Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orwell's hell

8 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az EKB legutóbbi kamatcsökkentése óta mélyül a szakadék az északi és a déli európai országok hozamai között. A folyamat az EKB lépése óta erősödött fel igazán, egyre több központi ország rövid távú hozamai fordulnak át mínuszba, míg a perifériákon tovább…..
Az eurózóna szorongató adósságválsága meglepő ötletekre ragadtatja a német gazdaságkutatókat is. A Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung (DIW) szerint a magas államadósságok leépítését segíthetné, hogyha a költségvetések szanálásába közvetlenül vonnák be a…..
Szerintem mindenki kitalálja, hogy a cégtulajdonosok, ötletgazdák, startupperek, vállalkozók, stb., a tőkebevonással kapcsolatban legtöbbet azon agyalnak, hogy mennyi üzletrészt ajánljanak fel a szükséges tőkéért cserébe. Mivel nagyon sok múlhat ezen a válaszon, szeretnék most…..
Orwell's hell 2012.07.10 13:46:42
Miután az országgyűlés elfogadta az új jegybank törvényt, elhárult az utolsó akadály is az IMF-tárgyalás megkezdése elől. Még aznap Varga Mihály be is jelentette, hogy július 17-én Budapesten kezdetét veszi a Valutaalap- Brüsszel párossal való tárgyalás egy hitelkeretről,…..
Olvastam egy cikket a mai napon, amin eléggé meglepődtem. Ezek szerint már a francia államkötvények is menedékként szolgálnak? Nem régiben még néha a franciák bedőlésével is riogattak. Mostanra ellenben sikerült megerősíteni a Berlin-Párizs tengelyt. A pénz az EU centrumába…..
Sajnos hosszú ideig hanyagoltam a blogot, és így csak most, hosszú idő után folytatom csak a korábbi bejegyzést, de azt hiszem kezdhet tisztulni a kép előttünk, mi is volt, illetve mivé lett a 2008as pénzügyi válság. A következő bejegyzéssorozat főként egy nagyobb lélegzetű…..
Ha a gyerekeid jövőjén gondolkodsz, és azon, hogy milyen nyelven is taníttasd őket, akkor azt mondhatom, a legjobb választás az orosz és a mandarin. Természetesen az angolon kívül, második nyelvként. Jim Rogers, a legendás befektető is azt nyilatkozta, hogy ez a legtöbb, amit a…..
Egy kis könnyedebb cikk. Egy magas rangú vezető szájából hangzott el az alábbi idézet.Mi a kapitalizmus? Amikor még a koldust is kifosztjuk!Sajnos az utóbbi időben tényleg ebbe az irányba haladunk...
Kapitalista Esti kérdés 2011.09.08 18:48:43
Vajon mi fog emelkedni, ha a kötvény hozamok a fejlett országokban (USA, Németország) és nálunk is folyamatosan csökkennek?Megfejtést majd egy későbbi posztban olvashatod esetleg, ha szerencséd van. Addig is kommentben válaszolhatsz a kérdésre...
Kapitalista Venni vagy nem venni? 2011.08.26 11:34:12
Az elmúlt hetek eladói hulláma után nagyon vonzó szintekre értek a részvények. Ilyenkor mindenkiben felmerül a kérdés, hogy venni vagy nem venni. Elvégre is pénzt úgy lehet csinálni, ha alacsonyan veszünk és magasan eladunk. A tőzsde így működik.Igen ám, csak még azt nem…..
Sokévnyi tőkepiacokon eltöltött idő után annyiszor találkoztam egymástól függetlenül, de mégis ugyanazokkal a kisbefektetői tévhitekkel, tévképzetekkel, hogy úgy döntöttem, erről szót kell ejtenem.Nem mindegy, hogy melyik részvény csomagot adom elA leggyakrabban ezzel a…..
Előre bocsátom, ha van olyan polgártársunk, aki esetleg nem olvasta az Állatfarmot, akkor sürgősen tegye meg. Mindjárt helyén is fogja kezelni a magyar történéseket. Most tömörítve és párhuzamot vonva bemutatom a lényeget. Lassan mondom, hogy mindenki értse: a disznók (Fidesz)…..