Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nick papagiorgo

0 bejegyzést írt és 3854 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két évvel ezelőtt a lámpa Heller Ágnes hathatós közreműködésével zöldre váltott. Ő, mint idős zsidó származású liberális, aki átélte a vészkorszakot, kijelentette, hogy a Jobbik nevű pártot is be kell engedni az ellenzéki pártok összefogásába, ha le akarjuk váltani az Orbán-rezsimet. A gondolat…..
nick papagiorgo 2020.09.12 07:57:38
@arthurthedent: kapnál egy olyan választ, hogy "a demokrácia helyreállítása érdekében minden eszköz megengedett", meg "mi se örülünk, hogy meg kell tenni, de nincs más választásunk, és fel kell vállalnunk ennek a történelmi felelősségét", blabla. blabla :)
nick papagiorgo 2020.09.12 10:28:37
@Hasdrubal: összefogott persze, aztán ő volt az, aki kijelentette, hogy "vafüggöny esreszkedett le Európára".
Az összefogás addig tartott, amíg Hitlert le nem győzték, utána a győztesek egymás torkának estek. Erre kb ezer példát tudok mondani.

Nagyon "szép", hogy "összefogunk sátán ellen", és utána mi lesz? A DK, MSZP, LMP, Momentum, Jobbik stb egymás torkának esik? Hiszen MÁR MOST LÁTOD, hogy egymást fikázzák, ütik, szalámizzák (és még nem is győztek). Itt nem arról van szó, hogy az ember Fideszes vagy ellenzéki, hanem, hogy MINDENKI LÁTJA, HOGY MI FOLYIK AZ ELLENZÉKI OLDALON (is), és sokan ezért nem szavaznak rájuk - hiába vannak a gyújtóhangú szónoklatok, hogy "a státán ellen össze kell fogni", meg ezek. Azt is kb mindenki tudja, hogy "minden politikus lop" (ne csináljunk úgy, mintha az ellenzékben amúgy hófehér Grál-lovagok ülnének, akiknek soha nem volt még egyetlen korrupciós ügyük se). Remélem, sikerült közérthetően kifejeznem, miért nem fog így, ez a társaság sose győzni..
nick papagiorgo 2020.09.12 10:34:13
@Hasdrubal:
"Ezt kaptuk Orbántól"
igen a coronavírust Orbán hozta, ő is terjeszti.
Most látom, hogy te egy igazi, virtigli hülye vagy, netán valami balos pártközpont megbízott embere, akik keveri a szezont a fazonnal, és/vagy direkt hülyeségeket állít :)
Ha nem értjük a problémát, hogy születnének jó válaszok?..
nick papagiorgo 2020.08.26 20:16:58
Egyfelől egy tök hülyeség, hogy valaki pl. azt hiszi, hogy ez valami magyar specialitás, "nyugaton" nincs korrupció, nálunk meg "ménkű nagy". Gondoljunk itt pl. Heinz-Kristian Strache (azért mondom, mert talán ez még esetleg mond valakinek valamit....) bukására. Mindenhol a világon megvan ez, ugyanígy érinti a bal- mint a jobboldali politikusokat, aztán, van, aki "kimozogja" meg van, aki nem.

Másfelől, tökjól hangazanak ezek a szavak, hogy "újfedualista berendezkedés", de értelmes embernek csak azt bizonyítja, hogy az illető elaludt töriórán + túl sokat kontaktol aszomszédos, 70 éves, MSZP-s Marika nénivel, mert ez a szófordulat biztos tőle jött (ő meg hallotta az agitprop ülésen, a hova szintén kb 70 éve jár, már az anyatejjel szívta magába).

Haramdrészt, tekintsük át röviden. Van itt Orbán, aki egy "diktátor" ugyebár, egy csomó párt, akik a parlamenti köszöböt próbálják átlépni (és ezért próbálják észrevetetni magukat), meg Gyurcsány, a fődemokrata, aki épp most Vidnyánszkyt (és bárki mást, aki nem ért vele egyet) szeretné elintézni, belét kitépni, föld alá elásni, sóskútba vetni onnan is kivenni.De rá kell szavazni, mert ő a "reménység" - nem, nem a Momentum, mert voltaképp ők is vagy csicskák, vagy nekik is jön a sóskútba vetés stb. Ennyire "demokrata" is ő- de szavazzunk csak rá. Az a borzasztó, hogy az ellenzék még mindig nem tud senkit se felállítani, aki nem Gyurcsány, még 10 éve elteltével se.

Aztán csodálkozunk, hogy itt tartunk :)
nick papagiorgo 2020.08.26 20:49:22
@Batu Kán:
A Fidesz meg küldi az Indexre a trollokat :)
Nem akarok beleszólni, de "eligazításon" a pártközpontban nem mondták, hogy NE csak a katttintás/forintra figyelj, és ne buktasd le magad? Mondjuk a "mongolFidióta" Ctr+c /Ctrl+V használatával?

