Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ultracivil

0 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tudunk a kipcsakokról? Tegye a szívére a kezét a nyájas olvasó, a kipcsakokról semmit se tudunk. Szégyen ez? Nagy szégyen, égbe kiáltó gyalázat. Viszont lemosható, ha a körülmények akként alakulnak, de hogyan is alakulhatnának másképp.Lezajlott az önkormányzati választás, avval az eredménnyel,…..
Ultracivil 2020.01.02 12:54:14
Az azért sokat elmond erről a kipcsakos baromságról, hogy az alábbi video 17. másodpercében, Orbán csak igen erős önuralommal tudta visszatartani a saját röhögését.
www.youtube.com/watch?v=XLgTZpfBp0s
Az pedig már más napra tartozik, hogy amit később mondott, arra az ordenáré hülyeségre, volt fogadó képesség.

Ez a viselkedés, ez a néphülyítés és annak feltétel nélküli fogadóképessége abszolút tükrözi a teljes fideszes tábor felületes primitívségét.
(Elgondolkodtató fikció) Kirakatperek vagyonkimentésre... Az első orbán kormány bukása után komoly stratégiai szerveződés indult a fidesznél, leginkább az orbán, kövér, simicska, deutsch, áder magból. A cél a hatalom megszerzése volt bármi áron, ez bejött nekik. Ezt követően a hatalom…..
Ultracivil 2016.07.04 10:18:54
Igen kedves Emese ! A helyzet teljesen egyértelmű.
A kérdés felvetése társadalmi szempontból nem is az, hogy ezek a férgek itt mennyit és hogyan loptak, illetve a lopott holmit hol rejtegetik, hanem elsősorban az, hogy a felelősségre vonás elől menekülve miféle helyzetbe kényszerülnek.
Az eléggé tisztán látszik, hogy az ellenzék a saját feltárt lopásainak okán is sakkban van, (ami persze nem nagy baj) hiszen vastagon ők is érintettek business-ekben. Ez azt jelenti, hogy bármennyire is sokan azt hiszik AZ ELLENZÉKNEK NEVEZETT KOLLABORÁNSOK NEM FOGJÁK ELSZÁMOLTATNI ÉRDEMBEN EZT A BANDÁT. Helyette inkább együttműködőek lesznek és eljátsszák majd a másik oldali budaigyulát.
Két lehetősége van ennek a tetű maffiaszervezetnek, ha mégis egy értelmes ellenerő jelentkezne:
1. Mint ahogy írod menekülnek mint a patkányok az általuk elsüllyesztett hajóról. Viszik amit bírnak családostul emigrálnak és örök életükben fosnak majd a retorziótól.
2. Mindenáron, mindenáron, mindenáron .... hatalomban "kényszerülnek" maradni, hogy az évek múlásával megpróbálhassák lágyítani a feléjük szegeződő kérdőjeleket, népnemzeti álszarságokkal eltompíthassák a kényelmetlen érdeklődőket, és a legfontosabb, hogy eltitkolhassák az összes gaztetteket.
A kérdés csak az, hogy az éledező nép ezt a szemetet el AKARJA-e takarítani, vagy elfogadja az örök életére rá szabott másodrendűséget és néhány millió esetében a kisemmiztetést.
Ha nem akkor durva dolgok is jöhetnek. De komolyan mondom Magyarországnak sajnos ez a purgatórium lenne a megoldás!
Amikor azt gondolhatnánk, már nincsen lejjebb, akkor kiderül: de bizony van! Amikor úgy hihetnénk, hogy minden szart láttunk már, akkor új versenyző bukkan elő a fekáliából és büszkén megrázza magát.  Történt pedig, hogy Győrben jótékonysági sütivásárt hirdettek a…..
Ultracivil 2015.11.30 10:49:34
@maxval bircaman BircaHang Média: Te istenverte barom! A kedves vezetőd életútját éppen Soros egyengette még 89-90-ben. Az a kis tetű pedig éppen a liberális internacionálé elnökhelyettese volt 92-ig.
Ha a nagy paraszt kiböffenti, hogy "ballib" akkor te utána bégetsz, ha kiszarja a száján Sorost, akkor megkajálod.
Majd ha te is kórházban henteregsz te szerencsétlen és ellátás helyett az utolsó kenet feladására gyűlnek össze körülötted, remélem eszedbe jut, hogy mekkora primitív szolgaként élted le az életed.

