Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nu pagagyí

0 bejegyzést írt és 13855 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A #lifeshot élesszemű megfigyelői szúrták ki, hogy Alekszej Navalnij jogilag meglehetősen kétes meghallgatásán Moszkvában egy rendőrirodában a faliújságon Jagoda, a hirhedt sztálini titkosrendőrség egyik vezetőjének a fotója látható...
nu pagagyí 2021.01.24 10:17:53
@nincs1itt: Navalnijt azért engedhette Németországba az FSZB, mert azt hitték belehal majd az adagba. Tévedtek. Egyébként beazonosították az elkövetőket, sőt az egyik még be is számolt róla, mit tettek, abban a tudatban, hogy a felettesével beszél. A bizonyítékokat megkapták az oroszok, nézegethetik.

Navalnijjal azért nem bírnak, mert a nyilvánosságot használja, sok híve van. Nem lehet csak úgy eltenni láb alól, hogy ne terelődne a gyanú Putyinra és nyaloncaira. Megpróbálták, de ráfagytak, lehet, hogy ez Putyin hattyúdala volt, fogy a hatalma, egyre többet hibázik.
Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is előszeretettel hangoztatta a járvány hónapjai alatt, hogy semmi sem lesz úgy, ahogy az a koronavírus előtt volt. Hogy pontosan mire gondoltak, nem tudjuk, de az valószínű, hogy saját érdekeik előtérbe tolását remélték…..
Bár tény, hogy a vasalódeszkás tanár videójára adott tankerületi reakció egy az egyben a kádári hagyaték újbóli megjelenését sugallta, ahogy az is, hogy a leszámolásszerű büntetést elviselni kényszerülő nevelő egyből szimpatikussá vált ezzel a húzással, de mégsem ettől volt jó az a videó. Attól volt…..
nu pagagyí 2020.06.17 17:15:19
@tatárfejű kutya: Szerintem egyáltalán nem unalmas. Láthatjuk hová jutottunk az iskolai autonómia, a szabad iskolaválasztás meg az ilyesmitől. A kedves szülő már a Kádár-titkársághoz fordul egyenesen, ha panasza van, nem az igazgatóhoz, mert az is csak egy báb. Nincs már működő szülői munkaközösség, közösség sincs. Javaslom a besúgórendszer kiépítését, hogy megelőzze az ilyen anomáliákat és már előre biztosítani lehessen, hogy csak megfelelő elvtársak oktathassanak. A kedves szülő azt hiszem, alkalmas lesz a feladatra.
nu pagagyí 2020.06.17 18:50:12
@IvanGyenyiszovics: Te szétnéztél már milyenre fejlesztettétek a rendszert? Az ország
egy másodosztályú giccs lett, belül üres, amit ízléstelen dekorációval próbáltok leplezni.Ki a fene akar összefogni Mészáros Lőrinccel, vagy az Erdélyből importált hülyékkel, akik azt hiszik diktálhatják a magyar kultúrát. József Attilát sem fizette a Horthy rezsim, mégis ő a költő, nem pedig valamelyik fasiszta szar. Nem ti vagytok a nép, csak egy újabb megszálló. Benneteket sem fog felakasztani senki, de még szégyellni fogjátok azt, amit csináltok. Ja, nem is hiszen az összes házmester rögtön kommunista lett nyilasból, hogy utána liberális, majd fehér keresztény legyen. Nektek nincs gerincetek, sunyi tehetségtelen alakok vagytok egytől-egyig.Legalább megéri? Loptál már eleget?
nu pagagyí 2020.06.17 19:01:04
@midnight coder: Bármit használt volna, abból is többféle van, úgyhogy ez nem érv. Teret hagyott arra, hogy a diákok is gondolkodjanak, mit tudnak használni. Nem hülyék ők sem, csak a hülye szülő és a idióta bürokrata szerint. Egyébként nincs is ügy már, az illetékes elvtárs is belátta, hogy barom volt, így téged is felmentettek az alól, hogy fújd a mantrát. Nézd meg a postafiókodat, van-e új üzenet.
Az előző nemzeti konzultációk bugyuta, irányított kérdéseihez hasonlítva akár konstruktívnak és hasznosnak is nevezhetnénk a legújabb kormányzati kérdéssort, ám a látszat ezúttal is csal. A lényeg ugyanis ezúttal is az, hogy egyrészt utólag igazolja a kormánynak a járvánnyal kapcsolatban meghozott…..
nu pagagyí 2020.06.10 09:07:34
@MAXVAL bircaman közíró: Nálunk biztosan, de tedd hozzá, hogy kénye-kedve szerint, mivel a kormány, az állam egyetlen párt kizárólagos tulajdona lett, egy olyan párté, amelyben egyetlen vezér van és amelyben érdekes módon semmiféle vita, ellenvélemény nem tolerálandó (lásd Simicska). Mostanában pedig már ott tartanak, hogy a lakosságnak is be kell tartania a pártfegyelmet, egyet kell értenie a PÁRT zavaros ideológiájával akkor is, ha nem párttag, különben rábaszik az illető.
nu pagagyí 2020.06.10 09:42:56
@cicmen: Csak egy kérdésem lenne. Te a pénzedet szar, vagy jó árura költöd? Szerintem csak és kizárólag ez dönti el, hogy mit vásárolsz, a holt meg azt, hogy milyen kiszolgálásban részesülsz. Attól nem lesz a magyar áru jobb, ha kitiltják a külföldi árut, a szolgáltatás sem lesz jobb, ha megszüntetik a versenyt. Egy viszont az ilyen intézkedésekkel garantált: te mint vásárló, előbb-utóbb csak szart fogsz találni a piacon, azt is drágán. Nem tudom, miért jó ez neked.

