Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyugi Palika

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véletlenül két évre aláírt a dagesztáni Anzsi Mahacskala csapatához Schmitt Pál köztársasági elnök. Az elnöki hivatal szerint félreértés történt. „A köztársasági elnök úrnak nagyon sok dolga van, néha pedig egy egész halom papírt viszünk be neki, hogy szignózza.…..
Belsőség Ki kivel van? 2011.08.24 14:02:00
Az utóbbi napok híre, hogy újabb nagy konszern döntött úgy, hogy felhagy a teljesen önálló fejlesztéssel és inkább költséget csökkent. A Ford okosan úgy döntött, hogy SUV-jai és kisteherautói megmentése érdekében összeáll a Toyotával, melynek nagyon bejött a…..
Nyugi Palika 2011.08.24 16:06:39
@mutyilufi: Személy és teherautót is. 3.5t alattiból kb. 30-40 fut nálunk is! Egyébként meg Nissan volt eredetileg a Samsung "donor".
Ami meg az ábrát illeti, időközben kicsit elavult. (ha már fentebb koreairól írtunk, akkor korai példa: Ssangyong Mahindráé. Az ábrán még kínai, de van más példa is).
Szegény Ben Oliver folyamatosan dolgozhat.
Egészen furcsa jóslatot olvashtunk a nem is távoli jövőről az Inteltől. A cég alelnöke, Rama Skukla szerint ugyanis tíz éven belül el fog tűnni a laptop és a netbook - eddig ugye ismerős, de most kapaszkodjunk, a tablet is. És mi lesz helyette, tesszük fel a helyénvaló kérdést.…..
Élő közvetítés a Kossuth térről, a sajtószabadság tüntetésről!  ..
Nyugi Palika 2011.01.27 19:42:57
@Balt: Csak az igazság kedvéért! Sólyom ezt is mondta ebben a cikkben:
Az [origo] munkatársa az előadás után megkérdezte Sólyomot, kijelentése arra utalt-e, hogy elfogadhatónak tartja a törvényt. Sólyom erre azt mondta, ilyet nem állított, részletesen pedig nem kívánta kifejteni az előadásban elhangzottakat.

Sólyom előadásában beszélt a kormány több más intézkedéséről is. Sem az Alkotmánybíróság kizárása bizonyos törvények felülvizsgálatából, sem az alkotmány módosítása "nem alkotmányos kultúránk szellemét és örökségét tükröző megoldás" - mondta.
A frissen hatályba lépett, új médiatörvény elleni tiltakozásul hírek helyett a "Magyarországon megszűnt a sajtószabadság" mondat virít a hétfői Népszabadság címlapján magyarul, és kisebb betűkkel az összes EU-tagország nyelvén is. A Népszava mai címlapján pedig…..
Nyugi Palika 2011.01.03 20:26:30
@halihalo: Éppen most írtam egy Sárközy-s példát más ügyben Neo07-nek. Ezt is kiegészíthetném a Francia Elnök példájával is. Mondhatnék más demokratikus államot is, de azt hiszem, most jobban tetszik majd a "közvéleménynek", ha Putyin műveit emlegetném, vagy esetleg a Tienanmen teret.
Nyugi Palika 2011.01.03 20:42:07
@Jólfelhúztammagam: Nekem jobban tetszene, mert nem élnének vissza ezzel. 1994-1998 között megtehették volna hasonló törvény alkotását...
Egyébként vajon miért lehet az, hogy mondjuk S.Pál ugyanúgy kiszolgálta a múlt rendszert, mint mondjuk XY. Ám XY, ha MSZP-s most, az komcsi, S.Pál meg példakép egyeseknek. (akkor is, ha az elmúlt 20 évben is utóbbi volt itt is, ott is). Mielőtt torkon ragadna valaki, nem voltam, vagyok pártag, de 32 évesen éltem meg a rendszerváltást, azaz nem gyerekként, így van némi rálátásom. Ja, s még valami. Liberális-konzervatívnak tartom magam. (van ilyen párt is, csak nem nálunk, mondjuk a centrista liberálisok Szlovéniában ehhez közelítenek). Nálunk csak olyan van, hogy liberálisként nyert egyszer, aztán másodszor (nagyrészt hasonló szavazókkal) "konzervatívként. Ez azért merőben más ám..