Libsizzél csak tovább idióta, ha már egyszer ezt mantrázták az agyadba.
Megértelek!
A véglények is boldogan élik életüket a nem túl bonyolult környezetükben.
Egy kedves, Németországban élő honfitársamtól kaptam az alábbi kommentet a legutóbbi cikkem apropóján. Mivel nem csak a kommentelőknek van belepofázási jogköre, hanem történetesen a cikk szerzője is képes válaszolni, hát én most élek a lehetőséggel és megírom levelem, mint…..
Ultracivil 2015.11.25 11:02:32
@kilincs ami nincs:
Minden választáson indulnak függetlenek, minden választáson indulnak kis pártok, civilek stb..
A gond az, hogy sokan azt gondolják, hogy ha ezekre szavaznak akkor:
1. elveszik a szavazat, mert az illető úgysem győzhet, ezért inkább arra a pártra adják a voksot, amelyik kevésbé fáj
2. esetleges bejutás után nem lesz képes a választói akaratát képviselni, mert egyedül marad az üggyével

Valójában egyik sem igaz!

Véleményem szerint az kimondottan nagy probléma, hogy a meggyőződésünk ellenére egy olyan pártot erősítünk, amely éppen a pártos szerveződése okán biztosan nem népakaratot, főleg nem választói akaratot. hanem pártakaratot fog a parlamentben képviselni. Kitűnő példa erre a 2010-es választás, ahol a fidesz totálisan visszaélt a bizonytalanok által felruházott hatalmával. Ha 2010-ben azzal korteskedett volna, amit 2010 és 2015 között tett, akkor biztos, hogy nem lett volna 52,7%-os 2/3-a.
A 2014-es választásokról a külföldi beszavazókról a külföldön élők elnehezítéséről, az átírt törvényekről, az apátiába süllyedt választókról stb.. jobb ha nem beszélünk, mert az minden volt csak nem fair, bár az is igaz, hogy legyőzendő ellenfél sem volt.

A megoldás, biztos, hogy a civil szféra összefogása, az alsóbb szintű szerveződés megindítása lesz.
És hogy van-e képviseleti lehetőség. Bizonyítottan van!

A mi területünkön mind 2010-ben mind 2014-ben kipicsáztuk az összes mocsadék pártot az önkormányzatunkból.
Nincs korrupció, nincs maffiázás, keményen küzdünk a kormány intézkedéseivel, a helyi fidesz-es OGY-i taplóval és ennek ellenére gyönyörűen fejlődik a nagyközségünk.
Ideje lenne a gyermekeink jövője, az ország érdekében végre egymással összefogni, nem pedig nevetséges, egymást hülyének néző bírálatok tengerében elveszni.
forrás: http://www.facebook.com/lefotozlak Más néven reklám. Közületek ki vásárolt utoljára bármit reklámok alapján?Mondjuk dezodort, mert klassz az űrhajós ruha?Esetleg joghurtot, mert a család mosolygott?Vagy mosóport, mert a 3D-s poligonok fantázianéven csuda intelligensen…..
Ultracivil 2014.02.17 22:35:21
@Alick:
Nem, em erre gondolok, mindamellett, hogy jó ötlet.
Az INDEX által publikált blog-ok írói kritizálói, egyetértői jó részét össze lehetne fogni egy nem nyílvános fórumon is. Ezek az emberek képesek erőket mozgatni az internet segítségével. Én végig csináltam egy ÖK választást totális győzelemmel az internet és persze néhány elkötelezett aktív ember segítségével. Higgyétek el a dolog működik! Csak meg kell egymást találnunk. Közös a cél !! Ki kell söpörni a szemetet és a patkányokat az országból. De előtte egy kis unga-bunga!!
Ultracivil 2014.02.17 22:54:48
@Szelesztia:

