Adatok
H.r.
0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Most, hogy belapátoltam a stillszerűen a Messinából rendelt karácsonyi halászlevet, neki is futhatunk ennek a cikknek, ami egyébként majdnem annyit késett, mint az étterem megnyitója.
A halászlé egyébként profi volt és komoly instrukciókkal ellátva kaptam meg Rolitól.…..
H.r.
2011.01.25 17:52:22
@szemivirag: Szia!
Nem értem,az ízeken mi nem olasz!? Persze,aki csak az utolsó oldalt nézi meg az étlapból,az nem is találhat olasz ízeket...! Feljebb,az utolsó kommentemben leírtam,hogy miért ilyen az étlapunk!Nem szeretném magam ismételni.
A tavasz kezdetétől ( Március ), Kap a nagyközönség egy igazi Olassz étteremhez illő étlapot!Kíváncsi Vagyok,akkor milyen kommentek születnek majd.
@ Mindenki: Péntektől elérhető lesz az étterem honlapja a http//:www.messinaetterem.hu címen! Köszönjük a belénk fektetett bizalmat.
Halász Roland
Nem értem,az ízeken mi nem olasz!? Persze,aki csak az utolsó oldalt nézi meg az étlapból,az nem is találhat olasz ízeket...! Feljebb,az utolsó kommentemben leírtam,hogy miért ilyen az étlapunk!Nem szeretném magam ismételni.
A tavasz kezdetétől ( Március ), Kap a nagyközönség egy igazi Olassz étteremhez illő étlapot!Kíváncsi Vagyok,akkor milyen kommentek születnek majd.
@ Mindenki: Péntektől elérhető lesz az étterem honlapja a http//:www.messinaetterem.hu címen! Köszönjük a belénk fektetett bizalmat.
Halász Roland
H.r.
2011.03.10 23:39:21
@norbi csizmadia: Kedves Norbert!
Amennyiben jól emlékszem,amikor az étteremben beszélgettünk, "Amit te feljebb szabadkozásnak nevezel..." még nagyon megértő,és készséges voltál!Ott egy szó sem esett arról,hogy "beborult a kocsi!" ""Mégis hova?"" azt mondtam,hogy szállítás közben,kiömlött a leves az autóban,ezért visszajött a futár,és kicseréljük! Természetesen a MI hibánkból történt a dolog,ez nem is vitás! Ki találhattam volna bármit,de úgy gondoltam,őszinteséggel többre megyek,mint hazugsággal!
Az első mondatod:
a messina sajnos, bármilyen igéretes, annyira AMATŐR!!!
Aztán később írtad:
jonak igérkezett nyitás után a szolgátlatás sajnos nem uti meg az elvárt szintet, ...!
Válasz: Nem tudom,mi lenne az elvárt szint,ha még egy mondatot sem tudsz helyesen megfogalmazni,leírni!?!
Természetesen,nem vagyok nyelvtan tanár,de szívesebben fogadok kritikát olyan embertől,aki,le tud írni egy pár szavas mondatot úgy,hogy NE hemzsegjen a helyesírási hibáktól!
Ha bármi panaszod van,fordulj hozzám bizalommal.Egyébként is jobban szeretem a sportszerű ( face to face ) típusú embereket,mint az olyanokat,aki egy blog oldalon próbál sarat dobálni másra,félig Anonym módon.
H.R.
Amennyiben jól emlékszem,amikor az étteremben beszélgettünk, "Amit te feljebb szabadkozásnak nevezel..." még nagyon megértő,és készséges voltál!Ott egy szó sem esett arról,hogy "beborult a kocsi!" ""Mégis hova?"" azt mondtam,hogy szállítás közben,kiömlött a leves az autóban,ezért visszajött a futár,és kicseréljük! Természetesen a MI hibánkból történt a dolog,ez nem is vitás! Ki találhattam volna bármit,de úgy gondoltam,őszinteséggel többre megyek,mint hazugsággal!
Az első mondatod:
a messina sajnos, bármilyen igéretes, annyira AMATŐR!!!
