Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiszámoló

34 bejegyzést írt és 1192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jézus több prédikációjában beszélt a ítéletről, felületes olvasóként sokan összemossák ezek mondanivalóját. Többször beszél Isten ellenségeire és a meg nem tért emberekre váró ítéletről, például a Máté 5:22-ben aki haragszik a felebarátjára, méltó a gyehenna a tűzére a Máté 13:41-ben, ahol a…..
A tegnapi cikk nyomán felmerült bennem a kérdés, mennyiért érné meg valakivel életjáradékot kötni, hogy az ár reális legyen és tisztességes? A konstrukció egyszerű: adott egy idős ember, akinek a vagyona a lakása. Vagy nem tud megélni a nyugdíjából vagy nincs örököse, ezért életjáradékot kér…..
A Nemzeti Bank meghirdette a fogyasztóbarát lakásbiztosítást. A fogyasztóbarát lakáshitelek mintájára kialakított lakásbiztosítás sok előnyt kínál a fogyasztóknak. Az egyik ilyen, amivel sok biztosító élt, az önerő kizárása. Az ilyen lakásbiztosításokban nem lehet önerőt kikötni, amitől látszólag…..
Ha a címről neked az jutott eszedbe, hogy "De hiszen minden asztal a lábán áll!", akkor - bár nem tévedtél - megnyugtatlak, hogy itt nem erről lesz szó! Egy konkrét asztal fajtát fogok most, kivesézni. Ha irodai munkát végzel vagy gyakran fáj a hátad, és kényelmetlen érzés költözik a derekadba az…..
Biblia suli Jézus igája 2018.02.10 11:24:33
A Máté 11:28-ban Jézus arra biztatja a tanítványait, hogy vegyék fel az ő igáját: Jőjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titekek.Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat…..
A legtöbben úgy gondolják, tudják, hogyan született Jézus. A karácsonyi betlehem alapján képzelik el, hogyan történt a dolog: Józsefnek és Máriának el kellett mennie Betlehembe, József szülőfalujába a császár által elrendelt összeírás (népszámlálás) miatt. Mivel nem volt hely a vendégfogadóban, csak…..
Biblia suli Nők a Bibliában 2017.09.10 16:29:39
Az átlagos gyülekezetben a női szolgálatok háttérben vannak szorítva, leginkább a "nőknek hallgass a neve" felfogás uralkodik sok gyülekezetben. Pedig ez a Biblia tanításától nagyon idegen. Jézus születésénél mindjárt feltűnik Anna prófétaasszony, aki már 84 éve özvegy volt (ugyanis a görög szöveg…..
Biblia suli Áron öntött borjúja 2017.09.09 08:08:41
Amikor Mózes először ment fel a Sinai hegyre, Isten jelenlétébe és ott maradt negyven napig, a nép nem tudva, mi történt Mózessel, új vezetőt kért magának Mózes helyettesétől, Árontól. Ezért ő egy borjút öntött és azt mondta a népnek, itt vannak az új isteneid, akik kihoztak titeket Egyiptomból,…..
Otthon, Magyarországon a lakásárak meglehetősen konszolidáltak. Persze ezeket kinyögni még így is elég nagy terhet jelent a lakosság egy jelentős részének, s rengetegen vannak, akiknél eleve illúzió a saját otthon. A regionális különbségek is hatalmasak: amíg egy munkalehetőségekkel nem nagyon…..
A tegnapi cikk a budapesti ingatlanpiac helyzetéről szólt, most találtam egy ehhez kapcsolódó cikket az angol Mirror-ban. Vajon mennyi idő alatt döntünk egy-egy ingatlan megvásárlása mellett, mennyire alaposan és körültekintően döntünk? A Mirror cikkében ennek jártak utána. A felmérés szerint az…..
A legtöbb tanácsadás alkalmával előjön, hogy az ügyfelek pénzügyi tudatosságtól hajtva ki akarják használni az adójóváírásokat, ezért 35 évesen nyugdíjbiztosítást, NYESZ számlát és önkéntes nyugdíjpénztárt is kötnek. Majd örülnek, hogy jó gazda módjára egyetlen fillér adójóváírást sem hagytak kárba…..
Az egyiptomi szabaduláskor a Biblia szerint 600 ezer hadképes férfi indult útnak, ami asszonyokkal és gyerekekkel együtt legalább kétmillió, de akár ötmillió embert is jelentett. A kérdés az, mennyire fogadhatjuk el ezt a számot? Több probléma is felmerül ezzel a számmal. Egyrészt reális-e, hogy…..