Lépj be a profilomra és add meg a mail címedet.
Tegyünk rendet!
Az utcákat ellepő plakátok mellett hétfőtől a választópolgárok ajtaján is bekopogtat a politika, jelezve hogy már csak szűk másfél hónap maradt az országgyűlési választásokig. Hétfőn kapják meg a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket és ezzel elkezdődik az…..
Karinthy bizonyítványát magyarázó diákja lassan leckét vehetne a magyar közigazgatás kreatív tisztségviselőitől, akik agyafúrtabbnál agyafúrtabb okokra hivatkoznak, amikor nem teljesítik az adatigényléseinket. Márpedig a Kimittud közadatigénylő portálunk…..
2013 végére a magyar társadalom újfent bebizonyította alkalmatlanságát a közügyekben. Bebizonyosodott, amit eddig is sejteni lehetett. Az ország nem a Gyurcsány vagy az Orbán miatt van ott ahol, nem a cigányság vagy éppen a rasszizmus miatt, de még csak nem is a gyenge foci vagy a…..
Ultracivil 2013.12.30 11:45:29
Drága Barátaim!

Az a probléma ezekkel a "tüntikkel", hogy nincs valós, az egyszerű emberek számára is megfogható üzenete és célja, nincsenek konkrét adatokkal alátámasztott érvei, nem mozgósit a következő tüntetésre, nem ad ki személyre szóló feladatokat.

Az a gond, hogy ezek így hőbörgések maradnak és nem többek. És még az a kumulálható tömeg is el fog fordulni ettől, aki aktív lehetne, akikben tényleg jogos indulatok feszülnek. Végül saját maguk, -mint a blog írója is, kimondják az ítéletet a tüntetésről.

Az erőtlenség és tehetelenség egyik megnyílvánulása volt, amikor a huszonéves kislány, már csak baz.. megolni volt képes az összeszedetlen mondatai után. A lelkesedés ebben az amatőrzmusban végképp megtörik.

Tehát legközelebb a teendő:
- Profi szónokok becserkészése
- Előre megírt és (nagyon alaposan begyakorolt), SZÁMSZERŰ adatokkal alátámasztott szöveg megírása. Ebben a szövegben olyan elemek kellenek, amiket ért az egyszerű ember is. Nem az 1500 milliárd, ezt nem képes felfogni, hanem az, hogy ebből ő személy szerint és numerikusan mit is érez.
- A szervezésben el kell mondani az embereknek, hogy mit hozzanak és mit nem magukkal azaz, hogy demonstráljanak. Ez azért fontos, hogy ne a csűrhe látszatát, hanem az egység érzetét kelthessék a kivülállókban.
- Ezenkívül rendkivül fontos, hogy ne elkullogjunk a gyűlésekről, hanem legyenek világos, kiosztott feladatok. Azért, hogy érezze a nép, hogy nincs vége a dolognak, folytatása lesz, melyben rajta is múlik a saját és a környezete sorsa. Szervezze a saját sejtjeit, családi körét, utcáját... stb

Tessék már észrevenni az ellen ilyenirányú profizmusát !!!!!
Tanuljunk belőlük (nem szégyen) és legyünk a váratlanságunkkal még jobbak !
Ultracivil 2013.12.30 12:35:01
@Sírköves Slomó:

Átsiklottál az első mondatomon!
Különösen nem volt újdonság, de így grafikonként feltéve, három intézet átlagaként, hosszabb időt felölelő tartamban mellbevágó az, amit a közvéleménykutatók felmérései kirajzolnak a portfolio.hu ábrájában: az ellenzék teljesen mozdulatlan stagnálását, és a Fidesz…..
Ultracivil 2013.11.03 17:48:43
@neszóljszámnemfájfejem:

"Pontosan, ki a ftrancra lehetne szavazni??? Mondjon már valaki egyett is.."

Bárkire Cimbora aki nem valami szaros pártot képvisel!

Ha a szomszéd takarítónéni elindul a választáson az biztos, hogy én rá szavazok. Igaz, hogy alacsony az IQ-ja de legalább nem lop nagyban.
De jó esélye van a Kétfarkú Kutyáknak is.

Emlékezz !! A kiváló képességű Chicholinára, akit sikerült beszavaznia a népnek.