Aztán később írtad:
jonak igérkezett nyitás után a szolgátlatás sajnos nem uti meg az elvárt szintet, ...!
Válasz: Nem tudom,mi lenne az elvárt szint,ha még egy mondatot sem tudsz helyesen megfogalmazni,leírni!?!
Természetesen,nem vagyok nyelvtan tanár,de szívesebben fogadok kritikát olyan embertől,aki,le tud írni egy pár szavas mondatot úgy,hogy NE hemzsegjen a helyesírási hibáktól!
Ha bármi panaszod van,fordulj hozzám bizalommal.Egyébként is jobban szeretem a sportszerű ( face to face ) típusú embereket,mint az olyanokat,aki egy blog oldalon próbál sarat dobálni másra,félig Anonym módon.
H.R.
Ma villámlátogatásra beugrottam az étterembe, elkészült a külső és a belső. Sőt ma este beizzítják a kemencét is és kisül az első pizza az étteremben! (a kóstolásra meghívást is kaptam, amit utólag is köszönök, de nem fért bele a logisztikába :) A belső tér szolid,…..
Újabb frissítés, az üzletvezetőtől megtuduk, hogy november 29. hétfő az utolsó utáni nyitási dátum!! Olvasóim közül már nagyon sokan várják, várjuk!! :PNemtudom mennyien olvassák a cikkek kommentjeit, ezért beidézném ide is az üzletvezető szavait :) "A…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Pár felmerülő kérdésre gyorsan válaszolnék is! ;D
Ali79 írta:
"Tagliatelle fokhagymás spenóttal királyrákfarokkal 5-ös, Spagetti tenger gyümölcseivel 4-es, csak mert a spagetti nem volt olyan szép sárga, mint az én tagliatellém"
A spaghetti durum tésztából készül, a Tagliatelle pedig tojásosból! Ezért van a színkülönbség!:D Nagyon örülök,hogy ízlett minden!
Felbi írta 1:
"...azért azt senki ne gondolja, hogy az étlapon szerepő összegért valóban kir.rákot kap. A formázott surimi lehetne fokhagymásabb..."
Ez egyszer fordult elő,a hozzá nemértő "konyhafőnököm" szakácsom vette át a kiszállított Tigrisrákfaroknak nevezett Surimi-t!Azóta mindkét hiba kiküszöbölve! Már nincs Surimi,és nincs hozzá nemértő konyhafőnök sem!
Felbi írta 2:
"Ja és a fordításban a king crab tail az nem shrimp..."
Ilyen fordítás soha nem szerepelt az étlapon!;D Ott Grilled Tiger prawns szerepel! Mint Grillezett tigrisrák!
A shrimp szó annyit tesz,garnéla, a Crab, közepes méretű rák,főleg a tarisznyarák megfelelője!;D Elnézést kérek a szemlélet kiigazítás miatt! Nem szeretnék bunkónak tűnni!
Az étlapon szereplő Gamberoni alla griglia ,tényleg az,ami oda van írva
41/50 -es méretű rákfarok!
A kezdő étlapot direkt formáltam ilyenre,mert nem tudtam,milyen fogadtatása lenne egy igazi olaszos étlapnak,amin helyet kapott volna egy Penne al pistacchio, Calamari alla griglia! Mellesleg megjegyezném,hogy kevés nép eszik több parajt mint az olasz!De főleg Szicíliában kedvelt étel!És a Trikolor salátában a zöld szín,még olasz országban is maximum 2 fajta zöldség lehet! 1; jégsaláta ,
2; Ruccola !
Ha bazsalikom lenne,akkor már nem Insalata Tricolore , hanem Caprese lenne az elnevezés, ami ugye, már egy teljesen más étel lenne...!
:D
Nagy valószínűséggel a Tavasz végéig kialakul a véglegesnek mondható étlapunk, és rengeteg újdonsággal fogunk jelentkezni! Addig is várunk mindenkit szeretettel!
Üdvözlettel :
Halász Roland