Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiszámoló

23 bejegyzést írt és 1189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi cikk nyomán felmerült bennem a kérdés, mennyiért érné meg valakivel életjáradékot kötni, hogy az ár reális legyen és tisztességes? A konstrukció egyszerű: adott egy idős ember, akinek a vagyona a lakása. Vagy nem tud megélni a nyugdíjából vagy nincs örököse, ezért életjáradékot kér…..
A Nemzeti Bank meghirdette a fogyasztóbarát lakásbiztosítást. A fogyasztóbarát lakáshitelek mintájára kialakított lakásbiztosítás sok előnyt kínál a fogyasztóknak. Az egyik ilyen, amivel sok biztosító élt, az önerő kizárása. Az ilyen lakásbiztosításokban nem lehet önerőt kikötni, amitől látszólag…..
Ha a címről neked az jutott eszedbe, hogy "De hiszen minden asztal a lábán áll!", akkor - bár nem tévedtél - megnyugtatlak, hogy itt nem erről lesz szó! Egy konkrét asztal fajtát fogok most, kivesézni. Ha irodai munkát végzel vagy gyakran fáj a hátad, és kényelmetlen érzés költözik a derekadba az…..
Biblia suli Áron öntött borjúja 2017.09.09 08:08:41
Amikor Mózes először ment fel a Sinai hegyre, Isten jelenlétébe és ott maradt negyven napig, a nép nem tudva, mi történt Mózessel, új vezetőt kért magának Mózes helyettesétől, Árontól. Ezért ő egy borjút öntött és azt mondta a népnek, itt vannak az új isteneid, akik kihoztak titeket Egyiptomból,…..
Otthon, Magyarországon a lakásárak meglehetősen konszolidáltak. Persze ezeket kinyögni még így is elég nagy terhet jelent a lakosság egy jelentős részének, s rengetegen vannak, akiknél eleve illúzió a saját otthon. A regionális különbségek is hatalmasak: amíg egy munkalehetőségekkel nem nagyon…..
A tegnapi cikk a budapesti ingatlanpiac helyzetéről szólt, most találtam egy ehhez kapcsolódó cikket az angol Mirror-ban. Vajon mennyi idő alatt döntünk egy-egy ingatlan megvásárlása mellett, mennyire alaposan és körültekintően döntünk? A Mirror cikkében ennek jártak utána. A felmérés szerint az…..
A legtöbb tanácsadás alkalmával előjön, hogy az ügyfelek pénzügyi tudatosságtól hajtva ki akarják használni az adójóváírásokat, ezért 35 évesen nyugdíjbiztosítást, NYESZ számlát és önkéntes nyugdíjpénztárt is kötnek. Majd örülnek, hogy jó gazda módjára egyetlen fillér adójóváírást sem hagytak kárba…..
Ha lakást akarsz venni készpénzért, a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben felmerül a kérdés, nem érné-e meg inkább hitelt felvenni és lakástakarékba fektetni a megmaradt pénzt. A mesterterv szerint négy év múlva lejár a lakástakarék, abból végtörleszted a hitelt és hasznod lesz rajta. Nézzük,…..
Az emberek legnagyobb része az anyagi helyzete miatt szokott a legtöbbet aggódni, ezt követi a munkahellyel kapcsolatos aggodalmak. (Ez a kettő szorosan összefügg, hiszen ha nem függ a mindennapi megélhetésed attól, hogy biztos kapsz-e fizetést a jövő hónap elején, a munkahelyi problémák is sokkal…..
Ábrám és Lót területi egyezkedése után, ebben az izgalmasan induló fejezetben egy háború kellős közepén találjuk magunkat, melyben két, királyok alkotta koalíció veselkedik egymásnak. És hogy miért harcolnak? Igazából nem tudni. Valószínűsíthetően azért, hogy az idős Ábrám kidomboríthassa lappangó…..
A gyerekeknek vettünk egy hintát a kertbe, ami alá balesetvédelmi megfontolásból vastag homokréteget tettünk. Egy nap nem telt el és a környék összes macskája úgy gondolta, hogy akkor mostantól csak ide fognak vécézni járni. Miután sikerült lehiggadni és a patkányméreg valamint a légpuska helyett…..
Offtopic Terrorveszély Európában 2016.10.27 16:39:46
Idehaza az elmúlt egy év másról sem szólt, mint az emberek ijesztegetésével, hogy veszélyben az életük, jönnek a muszlimok és mindenkit felrobbantanak. Kattintásvadász újságcikkek szóltak arról, hány terrorista szökött be Európába és mindnyájan ezreket fognak legyilkolni. Mivel az emberek…..
Azon emberek egyike vagyok, aki kételkedik abban, hogy az Őrtorony Birodalom csak a hitről szól. Van oka annak, hogy ezt hiszem és mindig izgatottan várom, amikor mások is elkezdenek kutatni az Őrtorony vagyona után. A most előkerült dokumentum talán nem mindenkinek új, de kiszemezgettem belőle pár…..
Annak örömére, hogy megszületett a saját egyesületi életbiztosításunk, gondoltam érdemes arról írni, kinek érdemes és kinek felesleges életbiztosítást kötni. Első körben azonban érdemes azt tisztázni, mit is jelent az életbiztosítás tulajdonképpen, mert nagyon nagy a kavar a fejekben és nem…..
Az Egyesült Államokban már hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett peer-to-peer, vagyis egyenrangú felek közötti hitelezések. A modell igen egyszerű: egy internetes platform összehozza a hitelt felvenni szándékozókat a befektetni szándékozókkal, kihagyva az ügyletből minden…..
  A cikk elolvasható itt: http://kiszamolo.hu/a-kisvallalkozasok-penzugyi-alapjai/ Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, hamarosan indul a következő. Csekély 25 ezer forintért hat alkalom alatt megtanulsz mindent a pénzügyekről, amit alapfokon tudnod kellene. Olvasd el…..
Az elmúlt napokban többször is volt szó a munkára terhelt járulékok csökkentéséről, egyesek azt sem tartják kizártnak, hogy két számlegyű legyen a könnyítés mértéke. Ehhez persze nem árt megnézni, hogy vajon tényleg olyan magas-e a teher, mint azt mondják. Az OECD friss…..
A cikk megtalálható a kiszamolo.hu oldalon: A lehetőség az utcán hever..
Az internetes vásárlás nagyon jó találmány. Otthon, kényelmesen a karosszékből vásárolhatunk, gyakran rengeteget megspórolva a bolti árhoz képest. (Erről többek között már itt is írtam.) Az árakat is össze tudjuk hasonlítani, nem egy áruházban kell kitalálnunk a polc előtt állva, hogy ez a nyomtató…..
Kedves Olvasó, Az írásokat a kiszamolo.hu címen találja meg...
"Mindazt, amit elértünk, már lehet konszolidálni. Végre azzal foglalkozhatunk, amiért az egészbe belekezdtünk közel harminc éve. Eljött az ideje, megteremtettük az előfeltételeit, jöhet a polgári berendezkedés. Mindenki léphet egyet előre. Kényelmesebb, jólesőbb…..