Nem vagyok Fideszes, de amit Te csinálsz, az csodálatos példája annak, amikor a pártközpont ráküld egy trollt egy amúgy tök ártalmatatlan beszélgetésre. Tananyag lehetne. Mindenki lekussolás, egy perc alatt 15 hozzászólás, ugyanazon szavak ismételgetése stb.
Ha szétnézünk kis orszgunkban, többé-kevésbé összetartó és együtt dolgozni tudó ellenzék-kormánypárti viszonyt láthatunk. Lényegtelen, hogy ideológiailag mennyire állnak egymástól távol, céljuk általánosságban az, hogy a település működését ne lehetetlenítse el egyik fél se. Miután országos…..
Az Index gyors halála és a Magyar Szó zombi-élete Felmondani induló szerkesztőség (Fotó: Bődey János) Miért nem nyúljátok le az újságot? – tette fel a mellbevágó kérdést bő tíz évvel ezelőtt az egyik budapesti médium vezetője, amikor frissen kinevezett Magyar Szó-főszerkesztőként sorra látogattam…..
nick papagiorgo 2020.08.01 16:10:33
Ritkán szoktam hozzászólni, most megteszem. Hagyjuk a politikát, nézzük közgazdasági szempontból.

Egy:
Van egy szerkesztőséged, mondjuk csak 10 emberrel. Ezek mindegyike szeretne mondjuk bruttó 300 ezret keresni, ez havi hárommillió, ha Te mint munkaadó befizeted utánuk a járulékokat is, akkor kb 5. Plusz a technika, a járulékos költségek, stb, legyen mondjuk havi 10 millió, és akkor nagyon szolid voltam, valami nagyon "gagyi" dolgot csináltunk még. Szerinted, ezt majd az olvasók összeadják (mondjuk minden olvasó ad havi 1000 Ft-ot, ehhez 10.000 adakozó kell havonta). És ha nincs 10.000, hanem az adott hónapban csak 8000-en adakoznak, akkor mit csinálsz? Nem kapnak fizetést az emberek, vagy mi lesz (mert a fix költségeidet fizetni kell ám).

Kettő:
rá fogsz jönni, hogy az adakozók között meg fognak jelenni olyan alakok, mint Sörös Gyula, Mélyszőrös Lázár, stb. illetve leginkább a strómanjaik. Ezek szívesen adnak, csak utána "kérnek cserébe valamit", mint a Tanúban. Mit mondasz ezeknek, ne adakozzanak, "nem kell a maga pénze"? Az elején rá se jössz, hogy ők vannak a háttérben + biztos, hogy kell a pénz (mert nincs más, Gonosz Pattanásos Ödönke 1000 Ft-jaiból nem fogsz megélni). Utána meg nem fogsz tudni viszatáncolni. Hello.

Három:
az úgynevezett "újságírók" fura alakok. A hó végén persze mind tarja a markát (hol a fizetésem), de Te, mint tulajdonos, legyél szíves nem beleszólni abba, amit ő ír. Erre ment rá az index most. Gyakorlatilag elvárták, hogy "valaki" finanszírozza az ő hobbijukat, de ha Te mint tulajdonos akár a legkisebb mértékben is beleszólsz, akkor elveszik a sajtószabadság, jöjjön az EU, az ENSZ, a NATO, és még ki tudja ki.Egy normális üzleti szevezetnél a tulajdonos az tulajdonos, tehát "aki fizeti a zenészeket, az mondja meg, mit játsszon a zenekar". Itt nem. Legyél felkészülve arra, hogy Te fizeted őket, de amúgy azt csinálják, amit akarnak, Te csak ne avavatkozz bele az ő passziójukba, mert akkor akár Brüszelig is elszaladnak, mert Te "veszélyeztedet a sajtószabadságot", ami alatt persze leginkább az ő állásuk értendő.

Ez az oka anak, hogy nem akar senki beruházni a médiába, illetve ha akar, akkor elvár bizonyos szintű "hűséget", amit viszont a "függetlenek" mindjárt a sajtószabadság elvesztésének értékelnek, ésatöbbi. Magam részéről inkább alapítanék egy topless autómosót, abból biztosan bejön a pénz, és a lányok se szaladnak Brüsszelbe, ha jól megfizetem őket, mert semmi értdekük nem fűződik hozzá, és ha jól válatszom ki őket, a metoo meg egyéb mozgalmakat se hozzák a nyakamra. Nem mintha ezt akarnám, de még abban is kisebb a kockázat, mint ebben.
nick papagiorgo 2020.08.01 19:16:49
@megamovieboy:
Na most én tanítsalak? Nem a pénz, hanem a tulajdon elleni lázadással.

A szélsőbal két végpontja az anarchizmus (senkinek sincs semmi tulajdona) és a kommunizmus (van tulajdon, de az mind közös). Mindkettő zsákutca, mint azt a történelem már bebizonyította - az ember már csak olyan, hogy egy bizonyos szinten túl magántulajdonra vágyik, amit a rendelkezésére álló eszközökkel meg is fog védeni. A kommunizmus annyiban álságosabb, mint az anarchizmus, hogy a kommunizmus vezetői úgy vélik, hogy - habár hivbatalosan nincs magántulajdonuk - bizonyos dolgok nekik "járnak", mert "megérdemlik", vagy "mert szükséges a forradalom fenntartásához", vagy bármilyen egyéb ideológia jegyében, és nem restek ezügyben pl. a tömegeket is magukkal rántani.

