Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bebe tv

0 bejegyzést írt és 1071 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorra dőlnek be és szűnnek meg a CBA-k, Coopok és Reálok...
bebe tv 2016.12.06 20:39:51
András Horkai:

Biztos van abban csavar, hogy a neves cégek is szállítanak a diszkont láncok márkanevein is termékeket. Jó pár évvel ezelőtt a német RTL sugárzott egy műsort, ahol egy szakember megismertette a nézőkkel honnan tudhatják meg, hogy ki a valódi gyártó. A hús és tejtermékek csomagolásán kivétel nélkül mindegyiken rajta van egy az EU által kötelezővé tett jelölés.Ez pl. az Alföldtej esetén HU 260 EK.
Nos ezeknek a jelöléseknek köszönhetően az összes saját márkás termék esetén ki lehet nyomozni, hogy melyik cég a tényleges gyártó.
Mivel a diszkont láncokban kapható termékek árai olcsóbbak a márkaneves termékek áraitól, ennél fogva a neves gyártó valóban csökkenti a költségeit de ezt nem úgy, hogy szemetet ad.
A Verpoorten tojáslikőr esetén pl. mindössze az alkohol tartalmat csökkenti kb. 1 %-al és máris a költségeinél van.
A Müller Milch tejberizse ami egyébként nálunk is kapható az ALDI-ban MILFINA márkanév alatt, csak annyiban különbözik a Müller Milch eredetijétől, hogy valamivel kevesebb a cukor valamint a kakaópor benne.
Ugyanígy különbség van a Németországban készült Henkel mosóporok valamint a nálunk gyártottak között is. Az ok igen prózai. A kelet-európaiak a bérszínvonaluk miatt nem tudnák megvenni az eredeti technológia szerinti összetételű terméket.
Tehát én óvakodnék attól, hogy leócsároljam a külföldi diszkont láncok által kínált élelmiszereket.
B-oldal Ákos, a zeneőrült 2014.08.04 13:24:35
Az Akvárium Klubban találkoztunk Ákossal, azzal a céllal, hogy megtudjuk, neki hogyan kapcsolódnak különböző zenékhez egyes emlékek, melyek azok a dalok, amelyekről beugrik egy-egy korszak, élmény, van-e olyan zene, amit évekig keresett azt követően, hogy először hallotta. Még júliusban írtunk…..
bebe tv 2014.08.05 11:35:26
@John Silver: Esetleg zenész teccik lenni? :-)

Egyrészről egy 27 éve zenével foglalkozó (nemkülönben 27 éve sikeres...) emberről úgy beszélni mint valami tavaly berobbant 'X' faktoros alany elég bátor és merész dolog de aztán egyből értékelni is őt idézve "lenullázni".... :-)

