Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gempacsöki boborján

0 bejegyzést írt és 301 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alaptanulság: A sikert el kell ismerni. A fórumban lelehet írni, hogy ilyen ciki a zenekar, meg hogy nyálas, és aki ezt szeretné a TNT zenéjébe belelátni, azt ez a videó sem fogja meggyőzni. Tény viszont, hogy Ákosék megtöltötték az Arénát. A közönség nem volt átverve. Még…..
Gempacsöki boborján 2011.05.25 07:22:43
@sanyisanyi: És mindez az index címlapján,ami külön röhej!
Sajnos az alábbi történetben – mint a legtöbb beküldött ügyben – nagyon nehéz megfelelő jogi segítséget nyújtani egy blogon keresztül. De talán születnek értékelhető hozzászólások, amely mentén a levélíró el tud indulni.Üdvözletem!Egy ideje olvasgatom a blog…..
Gempacsöki boborján 2011.05.24 07:44:14
@babo_: Nem a haszonélvező kötelessége az állagmegóvás,hanem a tujadonosé.a tujaldonos kötelezheti is a haszonélvezőt a javítások elvégzésére.
a tujaldonos max eladhatja a haszonélvezővel együtt az ingatlant,már ha talál egy hülyét aki így megveszi.
Michael Knight Lex rendszám 2011.05.23 16:59:00
Csak egyetérteni tudok a külföldi rendszámú autóval folytatólagosan elkövetett adócsalás és közteherviselés alóli kibújás minősített esete törvényi szintű megakadályozásának ötletével.Hányszor megkapom e blog olvasóitól, hogy bezzeg nekem egyszerűen semmi nem jó, amit…..
 - Nincs fejlesztés az egész mint egy cigánytelep - mondja Mustafa a siófoki gyros-os közvetlen környezetéről, miközben egy nagy éttermet üzemeltet sok alkalmazottal, több mint tíz éve. A síró ember úgy gondolja, hogy a kormány magukra hagyta őket. A városban kevés szerinte…..
Gempacsöki boborján 2011.05.23 20:11:31
@teddyde: A fehér mártásba állítólag belerejszolnak.Tudtad ezt?
A Bank Plus hitelintézettől vettem fel egymillió forint hitelt autó vásárlás miatt. Egy év hiteltörlesztés után, tőlem független okok miatt nem tudtam a törlesztőrészletek egészét fizetni. Kerestem a bankot, kértem, hogy a fizetési szándékom kifejezése céljából hadd…..
Nem Tarlós István, hanem maga Isten vonta ki a forgalomból és ragadott magához 43 metrószerelvényt az „Elragadtatás napján”. A BKV ellenőrök nincsenek elragadtatva, sajnos. Harold Camping amerikai próféta, és összehajtható kerékpár gyáros jóslata Magyarországon is…..
Michael Knight Száznyolcvan 2011.05.20 22:40:00
Nem elég, hogy nyakig el van adósodva a devizahiteles, vegyen fel még hosszú távú hitelt az árfolyamkülönbségre is... Ez aztán a logikus!Előre is elnézést szeretnék kérni a Nemzeti Együttműködés Rendszerétől, de már megint a gondolatbűn csapdájába estem. Valamiért azt…..
Gempacsöki boborján 2011.05.21 10:18:22
@dekol84: Na ezért bútorozok el az otp-ből,mert 6 ezer ft a vállalkozói számla díja havonta,és nem fogom csányi pénztárcáját hízlalni.A másik bankban ugyanez a szolgáltatás ingyenes!
Gempacsöki boborján 2011.05.21 10:18:23
@rajaram: Valami ilyesmit érzek én is.
Kedves Praxis blog!   Nem gondoltam, hogy olvasáson túl is részt fogok venni a Praxis blog életében, most sajnos mégis kénytelen vagyok egy történetet elmesélni, ami április első hetében játszódott le Budapesten, a 14. kerületi nőgyógyászati rendelőben. Magamról annyit,…..
2012. január 1-től tilos lesz 40 éves kor előtt meghalni, aki a szabályt megszegi, annak élő hozzátartozóinak helyette is kell dolgozniuk. „Sokak valószínűleg az özvegyi nyugdíj miatt tettetik magukat halottnak, vagy az árvaellátásra játszanak.” – vállalta…..
Lyken nemzetközi jegyet szeretett volna venni a Keletiben, szerintem nem mondok el újdonságot, hogy rá is faragott erre. Végül is ő a hibás, hiszen tudvalevőleg aki jegyet akar, az menjen ki napokkal korábban, nemzetközi jegypénztárnál esetleg már hetekkel korábban - de itt most nem…..
