Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kreablogger

1549 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon szeretjük a praktikus, könnyen elkészíthető, kezdők számára is sikerélménnyel kecsegtető ötleteket, bármilyen technikáról legyen is szó, ugyanakkor nem szeretnénk elhanyagolni emiatt azokat a kézműves hobbikat sem, melyek gyakorlásához viszonylag sok idő és türelem szükséges. Az egyik ilyen…..
Végre ismét eljött a levendulaszezon! Ma már hazánkban is egyre több levendulafarmról hallunk, ahol a nagyközönség maga is szüretelheti ezt a mesés gyógynövényt, ez a tevékenység pedig már önmagában is felér egy terápiával. A begyűjtött növényt számos célra felhasználhatjuk, hiszen szeretjük az…..
Egy igazán izgalmas tojásfestő technikát ajánlunk figyelmetekbe, amit mindenképp érdemes kipróbálnotok, pláne, ha akad otthon egy már nem használt selyemsál, blúz, vagy nyakkendő. Tojásfestés selyemanyag segítségével! A folytatásban inspiráló galériát és videós segítséget is találtok az…..
Ma a tojásdíszítés egy nem éppen hagyományos, ám igazán látványos módját mutatjuk meg nektek. Filctollal is díszíthetitek a tojásokat, ha a jól ismert verziókon kívül - vagy azokkal ötvözve - is kipróbálnátok valamit, ugyanakkor a türelmesebb alkotók táborához tartoztok! A folytatásban található…..
Horgolással foglalkozó bejegyzés már régen volt, ezért most ezzel készültünk nektek - a főszereplője pedig nem más, mint a kislányok megunhatatlan kedvence, az unikornis. A színes egyszarvú figura témája kimeríthetetlen, ez a kedves játék pedig biztosan nagy örömöt okoz majd annak, aki kapja...
Szinte hihetetlen, de ismét előkerült a garázs egyik szegletéből egy rozsdás talicska, amit szeretnénk megmenteni a hulladékudvartól. Tudjuk, hogy nem minden kertbe passzol egy ilyen darab, főképp, ha még nem is igazán antik, de a mi kertünk elég eklektikus ahhoz, hogy egy kevéssé harsány színre…..
A pünkösdi ünnepkör kapcsán ma a május egyik legszebb ajándékával, a pünkösdi rózsával fogunk foglalkozni természetes kreatív megközelítésben. A folytatásban láthattok néhány igazán szép, kézzel készült megoldást arra, hogy virág kerüljön az asztalotokra...
A kusudama technika az ámulatba ejtő látványossága ellenére roppant egyszerű, közel sem igényel olyan különleges kézügyességet, mint azt elsőre gondolnánk. Az alaphajtás néhány lépésből áll, az így elkészült elemekből áll össze maga a gömb, amelyet többféle módon is felhasználhatunk különféle…..
Színes Ötletek Origami kokárdák 2021.03.11 15:10:00
Közeleg március 15-e, ennek alkalmából mutatunk nektek két különleges, papírból készíthető kokárdát. Szeretettel ajánljuk a megemlékezéshez még akkor is, ha idén ez jobbára a négy fal közözz zajlik majd...
A kötés, horgolás napjainkban sokunk örömére ismét virágzik, tobzódhatunk az ötletekben és a pazar alapanyag választékban egyaránt. A téli időszakban még inkább előtérbe kerülhet ez a kellemes délutáni, hétvégi elfoglaltság, amely amellett, hogy kikapcsol, igazán hasznos tevékenység is. Ha egyszerre…..
Az év első posztja nem is nagyon szólhatna másról, mint a jókívánságokról és a köszönetnyilvánításról. Egy egész csapat szerencsehozó kismalacot toboroztunk nektek ez alkalomból, általuk tolmácsoljuk szívbéli jókívánságainkat, és kívánunk mindenkinek alkotótevékenységben gazdag új esztendőt! A…..
A hógömb a téli időszakban mindig előkerül, ha van odakint igazi, akkor azért, ha nincs, akkor pedig azért. Nem csak a gyerekek, de a felnőttek is szívesen elméláznak a lassan aláhulló hópelyheken, az otthon kényelmes melegéből, így hát ez az apró, kedves tárgy ajándéknak is kiváló. Ha magad…..