Sajnos az a rögösebb út, ha felvállaljuk a versenyt, megpróbáljuk elsajátítani a megfelelő módszereket, megteremtjük a feltételeket (gazdasági, társadalmi), hogy aki akar valamit, véghez vihesse, Ehhez azonban értelmes, vállalkozó kedvű emberek kellenének, aminek első lépése egy normális oktatás, az állami pátyolgatás helyett az önálló, kockázatot vállaló emberek tevékenységének legalább a nem akadályozása, ha már normatív kereteket képtelen létrehozni a magát a nemzet kizárólagos képviselőjének kinevező bagázs. A rögösebb út megérné, ha az ország hosszú távú felemelkedése lenne a cél, de úgy látszik csak egy hűbéri rendszerben gondolkodik a rezsim, amiben már nem merül fel az a kérdés, mi lenne jó az országnak és a magyar embereknek.
nu pagagyí 2020.06.10 10:06:44
@cicmen: El kéne azért számolni cirka 500 halottal. Ahol valóban sikeres volt a védekezés, mint például Szlovákiában, ott tizedannyian haltak meg (Szlovákia kb. 30 halott) mint nálunk, akár a lakosság, akár a fertőzöttek száma arányában vizsgáljuk a dolgot.

Az igazság az, hogy a zseniális oeratív törzs, amely teljhatalmat kapott mindenféle intézkedésre, az adatok visszatartására, a vírussal kapcsolatos bármiféle teendőre, félelmetesen ostoba minkát végzett. Nem sikerült kitalálniok, hol fog koncentrálódni a vírus először, ami nyilván a kórház, mert ott jelentkezik akinek baja van. Mivel nem találták ki, nem is sikerült megfelelő védőeszközökkel ellátni az említett intézményeket, így maguk az orvosok és az onnan teszteletlenül kibocsátott betegek lettek a szuperterjesztők. Bár ismert volt, hogy a vírus az öregekre a leghalálosabb, nem sikerült kitalálniuk, hogy a következő gócpont az idősotthonok lesznek. A hibák egyszerűen ostobaság következményei, mivel eleve tagadta az operatí törzs, hogy van értelme a tesztelésnek, nem is csináltak ilyet, így halvány fingjuk sem volt, van-e beteg az országban és ha igen, akkor hol. Maszkot sem kell viselni természetesen, bár 45 másodperc alatt mindenki elkészítheti magának két befőttes gumi és egy használt póló felhasználásával (lásd amerikai tisztifőorvos zseniális videója). Nagyon úgy tűnik, az operatív törzs egyetlen funkciója az arrogáns stílus hétköznapi népszerűsítése mellett és saját (valamint a rezsim és főkolomposa) hibáinak bűnbakkereséssel való elsikálása volt.