Ha lakást akarsz venni készpénzért, a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben felmerül a kérdés, nem érné-e meg inkább hitelt felvenni és lakástakarékba fektetni a megmaradt pénzt. A mesterterv szerint négy év múlva lejár a lakástakarék, abból végtörleszted a hitelt és hasznod lesz rajta. Nézzük,…..
Az emberek legnagyobb része az anyagi helyzete miatt szokott a legtöbbet aggódni, ezt követi a munkahellyel kapcsolatos aggodalmak. (Ez a kettő szorosan összefügg, hiszen ha nem függ a mindennapi megélhetésed attól, hogy biztos kapsz-e fizetést a jövő hónap elején, a munkahelyi problémák is sokkal…..
Ábrám és Lót területi egyezkedése után, ebben az izgalmasan induló fejezetben egy háború kellős közepén találjuk magunkat, melyben két, királyok alkotta koalíció veselkedik egymásnak. És hogy miért harcolnak? Igazából nem tudni. Valószínűsíthetően azért, hogy az idős Ábrám kidomboríthassa lappangó…..
A gyerekeknek vettünk egy hintát a kertbe, ami alá balesetvédelmi megfontolásból vastag homokréteget tettünk. Egy nap nem telt el és a környék összes macskája úgy gondolta, hogy akkor mostantól csak ide fognak vécézni járni. Miután sikerült lehiggadni és a patkányméreg valamint a légpuska helyett…..
A Mózes második könyvében van leírva Izrael kivonulása Egyiptomból (innen is a könyv másik neve, az Exodus). Az ismert történet szerint hatalmas itélő csodák után engedte el a fáraó a népet, de aztán Isten megkeményítette a szívét és összeszedve a hadseregének a legjavát, utánuk eredt a…..
Biblia suli Mi volt az a gófer fa? 2016.11.04 17:58:24
Az 1Mózes 6:14-ben Isten szólt Noénak, hogy gófer fából csináljon bárkát. Csinálj magadnak bárkát gófer fából, rekesztékeket [rekeszeket, kamrákat] csinálj a bárkában, és szurkozd meg belől és kivűl szurokkal. Ez a szó egyedül itt fordul elő a Bibliában és sokan találgatják, milyen fajtájú fa…..
Biblia suli Patmos szigete 2016.11.04 17:52:35
A Jelenések könyvében található kijelentések Patmosz szigetén kapta János apostol, ahogy ezt meg is említi az első fejezet kilencedik versében. A rómaiak gyakran használtak szigeteket börtönbüntetésüket töltő személyek fogvatartására. Azonban nem derül ki, hogy János elítéltként volt-e Patmosz…..
Biblia suli Ki volt Azázel? 2016.11.04 17:43:59
3 Mózes 8:8 És vessen sorsot Áron a két bakra; egyik sorsot az Úrért, a másik sorsot Azázelért. És áldozza meg Áron azt a bakot, amelyre az Úrért való sors esett, és készítse el azt bűnért való áldozatul. Azt a bakot pedig, amelyre az Azázelért való sors esett, állassa elevenen az Úr elé, hogy…..
Máté evangéliuma szerint a bölcsek látogatása után közvetlenül (akik még véletlenül sem királyok voltak és nem feltétlen hárman voltak) egy angyal felkeltette Józsefet az éjszaka közepén, hogy meneküljenek Egyiptomba, mert Heródes kerestetni fogja a gyereket, hogy megölesse. Ennek oka, hogy a…..
Keresztelő (illetve pontosabban Alámerítő) János Jézus rokona volt, akit még az anyja méhében betöltött a Szent Szellem. Ő volt az, akinek az volt a küldetése, hogy előkészítse az utat a megígért Messiásnak (vagyis Felkentnek, görögül Krisztusnak). Azon kívül, hogy rokoni szálak is fűzték Jézushoz…..
Offtopic Terrorveszély Európában 2016.10.27 16:39:46
Idehaza az elmúlt egy év másról sem szólt, mint az emberek ijesztegetésével, hogy veszélyben az életük, jönnek a muszlimok és mindenkit felrobbantanak. Kattintásvadász újságcikkek szóltak arról, hány terrorista szökött be Európába és mindnyájan ezreket fognak legyilkolni. Mivel az emberek…..
Azon emberek egyike vagyok, aki kételkedik abban, hogy az Őrtorony Birodalom csak a hitről szól. Van oka annak, hogy ezt hiszem és mindig izgatottan várom, amikor mások is elkezdenek kutatni az Őrtorony vagyona után. A most előkerült dokumentum talán nem mindenkinek új, de kiszemezgettem belőle pár…..