Regisztráció Blogot indítok
Adatok
finnegan

9 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma van az olasz konyha nemzetközi napja. Tudom, mert Natalie megmondta. Ahogy azt is, hogy ma a világ több mint ötven pontján készítenek a mesterek Tagliatelle al Ragù alla Bolognesét. Azt, hogy ez mit takar, olvassák nála. Én inkább a pasták és a szószok kapcsolatával törődöm.…..
Takeru Kobayashi, a legendás falóharcos karrierje során evett már meg 53 hotdogot 12 perc, 100 malacos zsömlét alig negyed óra, 41 homáros tekercset 10 perc, 8 kiló marhaagyat 15 perc és 9 kiló rizsgolyót fél óra alatt. Ráadásul remekül megél belőle. A gyorsasági evés ugyanis…..
azbeszt Valami mozdul? 2009.11.29 18:30:00
Különleges helyen jártam az elmúlt hetekben, több alkalommal is. No, de ne rohanjunk ennyire előre, menjünk csak szépen kronológiai sorrendben. Amikor a homo sapiens először evett erdőtűzben megégett húst... Na jó, ennyire mégse kezdjük az elejéről. Kezdjük mondjuk onnan, hogy…..
Lazac. Akkor jó, ha észrevétlen. Értsd: nem kell nagyobb tömegeket megmozgatni ahhoz, hogy előkészítsük a főzést és kihasználjuk azt, hogy pillanatok alatt elkészíthető. Így volt ez karácsony este, este hétkor. Egy kiló lazaccal és egy kérdőjellel felszerelve álltunk neki a…..
Extra Szűz Narancsos kacsa 2009.10.11 19:01:00
Soook verziója létezik. Háronszor készítettem el. A vélemények a szélsőségeket járták be. Cambridge-ben a szigorúan 1000 grammos kacsák hazájában a második alkalommal már három kacsát is használtam (ez már hedonisztikus kalibernek bizonyult), Budapesten egy darab 2.5-3 kilós…..
Sem a BKV felügyelőbizottsága, sem Kocsis István nem hozza nyilvánosságra, mivel tisztázta az MVM szállodaügyében játszott szerepét a BKV vezérigazgatója. A felügyelőbizottság szerint személyes adatokról van szó, amiket csak Kocsis tárhat a közvélemény elé, maga Kocsis…..
Ilyen, amikor egy diktatúra illedelmes lesz, és ahelyett, hogy tankokkal csinálna rendet, kiküldik az állami balettintézet tánckarát néhány leárazáson vett kockás esernyővel. A világpolitika fősodra, Peking a Tienanmen-téri lázadás huszadik évfordulója alkalmából be akarja…..
finnegan 2009.06.04 13:47:46
@algi: mit akartak elerni: bemutatni, azt, ami a tienanmen teren van. Es ez a riport jol mutatja: ha a CNN stabjat igy zaklatjak, el tudod kepzelni, hogy pislogas nelkul eltuntetnek vegervenyesen egy helybelit, akinek eszebe jutna emlekezni/emlekeztetni ezekre az esemenyekre, amikor szamolatlanul likvidaltak egyetemistakat. Ezt a helybelit beteszik egy feneketlen mely borton melyere, es senki nem fogja kerdezni, hogy je, hova tunt? A cnn riport elleni fellepes a legenyhebb forma. Nem szivesen vetnem ala magamat az egyeb "szanalmas", "kokorszaki" modszereiknek.
w Füstadó 2009.05.15 10:55:00
  A szocik képesek a vagyonadóból is jövedelemadót csinálni. A Fidesz meg hülye, szokás szerint.   Ld még: A dublőrök éjszakája..
  Szakértői, az.  A bajnaista politikátlan politika bírálatát már elvégezte Navracsics bloggertárs, ezzel nem is untatunk senkit. Időközben az egyik nagyonszakértő már vissza is lépett, de nem ám azért, mert kartellezett az a cég, amelynek egyik vezetője volt, de nem…..
finnegan 2009.04.20 11:23:20
@bbjnick: gyes 2 evre csokkentese: ertem az ervedet, azonban a 3 eves gyes-gyed kombo kulfoldon egytol egyig minden ismerosomnek egy idult mosolyt varazsolt az arcara, majd levego utan kezdtek kapkodni, majd masik ismerosok utan, akiknek mindezt elmondhatjak. Szerintem nem erv a gyes/gyed mellett az, hogy nincsen bolcsode: a fiatal nok a leghasznosabb eveikbol aldoznak pusztan azert, mert nincsen megoldva ez a kerdes.