A fentieknek természetesen semmi köze az indexhez, vagy bármihez, bármilyen hasonlóság csupán a véletlen műve :)
https://index.hu/belfold/2020/06/13/vizsgalat_vasalodeszkas_tornatanar/   A történet főszereplője Vezsenyi László, gimnáziumi tanár, aki a makói József Attila Gimnáziumban tanít, többek között testnevelést. Vezsenyi László tanárdinasztia tagja - amely létforma sajnos kihalófélben van - ugyanis a…..
nick papagiorgo 2020.06.14 12:01:34
@kárárámaispj: sehonnan, ld eggyel feljebb.
Ez nem politikai ügy, max egyesek (nem Kurtra gondoltam) akarnak belőle azt csinálni.
nick papagiorgo 2020.06.14 18:39:02
@birkamenet:
mondanám neked észkombájn, hogy fektessed fel a gyerekedet egy vasalódeszkára, és próbáljon úszást imitálni.
Aztán ha leesik, vagy azért mert "béna", vagy azért, mert a vasalódeszka összecsuklik, szóval bármiért, lehetőleg hétvégén és/vagy éjjel, szaladgáljál orvoshoz.
De nem teszem, mert nem akarok rosszat a gyerekednek.

Amúgy meg ez nem a reklám helye. A legtöbb vasalódeszka nen olyan, hogy "létrává alakítható, és 170 kg-ot is elbír", mert egész egyszerűen senki sem akar 170 kg ruhát egyszerre egy deszkán vasalni. Atomtámadást nem bír ki a vasalódeszka (mindenki megdöglik, de a vasalódeszka ott áll a helyén).

Isten mentsen a vasalódeszka-szakértőktől :)
nick papagiorgo 2020.06.14 18:56:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

utánanéztem: ez a hülye barom(tényleg nem tudok rá mást mondani) egy LÉTRÁVÁ ALAKÍTHATÓ deszkát talált (nyilván nem véletlenül, sokáig kellett keresnie). Azért 170 kg, mert létraként is használható, ergo fel lehet rajta mászni. Ez kb olyan, mint hogy "az én autóm meg 20 tonnát bír, ja az egy kamion, de attól még kerekei vannak ,benzinmotor hajtja, tehát autó".

Pl. a **ileda smart plus (nem akarom reklámozni, ismert márka) teherbírása 10 kg. Most nem végzek piackutatást, nyilván a többié is kb ennyi, mert vélhetőleg senki sem vasal mondjuk 30 kg-nál nehezebb dolgokat egy deszkán (mondjuk, mert vasalás után fel se tudja emelni). Egy szó mint száz, a vasalódeszkákat általában nem tornatanárokra méretezték.
Az elektronikus információ biztonságáról elfogadott törvény érdekes mozzanatot tartalmaz. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és a Katonai Biztonsági Szolgálat „ideiglenesen”, 90 napig teheti hozzáférhetetlenné a „honvédelmi vagy szövetségi érdekeket sértő” tartalomszolgáltatókat. Amit eddig két…..
Megszólított egy törppicur álnevű kommentelő: „Zöldi úr! Erről a ’közszolgálati’ hírről mi a véleménye?” És belinkelte az Index cikkét egy német tévéműsorról. A Heute-show arca, Oliver Welke ugyanis pénteken, tegnapelőtt este ezt mondta a miniszterelnökünkről: „Ahol Orbán Viktor dönti el, mi az…..
nick papagiorgo 2020.05.03 20:54:35
Két megjegyzés:
nincs is szebb annál, amikor valaki "nyugati" újságokba ír véleménycikket, aztán "szemlézi" saját magát - meglepő módon általában általában egyetért saját magával, némelyek még vállon is veregetik saját magukat ("milyen jó cikk ez", lám-lám, a külföldieknek is ez a véleményük, micsoda diktatúra van itt" stb). Rafináltabb médiák (és azok, amelyeknél kettőnél több ember dolgozik) nem magával az íróval íratják meg a méltató cikket, hanem legalább arra veszik a fáradságot, hogy a "másik" dicsérgesse az "egyiket". Ugye ismerős, amiről beszélek?

Ugyanígy bizonyos nyugati médiumok "szeretnek" együttműködni bizonyos magukat szakértőnek nevező emberekkel, és rájuk támaszkodnak, az információjukat kritikátlanul átveszik. Az, hogy ez milyen kétélű, bizonyítja, amikor a "sztár" Annapour nekiszegezte a kérdést Szíjjártónak, hogy "hát a parlament nem is gyűlik már össze", és kissé beégett, amikor kiderült, hogy mégis. Nem akarok roszindulatú lenni,de kicsit emlékeztet ez arra, amikor a XIX. században egy "egzotikus" (értsd: minden, amit nem tudunk elhelyezni a térképen) országban egy tudósító volt, és amit ő mondott, az volt az igaz, azt vette át mindenki - de már a XXI. században élünk, könyörgöm. Másik forrás, ellenvélemény, vélemények ütköztetése? Ezeket nekem kell bemutatnom?