Szóval ez a mostani választás nagy vicc lesz!!
A devizahitelesek megmentésének következő nagy problémája, hogy nincs olyan, hogy devizahiteles. Jobb híján szokás ezt a meghatározást alkalmazni a köznyelvben, mert ez a közös nagy kalap, mely alá befér mindenki, de valójában ahány devizahitel-adós, annyi élethelyzet,…..
Ultracivil 2013.10.28 12:21:17
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Szerintem nem lényegtelen, inkább csak egyfajta rendszerbe szedett írásról van itt szó.

Abban azonban tökéletesen igazad van, hogy ez egy mély komoly társadalmi probléma, melynek megoldása valóban a reálbérek megtartása, de leginkább a munkahelyek bővítése lenne a megoldás, amire az eddigi, de különösen a mostani politikai "elit" nem talált megoldást.

Ezen felül bennem felmerül az is, hogy elengedhetetlenül fontos lenne már általános iskolai szinten akár a vallás/erkölcs oktatás helyett/mellett olyan tantárgy bevezetése, amely az életre nevelne, az élet fatális buktatóinak elkerülésére adna útmutatást.

Mert ha mondjuk az egyszerű emberek képesek lettek volna megfigyelni a makrogazdasági trendeket, abban kilátható lett volna az, hogy ha egy ország szinte teljes termelő és szolgáltatói bázisát elveszti, el kotya-vetyéli, az előbb utóbb következményekkel fog járni, aminek pedig súlyos kihatásai lesznek az egyénekre is.

Magyarul, ha azt látom, hogy már a tizedik vállalkozás/gyár/üzem stb.. borul be a környezetemben, nagyon óvatosan veszek fel hosszú távú hitel, de különösen vigyáztam volna az árfolyam változás kockázatát egyértelműen magukban hordozó valutákban felvehető hitelekre.

Szóval a lényeg az lenne, hogy idejében kellene alap szinte már oktatni az életünk során elkerülhetetlen problémák kezelését:
- pénzügyi/banki folyamatokat,
- jogi, bírósági folyamatokat,
- egy vállalkozás beindításának kezdeti feltételeit, reális üzleti terv készítését,
-államigazgatási problémákat,
-statisztikák gazdasági mutatók elemzését
-egy gazdasági helyzet helyes megítélését,
-a politikai pártok tevékenységeinek kiértékelését, választások előtti ígérgetések valóságtartalmának megítélését,
.......stb.

Szóval ha egy kicsit magasabb színvonalra helyeznék az istenáldott nép képzettségét már alapfokon, akkor nem lenne ekkora deviza hitel probléma sem, sem pedig a politikai pártok üres ígérgetésének permanens beszopása.
(((( Persze hol az a hülye párt, amely okos népet kíván magának??? )))))
Amikor a hadsereg vert helyzetben merészkedik csatába, szervezettsége, anyagi lehetőségei, taktikai tudása messze alatta marad az ellenfélének... Amikor a katona ruhája lyukas, a bakancsa beázik, a fegyvere öreg és elhasznált, amikor a mellette állók arcán a félelmet és a…..
Ultracivil 2013.10.24 10:52:56
@$pi$:

"Miért van szükség erre az "ez a harc lesz a végső" hozzáállásra? Miért kell állandóan harcolni meg békétlenkedni?"

Cimbora !
Egyszerűen azért mert a fronton vagy!
Ott nem kérdezik, hogy békében akarsz-e élni, ott seggbe lőnek.
Ez van most! Több millió embert lövetett és lő seggbe a FIDESZ folyamatosan.
Ezen az oldalon pedig zéró karakter, zéró vezérürü, zéró elképzelés a csata (egyáltalán) túlélésére.

Háború van, csak te még ezt nem látod! Szomorú!
Ultracivil 2013.10.24 11:28:11
@salv:

"Mesterhazy nem jo szonok, ezt tegnap is bizonyitotta."

Mert miben jó?
Az elmúlt 3 évben ilyen lappasztó balf@sz ellenzéket nem láttam, pedig bőven lett volna mit kuruttyolni, számtalan okot adott okot rá a Kedves Vezető. Részemről izzére szedtem volna a kormánypártot, pontosan úgy ahogy a FIDESZ tette a balf@sz oldallal 2010 előtt.

