Regisztráció Blogot indítok
Adatok
herodes

8 bejegyzést írt és 291 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Csak elém ne! 2010.12.15 10:44:00
Újabb poszt az autósok birka gondolkodásáról. Dugóban senki sem szereti, ha közvetlenül elé sorolnak be, de arra már az esetek többségében nem gondolnak a sorban állók, hogy ha ezt megunja valaki és előre megy az üres sávban, Sándor történetében ráadásul buszsáv lévén…..
herodes 2010.12.15 14:32:25
@mrzigi: én ezt nem pontosan értem.
Vegyük az egyik korábban említett példát, a Rákóczi útra valamelyik mellékutcáról történő ráfordulást, mondjuk a reggeli csúcsban.
Kérdezem: jártál-e már te ott ilyenkor? Konkrétan nincs szünet a kocsisorban reggel hét és kilenc között. Ezt a tényt figyelembe véve nem tudom, hogy ki mit nyer azzal, ha én nem akkor próbálok besorolni a nímand mellékutcából Budapest "vénájába", amikor odaérek, hanem 50-60 másodperccel később, amikor egyébként egészen pontosan ugyanaz a forgalmi helyzet, mint amikor odaértem...
De hogy te is megértsd, rávilágítok egy picit másik oldalról a dologra: én elfogadom a te elméleted, és azt mondom, hogy oké, rendben, ezentúl reggelenként kicsit gondosabban borotválkozom, így az kb. egy perccel tovább tart a szokásoshoz képest, ezért nekem nem kell várnom 8-10 autónyit a kis mellékutca és a Rákóczi út sarkán, hanem próbálhatok egyből besorolni, hiszen így pont ugyanazt kapja Budapest "vénája", mint abban az esetben, ha rendesen borotválkozom, és kivárom a kereszteződésben az általad megszabott türelmi időt.... :)
nem tudom, mennyire vagy erős metakommunikációban, és tudsz-e a sorok között olvasni, de arra az esetre, ha nem, akkor megfogalmazom neked egész konkrétan: butaság az álláspontod :)
herodes 2010.12.15 14:57:09
@metal: ezt én is akartam tőle valami cinikus megfogalmazásban kérdezni, de nem voltam ilyen genny, mint te :D

mrzigi, hadd tippelek, ha már így szóba került: korod 22-nél nem több, jogsid 2 évesnél fiatalabb, levezetett kilométereid száma kifejezhető (vagy csak épphogy nem) egy négyjegyű számmal, ugye? :)
herodes 2010.12.15 15:23:32
@mrzigi: 37 év, húha...
figyi, most két nagyon komoly dolgot kell közölnöm veled, megrázó lesz, ülj le, vegyél egy nagy levegőt.
Tehát:
1. Nincs is Mikulás
2. Hozzád hasonló korúak társaságában hosszú évek óta kiröhög a hátad mögött mindenki, mert olyan a beszédstílusod, mint egy stréber tinédzsernek
:D
Az egész heti hajtás és a múlt éjjeli blogbuli eredményeképpen sikerült utazás nélkül is időeltolódási tüneteket generálnom magamnak. De ami késik, nem múlik, Zoli önkéntes rendőrködős posztja is megérkezett így vasárnap délutánra, alkossatok véleményt (ejj, ezt a lehet…..
herodes 2010.12.13 09:16:59
@CApa: parádés éleslátással sikerült rámutatnod a kommentemben a két legfontosabb momentumra, brávó.
Komolyan azt gondolom, hogy nehéz eldönteni, melyikőtök típusa veszélyesebb a városi forgalomban: a történet negatív főszereplője, aki a záróvonalon cikázik, vagy a posztoló és te általad is kiválóan megszemélyesített archetípus, az önjelölt igazságosztó, akinek még a szar sem elég keserű.
herodes 2010.12.15 10:30:29
@CApa: nem konkrétan erre kommentedre, hanem az előző néhányra úgy egyben válaszolva még utoljára írok valamit, bár valószínűleg ez is értelmetlen, de mégis, ha csak egy röpke pillanatra gondolkodásra késztet, már megérte.

