyzésnek is az ideje. Kicsivel több, mint 1 évvel ezelőtt még olyan távolinak tűnt, mégis annyira gyorsan eltelt ez az idő, hogy szinte szóhoz sem jutunk. Immár itthonról írom ezt a bejegyzést, de a gondolataim még mindig…..
India, India Demokrácia? 2011.03.13 18:40:00
  Ahogy az előző bejegyzésben ígértem, most egy kicsit bővebb összefoglaló következik annak az országnak a politikai életéről, amelyik előszeretettel hangoztatja, hogy ő a világ legnépesebb demokráciája. Mindenki döntse el maga, hogy igaz-e ez az állítás. A…..
India, India Politika és vallás 2011.03.05 15:29:00
Még hogy a vallásnak nincs köze a politikához!? Már Gandhi is megmondta, hogy „aki szerint a vallásnak semmi köze a politikához, az nem tudja, mi a vallás.” De szerintem ő sem úgy gondolta, mint ahogy azt a következő kis történet mutatja. Ha nem lenne benne haláleset,…..
India, India Sharmila 2011.01.21 06:01:00
Sharmila mozgássérült, csak mankóval képes járni, így egyetlen esélye az emberi életre, ha tanul. Azonban Sharmila 7 tagú családja nagyon szegény. Édesapja és az egyik öccse egy selyemszövő műhelyben dolgozik a faluban. A család összes bevétele 2500 rúpia (10 000 Ft)…..
India, India Indiai vacsora 2010.12.25 06:00:00
 Egyik este vendégül láttuk Nandlal Mastert és a feleségét. Mivel nem voltunk biztosak benne, hogy az európai ételek ízleni fognak nekik, így készültünk pár helyi étellel is. :-) Az vacsora indiai részét Banti és Nandan segített elkészíteni. Hogy pontosan mit, a…..
  Mindig örülünk, ha barátok látogatnak meg minket Varanasiban. A mostani alkalom különlegessége pedig az volt, hogy Erika és Józsi egyben Radhika támogatói is. Így nem csak a várost és a falvakat néztük meg, hanem Radhikát is meglátogattuk otthonában. Videó nem…..