Az lehet, hogy akinek ezeket írtad az nem képzett zenész, de van zenei ízlése.
Jó magam pedig már akkor zenét tanultam nem kevés ideig, amikor ez a zenésznek nevezett jóember még gondolat formájában sem létezett. A 60-as években voltam teenager amikor idehaza a rádió még a Su su szerelem és társai című dalokat nyomta, miközben a Radio Luxemburg meg az Europawelle Saar megállás nélkül nyomta az angol- szász slágereket, és ahol hetente tűntek fel újabb és újabb zenekarok, énekesek. Sajnos, de a zene valahol ott kezdődött: Beatles, Rolling Stones, Kinks, Small Faces, Who, Hollies, Bee Gees, Easy Beats, Byrds, McCoys, DDBMT és még sokan mások. Sokkal hosszabb lenne a felsorolási lista mint erről a fazonról szóló írás.
Sajnos a zenében is ott tartunk mint a repülőgép gyártásban. Nincs.
Igaz a mondás: Vakok között a félszemű a király.
bebe tv 2014.08.05 19:37:21
@John Silver: Sajnálatos módon a hazai zene hűen tükrözi az ország mentális állapotát.
Akinek az igénytelen zene örömet okoz, hát hallgassa. Elolvasva a sok kommentet, erre a válaszom röviden csak annyi: Nem szeretem, ha a kakát Nutella-nak igyekszenek eladni.
bebe tv 2014.08.05 20:14:23
@Fikkentáger: Nekem más az álláspontom, mert igen is létezik objektíve jó zene. Ugyan úgy mint a fizikának a zenének is megvannak a maga törvényei. E törvények nem betartása még nem tesz teljesen disszonánssá egy zeneszámot, de nem is nyújt teljes zenei élvezetet. Nem véletlen, hogy az 50-es évek olasz zenei hulláma után még mindig töretlenül hódit az angol-szász zene, hiszen úgy a populáris zenéjük mint a népzenéjük is a skála összes hangjából építkezik. Ennek szöges ellentéte a magyar népzene amely mindössze a skála 8 hangjából konzekvensen mindig ugyan azt az 5 hangot használja.
"Elfogadhatatlannak tarjuk és felveti a közpénzzel való visszaélés fogalmát, hogy Kucsák László fideszes alpolgármester, akinek a pestszentlőrinciek havi 570 ezer forintot fizetnek munkaidőben kampányol annak érdekében, hogy országgyűlési képviselőnek válasszák. Ez nem…..
119 évvel ezelőtt... "Kenyérmező–Budapest vasútvonal megépítése 1893-ban kezdődött, megnyitása 1895-ben történt, eredetileg HÉV-ként (Budapest-Esztergom-Füzitői helyi érdekű Vasút Rt.). Megépülésének elsődleges célja a budapesti gyárak és a…..
bebe tv 2014.01.31 09:33:33
@NEMZETI fuckanal: Ahogy mondod. A vasútépítők kft-ben a pályáztatás előtti időkig a Szijjártó papa tulajdonos ügyvezető volt. Anyacége pedig a német H.F.Wiebe vasútépítő GmbH. Az A-Híd építő pedig a tudomásom szerint a felszámolt Hídépítő Rt egyik utódcége.Ilyen Hídépítő utódcégből valószínűleg több is létezik. Ezek mindegyike az abc 1-1 betűjével kezdődik.A teljes vonal valós bekerülési árát feltehetőleg soha nem tudjuk majd meg, mivel rengeteg utólagos munka kerül majd számlázásra, és a végén itt is az alvállalkozók alvállalkozói esnek majd pofára.
bebe tv 2014.01.31 09:44:25
@béla a görög: A hajdan volt 2 megálló helyett Piliscsabán 4 megálló van.Nagyon fontos volt a Klotild-ligeti megállótól kb. 500-600 méterre
a Pázmáneum indulásakor az egyetemnek is harmadikként egy megállót létesíteni. Nehogy már szegény diákok 600 métert gyalogoljanak az egyetemig. Most pedig a Magdolna-völgyi lakópark is kapott egy megállót.Tudtommal Pilisvörösvár Solymár felőli végén is lesz 1 új megálló.
Rogán Antal lendületes rezsifórumáról az Index írt egy részletes riportot, az ember már csak legyint (vagy esetleg kiköp egyet oldalra) a sok hülyeség, hazugság és manipuláció láttán-hallatán, de ennél a képnél azért álljunk meg egy pillanatra:Szerencsére az Eurostaton minden…..
bebe tv 2014.01.30 09:15:03
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Nem tartoznak a közüzemi szolgáltatók a kedvenceim közé, de valahol érthetőek a jelenlegi árképzési megoldásaik. Azért rakták be a számláikba azt a bűvös átviteli közeg elnevezésű díjat, mert a közgazdasági anti Nobel díjra esélyes Matolcsy kitalálta az un. vezetékadót, ami ugyebár nem kevés. Tipikus komcsi trükk így elszedni pénzeket, hiszen az összes közműszolgáltató magán és főleg külföldi tulajdonban van. Vajon a MÁV-ra és BKV-ra miért nem rótt ki sínadót?
Ja, hogy az állami tulajdon? Ha sokáig bohóckodnak még a külföldi tulajdonban lévő szolgáltató vállalkozásokkal előbb utóbb betelik a pohár és drasztikus lépésre szánják el magukat, amire nagyon rápacsál az ország. Még egy magát univerzálisan okosnak tartó
Orbánnak is illene tudnia, hogy ha nagyon akarnák azok a fránya nyugatiak, hát 1 perc alatt be tudnák dönteni az országot. Akkor mégis miért nem teszik? Mert tekintettel vannak az ország lakosságára, amivel Orbán és a komcsik emlőin nevelkedett sleppje gátlástalanul visszaél.
bebe tv 2014.01.30 09:23:08
@röhögő: Lehetséges, hogy a hazai brittó átlagbérbe beszámítják annak a több 100 ezer külföldön élő és dolgozó magyar állampolgár jövedelmét is? Ha a munkavállalói statisztikában már megtették itt miért is ne?
Veress Balázsról, az Aggteleki Nemzeti Park kormányváltáskor ügyintézőből vezérigazgatóvá előléptetett vezetőjéről valószínűleg sokkal többen nem hallottak széles e hazában, mint amennyien igen. Nem ő az egyedüli ember Magyarországon, aki alapdiplomáját egy államilag el…..
bebe tv 2014.01.25 10:34:51
@J.László: Bocsika, de a panamai áldiplomás Bokrossal és a mindenkinek feltétel nélküli alapfizetést hirdető Surányival mi van? Erről a két komplett idiótáról mikor cikkeztek, libsi köcsögök?