Emlékezetes teljesítmény volt az orvosi kamara elnökének elküldése a picsába, amikor védőfelszerelést kért az egészségügyi intézményekbe. Tetszett az EU elküldése a picsába, mondván mit pofázik bele a szuverén magyar dolgokba, inkább a lóvét utalja már. Nagyszerű volt a kezelést igénylő betegek tesztelés nélküli kipaterolása a kórházakból, ami semmi nem indokolt. De a legnagyszerűbb a zónás bevásárlás, ami úgy megtetszett vezérünknek, hogy meg sem akarja szüntetni, pedig már kötelező lett a maszkviselés a boltokban, focimeccsre meg boldog-boldogtalan elbattyoghat.
Nagyon kellemetlen, hogy a nemzethez tartozás állampolgársági és/vagy nyelvi és/vagy (teljesen szubjektív) érzelmi kritériuma helyett (aminek mindegyikét felfogni "pusztán" racionalitás kérdése) az irracionalitás büszkeségével válaszol az irracionális magyar etnicizmus a nemzeti identitás…..
nu pagagyí 2020.06.03 19:35:09
@Nzoltan: Trianont annak köszönhetjük, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia elvesztette a háborút. Az osztrákok többet vesztettek, mint mi, a nagyhatalmi státuszt, az egész birodalmat, mégis milyen faszául elvannak. Fegyveres ellenállást csak a Tanácsköztársaság szervezett a mohó szomszédok ellen, kevés sikerrel, egyszerre hadakozva a fronton a külső ellenséggel és belföldön a hazaárulókkal.

A számunkra nem túl igazságos békeszerződést Horthyék írták alá, majd a kényszerszuverénné vált országba előbb megpróbálták visszacsempészni a Habsburgokat, miután ez nem sikerült, fokozatosan a németeket kezdték szolgálni. Az eredményt ismerjük, csatlósként egy újabb háborús vereség, az ország még kisebb lett néhány magyar faluval. Most úgy látom, újabb kudarcra hangol a magyar jobboldal, amely ismét valamilyen potenciális vesztes szolgálatába ajánlja magát: a muzulmán kipcsak szövetség, vagy a pravoszláv oroszok, mindegy is. A történelem ismétlődik, hangolásként most éppen a hazaárulózásnál, az emberek egymás ellen uszításánál, egy újabb pszichopata hülye teljhatalommal való felruházásánál, azaz önmagunk gyengítésénél tartunk, mint biztos recept az újabb pofonhoz.
nu pagagyí 2020.06.03 20:24:26
@11 Favágó: Honnan veszed, hogy a magyar emberek a legnagyobb kisebbség terrorjára áhítoznak, amit egy torz választási rendszer eredményeként élvezhetnek? Honnan veszed, hogy helyeslik a korrupt hatalmi bunkóként funkcionáló államot, amely már nem szolgál, csak a nyomort teríti és a közpénzeket csatornázza át magánzsebekbe? Honnan veszed, hogy imádják a manipulatív közmédiát, a részrehajló ügyészséget, a saját településük érdekét leszaró "képviselőket", akik mindent megszavaznak, amivel csorbíthatják az önkormányzatiságot? Honnan veszed, hogy a magyar emberek többéves munkaidő keretben akarnak dolgozni millpengőért? Honnan veszed, hogy az emberek nem igényelnek semmilyen jogot, beérik formális deklarációkkal? Honnan veszed, hogy senkit nem érdekelnek a közérdekű adatok, ezért nyugodtan le lehet mindent titkosítani? Honnan veszed, hogy a magyar emberek tisztelik az arrogáns köcsögöket, akik naponta járatják le az országot az ország hivatalos képviselőiként?