Az MSZP Schmitt Pálhoz fordul, azt kérve, hogy bírja rá a fideszes politikusokat arra, ne szavazzák meg a nyugdíjak korlátozásával kapcsolatos módosításokat, vagy ha ez mégis megtörténik, az államfő vétózzon. Az ügy, mint csepp a tengerben, világosan mutatja, hogy miért is a…..
Gempacsöki boborján 2011.05.17 09:21:58
@Akitlosz: A fagyi vissza fog nyalni és tudod miért?
Mert megint pénzt vettek el azoktól,akikből a kiskereskedelem él.Ergo nem fogja egy kiskereskedő sem kitermelni a rühes nagy bérleti díjakat és járulékokat,bezár egy rakás üzlet(majd figyeld csak meg!),ergo mégkevesebb fog befolyni az államkasszába és mégtöbb lesz a munkanélküli.Mégkevesebben fogják fizetni a közműveket is ami ennek hatására megint emelkedni fog,mert az extraprofitból nem engednek a közműszolgáltatók.Ez azt eredményezi,hogy már majd az a réteg sem tudja fizetni a közműveket akik nem minimálbéresek,hanem valamivel többet keresnek.Az egész egy öngerjesztő folyamat,amiből nem lesz kiút.Hamarosan a múltikat is érinteni fogja a forgalomvisszaessés,azok is távozni fognak az országból.A plázákban pedig üreseb tengenek az üzletek,nem lesz bérlő mivel nincs forgalom.
Mégtöbb kiesés az államnak.Érted az összefüggő folymaatokat?
Nagy kár,hogy nem zongorázzák ezeket végig,mielőtt döntéseket hoznak!
Következmény->minden bedől,kicsi és nagy egyaránt.Nem lesz szükség termékre és terményre sem mivel nem tudja a nép megvenni,a gazdák is bedőlnek.
Kit fog szipolyozni a kormány?
Maradnak majd azok,akik jól keresnek,csak idő kérdése.De mellette lesz majd egy Veneuela itt,ebben az országban,esetleg egy parasztlázadás a társadalmi feszültségek miatt és mert ez a nép,nincs hozzászokva a köménymagos leveshez reggel délben és este!
Na ennyi tömören ami várható!
Gempacsöki boborján 2011.05.17 09:42:41
@panelburzsuj: Na nefélj,én tudnám hogy honnan szedjem elő a kiesett milliárdokat.Azonnal kivetném a Rózsa-dombra a luxusingatlanadót,a luxusadót minden 50 ezer ft feletti termékre,az alkoholra olyan adót tennék hogy nem lenne ennyi alkoholista ebben az országban és minden 10 év alatti autóra dupla kötelező biztosítást tennék,továbbá akik egyedül laknak 80 nm-en azokat is külön adóztatnám és azokat is,akik megtehetik hogy európán kívül nyaralgassanak!
A népnek meg kiszórnék egy rakás pénzt adókedvezmények és támogatások formájában,hogy pezsegjen a kiskereskedelem is.Egy évig járulékmentességet adnék annak aki elkezd vállalkozni!
Rögtön lenne gazdasági pezsgés meg bevétel!
Miközben továbbra is a legmagasabb sebességi fokozatban dübörög a Fidesz-úthenger, az első Orbán-kormány óta nem látott mélypontra zuhant az egykor fiatal és demokrata párt népszerűsége. A Fidesz jelenlegi támogatottsága egy évvel a beiktatása után, 2011. május közepén…..
Gempacsöki boborján 2011.05.17 08:10:07
@nyesta: Tévedsz!
Soha!
Olvasd vissza a történelmet!Ebben az országban mióta létezik,mindig tetűszar volt a népnek,mindig nyomorgott a nép és rántottlevesen meg döghúson nőttek fel a nemzetek!
Gempacsöki boborján 2011.05.17 08:12:04
@belekotty: Szerintem (legalább is kurvára remélem) hogy számítanak is arra,hogy bedől a retekbe az uniós retek klub.Ezért tolják az eurobevezetést,mert ők már tudják,látják.
De jó, hogy Török Gábor megírta a "Nincs garancia" című posztot, legalább nekem már csak ajánlani kell. Egy ponttal vitatkoznék, picit: "A különbség persze nem elhanyagolható: az MSZP 2006 előtt kormányon csapta be a választókat, a Fidesz 2010 előtt ellenzékben…..
Gempacsöki boborján 2011.05.17 08:02:35
@midnight coder: Pedig fel kellene készülni mindenkinek a tényre,hogy az unió szét fog esni.Minél előbb esne szét,annál jobb lenne,annál hamarabb tunánk cukorrépát termelni,meg szőlőt/bort és mindent amire szüksége van az ország népének!