Mellélőttél haver. Mindketten a közgázon végeztek és diplomáztak. Ráadásul a Matolcsy Gyurika kollégái voltak.Ha pedig valaki idióta, akkor az utóbbi.Te pedig nem tehetsz róla, hogy génhibás sperma által fogantál,mert alapból ember ennyire nem lehet degenerált.
bebe tv 2014.01.25 10:44:08
@ozirisz: tulajdonképpen mit vársz egy diplomától?

Én nem sokat. Példa erre a kiflis Gabriella kereskedelmi és vendéglátóipari főiskolai diplomája amit meglehet, hogy pont a cöf-ös Csizmadia szignózott
mint a főiskola spiritusz doktora.Zsák a foltját.
Marxot átírva: ami tragédiának indult, az végül a mi esetünkben is bohózatba fúl? A Fidesz országos rablóhadjárata, amiről nem régen még komikus módon azt terjesztették, hogy valamilyen kifürkészhetetlen módon a közjót szolgálja (bullshit, Mom), egyetlen felszabadító…..
bebe tv 2014.01.25 08:58:02
@Gabbesz: Ne hidd már. Ezek a fazonok nagyon jól tudják, hogy mit miért csinálnak. Vajon milyen karrier várna a verseny szférában mondjuk egy Semjénre, Szijjártóra, Kövérre? Még magát a vezért sem tudnám elképzelni mint sztár ügyvédet.
Ebből is látszik, hogy a bukott baloldal nem érdemel újabb esélyt, mondta a Békemenet szervezője.  A dél, délnyugat felől hazánk fölé áramló anticiklon gyökeres változást hoz időjárásunkban, ám azt minden állampolgárnak látnia kell, hogy ezért kizárólag a…..
Beiratkozási időszak van, olyan ez, mint a vadászidény, az iskolák minden hatévesre „lőnek“. Az egyik fővárosi tanintézmény például jégkorong tagozatos osztállyal tenné attraktívabbá a kínálatát. Nagyon helyes, ha az iskolák a minőségben próbálnak vetélkedni, abból biztosan a gyerek kerül ki…..
bebe tv 2014.01.24 09:41:06
@Töksi: Én sváb vagyok, sváb faluban, itt valóban jellemző a magyarok (oktatási) elnémetesedése. De szerintem szlovák suliba nemigen adja egy magyarországi magyar a gyerekét.

Ettől még a magyar szülők gyermekei nem fognak azzal az identitással rendelkezni mint a te gyermekeid. Megnyugtatlak, ha úgy alakult volna a történelemben, hogy Szlovákia rendelkezne akkora ipari potenciállal és jóléttel mint a háború utáni NSzK majd az újraegyesült
Németország, abban az esetben ezeket a nem sváb gyerekeket szlovák iskolákba íratnák szüleik.
bebe tv 2014.01.24 09:56:23
@♔batyu♔: Ebben igazad van, de még nemzetiségiként is illik rendesen beszélni az államnyelvet. Nem szívesen példálódzok de az sem volt véletlen, hogy gróf Aponyi Albert kultuszminiszter 1910-ben bevezette az akkori Magyarországon a kötelező magyar nyelvű oktatást. Gondolj csak abba bele, hogy csak egyedül Budapesten azokban az időkben is még kb. 400 ezren németül beszéltek. A Dunántúlt pár megye kivételével svábok lakták. A főváros környéke pedig kizárólag svábok által benépesített településekkel volt körülvéve. Üröm, Solymár, Csobánka, Budakalász, Békásmegyer,Pesthidegkút, Máriaremete,Budakeszi, Törökbálint, Budaörs, Budafok, Soroksár, Pesterzsébet, Vecsés. Soroljam még?
bebe tv 2014.01.24 10:09:50
@Töksi: Mondjuk ha még sok ilyen okosságot írsz, el is szundizok itt a monitor előtt ;-)