Egyrészt tájékozatlan vagy, mert a "majdnem megölte" egy definiált jogi kategória, általában a veszélyeztetést meríti ki, aminek vannak különböző minősítései, így pl. a gondatlanság, meg a halált okozás is. A jog -nagyon helyesen- a veszélyeztetés szankcionálásánál alaposan figyelembe veszi -már ha van- az okozott kár és sérelem mértékét. Gondolom te sem lennél boldog attól, ha mondjuk ablakpucolás közben kilöknél egy virágcserepet az ötödikről, ami épp egy gyalogos elé esik le a járdán, és ezt a jog pont úgy kezelné, mintha nem elé esett volna és kurvára megijed, hanem mintha ráesett volna és belehal.

Akartam írni ezt is, de csak megemlítem, mert @Zsola777: az előbb nagyon szépen kifejtette ezt az elméletet: önmagában az, hogy a te megítélésed szerint a rendőrség, mint erőszakszervezet hogyan végzi a munkáját, egyáltalán nem jogosít fel arra, hogy a kompetenciájukba tartozó dolgokat a magad kezébe véve kezeld, még akkor sem, ha a kritikád esetleg jogos. Az a fajta mentalitás, amit te és a posztoló képviseltek ebben az ügyben, az anarchia irányába mutat, ami -szerintem, de talán szerinted is- nem jó dolog.

Ez nem azt jelenti, hogy ha bármiféle sérelem és, akkor be kell fognod a pofád, és füled-farkad behúzva meg kell hunyászkodnod, hanem azt, hogy tudomásul kell venni, hogy a világ nem tökéletes. Irreális elvárás részetekről az, hogy minden ilyen esetet azonnal és személyesen meg kell torolni, és a vétkes orra alá dörgölni a vétket, akitől rögvest a zizis helyzet után meghunyászkodást és belátást követelünk.
A társadalomban éldegélésnek -így a pesti forgalomban történő vezetésnek is- megvannak a maguk normái, amiket be kell tartani. De tudomásul kell venni, hogy nem mindenki tartja be ezeket, van aki tolerálható okkal, van aki meg nem. Aki nem képes erre a tudomásul vételre, hanem konzekvensen a "kiszállok, feltépem, üvöltök" mentalitást képviseli, pont olyan szinte süllyed, mint akikkel üvöltözik.

Ez semmi másról nem szól, csak a ti önérzetetekről. Illetve arról, hogy nem vagytok képesek felfogni, hogy néha az önérzet nem ér annyit, hogy érdemes legyen feláldozni egy fél délelőttöt, ami telhetett volna egy csöpp higgadtság és mértéktatás alkalmazásával nyugodtan és békésen, nem pedig egy forgalmas közlekedési csomópont kibaszott kellős közepén abszolvált üvöltözéssel megalapozott feszült dühöngéssel. Mert ugye nincs más hozadéka az ilyesminek, csak a düh és az idegesség. A jelenetrendezéstől megtérül a károd vagy semmivé lesz a sérelmed? Nem. A delikvens ettől megjavul és belátó lesz? Nem. Hát akkor? Mi a faszra jó ez az egész, azon kívül, hogy TE ESETLEG jobban érzed magad tőle pár percig?