Azért mert úgy tűnik? Ideig-óráig. Egyelőre még hazudhatsz, de azért remélem nem jelentkeztél EU-s pénzből finanszírozott pályázatra és a jól megérdemelt pihenést inkább Baskírföldön töltöd birkaszemet falatozva, nem pedig valamelyik európai nyaralóhelyen.
Na most van elegem! Szó nélkül tűrtem, hogy a vírus – és az ellene hozott intézkedések – egyetlen pillanat alatt szétbarmolják nehezen felépített életemet! Némán vettem tudomásul, hogy mivel nem vagyok sem képviselő, sem focista, így semmiféle segítségre nem számíthatok, ismét egyedül kell megoldjam…..
         Lehet, hogy az Olvasó tőlem fogja megtudni. Megszületett az orbánista Élet és Irodalom, a társutas értelmiségiek lapja, az Országút.         A heti Országútban jelent meg Hörcher Ferenc professzor vezércikke Hasadni fog-e Európa címmel. Hörcher Ferenc a rezsim egyetemén kapott…..
Ha valaki korlátlan felhatalmazást szavaz meg magának korlátlan időre, akkor korlátlan felelősséget is kell vállalnia a döntéseiért. A kormány így járt a járvánnyal kapcsolatban, ezért most megnézzük, hogy felelőssége teljes tudatában vajon milyen munkát végzett. Tényleg kiemelkedően eredményes volt…..
nu pagagyí 2020.05.17 13:19:44
@math0: A svédeket már nem érintené a második hullám, igaz, addigra lehet hogy meglesz ellenanyag. Utóbbi esetben valóban elcseszték.
nu pagagyí 2020.05.17 13:26:29
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Megbeszélték a lakossággal? Nagyon elgurult a gyógyszered, kisgalamb."
Tudom, neked szokatlan módszer, hogy nem titkosított kormányhatározatokkal és önjelölt diktátor trónra emelésével kezelnek válságot. Annyira elszoktál tőle, hogy szinte mesébe illő.
Kíváncsian várjuk, mikor hozza meg. ..
nu pagagyí 2020.05.13 18:18:22
@háromperhármas: Azért elképesztő az az arrogancia és felelőtlenség, ahogy viselkedik az állampárt. A járványt is pont úgy kezelik, ahogy kormányoznak. Utolsó szempont, hogy mi lesz az emberekkel.Az önkormányzatokat kifosztják, aztán jár a pofájuk, hogy miért nem költenek eleget. Érdemben csak azokat az ágazatokat segítik, ahol eddig is közpénz milliárdokat égettek el és már kompletten a haveri kör birtokol (turizmus, vendéglátás, szerencsejáték). Nem érdekli őket a munkájukat elvesztett emberek sorsa, sőt még beléjük rúgnak (munkaalapú társadalom, ja közmunka). A nagy csinnadrattával beharangozott bértámogatás is elég szűkmarkú és addig húzták, hogy a cégek nagy része csődbe menjen, így azt is a haveri kör veszi majd igénybe, mert ők mindkét formába benevezhetnek, így már közterhet sem fizetnek, egyéni járulékot sem és meg még pénzt is kapnak "bértámogatásra". És persze az őket finanszírozó Mészáros-bankokat is ki kellett tömni pénzzel, mert máris csődbe mentek volna.
nu pagagyí 2020.05.13 18:24:46
@ulpius66: Neked ez egy bonyolult feladvány, pedig egyszerű. Olyan kormány kellene, amiben meg lehet bízni.

Mert:
- tudod, hogy nem hazudnak,
- tudod, hogy nem lopnak,
- tudod, hogy nem titkolóznak,
- tudod hogy az emberek sorsa fontosabb nekik, mint akármilyen fétis.
nu pagagyí 2020.05.14 11:07:43
@MAXVAL bircaman közíró: A végeredmény pont annyi mint a svédeké: 12-13% halálozási arány. A svédekről meg tudjuk, hogy direkt nem korlátoztak semmit, bíznak a nyájimmunitásban. Az Orbán rezsim hadiállapot üzemmódja, az emberek felesleges szívatása tehát egyenértékű lett a semmit csinálással. Persze nem teljesen, mert kétszer olyan intenzitással lopnak, mint hadiállapot nélkül. Kár, hogy a lóvét arra kell költeni, amit már kilóra felvásároltak, aztán kiderült, hogy a globalizáció megrekedésével az egész befuccsolt, úgymint a turizmus, szerencsejáték, eu-s pénzt termő mezőgazdaság és az ezek felvásárlásához közpénzt közvetítő mészáros bankok. Szóval, prímán fektetett be a nemzetvezető és köre, csupa olyanba, amit csak a globalizáció tarthat fent. És persze ki kell majd segíteni az autóipari multikat is, különben elhúznak a picsába, nekünk meg marad a karikás ostor és a bő gatya gyártás.
A Felelős Állampolgárokért Alapítvány és a Bánkitó Fesztivál Fertőzött politika címmel szervezett online vitát. Az apropót az immár hónapok óta tartó koronavírus-járvány szolgáltatta. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselőt és Böcskei Balázs politológust Bruckner Máté kérdezte...
... azt vetik az emberiességi szempontokat érvényesíteni kívánó ellenzék szemére, hogy a vészhelyzetben is politikai szempontok vezérlik őket. Teszik mindezt (telj)hatalmi pozícióból, még a lélegzetüket is totálisan átpolitizálva, az ország ellenségeinek felcímkézett ellenfeleik megsemmisítésének…..
nu pagagyí 2020.05.06 09:56:42
@illiberális: Ma már graffitiért 3 év börtön jár, változnak az idők! Tüntetni meg egyáltalán nem lehet, mert szabálysértés, kivéve persze, ha a birkamenet szeretne tiltakozni a liberális médiatúlsúly, vagy az EU ellen, mert nem ad még több lóvét.
A sajtószabadságot sokan összetévesztik azzal, hogy a sajtóban mindent szabad. Egyre inkább „elfogadott” nézet ez, különösen Május 3-án, a sajtószabadság világnapján. Remélem, többeknek inkább az anyák napja a fontosabb! A blog-felületeken különösen érzékeny ez a téma, hiszen ezen portálok…..
nu pagagyí 2020.05.05 10:18:19
@citrix: Hát, Bayer két várbeli lakás boldog tulajdonosa lett szinte ingyen. Jól fizet a seggnyalás.
nu pagagyí 2020.05.05 15:11:55
@MAXVAL bircaman közíró: "Akkor voltak olyan cikkek, hogy "Kádár János elvtárs, az MSZMP KB első titkára ellátogatott az Ötödik Első Lenin Termelőszövetkezetbe, ott kedélyesen elbeszélgetett a dolgozókkal, majd munkaebéden vett részt a TSZ vezetésével"."