Nyugi Palika 2011.01.03 20:57:21
@halihalo: Teljesen igaz amit írtál. Csak egy picit helyesbítenék. (inkább más a véleményem ebben a piciben). 1. Én 10 évre tenném a mostani bajok kezdetét. Jól emlékszem a 2000 körül kezdődött eszeveszett osztogatásra, szavazatvételre. 2002-ben meg a választási ígéret hegyekre. Medgyessy nem igazán ajánlott sokkal többet, mint OV-t, de mikor nyert, betartotta. Azt sejtem, ez volt a pillanat, amikor megállhattunk volna a lejtőn, de nem így lett. Az sosem derül ki, OV tartotta volna-e az ígéreteit. (szerintem nem, mert nem is tudta volna, mivel Medgyessynél jobban tudta, milyen üres a padlás). 2. Eléggé nehezen mondom ki, mert nem voltam a múltban (mondjuk 10 éve) nagy tisztelője Bajnainak, de Őt is kivenném ebből a 10 évből. Egy tűzoltó érdemrendet megérdemelne. A többin meg nincs mit vitatkoznom. (ezen sem, csak hangyányit ebben máshogy látjuk a helyzetet)
Az elmúlt két évtizedben divattá vált az, hogy külföldre rohangálnak bal-, és jobboldali újságírók, publicisták, azon megszentelt oknál fogva, hogy külföldi elítélő véleményekkel támasszák alá itthoni politikai kritikájukat. Hogy e veretes hagyomány mikor alakult ki,…..
Nyugi Palika 2011.01.03 16:40:16
@yda: Lehet, hogy Ő az akire gondolsz... feltéve, ha "telavivi buzibárban" is osztanak Kossuth-díjat. Kicsit hasonlít a játéka Cziffra Györgyéhez. Ő meg Köztársasági Érdemérmet kapott itthon, a Francia Becsületrend mellé. Na, és nem egy roma kocsmában játszott. (pedig cigány származású volt).
Nyugi Palika 2011.01.03 17:03:16
@nu pagagyí: :)Ez jó! Mások kedvéért csak annyit tennék hozzá, hogy emlékeim szerint volt olyan párt, aki az EU parlamentbe szaladgált belpolitikai ügyekkel. Egyébként nem értek egyet Schiff módszerével. (a levelének általam ismert tartalmi részével azért nagyjából igen). Lehet, éppen haza szeretett volna települni, aztán most meg azt látta olyan helyzet alakul, ami miatt anno kiment. :):)
Azok, akik nem akarják 2011 első perceit petárdák, -14 fok és kontraszelektált barmok társaságában eltölteni, különben is azt gondolják, hogy ez is csak olyan nap, mint a többi, maradjanak nyugodtan otthon, és bízzák ránk magukat. Összedobtuk mire érdemes lencsét válogatni,…..
Év végi kínzó kérdésnek kaptam ma egy vádlotti idézést a bíróságtól indoklás és iratok nélkül, úgyhogy most fogalmam sincs konkrétan melyik ügyről lehet szó (nagyon sokan fenyegetőztek már ezzel a praxisom során), és a téli törvénykezési szünet végéig valószínűleg…..
Még néhány nap, és Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke. A külföldi sajtó mégsem ezzel van tele, hanem a kedden hajnalban elfogadott szájkosár médiatörvénnyel. Kommentárok és egyéb írások tömkelege kritizálja az új szabályozást, szinte nincs olyan európai lap,…..
Nyugi Palika 2010.12.23 23:58:27
Nem olvastam az összes kommentet. Így csak a cikkről.