Ha szájbabaszik a szarszájú teljes zónaolvadás, a Fukusima "Pöttöm Kuki" Dai Icsi biztosan használhatatlanná válik, és a csöcspénisz védőépületek sérülései miatt a környék is erősen szennyeződhet. Csernobili típusú katasztrófa azonban nem lesz, nem terítheti…..
Sziasztok!   Nemrég a cégünk új irodaházba költözött, új helyre kerültünk. A napokban arra lettünk figyelmesek, hogy rengeteg szerelő érkezett és elkezdtek sürgölődni. Mi nem tudtuk, hogy mi fog történni, bennünket senki sem tájékoztatott arról, hogy miért is vannak…..
 Folyik a köztisztviselői törvény vitája. Szokásos unalmas álmos parlamenti ülés. Kölcsönösen lehazugozzák egymást, miközben a szocik a munkavállalókért aggódnak, szégyen, amit a Fidesz művel. A fideszesek ezt kikérik maguknak, aggódtak volna az elmúlt nyolc évben.…..
2008-ban a Fidesz egy politikailag zseniális, ám alkotmányellenes varázsütéssel elintézte a tandíjat és nem mellékesen a Gyurcsány-kormánynak is két akkora pofont adott, hogy az nem állt többé lábra. Most egy másik varázsütéssel visszahozza a tandíjt – vajon a Fidesz…..
Gempacsöki boborján 2011.05.03 08:15:12
@simonmondja.: A megélhetési politikusokra.
Gempacsöki boborján 2011.05.03 08:17:19
@paráznabillegető:De lesz eurónk!És másnap széthullik az unó!
Gempacsöki boborján 2011.05.03 08:26:34
@NKing: A mikrogazdasággal soha egy rühe kormány sem foglalkozott túlzotta,max annyiban,hogy ne nőjjön a belső fogyasztás ha lehet.
Egyszerűsödhet a munka világának szabályozása, így versenyképesekké válhatnak a vállalkozások. A munkaszerződés akár egy söralátéten is elférhet, és arra törekednek, hogy annyit is érjen. A kormány szerint túl bonyolult, munkáltató ellenes és kommunista a Munka …..
Gempacsöki boborján 2011.05.01 18:43:35
@Tiltsuk Bea: Persze hogy van lejjebb.Ha egy regisztrált munkanélkülit foglalkoztatsz,akkor egy évig nem kell fizetned utána semmit,de semmilyen oknál fogva nem mondhatsz fel neki te,csak ő mondhat fel neked!Vajh miért nem élnek ezzel a "csodálatos" lehetőséggel a munkaadók?Miért nem kapkodnak ezer kézzel a munkanélküliek után?
Gempacsöki boborján 2011.05.01 18:49:41
@kvadrillio: A rabszolgatartók sokkal emberségesebbek voltak,mert fedelet adtak a fejük fölé(fizették a rezsijüket) és etették őket,meg némelyik vigyázott rájuk mint a jó borjúra,mivel igen fontos erőforrásnak számítottak.Most kap egy avas szalonnadarabot 16 óra munkáért azt viszlát!
"Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel, A ház is a miénk, mert mi viseljük el..." (Nagyobb képhez kattints a képre!) Jobboldali vitázók arra hivatkoznak, hogy az átnevezés alatt álló Moszkva tér eredeti neve Széll Kálmán volt. Miért baj tehát, ha visszanevezik?!…..
Gempacsöki boborján 2011.05.01 11:57:07
@Darth Revan: Én nem gondoltam volna hogy Tarlós ennyire semmilyen polgármester lesz.Demszkit sem kedveltem kicsit sem,de alatta leglább történtek pozitív változások Bp-en.Építkeztek itt ott,átrendeztek ezt azt!Most bazzeg csak a nagy büdös semmi van.Azt hittem Tarlós jobb lesz,tapasztaltabb lesz és ügyesebb.Helyette azt látom,hogy minden leállítva,befagyasztva,lekorlátozva.Fejlődésnek nyoma sincs.
