Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szpókember

58 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az építkezés, lakésfelújítás mindig is pénztárca, idegrendszer és kapcsolatpróbáló időszakot jelentett a merészen belevágók életében, de ami az elmúlt években ezen a területen zajlik, az tényleg elkeserítő. Visszasírjuk az ökölszabályt, miszerint jó, olcsó és gyors szolgáltatás csak a mesében…..
Sokan azzal vádolnak, hogy rühellem az ingatlanosokat. Ez nem igaz, egyszerűen eszem ágában sincs velük dolgozni. Megértem a hideghívásokat is, az hozza az üzletet - egyszerűen nincs kedvem bájologni. Sok szuper értékesítő van köztük, sokaknak a kisujjában van a szakma, ami miatt bizony tisztelettel…..
Legutóbb szeptember végén írtunk nektek a Leláról, a Balaton-parti üdülőparkról, a cikk iránt szokás szerint őrületesen nagy volt az érdeklődés. Az építkezést március óta követjük, akkor még csak a tervek kerültek elő, májusban aztán elkezdődtek a munkák és lassan beleugrik az a majom a vízbe:…..
A mai nap folyamán az MNB elnöke, mindenki  Matolcsy Györgye rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be legújabb gazdaságélénkítő ötleteit. Illetve azt is megtudhattuk, hogy az MNB külső és belső tagjai között teljes az összhang, nem tudjuk igazán, hogy ezen ki…..
Matolcsy leckéjét mondta föl Oszkó Péter a Progresszív Gazdaságpolitika Alapítvány keddi konferenciáján.Éllovasból sereghajtó -  ez egy Matolcsy-könyv címe volt.  Igen, pont ez a sokat szidott Matolcsy hintette el azt a gondolatot – méghozzá óriási sikerrel-, hogy a…..
GFG Blog Kísérlet 2013.01.27 17:43:49
„...az elhelyezés mind a négy nagy előírása maradéktalanul teljesült: északról hegy védje, délről tó, nyugatról utak, keletről folyó” (Krasznahorkai László: Északról hegy, Délről tó, Nyugatról utak, Keletről folyó)   Van itt egy kísérlet. Arról szól, hogy…..
Az elmúlt két és fél év meghatározó gazdasági folyamata volt a jegybanki függetlenségért folytatott harc. A választási győzelem másnapján Orbán Viktor egyik legelső kijelentés az volt, hogy „az MNB ezentúl nem lehet majd offshore-lovagok szálláshelye”. Ez a harc hamarosan…..
Szpókember 2013.01.18 13:29:54
@marco74: most neztem meg egy videot Lol:-)
En nem latom a hiperinflaciot amerikaban.
Neked az a bajod hogy nem ertesz a bankszakmahoz. Fogalmad nincs a hitelezes hogy mukodik. Megdobbento hogy meg van ember aki azt hiszi hogy a chf hitelhez nem kellett chf. Es meg okoskodik is a tobbieknek. Meg hogy a derivativa az egy halalra itelt dolog. Javaslom MNB honlapjat meg a tablakeszleteket es lathatod hogy mekkora chf igenye van a banktendszernek a devizahitelek miatt es ha mar ott jarsz szolj az MNB- nek hogy ne vegyen fel devizahitelt kulfoldrol mert az derivativa:-) es a swapok miatt is szolj nekik hogy ne swapolgassanak mert annak a vilagnak vege. Te idiota
Szpókember 2013.01.19 10:51:49
@marco74: a baj az hogy nem ertesz hozza nekem meg ez a szakmam. 3 evig managelt az egyik legnagyobb hazai kerbank likviditasat. Tudom mi van a chf hitel mogott. Te viszont hitelkarosultaknak meg fideszes agymosottaknak szolo cikkekbol veszed a fals infoidat
Szpókember 2013.01.19 10:56:44
@MikeBoy: @marco74
Altalaban 2-3 evre fedezi a bank.
Marco: mivel a bankok nem hiteleznek egymasnak 20 evre de a zemberek 20 eves hitelz akarnak ezert mindig lesz mismatch az eszkoz es forras kozt
Szpókember 13. havi tandíj 2012.12.06 14:46:27
"Míg eddig 50 ezer ember mindenféle teher nélkül léphetett be a felsőoktatásba, addig ezentúl akár 100 ezer ember is beléphet majd úgy, hogy az abban a pillanatban egyetlen fillérjébe sem kerül". Ezt Giró-Szász András mondta. Ennél nagyobb faszságot ritkán hall az ember. Még…..
Az LMP egyik fele rendesen félreértelmezi a saját helyét, erejét, szavazóbázisát. Komolyan úgy gondolják, hogy 2010-ben a zöld faszságokra meg a kormányzóképes szakértelmükre szavaztunk, és nem pedig arra, hogy ők nem Gyurcsány és nem is a felcsúti Napóleon. Azt gondolják,…..
Konszolidáltuk az ország gazdasági helyzetét és papírunk is van róla. Ezt mondja Matolcsy György. Megpróbálja az elmúlt két év balfaszkodását sikertörténetként eladni Orbán Viktor. Nincsenek megszorítások. Jövőre olyan fordulat lesz, beszartok, idén is csak technikai…..
