Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KatonaJózsef

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eleinte furcsának tűnt, de aztán rászoktam a köszöngetésre. Mármint a forgalomban. De elegem lett, leszokom róla. Vélemények az azonos című írásunkról...
KatonaJózsef 2011.05.04 15:17:41
Hát már ne is haragudjatok kedves Totalcarosok, de ami itt a vélemény rovatban megy az szerintem felháborító. Már eddig is láttam jópár olyan cikket, hogy csak néztem és reménykedtem, hogy ezt nem gondolták komolyan, de azért ez már tényleg több a soknál.

Konkrétan arra buzdítani az embereket, hogy legyenek udvariatlanabbak, parasztabbak a másikkal, azért ez már kritikán aluli szerintem. Nem is értem milyen motivációval született ez a cikk. Úgy ítélték meg, hogy ez egy komoly, általános felháborodást keltő probléma Magyarországon, hogy az emberek megköszönik a közlekedésben ha rendesek velük? Vagy a valószínűbb verzió, hogy reggel munkába menet valaki megelőzte jobbról a cikk íróját majd vészvillogott kettőt?
És persze lehet jönni a szokásos német példával, csak ott nagyságrendekkel mások az út és közlekedési viszonyok. Magyarországon persze, hogy időnként beengedi az ember a besorolókat, vagy elengedi azt aki már 10 perce ott áll mert nincs elsőbbsége, és igenis jól esik ha ezt megköszönik. Ha nem így lenne szerintem jóval kevesebben engednének be bárkit is. Egyébként meg a beengedési gesztusok és a megköszönések emlékeztetik arra az embert hogy azért nem csak olyan autósok vannak Magyarországon akik csak azért is 90-nel mennek a belső sávban az autópályán, hogy szivassák az embert, meg olyanok akik jobbról végigelőznek mindenkit.

Egyébként meg nagy kár a magazinnak ezért a részéért, mert a tesztek, hírek érdekesek és jól megírtak, de az ilyen értelmetlen, lázító, felháborodást és vitát szító cikkek miatt nincs és soha nem is lesz az igazán jó külföldi magazinok szintjén. Jó lenne már elfelejteni ezt a vélemény rovatot és a profi, szakmai újságírásnál maradni.
Rutinos Hiénázó vagy kezdő, a Sebességhiéna játékában mindenki egyforma eséllyel indul. Illetve mindenki, aki megérti az egyszerű szabályokat és tisztességesen játszik. Először azonban lássuk a nyereményt: egy remek, boros szakácskönyv Így főzneka  borászok címmel,…..
KatonaJózsef 2010.12.19 14:09:01
@buga jayson: Amúgy nem azért hogy beszóljak és kétlem hogy erről lenne szó, de egy felírt dátum sztem nem igazán felel meg a verseny előírásainak. Azt ugyanis később is bármikor oda photoshopolhattad. Persze kétlem hogy fél éve bárki egy üres lappal fotózkodott volna egy kocsi mellett hogy még hátha jól jön, de elvileg ez nem bizonyíték arra hogy aznap készült a kép ezért kértek napilapot sztem.
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
KatonaJózsef 2010.11.24 20:46:01
A kresz elég egyértelműen rendelkezik a helyzetről egyébként.

3. § (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles
a)
b)
c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.

TOVÁBBÁ

4. § (1) Járművet az vezethet, aki
a)
b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, továbbá
c) a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

Tehát akit bármilyen trauma ért és nincs olyan pszichés vagy fizikai állapotban, pl 80 éves nagymama aki épp most vette be a szívgyógyszerét és alapjáraton is 60-nál már halálfélelme van, mert nem lát ki a kocsiból a 20 dioptriás szemüvegén NINCS a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban.

Innentől fogva a lassú haladást indokolhatják a környezeti viszonyok amit a rendőrök is nyilván érzékelnek, tehát ez nem is kérdés vagy esetleg egy műszaki hiba, amire viszont az volna a megoldás, hogy a rendőr méréskor ugyanúgy megállítja a lassan haladót és megnézik van-e a műszaki hiba a kocsiban. Ha nincs akkor mehet a csekk a közlekedés indokolatlan akadályozásáért.

Szerintem az eddig leírtakat elég egyérteműen meghatározza a kresz, ezzel nem nagyon lehet vitatkozni.

A problémát pedig a hatóságoknak kellene orvosolni azzal, hogy az orvosi vizsgálatnak gyakrabban és alaposabbnak kéne lennie hogy a 80 éves vaksi nénit ne minősítsék vezetésre alkalmasnak. Valamint hogy a rendőrnek meg kéne állítani és ha indokolatlan, büntetnie kellene a lassan haladót.

Személyes véleményem pedig az, hogy a vezetés nem mindenkinek vele született joga, ahhoz hogy az ember jogosítványt kapjon meg kell felelni bizonyos követelményeknek és ez nem csak a kresz és vezetési vizsga egyszeri teljesítése. Nem kell mindenkinek jogosítványt kapnia. Aki a vezetésre alkalmatlan, mert öreg és rosszak a reflexei vagy már nem lát jól, vagy egyszerűen csak halálfélelme van 60-nál, mert nem bírja a sebességet, az ne vezessen. Aki tudja magról hogy alkalmatlan - márpedig azért vannak könnyen észrevehető jelek, pl hogy 30-an megelőzik dudálva - az ne ragaszkodjon már ahhoz hogy neki kocsiba kell ülnie, és szopatnia az összes többi embert. Létezik jó pár más módja is a közlekedésnek, hívjon taxit, üljön fel a tömegközlekedésre, hogy a bicikliről vagy a gyaloglásról már ne is beszéljünk.
És nem csak 50 másik ember járna jobban minden nap hanem ő is mert nem dudálnák, üvöltenék le minden nap.