Emlékeim szerint O.V. már kb. 2000-2002 között elvágta magát külföldön. Az előző 10-12 évben sem volt egy olyan karizmatikus valaki, akivel vezető politikusok szívesen pózoltak volna a fotósoknak. Most meg igazán olyan muszáj emberke lett. Mint EU soros elnökség vezetője, nem lehet egyszerűen kirúgni, de látszik, nem szeretik. Az ok egyszerű. Néhány fórumon vitatkoznak azon, hogy lichtensteini miniszter szoci, vagy nem, Merkel szoci, vagy nem, a Die Welt szoci, vagy nem. (egyik sem az, mert noha pl. a mini állam minisztere ottani "szoci", az mást jelent mint itthon.. minden szempontból. A másik két példa pedig jobbos... igaz a FIDESZ meg ideológiai alapon nem az)Szóval az látszik, nem szerették, és nem is szeretik. Még az Olasz sajtó sem, mert a hajrá-forza Magyarország-Itália is tiltakozik a média törvényük ellen. Pedig Ők is szeretik a focit... Lengyel barátainkról meg ne is beszéljünk. Ők a liberálistól a konzervatívig (náluk van is különbség a kettő között) tiltakoznak.
Jómagam elég sokat járok (saját költségen) külföldön, de a mi vezérünket, (ha tudnak egyáltalán Róla) egy öntelt, pökhendi kis senkinek tartják. (ez különben igaz egy átlagnál műveltebb ázsiaira is. Gondolok itt kínaira, indiaira, de nem itt élőkre). Szóval a válaszom az eredeti cikkre: igen, elvágta magát. Nem most, csak jelenleg a maradék ágat fűrészelte el. Ám ez nem baj, a gond annyi, mi is ezen a fán voltunk, és ha dől, egyelőre Ő lesz felül, mi alul. És még lesznek olyanok is itthon, akik még fűrészporként is tapsolnak.... utolsó szavukkal ordítják: "legalább rend lesz". Olyanok is, akik velem együtt felnőttként megélték milyen volt a pártállam, de Nekik úgy tűnik most ez sem számít, mert az igazi vezér akarja így.
A kormány rendre beleüvölti a nagyvilágba, hogy mi igenis magasról teszünk a nyugat-európaiak szempontjaira. Félő, hogy így előbb-utóbb egyszerűen le fogunk kerülni a mentális térképükről. Eredeti terveink szerint a mai napon, a karácsony előtti utolsó megjelenésünkkor a…..
Azt hiszem a magyar kormány páratlan dolgot hajtott végre. Azonban ez a teljesítmény nem pozitív előjellel kerül be a világtörténelembe. Ha egy európai külügyminiszter lediktátorozza egy másik európai ország miniszterelnökét az nagyon komoly dolog. Főként ha ezt a…..
Nyugi Palika 2010.12.22 20:23:16
Úgy látom, a vita egy része arról szól, aki kritizál, az szoci, liberális, vagy nem. Csak az érthetőség kedvéért. A liberális nem egyelő az SZDSZ-el, a szocialista meg az MSZP-vel.(nézzünk körül a történelmünkben, kik voltak a nagy politikusaink közül liberálisok..Én marha, azt hittem büszkék vagyunk néhányra). Egy Brit Munkáspárt nem MSZMP, a Francia, vagy Olasz szocialista pártok (más ilyen nyugatiak, stb) sem pontos másai a hazai megfelelőiknek. Az EU "Néppártjai" sem követnek a FIDESZ-hez hasonló módszereket. Merkel is ebbe a körbe tartozik. (Jó, tudom, a "hülye" Németeket megvezette biztosan, mert Ő az NDK-ban született). Erről ennyi. A lényeg nem csak az, ki kritizálja a média törvényt, hanem, hogy miért? Ami meg talán ennél is fontosabb, itthon miért ilyen kevesen veszik észre mi a gond ezzel az egész törvénnyel? Ami meg -szerintem- a legfélelmetesebb, hogy rengeteg átlag ember, aki megélte ezt 25 éve, nos, annak sem tűnik fel semmi. Persze, lehet optimistán megközelíteni ilyenekkel, hogy majd kiderül..ám nem azért szoktak kis (ezúttal nagy) kapukat törvénybe iktatni, hogy ne éljenek Vele.