Ebben a bejegyzésben egy olyan ötletet mutatunk meg nektek, amit egy kis kreativitással és ügyességgel minden kisgyerekes anyuka - vagy apuka - elkészíthet csemetéjének. A saját kézzel barkácsolt kiskonyha kedves meglepetés a piciknek, érdemes kipróbálni! ..
Hamarosan ideje faragnivaló termés után nézni a boltokban vagy a piacokon, ha tökdekorációval készülnénk Halloweenre. Az ősi kelta ünnep létjogosultsága hazánkban nagyon megosztó, de az vitathatatlan, hogy az ősz egyik fő dekorációs kelléke a tök, legyen az dísz-, sütő-, kolbász-, vagy éppen…..
A vadgesztenye az egyik kedvenc őszi termésem, imádom a fényes burkát, melengető vörösesbarna színét, még a szúrós kis házikóját is. Gyűjtése évről évre vidám családi program, ahogyan a közös ötletelés és a kreatív felhasználás is. Idén dupláztam, készült egy a bejárati ajtónk díszeként, egy pedig a…..
Szabásminták keresése közben leltem erre a csudajó ötletre. Először elképzeltem, hogy mennyire örülne egy hasonlónak a lányom, majd rögvest tovább is szőttem a gondolataimat, miszerint egy ilyet bizony én is elfogadnék. A felnőttesebb verziókkal hamarosan jelentkezünk...
Egy szívhez szóló ajándékötletet hoztam nektek mára, amely gyakorlatilag bármilyen alkalomra megállja a helyét. ..
Pici alapterületű erkélyek, loggiák, teraszok, balkonok élhetővé tétele, mi több, otthonossá, élvezhetővé, látványossá varázslása komoly kihívás, s bizony rengeteg család néz szembe ezzel a problémával. Ezeket a szűkös kis tereket sokan csak felesleges, éppen útban lévő holmik tárolásra használják,…..
A csomózós, fonós ötleteket nagyon szeretitek, ezért most mutatok egy különleges makramés ötletet karkötőre. Színes, vidám, nyárias! Elkészítheted kedvenc, őszi hangulatot idéző színeiddel is!..
Még javában tart a kicsit későn érkezett nyár, ilyenkor sokan vágnak bele saját kezűleg kisebb-nagyobb felújításokba a házon belül és körülötte is. A falfestés, tisztasági meszelés tipikusan ilyen munka, mi is magunk végezzük, a kezdeti bénázások után ma már egyre nagyobb rutinnal. Aki nem elégszik…..
Végre ránk köszöntött ránk a nyár, amit persze cseppet sem bánunk! Jöhet a vízpart, a bikini, a fagylalt, és hogy a hobbyzást is a szezonhoz igazítsuk, ma fagyiszíneket fogunk használni! Ezek az árnyalatok egy fagyizó kínálatában is megállnák a helyüket, persze fogyasztásra nem alkalmasak,festésre…..
Hogyan lehet egy régi, unalmas tálcából stílusos antik hatású tálcát készíteni? Nem olyan nehéz a dolog, és nincs is szükség sok alapanyagra! Nézzünk hát szét a padláson, a szekrény mélyén vagy a bolhapiacon, szerezzük be a megfelelő darabot és lássunk munkához, hogy aztán ilyen szép tálcáról…..
A szabadidőmben magam is nagyon szeretek kertészkedni, ez pedig időről-időre visszaköszön itt a blog felületén. Sokféle kertes ötletet mutattam már kreatív szemléletű megközelítésből, ma a tárolást, pakolást, rendszerezést vesszük górcső alá...
Nálunk is elterjedt a kapszulás kávé, de amíg külföldön már rutinszerű a kiürült kapszulák visszaváltása, itthon ez még nem teljes körűen megoldott, bár a gyártókhoz való visszajuttatásra, és az újrahasznosításra már vannak lehetőségek. De mihez kezdhetünk a csábító színekben pompázó kis fém…..
Ebbe a gyönyörűségbe első pillantásra beleszerettem. Maga a forma is megkapó, emellett sok lehetőség rejlik benne. Egyrészt persze pad, de mellette lehet rá pakolni - például nassolnivalót vagy játékokat, a tetejére pedig kerülhet ponyva is, ha nagyon süt a nap. Ó, igen, és virágot is futtathatunk…..