Az elozo (GyF) kormany teljesitmenyetol fuggetlenul az egy jo gondolat volt (persze csak kosza gondolat), hogy a 2 evre csokkentessel parhuzamosan ki kell alakitani egy kvazi bolcsodehalozatot, melyben a "felugyeloknek" nem kell felsofoku vegzettseget szerezniuk, hanem egy akkreditalt tanfolyam kell es annak erdekeben, hogy finanszirozhato legyen, palyazni lehet penzekre. Noha a finanszirozasban szerintem volna jobb megoldas, de az alapkonvcepcio jo. Finanszirozasra ertelemszeruen jobb volna, ha adoalapbol le lehetne vonnia a szuloknek a bolcsodei koltseget, igy tobb legyet is utne a kormanyzat: egy kepzett munkaero (a.k.a. anya) visszater dolgozni, egy masik munkaerot legalisan tudnak foglalkoztatni.
Stockphoto blog Stockxpert 2007.05.06 16:00:00
Royalty free stock photo agency - Jogdíjmentes fotóügynökség Ez egy magyar vonatkozású ügynökség. Ha jól tudom az sxc.hu nevezetű oldalból indult ki. Magyarok fejlesztették és egy nagy külföldi ügynökség felvásárolta. Azóta nagy fejlődésnek indult. Folyamatosan növekszik az…..
A történelemkönyvek 2009 március 19-ről majd úgy fognak megemlékezni, mint a napról, amikor megindult a végső ütközet Gyurcsány Ferencért. Előbb az eddig ismeretlen Böcskei Balázs jelentkezett, este pedig már egy igazi nagyágyú, Bauer Tamás közgazdász és egykori politikus…..
Extra Szűz Előzetes 2009.03.06 22:59:13
Kata egyszer csinált egy isteni rozmaringos bárányt, s le is írta, de még uccsincs szezonja, így ez most csak ígéret marad.....
Extra Szűz Spaghetti al rosmarino 2009.03.06 22:56:00
Ez tetszeni fog. Ha szezonalizálni kell, akkor ez is egy téli recept, de nem akar annak látszani: a paradicsom, a rozmaring és a tejszín frissé és a körülényekhez képest sikamlóssá teszi a művet.Ilyeneket kell gyűjtögetni:3 ek oliva2.5-3 ek lehetőleg friss rozmaringtű, felvágva…..
Extra Szűz Spaghetti ai capperi 2009.03.06 22:34:00
Ez a darab a tengerészlelkületűek olio et aglio-ja: az oliva itt is  direktben végzi a spagetti kenegetését, a névvel ellentétben valójában domináns szardella az aromát fogja csupán egy lendületes pofonnal feje tetejére állítani. Nagyon karakteres, de kellemes. Rossznyelvűek…..
Extra Szűz Farfalle al tonno 2009.03.06 22:18:00
No, ez is meglepetés lesz. Nyilván a cím alapján már elkezdett gyöngyözni mindenkinek a tejszín-ízlelőbimbója, de gyorsan letörjük a pavlovi reflexeket: tonhal, de paradicsimos alappal. Előnye, hogy télen is, friss alapanyag égető igénye nélkül is megoldható. OK, ez lehet,…..
Extra Szűz Penne all'Vodka 2009.03.06 22:08:00
Nem csalás, nem ámítás. OK, lehet, hogy csak én feltételeztem a név alapján, hogy akár csalás, akár ámítás lehet az ügyben. Mindenesetre, megbizonyosodtunk: működik.Ezeket kell összegyűjtögetni:3 evőkanál vaj15 dkg pácolt sonka kisebb darabokra vágva (mi egy vastagabb szelet…..
Van úgy, hogy kis példányszámú képes magazinok főszerkesztőit elcibálják egy egzotikus országba, ahol ötcsillagos hotelban lakhatnak, megnézhetnek pár folklórestet, meg kapnak egy vaskos Power Point-prezentációt a rohamos léptékkel fejlődő turisztikáról. Az ingyen…..
Stockphoto blog Shutterstock 2007.05.03 16:03:00
Royalty free stock photo agency - Jogdíjmentes fotóügynökségA világ egyik legnagyobb micro stock ügynöksége! Hatalmas képmennyiséggel és ügyféllel rendelkezik! Eladások számát tekintve a legjobb. Én az összes nagyobb oldalra regisztrálva vagyok! Az eladásaim 90%-át itt…..
Jaj, annyira tudtam, pedig csak viccnek szántam, amikor tegnap, a Leopard update-ről szóló post utolsó soraiban ezt írtam: A legutóbbi iPhone-firmwarefrissítéssel járó új, törhetetlen baseband esetéből kiindulva akinek bármi jogsértő van a gépén, az semmiképp se rakja fel a…..
Stockphoto blog Istockphoto 2007.05.03 16:00:00
Royalty free stock photo agency - Jogdíjmentes fotóügynökség Az egyik legnívósabb micro stock ügynökség. Ezt az ügynökséget csak tapasztaltabb fotósoknak, grafikusoknak ajánlom! Nagyon megvállogatják a feltöltött anyagokat, de az eladásokat tekintve jónak mondható! Lehetőség…..