A vita végére. Itt az indexen van egy cikk ami különböző külföldi lapokból szemezget. Többségében jobbos. (szerintem a FIDESZ egyébként egyáltalán nem ezen az oldalon van, de hagyjuk) Csak a hecc kedvéért megnéztem az eredeti Die Welt cikket. És a fordítás jó, pl. ezé a mondaté is: "Orbán Viktor kormányzó Fidesz pártja nyilvánvalóan eltökélte, hogy az egyszer megszerzett hatalmat, kétharmados többsége birtokában, egyhamar nem adja ki a kezéből. Olyan ez, mintha a tekintélyelvű, antiszemita 30-as években megállt volna a film, és most ismét peregni kezdene."
Nyugi Palika 2010.12.22 20:54:20
@dekol84: Csak ha rákényszerül a holló, jobb híján... Amúgy meg ez is nagy baj. Te megnézed, vagy tudod az igazságot. Más meg elhiszi Neki ezt a demagóg szöveget, és annyi marad meg benne, valami luxemburgi kommunista... (ja, meg off shore cége van biztos).
Egy biztos, a luxemburgi Miniszter nem a győri kézi csapat (állami támogatásból vett) Audi 4-esével flangál ellenzékben. (Főleg nem a helyi Polgármester támogatásával, akiből meg nemzeti Olimpiai Bizottság elnök lesz cserébe. Borkaival semmi bajom, mint sportolóval, de azért van pár más Olimpiai Bajnokunk... Nem a nick nevemre céloztam.. :). Őt eddig is gáz volt ott látni). Szóval igazad van, de biztos szebben is meg tudtad volna fogalmazni. (tudom, nem úri kaszinóban vagyunk, így bocs)
Vastagbőr Egy percig hallgatott 2010.12.21 12:01:00
Hajnal 3 órakor elfogadták az új médiatörvényt, mely hír természetesen főszerepet kapott reggel a Kossuth Rádió hírműsorában. Azonban  a hatályos Médiatörvény és a Magyar Rádió belső szabályzata szerint Mong Attila műsorvezető nem fűzhetett kommentárt a hajnalban…..
Nyugi Palika 2010.12.21 22:01:47
@rozsdamentes arcél: 18.12.-nél olvastam. Azért az egy más helyzet volt. (leszámítva azt, hogy józan volt, vagy sem éppen Pálffy... ez bizonyos szintig magánügye). Tehát: "Egyesek (főleg a balliberális média) azzal vádolják Pálffy Istvánt, hogy a Fidesz felé kacsintgat. Szó mi szó, megjelent a Fidesz kongresszusán, ám ugyanakkor részt vett az MSZP kongresszusán is ugyanaz nap." Állítólag a TV elnök (Rudi Zoltán.. nem vagyok büszke Rá, de nem ismerem a tevékenységét) nyomásra vonta vissza a saját interjút, amit a Heti Válasznak adott. ha oly gerinces, akkor miért vonta vissza. A Mong meg bevállalta. Pedig sejtette a következményeket. Na, ez (függetlenül attól, kinek van igaza) egy óriási különbség a két ember között. Pedig sejtem, Mongnak kevesebb megélhetési lehetősége van mint a másiknak. Amúgy Pálffy rádiós jegyzete meg ez volt... aktuálisnak tartom. Változott valami? Ja a média törvény, januártól nem lehet ilyesmit írni.. :"Veszélyben van az én hazám. Ma már nem az a kérdés, hogy milyen, hogy hány tenger hullámai nyaldossák a partjait, vagy hogy miféle népek lakják. Mert bajban van az én hazám a határon belül és kívül is. Szerkezetének eresztékei recsegnek-ropognak, eltűnik az 1000 éves rendszer, tíz falu nem épít templomot, helyette bezárja az iskoláit, a kispostát, holnap már a hivatalt is, holnapután pedig a vonat meg a busz sem jön többé. A magára hagyott ember elfárad, megvénül, kevés lesz az SZTK-bot, hogy támassza. Aki még mozdulni tud, az meg menekülőre fogja. Elhagyja a földet, amelyből vétetett, a helyét génmanipulált nagyüzem foglalja el. Megtelnek a városok népekkel, a körzetes iskolákban egyre kevesebbet tanítanak majd a hazáról. Lesz megint kötelező nyelv, csak most nem a kolhozról, hanem a globalizált világ kórusában kell majd énekelni. Persze könnyedén tercelnek a rendszerváltás haszonlesői, a nemzeti vagyon áruba bocsátásából elvtelenül gazdagodók. De miként sodródtunk ilyen veszélybe? Tizenkét évvel az európai csatlakozási kérelem beadása után mintaországból a szégyenpadra kerültünk. Az ország üres, a kassza nemkülönben. De miként jutott idáig az én hazám? Hogy napról napra csökken az ereje, kevesebb a dolgozó embere, születő gyermeke, fogy a lakossága, miközben egyre több a felírt gyógyszere, abortusza, szaporodnak a betegségei és sokasodnak a halottai. Nem segít már ezen a többi magyar sem, a határokon túl. Valami végleg elromlott. Szeretet, szolidaritás, szinergia, egyik sem magyar kategória. Tatárt, törököt, Trianont még túléltük, de most, most veszélyben van a mi hazánk."