Ha Kádárt kicseréljük Orbánra meg is kaptuk a KESMA lapok témájának felét. A másik fele meg a Habony-központból szerkesztett gyűlöletkeltés minden NER-telenség ellen.
nu pagagyí 2020.05.05 15:22:52
@MAXVAL bircaman közíró: Egyet még kihagytál az amúgy korrekt felsorolásból. A jogalkalmazás ne legyen szelektív. Sajnálatos módon, ahol kiválasztott káderek alkalmazzák törvényt ott majdnem mindegy, mi a törvény.
Napok óta erről szól Orbán Viktor legújabb kormányzati vírusvideója.  Mi a célja? Elsődleges célja, hogy megnyugtassa a munkájukat most elveszítőket, hogy ne aggódjanak, a kormány a helyén van, és gondoskodik mindenkiről, így róluk is. A helyzetet felismerő, cselekvő kormányfő képét hivatott…..
bircahang A kamuszolidaritás 2020.04.24 06:06:00
A legrosszabb dolog az olyan ember, akinek nincsenek elvei, elveit folyamatosan váltogatja, saját magának gond nélkül ellentmond alapvető kérdésekben is. Szerencsére kevés az ilyen ember. A legtöbb ember - az elmebetegeket leszámítva - koherens. A koherencia nem jelent jóságot automatikusan…..
nu pagagyí 2020.04.24 08:50:41
Újabb források és tények bélküli gyucsányozás, ahogy azt megszoktuk a koherenciától távol álló, előítéletvezérelt, szabad képzelettársításokat alkalmazó szerzőtől.

Gyurcsány természetesen kellően koherens a sírám tárgyként megjelőlt határontúliakkal kapcsolatban. Köztársaság párti, ahogy a NER-től nem fertőzött emberek túlnyomó része. A köztársaság egyébként Magyarország alkotmányba foglalt államformája. A köztársaság lényege, hogy a polgárai azonos jogokkal és kötelezettségekkel bírnak. A határon kívüliek nem teljesítik ezt a követelményt, állandó lakhelyük más országban található, ott fizetnek adót, ezért a polgároknak járó szolgáltatásokat, infrastruktúrát, jogot onnan kell várniuk. Nem részei a Magyar köztársaságnak. Egy köztársaság nem etnikai kategória, ezért mindegy ki milyen ősökkel rendelkezik, utóbbit csak a fasisztoid fajelmélettel fertőzött magyar jobboldal tartja számon, nyilas nosztalgiáktól vezérelve. Keverik Magyarországot a magyarsággal.

A liberálisok nem utálják a határon túli magyarokat, hanem annak tekintik, ami. Nem tényleges állampolgárok, hanem a magyar kulturális és etnikai közösség részei, akiknek joguk van önazonosságuk megőrzéséhez. Azt is természetesnek tekintik, ha Magyarország segítséget nyújt közösségeiknek. A történelem átírásával kísérletező jobboldal hazugságai ellenére, A korábbi baloldali és liberális kormányok is támogatták a határon túli közösségeket, de a mostani kurzussal ellentétben, nem vártak cserébe vezetőiktől húségesküt az éppen fungáló magyarországi hatalom felé. A támogatást a közösséghez tartozó emberek kapták arra, amire kérték, leginkább kulturális tevékenységhez.

