Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szefós

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az örök kérdés: melyik oldalon jobb lakni?Az egyik kedvenc kommentelőm itt a Burzsuj blogon egyszer arról lamentált, hogy miért kellett a Louis Vuittont az Andrássyra tenni, hiszen ahhoz át kell menni Pestre, ami borzasztó macerás, különben is, igazán ideje lenne már felhúzni…..
szefós 2011.09.06 14:16:32
@Charter: "A másik az, hogy a Lehel tér környéke nem Újlipótváros, a Kresz Géza maga a határt képezi, a városnegyed pár utcából áll csak, ettől olyan falusias az egész."

El kell hogy keserítselek, hivatalosan a Dráva utcáig tart Újlipótváros.
szefós 2011.09.06 14:26:43
@Charter: www.budapest13.hu/13kerulet/bemutatkozas

Bemutatkozik a 13. kerület ;) Jártam már ügyeket intézni arrafelé, akármelyik hivatalos helyre (önkorm., rendőrség, akármi) bemész, ezt fogják mondani. Tudom, van akinek a Pasarét is Rózsadomb, meg a Kresz Gáza már nem Újlipócia, de közigazgatásilag nem így van.
Időnként kapunk olyan posztot, amiben szerepel kisebb-nagyobb erőszak és ledöbbenek, hogy milyen primitív emberek vannak és még autót is vezetnek. Sajnos az ilyenek általában úgy gondolják (és sokszor jól), hogy elég pénzük meg kapcsolatrendszerük van, így mindent szabad,…..
Szép napot!   Rendszeres olvasója vagyok a blognak, de nem volt eddig késztetésem írni. Most már van.Édesapám a szenvedő alany, szerencsére már jobban van. Szerdán este fájlalta a bal vállát karját, nem is tudott aludni a fájdalomtól, kezdett zsibbadni a keze. Anyukám mondta…..
szefós 2011.08.23 20:05:58
@szabidoki: "A posztban annyi van, hogy a betegnek fájt a válla meg a karja."

+zsibbad.
+nem enyhül.

Végül is ja, le kell szarni, a legtipikusabb infarktusos tünetek közé tartoznak ezek, biztos nem infarktus.
Remélem a való életben nem így diagnosztizálod a pácienseidet :P
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt Praxis blog!   Egy…..
szefós 2011.08.18 14:59:38
@Peetee: "Aha, csak 30éve még senkit nem kezeltek ezzel a problémával, nem is votl ilyen betegség!!!"

Most mondom, hogy volt. Sőt, még a neve is ugyanez volt.
„Mi ez a kivagyiság, mikor a lényeg az, Hogy kinek látszol és kinek játszol, Hiszen elmúlsz húsz és elmúlsz negyven, És elmúlsz lassan, szépen és csendben.”   Hogy miért mentünk ki a Sziget -1. napján megrendezett Gesztiválra? Jó kérdés. Mazochizmus? Perverz…..
  Azt mondják, erőszakos huligán, agyatlan gonosztevő, bűnöző, anarchista vagyok. Azt mondják, hiányzik belőlem a megfelelő tisztelet a hatóságok és az emberek tulajdona iránt. Azt mondják, önkényes pusztításokban veszek részt és felfordulást okozok, csak azért, mert…..
szefós 2011.08.10 18:18:39
@version: Kb. 120-130 font/hét a minimum segélyük. A brit tesco-ban meg kb. ugyanazok az árak, mint a magyarban. A többit számold ki.
Éheznek, mi?

"a logika nem az erosseged ugye? lopsz 5 kilo kenyeret vagy egy lcd tv-t amit kesobb eladhatsz 100 ezerert , amin vehetsz 500 kilo kenyeret

te mit valasztanal? "