(Magyar Rádió, Az én hazám, 2006. július 28.)
Nagyon szívesen válaszolnék a felvetett kérdésekre, de nem akarok hosszasan írni. Hogy ne bántsak senkit, a leglényegtelenebbről. Kis posták. 10 éve lakom külterületen, kis falu határában. Azért az tök jó, hogy házhoz jön a posta... most még.
A posztban megírt tüntetés részletei megtalálhatóak ezen a linken a Facebookon Újra tüntetni megyünk, ezúttal a szabad sajtóért. Szalai Annamária, Orbán Viktor megtestesüléseként soha nem látott hatalmat kapott arra, hogy ellenőrizze, tönkretegye a neki nem tetsző…..
Nyugi Palika 2010.12.17 20:18:15
@Húsleves:
Jogos, elnézést. Azt hiszem túl optimista voltam.Én az értelmes FIDESZ szavazókra gondoltam.
Olvastam a hosszas bejegyzésed, csak egy kérdést. Hallottad ma a hírekben, mi lesz a megfigyeltek listájával? Valakik (ezt nem mondta meg az illetékes elvtárs.. bocs államtitkár) majd kiválogatják, és mindenkinek a rá vonatkozó eredeti (mondom eredeti) példányt odaadják. Azaz sem levéltár, sem megőrzés, sem nyom... aki nem él a megfigyeltek közül az meg egyenesen megy szemétre. Na, akkor ez mi? Az elmúlt 20 évet meg úgy emlegeti itt minden "hazafi", mintha a fidesz nem uralkodott volna ebből a két évtizedből 4 évet. Akkor????
Nyugi Palika 2010.12.17 20:40:59
@Sanko13:
1998-ban (csak akkor) FIDESZ szavazó voltam. Olyan jól emlékszem erre... egy hét alatt megbántam. OV azt mondta, Torgyánnal soha nem lesz koalíció. Majd megjelent a HVG, címoldal, OV vőlegényként, Józsi menyasszonyként összebújva a címlapon. Nos "vagy én szedek bérescseppet, vagy más nem", azaz erre emlékszik még valaki? (egyébként nem vagyok ellene bizonyos konzervatív értékeknek, csak amit látok ezek nem azok). Van egy kolléganőm, aki már nyugdíjas, de velem goldozik. '98-ban is OV szavazó volt, meg az óta is. (ja, 20 éve vagyok a főnöke, ha nem lenne "liberális" beütésem, "illet volna" kirúgnom... :))Teljesen mindegy Neki, hogy OV éppen mit képvisel. Ma azt mondta.. végső érv...legalább rend lesz mint régen. csak néztem mint a hülye gyerek. Nekik tényleg elvettek mindenüket a múlt rendszerben, amiért jogosan szidta is az akkoriakat folyamatosan és bőségesen. És ma... ma visszasírta azokat az időket.. "legalább ismét rend lesz". Amúgy, nagyon kedveljük egymást, csak nem értem...
Bocs, más: "Örömmel" olvastam ma a Jobbik javaslatát a nemesi előnevek használati lehetőségéről. Éppen elfogyott a névjegykártyám.. döntsék el gyorsan mert úgy csináltatok.. :) Ha valakinek kedve lenne utánam keresni, a Sárszghy-t és a Korenika-t is használhatnám.. :) és 1848-óta liberális a családom. (ez nem SZDSZ-t jelenti, a gyengébbek kedvéért). Inkább a családi kápolnánk adnák vissza, de az az egyházé lett. (én semmit nem kaptam...kárpótlási jegyet sem :) Nem is kértem... nálunk nem volt divat ilyesmi.