Hát akkor meg?
Jövő héten érkezik a mozikba Tim Burton következő alkotása, az Alice Csodaországban, ebből láthattok most már jelenetet. Alice visszatér Csodaországba, ahol találkozik régi ismerőseivel, majd szembeszáll a gonosz és zsarnoki Vörös Királynővel.Mia Wasikowska játssza a…..
herodes 2010.02.27 11:56:33
@kitzz: húú de nagyot mondtál, most már öblíthetsz
Kedves Szerkesztők!   Régóta olvaslak Titeket, habár a "közösségi életben" nem veszek részt. Mégis úgy adódott, hogy megosztanék veletek egy fura eseménysorozatot, ami mostanában történt velem, és ami jelenleg megakadályoz abban, hogy állandó munkát találjak. Ha…..
herodes 2010.02.08 11:38:25
Ha ilyen ambícióid vannak (érzékeny, nagyértékű, fontos rendszerek tervezése, üzemeltetése), a saját cég alapítását nyugodtan felejtsd el, közelébe nem fogsz kerülni semmilyen éppkézláb dolognak, az ilyen projektek MO-on kb. 10-15 cég között kerülnek kiosztásra, 100%-ban e cégek sales- és vezetői kapcsolatrendszerének az alapján.

A te helyed a fent említett 10-15 cég egyikénél van, mint rendszermérnök vagy fix alvállalkozó, de ha igaz, hogy az emberi kapcsolatépítés nem az erősséged, akkor inkább mint rendszermérnök.

Keresd meg ezeket a nagy cégeket (ha igaz, amit írtál a postban a referenciáidról, egy kis webezgetés után nagyon hamar össze fog állni a fejedben, kik is ezek a cégek konkrétan).
ezekre a helyekre általában nem HR cégeken keresztül veszik fel a nagy tudású mérnököket (még akkor sem, ha alibiből meghirdetik az állást valahol).
Szóval kapd elő a címtárat a mobilodból, és keress ezekhez a cégekhez minél közvetlenebb ismeretséget, hívd fel őket, mesélj magadról, küldj cv-t, kerülj náluk köztudatba.

röviden ennyit. a többi cégalapítós, meg mismásolós, sunnyogós, politikus vénára építő helyezkedős hülyeséget, amiket előttem sokan írtak, nagy ívben felejtsd el, a post alapján ez nagyon nem a te világod. neked az kell, hogy nagy tudású szakemberként megbecsüld pozíciód legyen egy nagyobb IT rendszerintegrátor cégnél. Ha sikerül bekerülnöd egy ilyen helyre, jól fogsz keresni, és biztos állásod lesz.
herodes 2010.02.08 13:05:49
@Az űr csendje: "Komoly projektmunkánál adnak egy rendszertervet, hogy mit kérnek. Erre adsz egy ajánlatot. Amennyiben minkét oldalnak megfelelő a dolog, elkezdődik a munka. Semmi olyat nem kérnek, amit ne egyezettetek volna előre. Részteljesülésenként egyeztetés és kifizetés.
Mi ebben a misztikus? "

álomvilágban élsz, bocs, hogy ezt mondom, de tényleg így van. nem láttál még "komoly projektet" a MO-i IT szektorban közelről.
A projektkiírások nagy része marketing és jogi maszlag, és nemcsak a kiírásoké, hanem a beadott pályázatoké is. Ahol a komolyan vehető szakmai rész egy teljes pályázatban eléri a 20%-ot, már igen jónak mondható, a végső döntésben ez sem számít többet 10-20%-nál. A legtöbb ilyen üzlet szóban dől el, néhány telefonhívással, és ezeknek is egy jó része általában még a kiírás előtt történik...