A kenyeret. Látszik, hogy sohasem éheztél. A valóság nem az erősséged, ugye? :) Éhes embernek a gyomra diktál, nem az esze. Persze ha eljutsz arra a szintre, akkor majd magadtól is rájössz, nem kell kilogikáznod.
mifocink Haldoklik a magyar futball 2011.08.05 11:06:00
Miközben a szövetségi kapitány fényes jövőképet fest a válogatottal kapcsolatban, miközben azt ecseteli, milyen sok esélyünk van a vb selejtező csoport második helyére - vajon mennyi esélyünk lehet a holland, török, román hármas mellett? - lényegében haldoklik a magyar…..
Ma jelentették be a NEFMI-ben, hogy 600 szakorvosjelölt és 20 szakgyógyszerészjelölt számára kívánnak ösztöndíj formájában havi 100 E Ft pluszfizetést adni, cserébe a mai rezidenseknek 10 évig kellene TB-finanszírozott eü. intézményben dolgozni, és nem fogadhatnának el…..
szefós 2011.07.16 14:35:45
@min: Arányaiban a szakmunkás Ausztriában meg tud élni a fizetéséből.
Egészen furcsa jóslatot olvashtunk a nem is távoli jövőről az Inteltől. A cég alelnöke, Rama Skukla szerint ugyanis tíz éven belül el fog tűnni a laptop és a netbook - eddig ugye ismerős, de most kapaszkodjunk, a tablet is. És mi lesz helyette, tesszük fel a helyénvaló kérdést.…..
És ha már itt tartunk, a sokat vitatott jóga, Pilates, na meg a horgászás...? A blogot szóbeli csevegésben röviden sport- és életmódblogként szoktam definiálni, ám egyik kedves ismerősöm a minap erre egyenesen közölte, hogy "szerinte ez nem sportblog". Mielőtt zokon…..
szefós 2011.07.07 21:27:43
Sport-e a sakk? Mi az élet értelme? Mi az élet egyáltalán? :) Hja, a nagy kérdések :)
Az tény, hogy aki versenysakkban el akar érni a legfelső ( 2600+ Élő pontra gondolok) kategóriába, annak szüksége van fizikai állóképességre is (ha jól tudom, José Raúl Capablanca volt az első, aki világbajnokként ezt felismerte már az 1920-as években, és figyelt a fizikai kondíciójára, aktívan űzött más sportokat a sakk mellett.).
Ismerek olyan magyar sakknagymestert, aki csodagyerekként kezdte, aztán inkább piál, meg bulizik, és szépen leszakadt a világ élvonalától (vagy be se került oda, attól függ, honnan nézzük). Persze ettől függetlenül még megél a sakkból, de szuper-nagymester, vagy akár magyar válogatott már soha nem lesz. Pedig csak egy kis testedzésre és önfegyelemre lenne szüksége. De hát ő tudja :)
Még ha nem is sport a sakk, de szükség van fizikai erőnlétre is. Én csak kisebb zsíroskenyér-kupákon indultam még fiatalabb koromban, de bizony egy 9-11 fordulós verseny alatt 6-8 kilót simán "leizzadhat" az ember magáról.
Különben meg ha jól tudom, már évek óta küszöbön van, hogy a sakkot felvegyék az olimpiai sportágak körébe, a nagyon szigorú dopping-szabályok miatt késik ez.
Egyébként már évtizedek óta törik rajta a fejüket nálunk sokkal okosabb emberek, hogy akkor most a sakk játék, művészet, sport, vagy tudomány? Ezt szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie.
Szóval bonyolult, roppant bonyolult... :) Apropó, tudtátok, hogy jógából is rendeznek világbajnokságot? :)
Orbán Viktor Schiffer András azon kérdésére, hogy ismeri-e Kínát, azt válaszolta járt Sanghajban és meglátogatott egy református templomot, így ismeri a helyi keresztények helyzetét. Orbán azt is mondta, hogy véleménynyilvánításra van lehetőség, a hétvégén is volt, viszont…..
szefós 2011.06.27 20:19:23
@csoko20: De a kérdés helyénvaló.
Sőt, továbbmegyek:
Ismeri-e akármelyik magyar politikus a magyar munkások helyzetét?
Az elvált apa a különvagyonával úgy rendelkezik az életében, ahogy akar. Viszont később a hagyaték tárgyát képezi, ha eladja a nyaralót, az annak az árán vett vagyontárgy is.Szép napot!Az útvesztőkkel teli, ingoványos jog világában biztosan nem egy kirívó eset a miénk, de…..
Kedd este összeverekedtek a Gyöngyöspatára visszaszivárgó Véderő szimpatizánsai és a helyi romák. Utóbbiak állításai szerint a szélsőjobboldali egyenruhások egész nap provokálták őket, majd meg is ütöttek valakit. A Véderő parancsnoka azt mondta: 100–120 roma…..
Új politikai közösség született, ahogyan a pénteki civil tüntetésen az alkotmányozás ellen Istvánffy András, a 4K! szónoka (és blogunk szerzője) fogalmazott. Olyan politikai közösség, amely elutasítja a Fidesz zavaros és felhatalmazás nélküli alkotmányozását. Ez…..
szefós 2011.04.18 16:39:06
@Bergeroth: Semmi. Nem biztos.
Ugyanúgy mennek majd a dolgok, mint eddig :) Lopnak, csalnak, hazudnak, a melósok meg szopják a faszt.
update: a Magic Burger elköltözött a XI. kerületbe. Az új helyről itt írtunk egy rövid véleményt. A nagy sikerű őszi hamburgersorozatunk után most a gyrosokkal térünk vissza, ami ekkora dózisban kész öngyilkosság: a profik szerint még burgerből sem lehet normálisat kapni…..
Tisztelt Praxis blog,   Ez a történet életem egyik legkeményebb kórházi története, úgy hogy a családomban több orvos is található és azt hiszem nyugodtan mondhatom, alaposan ismerem az egészségügy helyzetét, a közalkalmazott orvosok és ápolók körülményeit,…..
Tisztelt terror blog! Megalázásom történetét mesélném el önöknek. Kérem, a nevemet ne tegyék ki az oldalra. Irodai állásra jelentkeztem egy a szomszédos városban található munkahelyre. Egy kis faluban élek, sajnos itt nem igazán van munkalehetőség. Sajnos még gyermekkoromban…..
szefós 2011.04.06 17:43:03
@Máгia: "...neked pedig megcsörren a telefonod. Anyád hív azzal, hogy nem érzi jól magát...