Gempacsöki boborján 2011.05.01 12:13:18
@F_Jikov: Demszki alatt tele volt építkezésekkel az egész főváros.Utakat építettek,kereszteződéseket,plázákat.Pezsgés volt,most csend és hullaszag terjeng mindenütt.A 4 -es metró elnapolva a következő évezredig,szórakozóhelyek bezárva (Wbalkán).Tömegközlekedés nulla,3-as metró folyton kigyullad,lyukak és gödrök mindenütt.Új projeknek sem híre,sem hamva,még remény sincs hogy legalább egy piac vagy valami szar épüljön a közeljövőben.Iskolák leamortizálva.De legalább kárt nem tesz,ha már semmit nem csinál.
hogyvolt VV4 - 4X134 2011.04.30 16:10:00
Valaki szólhatna a Napnak, hogy az a dóga, süssön, kezdem magam úgy érezni, mint Tarkovszkij Sztalkerja után. Drága kommentelőink és olvasóink időről-időre megörvendeztetnek ajándékokkal, tegnap varand lendült be, a mai posztban az ő képeit (is) láthatjátok és küldött egy…..
Gempacsöki boborján 2011.04.30 22:41:35
@Ancilla: Számomra nyilván nem az alkoholisták klubját képviseli,de imponál nekem,hogy egy örök lázadó.És igen,szeretem a szókimondó embereket (kevés van).És ha ez szerinted súlyos emberi hiba,akkor azt is vállalom.
Gempacsöki boborján 2011.04.30 22:45:10
@genevieve: Majd elmondom neki hogy egy Anikófan küldött a fórumról,hogy beteg vagyok,mert más a véleményem mint neki,ergo vizsgájon már ki legyenolyszíveskedves.)
Gempacsöki boborján 2011.04.30 23:25:26
@Ancilla: Ha a jóság a mérvadó hogy ki nyerje meg a VV4-est,akkor győzzön Erzsi,mert talán ő a legjóindulatúbb.Na és árvagyerek,biztosan nem inná el mint a többi.
TEPCO Tepco kamera Tepco fotók  NISA MEXT JAIF Fukushima pref. IAEA WHO IAEA Briefings   NHK Nikkei Kyodo Tepco beszámolók Tepco handout-ok  OAH OKF OSSKI NEI…..
Gempacsöki boborján 2011.03.26 23:38:44
@onsager: Azt használják fel a svédek.Minden létező szerves hulladékot bedarálnak,gázt fejlesztenek és ebből van nekik az energiájuk.Egy egész város ebből az energiából világít és táplákozik.Maygarország mivel mezőgazdasági ország,elég sok szerves hulladéka lehetne.
Gempacsöki boborján 2011.03.26 23:40:42
@onsager: Nem atagadom hogy dühös vagyok rájuk,mert egy ilyen instabil szigeten,amilyen az övék,egyáltalán nem szabadott volna ilyet építeni.Tele van vulkánokkal,Tokió is lehet hogy kettényílik,folyton reng a föld és az egész egy kis szigetecske egy nem biztonságos helyen.Mi lehet a föld alatt,mennyi üreg,barlang satöbbi.Félelmetes!Nekik egyáltalán nem szabadott volna atomerőművet építeni!
Gempacsöki boborján 2011.03.27 16:32:18
@nakia: De i?Engem pont az érdekelne,hogy mi létező legrosszabb forgatókönyv?Továbbá a legrosszabb forgatóköny ránk milyen hatással lehet?Továbbá ez a neutronsgárzás most micsoda?Honnan jön,melyik blokkból és miért nincs róla magyar hír sehol?
Ez a poszt ennek a részletes, folyamatosan bővülő posztnak a korábbi frissítései. Update 110324 2250CET: Tepco: az 1., 2. és 3. blokk reaktorába továrra is (bórsavas) tengervizet kell szivattyúzni. A 2., 3. és 4. blokk pihentető medencéjébe szintén kívülről pótolják a…..
Gempacsöki boborján 2011.03.26 22:32:18
@s0nik: Az engedélyek miatt tudomásom szerint.Amúgy meg úgy tudom a 3-askában a nyomás alacsony,a hőmérséklet pedig ismeretlen.1-2 pedig nincs a helyén,pihentetőmedencékben volt az esemény bekövetkeztekor.
Gempacsöki boborján 2011.03.26 22:37:21
Folyamatosan frissülő hírek itt:
www.reak.bme.hu/index.php?id=768

táblázatok a blokkok helyzetéről úgyszintén az egyik link alatt.
Újabb vészharang kondult! Ezúttal a baloldali média veri félre, mondván, hogy a kormányzati elvonások miatt új adók kivetésére kényszerülnek az önkormányzatok.  "A magánszemélyek kommunális adója elnevezésű sarcot az önkormányzat saját hatáskörben kivetheti,…..
Gempacsöki boborján 2011.03.24 08:49:49
@kovi1970: Nem mindegy neked mi a neve az adónak?A lényeg hogy kivethessék,minden más csak körítés hozzá.A lényeg hogy elvehessék tőled a pénzed,a többi csak szarduma hogy ezért vagy azért.A lényeget nézd.