iszonyatosan félreviszitek szegény tagot ezzel a sok inkompetens marhasággal.
herodes 2010.02.08 13:33:42
@P3X42: igen, én is. Sőt olyat is, hogy a rendszertervet meg a pályázatot ugyanaz az ember írta :)
Megnéztük az Évtized Filmjét. A hihetetlen képi világ, az akcióban gazdag cselekmény, a fordulatos történetvezetés, a nézőt órákon át a székhez szögező grafika elevensége, a plasztikus kidolgozottság, a film világának egyedisége és a lélegzetelállító kamerakezelés teszi…..
  Idén az OMV-nél tankolnak az állami szervek, legfeljebb évi 50 millió liter benzin erejéig. A döntésben az osztrák társaság által ajánlott, 2-3 forinttal kedvezőbb literenkénti ár volt a meghatározó, a kúthálózat csak 10%-os súllyal bírt a tenderben (a Molnak…..
herodes 2010.01.05 14:55:48
@mavo: a postban magyar irányításról volt szó, ami igaz is, a management magyar, a "B" részvény a (magyar) államé. hol itt a demagógia?
herodes 2010.01.05 21:15:15
@mavo: hogy ki hogy idézi a másikat, azt inkább te ne kritizáld, elolvastam a hozzászólásaid ebben a topikban, és nem keveset találtam, ahol a válaszaidban azokat az említéseket, amikre válaszoltál, simán a négyzetére emelted. pl. az enyémet is
herodes 2010.01.05 23:38:21
@mavo: szokjon téged, akinek két anyja van. eléggé típusos vagy a faszkalap kommentelők közt, előbb-utóbb elfáradsz vagy megunod, és elhúzol a faszba. majd utána visszajövök, és megint fogom olvasni ennek a blognak a kommentjeit is, nemcsak a postokat. ha meg nagyobb az állóképességed a türelmemnél, találok másikat is a témában, ami leköt.
Elöljáróban egy kérdés: kért már titeket a családból valaki arra, hogy ne igyatok többet? Mit tettetek? Lekevertetek neki egyet és tovább ittatok, vagy töltöttetek egy pohár ásványvizet és megpróbáltatok kijózanodni egy kicsit?A mai poszt egy nagyon érzékeny témát feszeget:…..
herodes 2010.01.02 17:55:23
@Bud és Kelly Cica: határozottan cáfolom a szex és a részegség általad leírt összefüggését, sőt, kifejezetten az ellenkezőjét állítom. A mai napig a top10-ből 7, de inkább 8 ittasan történt. és ez nem kizárólag saját benyomás alapján hozott verdikt, hanem kölcsönösen elismert vélemény a feleségemmel :)
Laci leveléből jól látszik, hogy nem mindig történnek a valóságban úgy a dolgok, mint ahogyan azt elképzeljük. Csak az adott helyzetben derül ki, hogy reagálunk. Persze biztos lesz most is olyan, aki szerint hülye a posztoló, mert a földbe gyökerezett a lába ahelyett, hogy elugrott…..
herodes 2009.12.21 11:32:38
@metal: lehet, hogy előírja, de ha ilyen esetben akár csak leheletfinoman fellöki a gyalogost, felfüggesztett fogházat kap.