A másik, hogy a "rémhírtörvény" elvileg valóban alkalmas lenne arra, hogy a kormány tevékenységét fürkésző újságírók bajba kerüljenek (ezt egyébként, a fent elemzett "híradások" sosem felejtenek el kihagyni). De gyakorlatilag sem az index, sem a 444, sem semmi más kritikus honlap munkatársát nem "vitték el", akikre lesújtott a törvény haragja, azok a teljesen hülye állampolgárok, akik általában facebookon, stb terjesztik a hülyeségüket, hogy a kijárási tilalomnak miért nem kell szót fogadni, hogyan süti ki az 5G az emberek agyát, stb. Ennyi erővel attól is lehet félni, hogy pl. (és ez is egy ilyen rémhír), hogy a kormány majd szépen kiirtja a betegeket, így biztosítandó, hogy ne terjedjen el a vírus (és ezért ne is jelentkezzen senki, aki beteg). Ez az egész "nem erről szól", aki nem érti, annak felesleges magyarázni.
Régi, kedves kolléganőm, Mikulás Anna félig nyilvánosan hívott tetemre. Mintegy ezer fészbukos tanú előtt firtatta, nincs-e kedvem foglalkozni az MLE javaslataival. Nincs, de ha már e rovat neve Médianapló, akkor erkölcsi kötelességem foglalkozni azzal, hogy a Magyar Lapkiadók Egyesülete…..
nick papagiorgo 2020.04.30 19:57:01
@Tangooo:
az ember általában akkor áldoz pénzt, ha
- ahogy Te is mondtad, ideológiai stb elkötelezettségű
- altruista (én is támogatok pl, kutyamenhelyeket, meg mást is, adakozok stb), és ez a hobbija, tehát inkább erre ad, mint a kutyamenhelynek
- valamilyen "haszna" van, tehát vagy megkap olyan olyan infót, amit a nem fizetők nem, vagy "elsőbbsége" van, és megjelenik az ő véleménye stb.

A fentiek bármilyen kombinációja elképzelhető, tehát pl. Soros György kb mindhárom.

Na most, ami az online média egyes tagjainak "tarhálását" illeti, ezek egyfajta "Schrödinger-kísérletet" folytatnak, jelesül "adjál pénzt, mert akkor megszűnünk, és akkor nem lesz független média, és akkor.....". De ugye a Schrödinger-kísérletnek az a lényege, hogy amíg fel nem nyitod a dobozt, addig nem tudod, mi van, így ugyebár mi sem tudjuk, hogy ha NEM adakozunk, és csődbemennek, akkor voltaképp mi fog történni. Nekik a katasztrófa, természetesen, de a média és az olvasók számára is biztos így lesz ez? Az, hogy XY megszűnik, globális/társadalmi szempontból végülis veszteség (gondolok itt arra, hogy a piaci törvények hatására, a helyén meg lesz másik, ami meg lehet, hogy jobb)? Ez itt a kérdés.
De lehet, hogy máris késő – az ilyesmi nagyon gyorsan szokott terjedni, szemben az igazságokkal, amelyek jóval bonyolultabbak, így nehezebb azokat átlátni, és kevesebbekhez is jutnak el. Tény, hogy megint hülyeségcunami-riadó van, próbálom én is kimenteni azokat, akiket még lehet, mielőtt eltemetik…..
Olyan, mint ama hetilapé, amelynek most jelent meg a századik száma. A Magyar Hang főszerkesztője, György Zsombor rövid cikkben fejtegeti, hogy „egyetlen orgánumot sem gyűlöl jobban a hatalom”. Ez talán túlzás, a hatalom ugyanis minden orgánumot gyűlöl, amely nem az ő nótáját fújja. Abban viszont…..
nick papagiorgo 2020.04.13 21:08:40
@vajdasagi: két dologról beszélünk. Az egyik, hogy azért, mert valaki az államtól kapja a pénzét, nem kell Orbán seggnyalójává válnia- ez nincs is így, ld a "lázadó" tanárok, kockásingesek, miegyéb.

A másik, hogy a kormányközeli média MINDIG seggnyalók gyülekezete, csak némelyek (akik pl. Gyurcsánnyal szimpatizálnak) ezt nem mindig veszik észre (vö. "akkor" milyen őszinte, meg objektív volt a média (nem volt, akkor is azt a dalt fújták, amit felülről mondtak nekik, csak akkor más mondta). Azért nézzük már meg, az "állami" média (amit az állam pénzel) mindig is azt fogja mondani, amit az állam (az aktuális miniszterelnök stb) mond, ne legyünk már "hülyék", hogy az állami médiától is elvárjuk az ellenzékiséget, objektivitást (ezen a "kenyéradó gazda" kritizálását értem), miegyebet.