Rossz célszemélyt választottál a kioktatásra.Nem ártana kielemezned a " Hét sváb legény és a répa " kis történetét.
Wenn Du so denkst, daß mein Schreiben dich langweilt, dann wünsche ich Dir einen langen und tiefen Schlaf mit viele schöne Träume.
A folyamatot a breszt-litovszki béke zárta le, amelynek révén a németek kezére több mint tíz magyarországnyi, addigi orosz terület került. Most, hogy kis hazánkban enyhén szólva provinciális vita bontakozik ki Marx szerepének átértékeléséről, lássuk, mi a helyzet Leninnel,…..
bebe tv 2014.01.24 09:03:59
@Balango: Sőt még a 20-as években is meglehetősen sok német katonai tanácsadó, pilóta kiképző stb. segédkezett a vörös hadsereg kiképzésében.
Minderről az elmúlt hetekben a német ZDF Info TV adó is műsort sugárzott.
Ugye, találunk olyan embert a Fidesz környezetében, akinek rendben van a diplomája vagy egyéb tudományos fokozata? Pár éve kezdődött a sor, a hal fejénél, Schmitt Pál 2012-ben bukdácsolt le plagizált doktorija miatt a köztársaság elnöki pozícióból. A minap Jávor Benedek…..
bebe tv 2014.01.24 08:50:19
@csentecsa: Csak egy érdekes párhuzam: John Major brit miniszerelnöknek, és korábbi pénzügyminiszternek se volt diplomája.

Van ennél még érdekesebb is. A volt német külügyminiszter bizonyos Joschka Fischer még az érettségi előtt otthagyta a gimnáziumot, és fényképésztanulónak állt be,amit szintén otthagyott. Frankfurtban töltött évei alatt vendéghallgatóként Theodor W. Adorno, Jürgen Habermas és Oskar Negt filozófusok felolvasásain vett részt a frankfurti egyetemen.
Igaz soha nem próbált trükkös úton magas végzettségről szóló papírokat szert tenni.
Paks bővítése után a garázsban egyszerűen rádugjuk majd az autónkat a konnektorra. Persze.Mottó:"Kedves nézők! Amint újabb információkkal rendelkezünk, természetesen, megosztjuk majd önöket."A paksi üzlet kapcsán jól bemutatható, miként működik az Orbán rezsim…..
bebe tv 2014.01.22 10:34:12
@tobeor: Na pont ezért fújta le a cseh parlament a temelini erőművük bővítését. Az összes cseh parlamenti párt azzal érvelt, nagyon nagy az esélye annak, hogy a piaci árnál drágábban fog termelni, aminek költségeit a lakosságra kéne terhelniük. Már megint előrelátóbbak a csehek mint hőn szeretett vezetőnk. Hja kérem a fáraók piramisok építésével állítottak maguknak emlékművet, Néró Róma átépítésével, Orbán pedig a majd üresen tátongó stadionokkal és ezzel a PaksII-vel löki az országot még nagyobb szarba. A költségek pedig nem fognak számítani. A lényeg, hogy a Közgép és társainak jó vastagon foghasson a ceruzája, ami által néhányak Kajman-Islandi számlája tovább dagadhat. Ha nagy a gáz a számla tulajdonosok pedig úgy is lelépnek a számláikat vezető szigetekre.
Vanderbilt, Rockefeller,Carnegie, Gates, Jobs az iparágak teremtése által lettek az államok leggazdagabb emberei, és nem az állam és annak polgárai kifosztása által. Óriási különbség, mert az utóbbi az akárhogy is csűrik csavarják büntetőjogi kategória.
A Business Insider jelentetett meg egy cikket a napokban a következő évtizedeket meghatározó globális trendekről, THE GLOBAL 20: Twenty Huge Trends That Will Define The World For Decades címmel. Magyarországot is megemlítik. Európával kapcsolatban, a Financial Times munkatársát,…..
Emlékeztek a Nyugati téri (Marx tér) felüljáró építésére? Már jóval az utolsó hídelemek összeillesztése előtt látni lehetett, hogy nem ér össze a két irányból épített betonív, pedig azt nem is kellett mozgatni. Na, de nem "ígyen" Kínában! Előrelátó kínai…..
Politikai meggyőződéstől függetlenül: Orbán produkciója az Aranylabda-gálán nettó katasztrofális volt. Nincs kedvünk feszegetni, hogy mi a búbánatot keresett Miniszterelnök Úr a színpadon, viszont a mutatott teljesítmény mellett már nem tudunk elmenni szó nélkül. Kínosabb…..
bebe tv 2014.01.17 14:09:40
@the_line: Sajnos ilyen az, amikor a hajléktalanra estélyiruhát adnak és teleaggatják
gyémántokkal. Ebből is jól látszik, hogy egy jogi diplomával nem minden esetben jár együtt az intelligencia.
Ez a manus úgy hiányzott az országimázsnak, mint üveges tótnak a hanyatt esés.Szerintem azért repked a MOL jetjén, mert menetrendszerű gépen még a stewardess sem áll már vele szóba.
Miután két napja egyfelől a baloldali, ellenzéki összefogás pikáns részletei, másfelől a Moszkvában sebtében és váratlanul aláírt, a nyilvánosság által alig ismert, a nukleáris energia használatára, azaz a paksi erőmű bővítésére vonatkozó megállapodás egymást köbre…..
bebe tv 2014.01.17 09:28:26
@J.László:
Európa utolsó reménye Oroszország. Orbán pontosan tudja, mit csinál.