Nyugi Palika 2010.12.17 21:30:19
@Húsleves:
Miben látsz nagy különbséget? A vezető személyekben, vagyok azok hatalomvágyában, vagy hatalomba bebetonozásában?
Abban pedig nagyon erősen kételkedem, hogy a többségnek tetszene amit most művelnek. ne felejtsd el kérlek, amikor szavaztatok, akkor semmit nem tudtatok a programból. Nagyon sokan, igaz "20 éves" módszertana nálunk, de a kisebbik rosszat választották. Ez kicsit sajnos "Magyaros". Így bukott 2002-ben a FIDESZ is. Most volt az első alkalom, hogy nem szavaztam. (volt kisebb technikai akadálya is). Viszont, nem is tudtam volna eldönteni kire szavazzak. Itt kicsit előbb másnak leírtam, miképpen szavaztam régebben. Hidd el, egy bizonyos kor felett (és OV is ott van már) igen nehéz kibújni a bőrödből. Alapértékek meg nem változnak. Nekem volt alkalmam személyesen tapasztalni 2000-ben OV igazi stílusából valamennyit. Nagyon jól emlékszem, ha kellett támadták az egyházakat, ha kellett odadörgölték magukat. Sorolhatnám. Nem tartom jelenleg egyik pártot sem jobbnak (Jobbiknak főleg), de rosszabbnak sem. Egy dolgot viszont látok, ha fele ennyi ilyen törvényt hozott volt Ferencünk, de akár Bajnai is, akkor ma égne az ország. Nem a jobboldal szavazói érdeme lett volna ez, hogy bátran mennek az utcára... de hidd el, mentek volna. Gondold el, Bajnai bejelenti megszüntetjük a nyugdíjpénztárt, átalakítjuk a média törvényt, bejelenti a plusz adókat (amit tényleg részben már át is nyomtak ránk a multik... apropó multik... itt mindig ilyen Tesco asszociációk vannak, ahova amúgy jár a pór nép.. sajnos. Ám, Opel,Suzuki, Mercedes, Audi.. tudnám nagyon hosszan sorolni, azok nem multik?). Szóval mondjuk Bajnai beültette volna fő média felügyelőnek Kovi-t (ha éppen nyilvánvalóan szoci lenne, nem tudom, mert ugye az Ő iparága azért politika független, de azért ha mégis az lett volna, sőt Ő legalább eljut a "nézőkhöz) vagy a Költségvetési Tanácsot is kidobta volna, amit ugye az összes akkori parlamenti párt megszavazott, vagy lett volna lehetősége kinevezni (kineveztetni) Köztársasági Elnöknek, de tényleg csak a példa kedvéért és elnézést is kérek a megnevezettől, Novák Dezsőt. Nyert Olimpiát, (2 alkalommal, meg egy 3. helyet is). Fradi ikon... de ügynök volt. Viszont azért a karrierje így sem volt olyan mint Scmitt Pálé. Mármint a múlt rendszerben sem. Na, ha ezek megtörténnek, akkor mi lett volna itt ebben az országban egy-két éve?
Nem akarok most mélyebb vitákba belemenni, meg menekülni sem. Sajnos el kell mennem. pedig végre kulturáltan vitatkozhattunk volna. Szerintem, egy dologban értsünk egyet. Meg lehet beszélni dolgokat kötőszavak, és gyalázkodás nélkül is. Szép estét, és hétvégét. (mi lenne ha egy más stílust alakítanánk itt ki?).
Míg itthon inkább az a vélekedés általános, hogy a nemrégiben elfogadott költségvetés csak kitolja pár évvel Magyarország agóniáját, addig a költségvetésnek külföldön már (kicsivel ugyan, de) vegyesebb a megítélése, hiszen rendszeresen felbukkannak olyan vélemények,…..