Az meg csak egy apró megjegyzés részemről, hogy a média egy rérsze Karácsonyt támadja, a másik fele ugyanőt mosdatja (ahogy Gulyás Gergely fogalmazott: már megint elmagyarázza, hogy miért nem tehet ő már megint semmiről), tessék választani, lehet ezt vagy azt hinni. Objektív, tényszerű, "ez is hibás meg az is" megfolgalmazást úgyse fogsz olvasni soha.
E rovatban az oktatási kormányzatról tűnődtem. Nem abban láttam a tragikai vétségét, hogy elhanyagolta a számítógépeket, hanem hogy rájuk építette. Több olvasó légből kapottnak vélte az iskolai számítógépek 300 ezres számát. Pedig Hajnal Gabriella, a KLIK (Klebelsberg Központ) elnöke a…..
nick papagiorgo 2020.04.05 22:22:29
@Zöldi László: nem is Önt kritizáltam :)
A 20% szerintem aránytalanul sok (a lakosság eloszlását figyelembe véve, ha Borsodban és Szabolcsban senkinek se lenne hozzáférése, akkor se jönne ki).
A valós szám szerintem kb 5 % körül van. Ezzel lehet vitatkozni, ossza meg a diákjaival, ők mennyit gondolnak. Én egyébként annyit szándékoztam mondani, hogy kb a lakosság 99%-ának lenne lehetősége, hogy a digitális oktatást (meg az internet egyéb "áldásait") kihasználja. Ha nem használja, az ő "baja", de lehetősége lenne rá (vagy képes lenne valami "internetképes" eszközt venni, vagy szociálisan kapna, stb).
Én csak remélem, hogy ha már a koronavírusnak ennyi negatív hatása van, akkor a pozitív hatásokat - az internet felértékelődése, jelesül online is lehet rendelni házhoz dolgokat, buszjegyet venni stb. stb - is talán felerősíti. Magyarul, számítógép az "kell", mert sokkal könnyebb vele az élet.
nick papagiorgo 2020.04.05 23:01:35
@Zöldi László:
képzelje, olvastam. Erre reagáltam.
Az oktatáskutató 2017-es (három éves) adatokat használ fel. Maga is elismeri, hogy "azóta sokat változhatott a helyzet"- főleg, tenném hozzá, hogy most szülők szó szerint rá lettek kényszerítve, hogy digitális eszközöket szerezzenek be, tekintve, hogy a tananyag onnan jön (persze, a legszegényebbek stb. megkaphatják ugyanezt nyomatásban). Azt is előrejelzi, hogy "az év végi értékelést el kéne törölni", aztán maga is visszaretten attól, amit mondott.

Ez kb olyan, mint ha én az Ön három évvel ezelőtti orvosi leletei alapján következtetnék arra, hogy hogyan érzi Ön magát most. Persze, a "tények", a megkapott, hiteles adatok, kutatások, stb. alapján mondanám, hogy ezek szerint Ön kb két éve elhunyt, pedig szemmel láthatóan vidáman él (Isten éltesse sokáig). Ha érti, mire gondolok. De azt hiszem, ez a beszélgetés végeredményben felesleges.
Végre megszólalt a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos. Főnöke, a miniszterelnök március 13-án, pénteken este negyed tízkor jelentette be, hogy hétfő reggeltől bezárja az iskolákat. Czunyiné Dr. Bertalan Judit pedig egy hét múlva állt szóba a Népszava munkatársával. Az újságíró úgy…..
nick papagiorgo 2020.03.22 13:32:35
Nézze.

Elször is, a kormány nem akarta bezáratni az iskolákat, mert veszélyben érezte az oktatást, lévén az átállás a "digitális oktatásra" nem áll még készen. Ahogy Ön írja: "A hatalmon lévők nem számítottak arra, hogy a gyerekek otthon csücsülnek" - de, számítottak, csak nem akarták bevezetni, nem véletlenül.

Aztán (nem utolsósorban a pedagógusok különféle szakszervezeteinek nyomására) mégis megtette.

Azóta is jönnek az ilyen-olyan kritikák, elsősorban a pedagógusoktól, hogy "milyen nehéz így tanítani", meg "nem így kellene, hanem amúgy", stb. Mi a fenét lehet lehet ezeknek az embereknek mondani? Nem ti akartátok? Most, hogy megkaptátok, meg nem jó? A társadalom bizonyos rétegei azon nyafognak, hogy "ezt meg azt a szoftvert kéne használni, de az a diákoknál meég nincs feltelepítve", mások meg azon, hogy "az elmaradottabb falvakban áram sincs, nemhogy inernet".

Azt én már régóta tudom, hogy a pedagógusok a legkritikusabb népek a világon, én még elégedett pedagógust nem láttam. De jó lenne felfogni, hogy ez most egy vészhelyzet, nem úgy kéne felfogni, hogy "elfogyott a boltól a Barilla fussili, óborzalom, éhenhalunk", hanem, hogy "haver, örülsz, hogy tésztát kapsz, azzal főzzél". Nagyon sokan megtalálták a módját, hogy hogyan tanítsanak, tisztelet nekik. Ezen kéne dolgozni, nem azon sírni, hogy mi a baj. Tudom nem könnyű, de képzeljük el, mások is vannak így az élet más szegmensében, és azok is megoldják valahogy. A buszvezető is szállítja az utasokat, lehet, hogy közben fél, hogy leköhögik, meg zsörtölődik - de mégis megteszi. Mindenkinek magának kell megtalálnia a megoldást.
Tegnap a parlamentben Orbán Viktor ki nem mondta volna, hogy a koronavírus-járvány miatt záratta be az iskolákat. Imigyen fogalmazott: „Nem zártuk be az iskolákat, hanem egy új tanmódot, tanrendet, tanítási eljárásrendet hirdettünk meg.” Ismerem a módszert. Ha nem akarom elkötelezni magam valami…..
nick papagiorgo 2020.03.17 21:43:20
Ahhoz képest egészen működni látszik a dolog (legalábbis összehsonlítva más országokkal, ahol a "távoktatás" a tévében leadott, iskolatévé-jellegű dolgokra korlátozódik).