Én meg attól tartok te sem érted.Semmi másról nincs szó csak arról, hogy valakiknek ez az orosz projekt őrült nagy üzlet, és az sem érdekli a vezéred hogy belerokkan az ország.A lényeg az, hogy hízzon egyesek bankszámlája. A többi az csak púder.
bebe tv 2014.01.17 09:34:49
@JohnHenry: Borítékolom, ha még egy darabig a nyakunkon marad a fidesz, lesz kis hazánkban még járási meg megyei pártbizottság is mindenféle osztályokkal ahová jó pénzért be lehet ültetni az egyébként semmihez sem értő pártkádereket.Lehet mégis , hogy egy jogász végzettségű káder mindenhez ért?
bebe tv 2014.01.17 09:38:58
@szamarhegy: Bayer Zsoltnak már korábban súghatott valaki, ezért csinálta meg a Transszibériai vasútvonalat bejáró filmjét.

Szerintem meg azért készült a film, hogy emlékeztessen minden magyart, ha sokat ugrál hamarosan egy ottani gulagban találhatja magát.Gulag melóval lesz kifizetve a paksi bővítés.
A KARD Illés Zoltán ugye lemond? 2014.01.15 12:00:00
Most, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr hazatért Oroszországból és megkezdődik a Paksi Atomerőmű blokkjainak bővítése, ugye nincs más hátra, mint hogy Illés Zoltán környezetügyekért felelős államtitkár úr lemond? Ahhoz a környezetpolitikához ugyanis, amely egyszerre volt…..
bebe tv 2014.01.15 18:26:18
@Hidvégi Mihály: Ha ez a fazon nem lenne Fidesz párttag, esetleg gátőr lehetne a Vajdaságban.Csak azt nem értem, hogy mi a francnak kellenek a Fidesznek ilyen határon túli intellektuális nullák.
bebe tv 2014.01.16 12:19:40
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem véletlen, hogy Csehországban épp most fújták le Temelin-ben az erőmű bővítés tendert, amit szintén az oroszok bővítettek volna. Pedig a cseheknek vannak olyan cégeik amelyek komoly atomerőművi alkatrészeket képesek gyártani. Nem egy egység Westinghouse licenc.A parlament indoka az volt, amennyiben drágább lenne emiatt az áram, azt a lakóssággal kéne megfizettetni. Ennek ódiumát egy parlamenti párt sem hajlandó felvállalni.
Nekem nagyon magas, hogy egy egyébként elfuserált jogász honnan ért annyi mindenhez.
bebe tv 2014.01.16 12:25:15
@vakapad: 5./ Látható tehát, hogy a kérdés nem az atomerőmű megépítése, hanem az, hogy mikor. Hogy mi a fityfenének kellett ezt ennyire előrehozni, azt normál gondolkodással sose fogjuk megérteni. Ahhoz speciális agy kell. Úgy látszik, valakinek van.