A harcban nincsenek úriemberek. Az extra primitívségben szocializálódott Orbánt csak a saját fegyverével lehet legyőzni, de nem ezekkel a nyomorultakkal.
Nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz csodafegyverére – a rezsicsökkentésre – egyszerűen nincs ellenszere az ellenzéknek. A csökkentések óta pedig látványosan emelkedik a Fideszt támogatók aránya, az pedig ellenzéké stagnál vagy csak minimálisan javult. Persze 2002 óta mindenki…..
Végtelenül röstelljük magunkat az etikátlanul hatásvadász címért, az olcsó kattintásvadászatért. Ez az írás ugyanis a Vígszínház Jóembert keresünk című előadásáról szól. Mentségünkre szóljon, hogy a darabban egy kínai prostituált valóban dohányárusítási…..
Hogy a klasszikus izzót megéri LED-es fényforrásra cserélni, manapság már nem kérdés. Már napi pár óra használat elég, hogy a kompakt fénycsőnél is jobban jöjjünk ki egy LED-es lámpával anyagilag. Belátható időn, egy-két éven belül megtérül a LED magasabb ára, utána…..
Ultracivil 2013.05.22 22:11:38
@szivar:

Itt a pont!

Szóval jópár LED-es tápegységet építettem, javítottam és bizony Szivar úrnak nagy igazsága vagyon.

Megintcsak mint minden másban a kínai szutyok az igazi átok. Ugyanis a "kollégák" sem termikusan, sem pedig villamos élettartamra nem terveznek valami csodát. Sőt kimondottan sz@rt.

Csak elrettentés képpen jelzem, hogy nem volt egyetlen egy olyan tápegység, amelyben a 400V-os elektrolit kondezátor katalógus adata szerint 3000 üzemóra feletti lett volna.
Ráadásul ezt rendszerint tovább rontják a FET-ek által disszipált hővel, amit még neves gyártók, mint pl: Meanwell is teljesen rosszul tervezett meg. A hűtöborda körbeveszi az ELKO-t. Hihetetlen!!

Vagyis készüljön mindenki a kínai meglepetésre.

Ja és a drága jónevű európai cégek is csak úgy árasztják a szemetet. Szintén tápegység: Sem túlfeszültség, sem zavarvédelem, sem pedig fázisjavító elektronika nincs beépítve a "korszerű" (egyszerű) LED-es lámpatestekbe. Ez kapható a boltokban arany áron!!

A LED-ekről pedig csak annyit, hogy a 150lm/W-os teljesítmény 2012-től jött ki. Az elérhetetlen elméleti határ valahol 400lm/W körül van, de a gazdaságos gyárthatóság kb. 250lm/W-nál fog beállni.

És még egy dolog: A hagyományos 5mm-es műanyagtokos LED-ek mind a hőtermelésük, mind pedig a torzuló, (sötétedő) optikájuk miatt 3 hónap alatt 25-30%-ot veszítenek a fényáramukból. (Ez saját több éves mérés eredménye) A PLCC-s technikájú LED-ek ennél jobbak, de itt is nagy a fényveszteség mértéke, igaz, hogy a zselés anyag már jobban megtartja a fényáteresztő képességét.

A power LED-ek hőtermelésüknél fogva veszélyesek. Ugyanis a kis helyre (kb. 1-1,5cm2) integrált mikro fényforrások hőtermelése nagyon kritikus. A LED-ek belsejének hőmérséklete több mint 95C fok. Ezt passzív hűtéssel elvezetni nagyon kínai megoldás. Az aktív elvezetés pedig zajos.

Nálam különböző helységekben összesen több száz Watt LED-es fényforrás található. A kínaiakat rendszeresen félévente javítgatom, a saját rendszerem évek óta rendben van.

Szóval akinek van elég pénze az vegye, azután majd leszokik róla.
Árnyékmandátum Békafőzés 2013.04.08 11:57:19
Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrták. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit ők csináltak. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudták az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondtak, az nem…..
Varánusz Sósavat az alkotmányba! 2013.03.08 04:56:49
Tegnap elég világosan kiderül mivel lehet a frászt ráhozni a Fideszre. Ráadásul akkora frászt, amitől összezavarodik a létező összes kommunikációs gépember, a teleszaladt gatyához pitbull szindrómás nyugdíjastól ráérő, munkásőr lelkű békemenet aktivistákon keresztül a…..