Ezügyben még:
most épp az a baj
index.hu/gazdasag/defacto/2020/03/17/iskolabezarasok_a_jo_a_rossz_es_a_csuf/?cp=1#comments

hogy nagyon szuper volt ez az iskolabezárás, de most meg az ápolók nem tudják elvégezni a feladataikat, mert otthon maradnak, ahelyett, hogy ápolnának.
Meg a buszvezetők is, ne is beszéljünk az alapvető élelmiszerek gyártóinak stb. stb. gyerekeiről.

El kéne dönteni, hogy most "jó" az iskolabezárás vagy nem. Az embernek az az érzése, ha bezárják az a baj, ha nem zárják be az a baj. A klasszikus magyar "minden iskolát zárjanak be, kivéve, amiben az én gyerekem tanul, de azt is csak akkor ha én úgy akarom, mert ha nem úgy akarom, be ne merészeljék zárni " módszer meg nem igazán működik :)
A szabad sajtó napján a sajtószabadságról akartam írni, a fejlemények azonban elsodortak. A fiam elmagyarázta, hogy jobban teszem, ha legalább egy hétig ki se teszem lábamat a lakásból. Mondta mindezt telefonon, négyszáz méternyire tőlem. A gyerekeit már napok óta nem láttam, bár telefonon…..
nick papagiorgo 2020.03.15 19:00:11
Engedtessék meg nekem, hogy hosszabban hozzászóljak.

Elöljáróban is kívánok mindenkinek jó egészséget, azt, hogy a járványt élje túl mindenki. A szabályokat, amelyeket hoztak, tartsuk be, ne tegyünk úgy, mint egynémely mozi, hogy "100 fő felett nem lehet gyülekezni, ezért 99-en léphetnek be". Most nem arról van szó, hogy hogyan lehet elkerülni az adót (büntetéseket stb), hanem arról, hogy hogyan élheti túl a legtöbb ember. Vélhetőleg a szabályok még szigorodni fognak, és nem azért, mert a "fasisztakormány ezt akarja", hanem azért, mert erre van szükség, ha nem Orbán, hanem Gyurcsány bárki lenne hatalmon, neki ugyanúgy szót kéne fogadni (aki nem hülye, az észreveszi, hogy más országokban, ahol nem Orbán van, ugyanúgy bevezették ezeket a szabályokat). Magam is megbeszéltem idős édesanyámmal, hogy hetente egyszer találkozunk (asszony, gyerekek nem jönnek, bármennyire is szeretnénk), én elviszem neki, amit kér, ha nem tudom (rosszabbul leszek) akkor egyeztetünk. Azt hiszem ez, amit kb a mai helyzetben meg lehet tenni.

Még egy dolog, a média felelőssége. Nyomon követem a napi sajtótájékoztatókat, rengeteg újságíró azzal "rabolja az időt", hogy "ő úgy tudja, hogy..." meg az "ő forrásai szerint...", meg hülye kérdéseket tesz fel - aztán meg duzzog, hogy "nem válaszolt a kérdésemre". Nem kéne. El fogják mondani, ami a lakosságra/médiára tartozik, amit nem mondanak el, azt nem véletlenül nem mondják el (nincs megerősítve, vagy nincs közöd hozzá vagy túl korai lenne megerősíteni). Amit nem mondanak, az nincs, nem kell "Budapest lezárásán" stb. fantáziálni. Ahogy észerveszem, az újabb, magukat újságírónak tartó, igazából a média nagy folyóján uszadékfát gyűjtő emberek hozzá vannak szokva, hogy nekik mindenhez joguk van, nekik kötelező válaszolni, semmi sem szent, néha megpróbálják a hatóságok szerepét is átvenni, és "kinyomozni", hogy ki volt pl a kilencedik megbetegedett egyén - és fel sem fogják, hogy ezt nem véletlenül nem hozzák ezt nyilvánosságra, pl. ki örülne, ha levinnék a szomszédját, és onnantól kezdve ő is "gyanús" lenne, akkor is, ha nem beteg, stb. Jó lenne (bár tudom, hogy lehetetlen) ha ezzel is felhagynának.

Elnézést, ha néha elértem a témától.
nick papagiorgo 2020.03.15 19:34:31
@nemecsekerno_007: persze.

Nem tudnak kiesni a szerepükből.

"normális" időben, persze, tegyenek fel olyan kérdéseket, hogy "honnan van Mészáros vagyona" ,meg efféle, nem gond. De nem képesek váltani (magyarul: "mindig hazudnak így most is") és akkor megpróbálják átvenni az állam szerepét, "szakértőnk szerint ezt kéne tenni", meg "kinyomoztuk, hogy", meg ássák alá az állami ntézkedéseket "Kásler össze-vissza beszél, tegnap ezt mondta, ma meg azt", amikor 1. ők is öszevissza beszélnek, a híradásaik jelentős része nem megősített 2. nem fogják fel, hogy naponta változnak a dolgok, ami tegnap még így volt, ma már amúgy (mert pl. a WHO időközben megváltoztatta a protokollt).