Az iszlám migránsok símogatásában pedig Orbán és a jobboldal autentikusabb szereplő Gyurcsánynál. Mondjuk Pharaon doki kapcsán is írhatnál hasonló köpködő glosszát Orbánról. Egyébként azt sem lehet tudni, kiket ért a jobboldal migránson, mert olyan mértékben pofázik össze-vissza, hogy ez a kategória egy üres halmaz lett. Nincsenek benne a vendégmunkások, amiket a NER oligarchák importálnak, nincsenek benne a fizető képes külföldi bűnözők, de ha politikailag haszos, akkor benne van az itt tanuló iráni diák.
Egyes ballib körök szerint az alapjövedelem bevezetése csak politikai akarat kérdése. De mi a valóság? A magyar költségvetés éves kiadása jelenleg kb. 21 billió Ft. Magyarországon él kb.7,5 millió felnőtt és 2,5 millió gyerek. Ha mondjuk azt mondanánk, minden felnőtt kapjon 200 ezer Ft…..
nu pagagyí 2020.04.22 11:54:20
@fundaluk: Ilyen az, amikor mindenki azt kapja, ami a vezér úrnak tetszik és ő ezt jó szándékkal osztogatja. Igaz, másra nem jut. Az is magyar nótát hallgathat, aki utálja. Te nyilván szereted, de nekem tele van vele a tököm, mert csak ez van. Az államtól azt várom, hogy semleges legyen, a közpénzeket pedig ne csak egy kisebbség (NER alattvalók) ízlésére költsék el, hanem mindenki kapjon valamit, mert mindenki hozzájárul a költészethez.
nu pagagyí 2020.04.22 12:30:04
@MAXVAL bircaman közíró:

Számításaim szerint kb. 6 900 millird kellene (az általad használt billió az angolszász vidékeken ismert helytelen meghatározás)

A különböző szándékosan zagyva és szűkszavú jelenlegi statisztikákból 4 665 milliárdot szedtem össze ennek fedezetére:

- 600 milliárd TB pénzügyi ellátások (gyes, táppénz)
- 380 milliárd családi kedvezmények
- 660 milliárd családi pótlék, szociális támogatás
- 80 milliárd állami média
- 740 milliárd helyi önkormányzatok támogatása (korrupt módon való)
- 200 milliárd az egyedi és normatív támogatások fele, 50% korrupcióval számolva
- 230 milliárd állami vagyonnal kapcsolatos kiadások fele (a többit privatizálni kellene)
- 260 milliárd 15%-os SZJA emelés, 5,5 százalákos járulékcsökkentés egyenlege
- 50 milliárd egyházak támogatása
- 130 milliárd TAO támogatás (éljenek meg a jó fociból, meg tehetségek előállításából)
- 45 milliárd környezetterhelési díj emeléséből (mondjuk Orbán bányák)
- 5 milliárd a társadalmi önszerveződések (cöfök) támogatása
- 65 milliárd kormányzati propaganda
- 85 milliárd multik támogatása
- 175 milliárd a NIF beruházási összegének (utak, vasutak) 30%-a (korrupciós tényező)
- 300 milliárd 200 ezer állami állás leépítésáből
- 660 milliárd a területalapú (vagyonra fizetett) agrártámogatás megszüntéből

A maradék kb. 2 300 milliárd előteremthető egy igazságosabb adórendszerrel, mondjuk Tiborcz-adó, a szocho visszaemelésével 20%-ra, a Google és Face-book adóztatása, ilyesmi. A teljesítményalapú megközelítés (normális piaci viszonyok) is hozhat pénzt, ahelyett hogy vinne. Például a leépített állami alkalmazottak után plusz pénzt kapna az állam adók formájában, nemcsak költségként esnének ki.
bircahang Mély reflexek 2020.04.16 06:06:00
Amikor a ballib megmondóember válaszol kommentemre, kimutatva hirtelen minden indulatát, dühét. A nevét direkt töröltem, mert nem lényeges. Épületes "vita"... eredeti méretben Egyébként pedig ha a Magyar Hang képes 10-15 ezer körüli példányszámmal fenntartani magát és hatalmas…..