MIT CSINÁLSZ?"

Munkát lehet szerezni újat, még ha sok szenvedésbe és időbe is telik. Anyát hogyan szerzel másikat?
Lehet, hogy nehéz elképzelned, de vannak olyan emberek akiknek a családjuk fontosabb, mint a karrierük.

A posztolónak részvétem, javaslom, hogy tegyen feljelentést.
Tisztelt MHTerror!   A munkaadóm azzal az ötlettel állt elő, hogy jövő héttől az összes dolgozónak minden reggel le kell adnia a mobiltelefonját. Már egy széfet is beszereltetett, szóval elég komolyan gondolja a dolgot. Arra hivatkozik, hogy néhányan munkaidőben a telefonjukon…..
Az alábbi kérdés egy jogi patthelyzetre keresi a megoldást. A haszonélvezeti jognak pont ez az egyik  funkciója, hogy a haszonélvező akarata ellenére ne lehessen semmilyen ügyletet kötni az ingatlanra. Tisztelt Zugügyvéd, kedves Fórumozók!Haszonélvezeti joggal kapcsolatban…..
szefós 2011.03.29 17:34:33
@fidulitto: "Abban a pillanatban, hogy beleegyezik az eladásba lényegében NINCS már meg a haszonélvezete!"

De van. Ingatlant haszonélvezeti joggal is el lehet adni, ha a haszonélvező beleegyezik. Csak az a kérdés, hogy ki az a hülye, aki megvesz egy lakást úgy, hogy egy tök ismeretlen öregasszony bármikor megjelenhet az ajtóban, hogy ő most beköltözne. Viszont itt nem is arról van szó, hogy a haszonélvező beleegyezik az eladásba, hanem arról, hogy lemond a haszonélvezeti jogáról, amit viszont a valóságban soha nem tett meg, ezért tudta megvétózni a vásárlást.

"...kijelentések meg sajnos sokszor csak ígéretek maradnak."

Nem, ha ezt is belefoglalják az ügyvéd által ellenjegyzett papírosba. Persze ekkor is megtagadhatják tőle, de a per nyertese 99%, hogy az anya lesz (1%-ot adok, hogy elcseszi a papírozást az ügyvéd). Viszont itt pont arról van szó, hogy a gyerek megbízott a szülő ígéretében, aki átverte, nem pedig fordítva, ahogy te sejteni véled.
Múlt héten írtam itt az Egy nap a városban blogon arról, hogy a Budapest-Prága-harcban bizony vesztésre állunk, de megígértem azt is, hogy rövidesen beszámolok a kilábalás esélyéről. Arról az útról, amin végigjárva lehetőségünk nyílik arra, hogy Budapest a régió…..