Szpókember 2012.11.17 10:18:38
Valószínűleg sok ember fog magára ismerni most, egy csomó naiv ember, mint én. Bajnai Gordon színre lépése kapcsán elgondolkodik az ember, hogy mi az ami miatt az ő miniszterelnökségére nem szélsőséges érzésekkel gondolunk vissza. Függetlenül persze a miniszterelnöksége…..
Orbán Viktor önfenntartó felsőoktatást akar. Az állam vonuljon ki a felsőoktatásból. Nyád! Az egészségügyből ne vonuljon ki? Az oktatás és a gazdasági növekedés közti kapcsolatról tonnaszámra találhatóak tanulmányok. Az állam nem kíván részt venni az állampolgárok…..
Szpókember 2012.10.19 08:34:23
@ursus artos:
"Természetesen az állami ösztöndíjakat, a közpénzt nem lehet teljesen kiemelni a rendszerből, de csak ott kell alkalmazni, ahol nem látszik más megoldás"
Jó pár kérdés felmerül a mai Orbán videó kapcsán. Például, hogy az IMF sürgönyt küldött-e Sárvárra, és ott döbbentek rá a frakciótagok, hogy milyen feltételeket kér tőlünk a hitelért cserébe? Hol kéri az IMF azokat a dolgokat, amikre Orbán hivatkozik? Pl nyugdíjkorhatár…..
Nívó Fideszes két-évértékelő 2012.05.31 13:42:00
(Gondolom, már mindenki epekedve várja, mit ír a "Fidesz blog" a kormány első két évéről :-) Nagy elemzésre ne számítson senki, egyrészt mert már sokan megírták, mit gondolnak a témáról, másrészt meg egy komolyabb elemzés túlmutat egy blogbejegyzés határain. Vannak…..
Szpókember 2012.06.01 09:56:30
@Kivlov: Ez kissé demagóg. A nulla SZJA még kevesebbet vinne, még sem mondanám jó ötletnek. De megnézném ezt a mutatót mondjuk átlag alatti bérre is. Vagy inkább, hogy mennyi pénzt kell megtermelni egy vállalkozónak 1 db minimálbéres alkalmazottra.
Szpókember 2012.06.01 10:02:33
@Kivlov: Kérdezd meg erről azt akinek most a 20%-kal magasabb minimálbért kel kitermelnie, és nem a kamu minimálbéresekre gondolok.
Droli tegnap remek posztot írt Hisztiország címmel. Remélem nem követek el nagy hibát, ha úgy foglalom össze az írását, hogy a magyar választópolgároknak mindig az aktuális kormány politikájával van bajuk, és emellett a mindenkori ellenzék politikáját mindig jobbnak tartják.…..
Pénteken már egyes távközlési cégekkel egyeztetett az NGM, így napok kérdése volt, honnan fognak előszivárogni a szaftos részletek. Ez feltehetően a T-Com -> Deutsche Telekom -> Die Welt vonalon futott végig, mivel a német újság szerint percenként és smsenként 2 forint lesz…..
Szpókember 2012.04.23 15:44:40
Szpókember Who's next? 2012.04.02 21:34:00
Majdnem sírtam, amikor Schmitt Pál elmondta megható beszédét. Na jó nem, hanem majdnem beszartam a röhögéstől, hogy megint végig hazudta az egészet. Most őszintén, mit nem ért? Másolt vagy nem? Igen. Talán az ő dolgozatát másolták? Nem. Öt helyről összemásolt mindent saját…..
Szpókember Orbán segge 2012.03.30 02:30:00
A cím  olyan szempontból félreérthető, hogy nem konkrétan Schmitt Pálra utal. Kicsit unalmas már a smittezés, de azért pár dologra rávilágít ez az ügy. Először is tegye fel a kezét, aki szeretné ha egy csaló (tolvaj?), aki aztán ezt letagadja plusz még hazudik is,…..
A legutóbbi pofavizit átfogóbb volt, ezért (és nem csak ezért, idő, miegymás) most csak egy kurta ambuláns diagnózis erejéig zavarom önöket. Van a nem kifejezetten kormánypárti médiának egy olyan vicces szokása, hogy odadug az arcok elé egy mikrofont, és többnyire valamiféle…..
Szpókember Nebasszáfő! 2012.03.28 00:22:00
Nebasszáfő, hogy 220! A 230 oldalból? És nem plágium! Vicceeesz bazmeg?Nebasszáfő! 15 évig? Végig a saját számládon, és elvették mindet? Valamit félreértettél! Azt most mi a gyík lesz, akkó marad az állami nyugdíj? Nebasszáfő, 600 hektárt? 20 évre haszonbérbe…..
Szpókember Sikereink 2012.03.24 22:46:00
Az előző poszt sok kommentet kapott. A komentelők többsége szakértőnek tűnik. Biztos jobban értenek ehhez nálam, ezért szeretném kérni őket, hogy tételesen cáfolják meg az alábbi állításaimat a Fidesz-kormány által elért sikerekről. A meragyurcsány elmútnyócév…..