Hát egyvalakinek megvan. A baj csak az, hogy klinikailag speciális. Hitler szakaszvezető is azt hitte, hogy jobban ért a hadviseléshez mint a tábornokai, és rendre kussoltak végrehajtva a blőd
utasításait.
„Az emberek többsége nem a pénzért, hanem azért dolgozik, hogy értelmesen töltse az idejét.″(Vásárhelyi Mária) Gyerekeknek 25, felnőtteknek 50, várandós nőknek 75 ezer forintos alapjövedelem havonta. Feltétel nélkül. Erről az elképzeléséről tartott…..
bebe tv 2014.01.14 09:28:09
@bbjnick: És akkor arról még nem is szólt senki, hogy hány 100 ezren jelentkeznének be valamilyen magyarországi címre, hogy nekik is tejeljünk.
Lásd a németországi cirkuszt a rengeteg bolgár és román gazdasági menekült körül akik már bírósághoz is fordultak, mert keveslik a Harz IV. által kapható kb. havi 400 €-t, amit egyébként azért találtak ki, hogy azok akik már nem jogosultak munkanélküli segélyre ne maradjanak ellátás nélkül. Erre beindult a népvándorlás a Balkánról mert ez talált pénz nekik amiért semmit sem kell tenni.
Nem újdonság, hogy a kényelmes piaci helyzetben lévő monopóliumok, illetve oligopóliumok nem örülnek a piaci helyzetüket veszélyeztető innovációnak. Az áramszolgáltatók sem képeznek kivételt. A fejlődés, az energiatakarékosság, és az ésszerűség elleni mocskos…..
bebe tv 2013.12.29 08:36:11
@Bambano: Normális gazdaságokban hajnaltól estig fogy a legtöbb áram, mivel a gyárak, áruházak, tömegközlekedés, magyarán a nagyfogyasztók többsége ebben az időszakban jár csúcson. Éjszaka ezek többsége a lakóssággal egyetemben sokkal kevesebb áramot fogyaszt. Tudtommal ebben az időszakban a jelenleg kapható napelemek még a holdtöltés éjszakákon sem képesek áramot termelni.
Mi a gond???
bebe tv 2013.12.29 08:49:13
@Bambano: Már megint hülyeségeket beszélsz az okos mérőkkel kapcsolatban. Kanadában már egyes részeken már fel vannak szerelve. Működni pedig úgy működik, hogy a mindenkori fogyasztásod azaz energiaigényed megjelenik a szolgáltató számítógépén. A szolgáltatott adatoknak megfelelő nagyságában kapsz vagy esetleg nem kapsz áramot a szolgáltatódtól. A rendszer összesíti az összes mérőről beérkező adatokat és ennek megfelelően visszaszabályozza az erőmű teljesítményét. Ezzel a módszerrel kevesebb erőmű is elégséges lenne.
bebe tv 2013.12.29 11:42:00
@Pipas: Nem egy malomban őrlünk. A Kanadában felszerelt kísérleti okos mérőknek semmi közük a napelemekhez ill. szélerőművekhez.
A lényege az, hogy a szolgáltató az erőműben csak annyi áramot fejleszt, amennyit az okos mérők visszajeleznek. Természetesen ezekre az okos mérőkre szenzorokon keresztül rá van kötve az összes fogyasztó ( hűtőszekrény, tv, mosógép stb. ). Ha pl. 2 hétig nem vagytok otthon és mondjuk csak a fagyasztó és hűtőszekrény működik akkor a mérőd által továbbított adatok alapján lehet, hogy feléd 1-2 óráig nem szolgáltatnak áramot, amit máshová tud a rendszer küldeni. Magyarán kisebb erőmű kapacitás is elegendő.
Eddig úgy voltam vele, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert a Fidesz azon kevés politikusai között tartottam számon, akik - bár munkaköri leírásukból adódóan nyilván a legritkább esetben sem tehetik meg, hogy szakmai érvekre hivatkozva belepiszkoljanak a magyar unortodox…..
bebe tv 2013.11.28 10:11:53
@Brúsz Pringstein: Mit ad isten, a ktgvetési konszolidáció jobban sikerült mint az EU országok 80%-ában...