Mint ahogy egy kabaréban hallotam: "Vssity Suttyót halloták - mindig a hírek nyomában, és mindig egy lépéssel mögöttük". Fogják már fel, hogy ők is mindig egy lépéssel a dolgok mögött fognak mozogni. Normális időkben persze az a dolguk, hogy felderítsék az ilyenolyan dolgokat. De most nem igazán ez lenne, főleg nem az, hogy a hiányzó híreket a saját fantáziájukkal helyettesítsék. Nagyon hatásvadász, hogy "az állam mennyire béna, a kórházak mennyire nincsenek ellátva, hány orvos hiányzik" - és sokan klikkelnek is rá, de kérdezem én, ezt mondaná az illető a saját anyjának is? "Mama, lássuk be, meg fogsz dögleni" - meg ezek?
nick papagiorgo 2020.03.15 20:54:52
@blaubner: köszi.

Közéletileg: én úgy látom, hogy minden (mindegy, hogy balos vagy jobbos) állam kormánya megpróbálja kezelni a helyzetet, aztán ha elmúlt a vész (és lesznek következő választások), majd a választók eldöntik, hogy szerintük ez jó volt vagy se.

Politikailag: teljesen elítélem pl. Donáth Annát, akinek (mint Mórickának) erről is az jutott eszébe, hogy "az első megbetegedett iraki volt, egy migráns, hát nem igaz hogy ez Orbánnak jött jól, és nem nekünk". Ez senkinek nem "jött jól". Meg jogy "Orbán szerint a vírust kívülről hozták be" - gondolom azt mindenki észrevette, hogy nem itt, Magyarországon alakult ki, tehát nyilvánvalóan kívülről hozták be, de szerintem nem is ez a lényeg.

Az ellenzéknek nem az lenne most a dolga, hogy a kormányt b...gassa- most (ezt követeljük, azt követeljük). Vagy támogassák a kormányt (akitivistáikkal), vagy ne tegyenek semmit (úgyse tudnak), nem most van ideje a belharcoknak. Később majd úgyis letisztul minden ld. fent.

Már vállalati tanácsadók is mondták, hogy a világ igencsak meg fog változni, és aki "kedves" értsd segíti a helyzet legyőzését, normálisan viselkedik az alkalmazottaival/vevőivel/beszállítóival, és látszik rajta, hogy az hajtja, hogy legyőzzük ezt a helyzetet, az jól fog járni, aki meg a "kiskapukat keresi", meg "hogyan lehet ezen kaszálni", meg "nem érdekel, csak én éljek túl, vagy erősödjek meg", az meg nem. Szerintem ez a politikai erőkre is érvényes.
A tízmillió karanténszakértő és epidemiológus országában elég kockázatos erről a járványügyi kényszerintézkedésről írni, de mivel az elmúlt napok koronavírusos témái (és konteói) között kiemelkedő helyet foglaltak el a főváros lezárásának lehetőségeit taglaló topikok, úgy éreztem, hogy a…..
A veterán újságíró amerikai állomáshelyéről hozott haza egy beszélgetős műsort. Többnyire előre fölvett interjúval kezdi, tegnap Kiszelly Zoltánt szólaltatta meg. A politológus ugyanis a Mozgástér nevű blogon elmarasztalta a „külföldről pénzelt”, „álcivil” szervezeteket, amelyek „demokratikus…..
Lassan egy héttel ezelőtt volt 100 éve, hogy Horthy Miklós bevonult Budapestre, és tetemre hívta a "bűnös várost". Ezzel együtt fellángoltak az érzelmek mind a két oldalon, de vajon melyik oldalnak van igaza? Ha ennyire egyszerű lenne a kérdésben igazságot tenni, akkor valószínűleg nem Horthy Miklós…..
nick papagiorgo 2019.11.29 20:19:40
Pár dolgot ajánlanék mindenki figyelmébe:

A háború után (ahogy azt valaki brilliánsan megfogalmazta) a szlovák, cseh, lengyel stb. népek azt kapták jutalomból, amit mi büntetésből. Tehát teljesen mindegy, hogy Horthy hogy cselekedett vagy nem cselekedett, vagy mi lett volna ha , vagy ha nem ő lett volna, stb. a végeredménye ugyanez lett volna, netán rosszabb. "Tegnap született pattanásos Ödönke" persze így utólag megmondja, mit kellett volna tenni, de ez akkor marhára nem volt nyilvánvaló (hogy objektív legyek, ezt üzenem a Kádárt köpködőknek is)

Még Sztálin sem tartotta háborús bűnösnek (pedig aztán ha valaki, ő nem tökölt, ha valakit el kellett kapni).

A háború után (a Vatikán mellett) zsidó családok támogatásával élt. Úgy látszik, azok valamiért hálásak voltak neki, és nem ragadtak le a "dehát a numerus clausus meg ezek" dolgoknál. Ha feltételezzük, hogy ezek nem voltak mind hülyék, félrevezetettek, stb, elképzelhető, hogy Horthy valamit mégiscsak tett a zsidókért, vagy legalábbis némelyikért közülük, főleg hogy azok akkoriban inkább vadásztak a valódi háborús bűnösökre, és nem támogatták őket.