Már régebben kiszúrtam a Ma Reggelben sűrűn feltűnő Bándy Péter demokratás újságírót, mert mindig annyira szívből védi a kormányt, és újságíróhoz alig méltó módon kérdez alá a kormánypárti vendégeknek, de eddig sosem kerestem rá, hogy miért is van ez. Nem Góliát…..
Nyugi Palika 2010.12.14 13:59:54
@proeskontra: Azért hülyeségeket ne beszéljünk! Schimdt esete más. (nem azért mert Ő már volt minden oldalon) Göncz úgy lett Köztársasági Elnök, hogy előre egyeztetett módon a vesztes jelölte, és a győztesek is megszavazták. Óriási a különbség. Pl. ezért sem bólogatott mindenhez, és lett "Árpi Bácsi". Nem hiszem, hogy lett volna nála népszerűbb Elnök. ( a mért népszerűségi adatok alapján). Erről ennyit...
 Akik szerint nincs baj a médiatörvénnyel azoknak küldeném sok szeretettel Belénnesy Csaba a kormányzati hírgyártás, az új MTI vezetőjének mondatait: Az MTI alapelveiről beszélve Belénessy a 168 órának azt nyilatkozta, hogy a közszolgálati újságíró nem lehet a kormány…..
Nyugi Palika 2010.12.13 21:07:29
@pejzlerka néni: Amit felsoroltál, abból egyedül a Napkelte volt "közszolgálati". A többi nem. Ráadásul a Napkelte mikor tűnt el az MTV-ről? Emlékeim szerint nem a választások után.... Egyébként, szerinted miért nem voltak ott akkori ellenzéki politikusok? Úgy emlékszem, mert nem voltak hajlandóak elmenni. Szerencsétlen Gyárfás (Akit nagyon nem kedvelek) el is küldött minden "balost" a műsorvezetők közül, oszt jó napot, de mégis kitették.
A BBC egyébként jó példa arra, hogyan kellene működni a közszolgálati médiumoknak.
Persze minden kormány így-úgy igyekszik rátenni ezekre a kezét, (nálunk) de óriási különbség amikor törvényt alkotnak arról, hogy ezt (divat mondani mostanában) pofátlanul tegyék meg. Azért persze net még van, meg lesz is, de majd a OV-ék kérhetnek tanácsot (és technikát) Kínától, hogy ez se legyen egyszerű. Csak az a baj, itthon 20-30% az, aki netről olvassa a híreket. BBC-t meg tán 1% olvas. Na, bízzunk az 1%-ban.
Miért? 1./ Mert választott hazája Magyarország. 2./ Mert megtanult magyarul és úgy is ünnepli a sikereit.* 3./ Mert keményen megdolgozott azért, hogy mi magyarok büszkék legyünk rá. 4./ Mert az anyja szerb, az apja meg horvát, ennyi erővel simán aradi vértanú is lehetne, de ő…..
„Február végére elkészül a Magyar Növekedési és Stabilitási Program, amely Magyarország strukturális reformprogramja” – jelentette be ma Nagy Anna kormányszóvivő. Az úgynevezett „kétharmados reformokról” Orbán Viktor már korábban is beszélt, a…..
Nyugi Palika 2010.12.08 22:11:28
@freehckr: most olvasgatom amiket írtatok. A 3 millió emberrel kapcsolatban... szerintem ha már (így-úgy) valaki MNYP tag lett, akkor nem az lenne a normális, hogy aki maradni akar, az ülhessen a saját fenekén otthon, aki meg átlépni szeretne, autózzon, buszozzon, álljon sorba...várjon, "oszt" lépjen át, ha akar. Ha "X" bankban van egy számlám, akkor csak úgy tudok átmenni "Y" bankba, ha előbb "X"-ben felmondom a szerződésem. Ha nem teszem, akkor legfeljebb nyithatok egy újabb számlát máshol. (de arról is nyilatkoznom kell, és kussolással nem nyílik meg magától). Biztos Te is tudod a választ. Ha ez logikusan menne, akkor a "buta és lusta" MNYP-tag tutti nem menne sehova (munkaidőben) és így szinte senki nem lépne át. Matolcsy igen, mert elküldené a feleségét. (Ő mondta, azért tag, mert a pénzügyeit a neje intézte... Te jó ég...Ő meg a mienket).