És még jobban sikerülhetett volna, ha a nemzeti együttműködés keretein belül mindenki lemondana a megtakarításairól a hasító kormány javára.Van még egy ország ezen a földtekén amelyik adót és egészségügyi hozzájárulást vet ki a kifizetésre kerülő számláinkra, megtakarításainkra?
Végre megkaptuk azt a szerződést, amelyet a közmédia kötött Kovács Ákossal új rádiószignálok készítésére. Ezek alapján a zenész cége 12 millió forintot kapott, ami – bár a szolgáltatás speciális jellegére tekintettel nem nagyon lehet összevetni piaci árakkal,…..
bebe tv 2013.11.18 20:34:41
@dumdidum42: A magam részéről egyáltalán nem találom nívós zenésznek. Minden esetre kezet rázhat a Patakival. Ha Orbánéknak csak ilyen nagyágyúkra futja az a Fideszre nézve szegénységi bizonyítvány.
Érdekes helyzet állt elő ellenzéki oldalon az október 23-i rendezvénnyel. A Mesterházy-Bajnai formáció válaszúthoz érkezett.El kell dönteniük, hogy ketten együtt (meg persze a hozzájuk csatlakozott szervezetek) elegendő erőt jelentenek-e az orbáni hatalom demokratikus úton,…..
bebe tv 2013.10.24 09:35:58
@Larry Silverstein: - a deficiteljárás, IMFkaki, államcsőd is a nyakába hullott. Ahhoz képest mitől kéne tartania most?

Vazzeg nem a fidesz nyakába hullik hanem a mienkre,a
fidesz meg majd még jobban nyomja a süket dumát, hogy Tudta? Magyarország jobban teljesít. A stratégiájuk része, hogy milliárdokért addig mondják a kulára, hogy csokoládé amíg az önálló gondolkodásra alkalmatlan polgárok el nem hiszik.
Ez sajnos nem gazdaságpolitika, hanem szemfényvesztés a túlélés érdekében.
bebe tv 2013.10.24 20:43:37
@Egyallampolgar: Teljesen értelmetlen olyan csoportoknak összefogni akik nyilvánvalóan nem tudnak majd egy fájdalmas, további elszegényedést és munkanélküliség növelő, kapitalista, gazdaságpolitikát végig vinni legalább 8 éven keresztül.

Szóval szerinted az mszp valamint az szdsz közös 8 évi kormányzása azért volt értelmetlen, mert alattuk nem növekedett tovább a szegénység és munkanélküliség. Anno dacuma a fideszé meg pont ezért helyes. Gratulálok.
bebe tv 2013.10.24 20:54:25
@Online Távmunkás: Milyen meglepő! Ők mintha mind az MSZP-SZDSZ szuperkormányok vezető emberei lettek volna, akiket elsöpört a történelem...

Attól, hogy az Orbánt is elsöpri nem kell félned, mert ő és párttársai a választási rendszer átírásával és egyéb gusztustalan,gyomorforgató trükkökkel bebiztosították maguknak, hogy maradhassanak, lehetőleg 20 évig. Utána meg mindenkinek coki, mert ők ha nagyon nagy lesz a szar felcsútiasan lelépnek a porondról és élik világuk a kajmán-szigeti zsozsóból.
Van egy régi mondás: Amíg van lószar lesznek verebek is.Döntsd el magad, hogy melyik vagy a kettő közül.
A Magyar Nemzeti Bank biztosítaná a devizát a frank-, euró- és jenadósok hiteleinek forintosításához – egyre inkább egy ilyen elemet (is) tartalmazó devizaadós-mentő forgatókönyv tűnik kibontakozni az elmúlt hetek médiaértesülései alapján. Utánaszámoltunk: egy ilyen…..
bebe tv 2013.10.18 09:58:40
@Mr. Waszabi: A gazdaság legnagyobb problémája évek óta, hogy a kormány leszarja az árfolyampolitikát (többször kijelentették, nincs ilyenjük, nem fontos szerintük).

Nos az USA-t már hosszú évek óta nem érdekli a dollár árfolyama. Minél gyengébb a többi devizához képest, annál versenyképe-
sebb az amerikai árú az exportpiacokon. Példa erre a canadai dollár. 1 USA dollár 2002-ben 1,56 canadai dollár volt, most majdnem egy az egyben van. Mivel a kanadai export jelentős része az USA-ba irányul ez a kanadai cégeknek komoly erőfeszí-
téseket jelent versenyben maradni az USA piacán.Viszont az amerikai termékek jóval versenyképesebbek lettek Kanadában.Ugyan ez igaz az USA európai kereskedelmé-
nél is.