nem értem ezeket a kommenteket, illetve értem, csak kicsit rémisztő. szabad jelzés mellett a zebrán áthaladó gyalogost kis híján elütni.. csak én vagyok annyira prűd, hogy itt nincs mit vitatkozni azon, ki a hunyó??
herodes 2009.12.26 15:37:01
@sreetfighter: hát ezt én a saját tapasztalatom alapján cáfolom.
A MO-i autósok egy releváns része (tapasztalom ezt autóskén és gyalogosként is egyaránt) nem ismeri, vagy nem tudja, nem akarja kezelni azt a szituációt, amikor jobbra kis ívben kanyarodáskor elsőbbséget kell adnia a keresztező úton áthaladó gyalogosnak. Különösen akkor karcos a szitu, ha lámpa is van, mert nagyon sok kereszteződésben ilyenkor a jobbra kanyarodó autósnak és gyalogosnak is zöld jelzése van, ebben a helyzetben is a gyalogosnak van elsőbbsége. Engem konkréten a Podmaniczky utca és a Nagykörút sarkán már nem egyszer csak azért nem ütöttek el gyalogosként, mert résen voltam.
Azt nem tudom, hogy ez más országokban hogy működik, de itt nálunk az én tapasztalatom szerint nagyon gáz a helyzet. És ezt nemcsak gyalogosként látom (ez a ritkább eset), hanem volán mögött ülve is napi rendszerességgel találkozom olyan autóssal, aki jobbra kanyarodik, és szarik a gyalogosokra a zebrán.
"Családias a légkör, barátságos és szakszerû a kiszolgálás" - írja a MediLine biodiszkont üzletház weboldala. A családiasságba azonban - a kétgyermekes Homár szerint némi joggal, a de a kereskedelemben mégis kissé szokatlan módon - nem értik bele a gyerekeket és a…..
herodes 2009.12.08 16:22:47
@CatMother: úgy beszélsz a gyerekről, mintha valami saját szórakozás céljából boltban vásárolt házikedvenc lenne.
a valós helyzet ezzel szemben az, hogy a nővér, aki majd cseréli alattad a kacsát az elfekvőben, mikor magatehetelen vén trutymó leszel, alighanem pl. ennek a kisgyereknek a munkájából is kapja majd a fizetését.
Gyakran előfordul, hogy egy iskolai konfliktus kapcsán bemegy a szülő, hogy tisztázza a tanárral, vagy az igazgatóval a helyzetet. Ezek a megbeszélések gyakran segítenek megoldani a problémát, az alábbi helyzetből viszont éppen az ellenkezőjére derül ki. Az anyuka inkább elhitte a…..
herodes 2009.12.07 10:09:56
@zulu: ne ködösíts, te nem helyzetről, hanem négy gyerekről beszéltél. és bár a többi hozzászólásod alapján nem tér el a véleményünk az ügyről, attól nekem még csipi a szemem, hogy a négy gyerekből vonod a végső konzekvenciádat.
herodes 2009.12.07 10:19:49
@zulu: ez még igaz is lehetne. csak nekem az utolsó momentum nem stimmel, hogy azonnal kiveszi a négy gyereket. "ők" nem veszik ki a gyereket és viszik máshová, ha összerúgják a port a tanárral :)
herodes 2009.12.07 11:26:33
a sok mélyenszántó gondolat, és messzemenő következtetés szerintem azért picit elrugaszkodik a postban leírt eset súlyosságához képest. ez már kicsit "ma egy tornapapucs, holnap a világ??????" ízű :) (aki nem tudná, honnan az idézet: www.youtube.com/watch?v=tTekdhIA1EY )

ennél sokkal keményebb szülő-tanár konfliktusok vannak nap mind nap az iskolákban, amik ennél sokkal irreálisabb végkifejlettel érnek véget, ha egyáltalán véget érnek.

Ez a szülő szimplán hülye volt, és egyáltalán nem biztos, hogy etnikum.
Ruskyy tőletek várja a választ arra, hogy mit tegyen azzal a jóképességű autóssal, akiről könnyedén kiderítette, hogy ki az illető. Az biztos, hogy az ilyenek megérdemelnek valamilyen büntetést, de kérdés az, hogy önbíráskodással levélírónk mennyire süllyedne ugyanarra a…..
herodes 2009.11.13 13:17:14
@Marty Mcfly: arra próbáltam utalni, hogy a két sofőr viselkedése ebben a helyzetben egyáltalán nem értékelhető mégcsak közel hasonló súlyú faszságként sem.
(egyik: 10%-os óra szerinti sebességtúllépés, ami az autók sebességmérőinek általad is ismert kalibrációs körülményei miatt valószínűleg gyakorlatilag nem is sebességtúllépés

másik: életveszélyes manőverezgetés hiszti gyanánt)

illetve annak próbáltam hangot adni, hogy mennyire rühellem azokat az álszent fajankókat, akik ejnyebejnyéznek ilyen fórumok kommentjei között piszlicsáré sebességtúllépések és hasonló súlyú szabálytalankodások miatt.