Száz szónak is egy a vége, én pl. sosem venném a bátorságot, hogy egy ilyen ellentmondásos korszakban, egy ilyen nagy felelősséggel rendelkező embert megítéljek. Valószínűleg ott volt ahol volt, megtette azt, amit ő akkor a legjobb tudása szerint a legjobbnak gondolt. Aki bölcsebbnek képzeli magát nála annak azt javaslom, hogy egyfelől nézzen már tükörbe, másfelől (ma már tudjuk), lehetett volna ő a Szupermen, úgyis ugyanez lett volna a vége.
nick papagiorgo 2019.11.29 20:52:01
@Józan :):(:
@Veszéjben a lyogállamiság !:

némelyek még azt se tudják, hogy "az ország nagy része" az 1918-ban (első világháború) veszett el, és nem a másodikban.
De ez nem gátolja őket, hogy hozzászóljanak :)
Alig telt el 24 óra, és az egyik tévéműsorban megszólaltatták az MSZP volt elnökét. Lendvai Ildikó azt firtatta, vajon „Ebből Őszöd vagy Watergate lesz-é?”. (ATV, 2019.09.27.) Fején találta a szöget. Napokkal a történtek után is ugyanez a kérdés, bár az a benyomásom, hogy az önkormányzati…..
nick papagiorgo 2019.10.02 20:19:03
Még egy gondolat, aj övő újságíróinak (ha már nekik szól a blog, ugye): ezeket az anyagokat sosem a Fidesz (stb.) pártok CSINÁLJÁK. Megcsinálják azt mások. Túl nagy kockázat is lenne, mondjuk a Párbeszéd vezetői gyűlését "behangtechnikázni", megtalálják a mikrofonokat, tiszta lebukás. A Watergate-ból mindenki tanult.

Ezeket mindig az adott párt renegátjai csinálják, pl mobiljukkal titokban felveszik, aztán jó pénzért eladják. Jegyezzük meg, pl a Jobbiknál egy időben mintha mindenki folyton bekapcsolt diktafonnal járt volna, és az egymásközti kocsmai beszélgetéseiket is folyton felvették, aztán eladták, a média meg kiteregette.

Tehát ezt valaki felveszi, aztán elkezd házalni vele, a pártok meg megveszik, ha látnak benne "fantáziát". Gyakran megveszik és évekig ülnek rajta, és csak a "megfelelő pillanatban" veszik elő, lást Strache (osztrák FPÖ-elnök) bukását. Ott sem a "vele ellenséges pártok" vették fel a beszélgetést, hanem "teljesen ismeretlen, civil személyek",és nem is azonnal jöttek elő vele. Gyakori az is, hogy az "anyagot"valaki megveszi, ül rajta, aztán (ha érdeke úgy kívánja) eljuttatja a "független" médiának, az meg - jó szokásához híven - teríti. Így lesz néha a magát függetlennek tartó média az aktuálpolitikai érdekek bábja (mivelhogy a "hírértéket" fontosabbnak tarja, hogysem pl. kivárna, a felvételt objekíven megvizsgálná stb)
  A jelek arra utalnak, hogy a fennálló rendszer újabb és újabb ellenséget keres magának. Máskülönben nem tarthatná egységben, harci alakzatban a híveit. Azért nem érdemes felsorolni, hogy kiket-miket nézett ki az eljelentéktelenítésre, mert elvennék a terjedelmet érdemi mondandómtól: a legújabb…..
nick papagiorgo 2019.08.20 21:57:55
Elnézést, Önnel tejesen ellentétes véleményt fogalmaznék meg:

Ha az ember olvasott poszt-apokaliptikus (és egyéb) sci-fiket, akkor "sejti" (mert azok arról szólnak), hogy az emberiség kormányai beolvadnak egy nagy "katyvaszba", és a helyüket átveszik a cégek. Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy lássuk, ez most zajlik.

A Facebook követ egy "kódexet" amit megfogalmazott magának. Figyelembe veszi az "általános" erkölcsi stb. szabályokat, de csak csekély mértékben veszi figyelembe az egyes államok saját szabályozását. Van egy szabályozása, amit Ön, ha belép, elfogad (mert nincs választása, különben nem lép be). Ugyane szabályozásnak értelmében Önt bármikor kitilthatják, cikkeit, hozzászólásait stb levehetik, és Ön akkor kihez megy panaszra? A Facebook-hoz? Ugyanakkor az Ön (és társai) legszemélyesebb adatait is kiadja harmadik cégnek, ha így kívánja üzleti érdeke, és vegye észre, hogy ezzel nem csak Magyarországnak, és egyéb "fasiszta" társadalomnak van gondja, hanem már összeurópai szinten kezd gondot okozni a Facebook (és társai) által okozott probléma.

Itt nem a "gyűlölködő hangnem"-ről van szó, hanem arról, hogy adott esetben Zukcerberg úr (és társai) határozzák meg, hogy mi a gyűlölködő hangnem. Ha akarom az, ha nem akarom, nem. És ez egy cég, nem egy állam, csak a - maga által hozott - szabályait kell követnie. Azt is csak akkor, ha akarja, ha nem akarja, hoz másik szabályozást, és kész.

Nem hinném, hogy az aktuális kormánypártnak komoly gondjai lennének a Facebook-al. Ez tényleg a diktatúrák sajátja, hogy elhallgattatom a nekem nem tetsző hangokat. Ehhez képest vannak Orbán-ellenes tüntetések, amik a Facebook-on szerveződnek, de a kormányt nem döntik meg. A Facebook-ot a kormány kb ugyanannyira használja, mint az ellenzék. Nem ezért kellene visszaszorítani. Hanem azért, mert saját maguk döntik el, mi a helyes, és mi nem - és a mögöttes gazdasági és/vagy politikai szándékokat (amik ráadásul bármikor változhatnak) senki sem látja.