így már érthető voltam? :)
herodes 2009.11.13 13:21:11
@Marty Mcfly: ja meg az astrás kiakadásra kérdeztél rá, ott meg arra próbáltam utalni viccesen, hogy lehet, hogy azért háborodott fel az Astrás, mert az ő órája szerint nem 10%-os sebességtúllépés történt, hanem sokkal több :)
és ugyan humornak szántam, de lehet, hogy télleg ez áll a dolog mögött? :) f astra órája 140-et mutat, GPS szerint 118-cal megyünk, ez a személyes tapasztalat.
herodes 2009.11.13 14:18:50
@Marty Mcfly: nem feltétlen akartam a lelkedbe gázolni a pöccsel :) tán én voltam figyelmetlen és átfutottam rajta, de mielőtt az első kommentet megírtam, átnéztem a tieidet, és nem találtam köztük olyat, amivel tompítani próbáltad azt, amire válaszoltam :)
G. az A1 szerviz régi ügyfele, aki eddig meg volt elégedve a szolgáltatással, de most valahog nem sikerült elérnie, hogy megjavítsák a mosógépét. A dolog nem rajta múlt, ő kitartóan hívogatta azt őt visszhívni elfelejtő ügyfélszolgálatot, de hiába. Tisztelt Szervíz!…..
Tessék elhinni, nem hobbiból rugdossuk a királyi tévét, mert ugye a grundon a hülyegyereket sem illik állandóan cseszegetni, jobb híján beállítjuk a kapuba, legfeljebb jobban odafigyelünk a védekezésre, és imádkozunk, hogy ne rúgjon öngólt. Az U20-as VB-vel kapcsolatban a…..
Rájöttem! Hibaüzenet 2009.10.06 22:14:00
A számítógép-felhasználók gyakori fejfájása, ha gépük hibát észlel; ebben az esetben ugyanis a szoftver hibaüzenetet küld. Ettől természetesen nem kell kétségbeesni, sokszor csak valami apróságról van szó: helytelenül használtuk a komputert, kifogyott a tárhely,…..
Belsőség Anyádba parkojjá' 2009.08.26 06:55:00
  Ha van az életben olyan pillanat, amikor az ember a föld alá süllyedne mások helyett szégyenében, ez az volt nekem. Legközelebb maradok a falumban. Vélemények az azonos című írásunkról...
herodes 2009.08.26 11:05:30
@Okosk4: mittudomén, volt ez valamikor 2002-ben, asszem :)
egy sör meg sültkolbász nekem, perec a gyereknek, bambi az asszonynek, ilyesmi, becsüld meg, mennyi lehetett ez akkor :)
herodes 2009.08.26 11:07:25
@Okosk4: bezony, akkor pl. még rummal szerette a teát, ma már tudja, hogy jófajta házipálinkával sokkal finomabb :)))))
herodes 2009.08.26 11:40:02
@SsPL71: neeem, nem miattunk kezdődött, hanem miattunk ért véget. De ezt ott nem kellett senkinek sem elmagyarázni :)))
f1 Schumacher már 3 kilót fogyott 2009.08.04 18:58:00
Nagyon készül visszatérésére a hétszeres világbajnok, de az egészségére vigyáz, mert megígérte a feleségének.”A felkészülés közepén vagyok, már három kilót fogytam, de legalább ilyen fontos, hogy izmot építsek. Jól megy az edzés, csak a nyakam szúr picit, meg kell…..
herodes 2009.08.05 10:37:50
@zsolaaa: menj el a budaörsi virágpiac mellett lévő gokartpályán 3-4 négy futamra egymás után, az 15-20 perc, kb ugyanennyi kör. Rögvest azután, hogy kiszálltál a járgányból, egy kávé mellett szívesen elbeszélgetek veled a büfében arról, hogy vajon milyen fizikai kondíció kell a forma1-hez, ami ugye nem kifejezetten van egy súlycsoportban az hobbi-gokartozással :)